Úvod > Články > Odorik má nejlevnější předplacenou kartu: Minuta volání je za 0,59 Kč, tarifikace sekundová

Odorik má nejlevnější předplacenou kartu: Minuta volání je za 0,59 Kč, tarifikace sekundová

Tuzemský operátor Odorik začne coby VMO nabízet také služby v mobilních sítích. Na svém diskuzním fóru představil první nabídku. Dle jejího znění je z Odoriku jeden z nejlevnějších operátorů, v mnoha ohledech je vlastně tím vůbec nejlevnějším.

O vstup Odoriku na mobilní trh se mluví dlouho, zejména pak mezi klienty jeho VoIP služeb, které patří v České republice jednak mezi nejpopulárnější, jednak také nejlevnější, Firma zatím ještě nabídku mobilního volání (GSM) a datových služeb neoznámila oficiálně, nicméně ji představila (de facto veřejně) diskutérům na svém webu. A je nutno říct, že nabídka to je opravdu zajímavá: v mnoha ohledech je totiž zatím tou vůbec nejvýhodnější na trhu.

Minuta hovoru do vlastní sítě stojí (či bude stát) 0,59 Kč, do všech ostatních sítí pak 1,69 Kč. Hovory jsou tarifikovány po sekundách, takže zákazník platí jen za skutečně provolaný čas. Třebaže SMS již dnes nejsou pro klienty tak zajímavé jako kdysi, zmiňme, že do sítě vyjde jedna textová zpráva na 0,59 Kč a do ostatních 1,25 Kč (do zahraničních 2,50 Kč).

Odorik rovněž snížil cenu volání do mobilních sítí v rámci své VoIP služby: minuta volání (s tarifikací 1+1) do mobilních sítí stojí 0,59 Kč. Zlevnění volání je odrazem snížení výše terminačního poplatku (ty klesly k 1. červenci na 0,27 Kč bez DPH).

Mobilní datová nabídka se dost vymyká ostatním nabídkám VMO: Odorik zatím nenabízí datové balíčky, ale zpoplatňuje jen přenesená data – 1 MB stojí 1 Kč. Neúčtuje je však po započatých megabytech, ale po 1 kB, což ocení zejména ti uživatelé, kteří mobilní internet využívají často, ale krátce hlavně pro VoIP telefonii (či odesílání žádosti o callback) a práci s poštou.

Vstupní náklady a měsíční poplatky nejsou však nulové jako u značkových dealerů (jako je Mobil.cz nebo BLESKmobil), ale dobrou zprávou je, že zároveň patří k těm nejnižším. Zřízení nové SIM karty stojí 100 Kč, přenesení čísla pak 300 Kč. A stejně tak musí (zatím) klient platit 1 Kč denně za aktivní SIM kartu. Tyto náklady jsou dány požadavky dodavatelského operátora (Odorik spolupracuje s GTS a je v síti T-Mobilu).

Pozitivní je, že Odorik nabízí v rámci jednoho uživatelského účtu správu jak více SIM karet naráz na společný kredit, tak i VoIP služeb.

22. 7. 2013

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

telekomunikace

Sdílejte

Přečtěte si také

 

EU obvinila platformu X z klamání uživatelů

Společnost X porušila pravidla Evropské unie týkající se online obsahu. Modrý odznak prý klame uživatele sociální sítě.

 

Sportovní speciál 2024: Kde sledovat Olympijské hry v Paříži

Olympijské hry v Paříži se blíží a fanoušci se mohou těšit na tisíce hodin živého vysílání. Kde přenosy sledovat?

 

Google mění plány, cookies v Chromu automaticky blokovat nebude

Společnost Google oznámila, že v prohlížeči Chrome soubory cookies třetích stran nakonec blokovat nebude.

Nejčtenější články

Nej.cz přechází pod O2. Co se pro vás mění?

 

Nej.cz je od 1. června součástí O2. Akvizice se týká služeb Nej.cz, Kuki a netbox. Podívejte se, co se změní pro vás...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v červnu 2024

 

Rychlosti internetu v červnu kolísaly. Podívejte se, u kterého poskytovatele jsme naměřili nejvyšší hodnoty a která...

O2 představilo letní odměny pro své zákazníky

 

O2 si pro své zákazníky přichystalo na léto řadu novinek. Nabídne jim dvojnásobek Dat naplno nebo O2 tag a repráček...