Úvod > Články > Nový virtuál City Mobile: volání za 1,50 Kč do všech sítí a bohatá nabídka různých balíčků

Nový virtuál City Mobile: volání za 1,50 Kč do všech sítí a bohatá nabídka různých balíčků

S novým rokem vstoupil na český mobilní trh další virtuální mobilní operátor. City Mobile, využívající sítí Vodafonu, nabízí čtyři základní tarify s tarifikací 60+1 a jeden "speciální" s tarifikací 1+1. K mání je také (možná až přílišné množství) různých rozšiřujících balíčků volání, SMS a dat.

Nabídka City Mobile je postavena na předplacených službách, třebaže všechny tarify jsou "paušální": jako u mnoha virtuálních mobilních operátorů se měsíční poplatek za služby (a v jednom případě poplatek za SIM) strhává z kreditu (někteří virtuálové toto rádi označují za jakéhosi "hybrida"). Základními (nebo hlavními) tarify jsou ty s nálepkou "City", speciálním tarifem s nízkým měsíčním poplatkem (de facto za SIM kartu) je služba zvaná Sekundovka. Jak název napovídá, Sekundovka jako jediná obsahuje tarifikaci 1+1, tj. hovory jsou účtovány po vteřinách. Nižší míra tarifikace je zde však vykoupena vyšší minutovou sazbou (viz níže).

Základní tarify City jsou čtyři: Mini, Standard, Max a Rodina. Všechny používají tarifikaci 60+1, tj. i pouhé spojení hovoru je účtováno jako celá provolaná minuta a až po uplynutí celé minuty se hovor počítá po sekundách. Minutová sazba za volání je u všech tarifů stejná: 1,50 Kč pro hovory do všech sítí v České republice; SMS klienta vyjde na 1,25 Kč a MMS pak na 4,95 Kč. Zmíněné tarify se liší tedy jen výší měsíčního poplatku a objemem dostupných volných minut, popř. SMS.

City Mini za 99 Kč měsíčně obsahuje 60 volných minut; vyšší tarif Standard vyjde na 199 Kč a kromě 150 volných minut obsahuje také 50 SMS. Třetím v řadě je City Max, jenž stojí 249 Kč měsíčně, k 100 volným minutám a 50 SMS přidává navíc ještě 150 MB dat. Konečně tarif Rodina za 449 Kč měsíčně obsahuje 300 volných minut a 60 SMS, přičemž klient má na výběr 3-6 SIM karet.

Speciálním tarifem je zmíněná Sekundovka, předplacená služba s tarifikací 1+1, služba, u níž však najdeme vyšší minutovou sazbu za volání do cizích mobilních sítí v ČR -- 1,80 Kč -- a navíc také jinak účtované volání do pevných sítí, za 2,00 Kč/min. Jinak se účtuje i volání do sítě City, to klienta vyjde na 1 Kč za minutu.

Vstupní náklady nejsou zanedbatelné, ale za jistých okolností jsou vratné. Zřízení služby stojí 199 Kč, přičemž v ceně je jak SIM karta s kreditem ve výši 150 Kč, tak i její doručení. Přechod od jiného operátora stojí 300 Kč, což je vlastně volací jistina a částka bude po půl roce převedena do kreditu, ovšem v případě Sekundovky bude částka převedena pouze tehdy, provolá-li klient během této doby více než 899 Kč.

Na konec slíbené balíčky: řekli jsme, že jich je možná až moc. Ostatně, posuďte sami. City Mobile nabízí a) minuty do vlastní sítě v objemu 100, 200 a 3 000 minut za 59 Kč, 99 Kč, resp. 159 Kč, b) minuty do cizích sítí v objemu 100 a 200 minut za 89 Kč, resp. 149 Kč, c) 100, resp. 200 SMS do vlastní sítě za 59 Kč, resp. 99 Kč a d) 100 SMS do všech sítí za 89 Kč. Aby toho nebylo málo, zmíněné platí jen pro tarify City, nikoli pro Sekundovku. Jeden z rysů virtuálních operátorů – přehlednost – zde dostává tedy pořádně na frak.

A to jsme se si ještě neřekli o datové nabídce, jež je opět jiná pro tarify City a jiná pro Sekundovku – zmíníme proto jen tu pro City: nabídka začíná na denním tarifu za 18 Kč s objemem 25 MB a postupně se od 150 MB dostává přes 300 MB a 600 MB až k finálnímu FUP ve výši 1,2 GB, a to při cenách 69 Kč, 139 Kč, 219 Kč, resp. 299 Kč. Po vyčerpání objemu dat klesne rychlost připojení na 20 kbit/s.

6. 1. 2014

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

telekomunikace

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Itálie jedná o přísnějších trestech za zneužití umělé inteligence

Italská vláda jedná o návrhu zákona, podle kterého by za trestné činy spojené s AI nástroji hrozily mnohem přísnější...

 

Avast dostal v ČR pokutu ve výši 351 milionů korun

Avast dostal od českého Úřadu pro ochranu osobních údajů pokutu ve výši 351 milionů korun Důvodem je neoprávněné...

 

Microsoft: Rusko spustilo kampaně cílené na ovlivňování prezidentských voleb v USA

Společnost Microsoft uvedla, že už se na internetu začaly objevovat ruské kampaně, které mají za cíl ovlivnit...

Nejčtenější články

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...