Úvod > Články > Virtuální operátor Private Mobile aneb Festival rarit a telešpeků

Virtuální operátor Private Mobile aneb Festival rarit a telešpeků

Dalším lednovým přírůstkem do zoo virtuálních mobilních operátorů je Private Mobile. Potvrzuje se ovšem, že virtuálové vystříleli prach už loni a ty nejlepší nabídky, možné za současného stavu, byly už tedy dávno představeny. Private Mobile toho nemá moc co nabídnout, naopak je to jedna z dalších ukázek, kdy se nelze ubránit podezření, zda se nejedená o recesi.

Private Mobile působí v síti Vodafonu – už jen tato skutečnost je jakousi zárukou toho, že nabídka to opravdu nebude oslnivá (stačí se podívat na ostatní virtuální operátory v této síti). Private Mobile nadto přidává vlastní telekomunikační špeky, které ve většině případů (nebo snad vůbec) u konkurence nenajdeme; a opravdu se nejedná o výhody.

Služby jsou postaveny na principu předplacených karet (prepaid). Na tom není nic špatného, ba právě naopak mnozí účastníci preferují tento přístup z mnoha důvodů. Avšak Private Mobile na svém webu nenabízí (zatím?) žádné uživatelské rozhraní pro správu účtu, čímž účastník přichází o známou výhodu, jakou je přehled nad hovory (příchozí, odchozí, SMS... vše dostupné v aktuálních výpisech na účtu). U Private Mobile lze kredit dobíjet sice různými způsoby, ale minimální částka dobití činí 200 Kč. Dobíjet je možné dobíjecími kupony, platební kartou, převodem na účet, pomocí PaySecu, přímou platbou ČSOB či Poštovní spořitelny, resp. vkladem na účet UniCredit Bank. Dobíjet, se slevou 10 %, lze i přes fakturu (sic!), kdy si klient zažádá e-mailem vystavení faktury na danou částkou a poté ji uhradí (platné pouze pro nejvyšší tarif Business, viz níže).

Tím omezení nekončí: nelze si vybrat telefonní číslo (je přiřazeno automaticky), ale opravdovou třešničkou na dortu je, že pokud účastník vyčerpá kredit, dojde k zablokování i příchozích hovorů (účastníkovi se nepůjde dovolat). A specifika v tomto smyslu pokračují i v ceníku.

K mání jsou tři tarify: Standard, VIP a Business. Platí se denní paušál (který není zase tak raritní), ale nezvyklá je jeho výše: 2 Kč v prvním případě, 6 Kč ve druhém a 5,78 Kč ve třetím (zde bez DPH). Neplatí se však každý den, poplatek se strhává týdně.

Volání v rámci tarifu Standard vyjde na 1,50 Kč/min při volání v síti a 1,90 Kč mimo síť. Používá se však nevýhodná tarifikace 60+60 (tj. všechny hovory jsou účtovány po celých minutách). Krátká textová zpráva vyjde na 1 Kč v síti, resp. 1,80 Kč mimo síť.

Lahůdku však najdeme u druhého tarifu, VIP. Když si uvědomíme, že měsíčně se za něj platí paušál kolem 180 Kč, účastník nedostává k dispozici ani žádné volné minuty, ale „má zdarma volání v síti“ – cena 0 Kč za hovory v síti má však svou podstatnou podmínku: podíl volání v síti nesmí přesáhnout 25 % z celkového počtu provolaných minut (odchozí spojení). Bude-li klient volat do sítě tak, že objem takových hovorů přesáhne 25 %, budou hovory zpoplatněny sazbou 0,90 Kč/min (vzhledem k absenci webové aplikace si toto nelze prakticky vůbec ohlídat). (A pro doplnění, hovory mimo síť vyjdou na 1,50 Kč/min při tarifikaci 60+1.) Tatáž podmínka platí i pro třetí tarif Business.

Základní datová nabídka sestává z denního, resp. měsíčního balíčku o objemu 25 MB (na 24 hodin), resp. 150 MB (měsíčně) v ceně 25 Kč (22 Kč u vyššího tarifu VIP), resp. 125 Kč (100 Kč u VIP).

Ani dodatečné datové balíčky nepatří rozhodně k těm nejvýhodnějším: 300 MB za 200 Kč, 500 MB za 270 Kč a konečně 1 GB za 425 Kč. Po překročení FUP klesne rychlost připojení na 32 kbit/s.  

 

Editace 31.7.2014

Aktualizace ceníku: 

TARIF EXTRA

Za 198 Kč měsíčně od nás dostanete 140 volných minut na volání do všech tuzemských sítí. Celý tarif EXTRA s bezpočtem výhod Vám nabízíme zcela bez závazků, což znamená, že měsíční paušál se Vám odečítá z běžného předplaceného kreditu. Pokud nemáte dostatečný kredit pro zaplacení měsíčního paušálu, nic se neděje. Tento paušální poplatek se Vám jednoduše neodečte a Vy do dalšího dobití využíváte klasického přeplaceného tarifu STANDARD.

TARIF STANDARD

U tohoto tarifu platíte denní poplatek za využívání služby 1 Kč. Za tento poplatek nabízíme levná volání v rámci ČR pouze za 1,90 Kč do všech sítí. Hovory v síti Private Mobile vycházejí na 1,50 Kč. Po první minutě volání Vám hovory účtujeme po vteřinách.

 

TARIF VIP

Tento tarif je vhodný pro ty, kteří rádi telefonují. Za denní poplatek 6 Kč nabízíme volání do všech sítí v ČR za 1,50 Kč a volání v naší síti je zdarma.

 

TARIF BUSINESS

Výhodou tohoto tarifu je získání 10% slevy z ceny dobíjeného kreditu, pokud si kredit nedobijete standardním způsobem (přes účet, PAYSEC atd.), ale dobijete si ho přes fakturu!!!

13. 1. 2014

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

telekomunikace

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Evropská komise vyšetřuje Apple, Google a Metu, hrozí jim vysoké pokuty

Apple, Google a Meta jsou v EU vyšetřovány kvůli možnému porušení nového aktu o digitálních trzích. Společnostem...

 

USA prý využívají satelity SpaceX pro špionáž, Rusko pohrozilo útokem na ně

Rusko uvedlo, že ví o snahách amerických zpravodajských služeb využívat komerční provozovatele satelitů. Varovalo...

 

Po Pavlovi i Babiš, podvodníci lákají z lidí peníze za pomoci deepfake videí

Sociální sítě v poslední době zaplavila falešná videa politiků, ve kterých lákají na výhodné investice. Místo...

Nejčtenější články

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

 

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.