Úvod > Články > SazkaMobil je dalším virtuálem, nabízí spíše průměrné sazby. "Debilní" ViralMobil skončil

SazkaMobil je dalším virtuálem, nabízí spíše průměrné sazby. "Debilní" ViralMobil skončil

Společnost Sazka sázková kancelář a.s. se stala dalším virtuálním mobilním operátorem. Funguje v síti Vodafonu a je třeba říct, že nabídkou zatím neoslňuje. Volání stojí shodně do všech sítí 2,00 Kč, při dobití od 300 Kč pak 1,50 Kč. Jakýmsi bonusem pro klienty může být skutečnost, že mobilní číslo má šanci vyhrát v loterijním slosování.

Na již tak přeplněný trh s desítkami virtuálních mobilních operátorů přibyl další hráč, sázková kancelář Sazka. Sazby za volání a SMS jsou sice na první pohled nižší, než je tomu v případě dalších velkých jmen, nicméně v dalším porovnání s ostatními konkurenčními virtuály jsou ceny spíše průměrné. Služba je postavena na principu předplacených karet. Tarifikace je 60+1, tj. pouhé spojení hovoru je účtováno jako celá provolaná minuta, a až po dosažení minuty se hovor počítá po sekundách. Sazba za volání do sítě a mimo síť je stejná, a to 2 Kč. Jedna krátká textová zpráva vyjde účastníka na 1,50 Kč a MMS pak na 5 Kč. Dobije-li klient svou kartu částkou 300 Kč a vyšší, pak po dobu 30 dní může volat za sníženou sazbu 1,50 Kč/min. a posílat SMS za 1,30 Kč do všech sítí.

V nabídce jsou rovněž již poměrně obligátní balíčky volání a SMS. Za dodatečných 200 Kč účastník získá 100 volných minut a 100 SMS do všech sítí, za 400 Kč pak dvojnásobek. K dostání jsou i data, nicméně na rozdíl od některých ostatních virtuálních operátorů nejsou "dynamická", ale jen v podobě balíčků. Datová nabídka začíná na připojení na den (25 MB) za 20 Kč a pokračuje balíčky v objemu 150 MB, přes 300 MB a 500 MB až k 1 GB za ceny 150 Kč, 200 Kč, 250 Kč a 350 Kč. Po překročení limitu (FUP) se připojení zpomalí na 32 kbit/s. Připojení přes LTE v dosahu Sazky stále není.

Třebaže předplacené karty Sazky jsou k dostání ve volném prodeji už několik dní, její web stále neobsahuje žádné informace o cenách ani podmínkách. Očekáváme, že v průběhu dnešního dne by měl být web plně funkční.

Co se týče loterijní soutěže postavené na předplacených kartách, každé první pondělí v měsíci bude Sazka losovat ve dvou tazích pět čísel, přičemž výherní kombinací bude účastníkovo telefonní číslo (posledních pět číslic). Poslední číslice získává 30 Kč – dále za 2, 3, 4 číslice bude vyplaceno 100, 750, resp. 2 500 Kč. V případě všech pěti číslic získá účastník jackpot ve výši čtvrt milionu korun.

Že je trh zahuštěn velkým počtem virtuálních operátorů, z nichž mnozí mají poměrně shodné nabídky (důvody, proč tomu tak je, jistě znáte), dokládá také skutečnost, že své působení již jeden z nich ukončil: ViralMobil od tvůrců „Debilních keců“ uzavřel své brány počátkem února, třebaže na trhu se neohřál ani půl roku. Ceny neměl zase příliš vysoké (1,11 Kč/min. v síti, 2,22 Kč/min. mimo síť), ale problémem byly např. vysoké vstupní poplatky. Web operátora je přesměrován na jiný projekt a stále chybí oficiální vyjádření původních provozovatelů. Celá situace tak ještě může mít zajímavou dohru, protože ViralMobil nic nenahlásil Českému telekomunikačnímu úřadu. A to měl učinit během týdne od změny, tj. ukončení provozu (podle dostupných zpráv byli dosavadní klienti převedeni pod křídla jiného virtuálního operátora). ČTÚ může dle zákona uložit ViralMobilu pokutu až do výše 20 milionů korun.  

17. 2. 2014

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

telekomunikace

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Itálie jedná o přísnějších trestech za zneužití umělé inteligence

Italská vláda jedná o návrhu zákona, podle kterého by za trestné činy spojené s AI nástroji hrozily mnohem přísnější...

 

Avast dostal v ČR pokutu ve výši 351 milionů korun

Avast dostal od českého Úřadu pro ochranu osobních údajů pokutu ve výši 351 milionů korun Důvodem je neoprávněné...

 

Microsoft: Rusko spustilo kampaně cílené na ovlivňování prezidentských voleb v USA

Společnost Microsoft uvedla, že už se na internetu začaly objevovat ruské kampaně, které mají za cíl ovlivnit...

Nejčtenější články

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...