Úvod > Články > Aqua mobil: volání za 0,70 Kč do sítě, 1,60 Kč mimo síť

Aqua mobil: volání za 0,70 Kč do sítě, 1,60 Kč mimo síť

Společnost Aqua a.s., jež mj. poskytuje pevné internetové připojení na optické a kabelové síti pod značkou Moravanet, začala nabízet také hlasové služby v mobilní síti. Vzhledem k tomu, že jde o kabelového poskytovatele, nás nepřekvapí, že využívá síť Vodafonu přes společnost Quadruple (Q-CZ). Už podle toho je vcelku jasné, že nabídka hlasových a datových mobilních služeb nebude nijak zásadně odlišná od „podobné“ konkurence -- přesto však při střední a vyšší spotřebě může být Aqua Mobil výrazně výhodnější než řada jiných operátorů.

Firma působí jako virtuál vlastně už od konce prosince, ale novinářům a odborným serverům o tom dává vědět až v poslední době...

Podobnost s ostatními nabídkami virtuálních mobilních operátorů v síti Vodafonu přes společnost Q-CZ můžeme dobře demonstrovat na příkladu srovnání s dalším kabelovým poskytovatelem KCTC (Kabelová televize CZ s.r.o.). Základní osobní tarify (na fakturu, tj. postpaid) se dokonce jmenují stejně: Aqua mobil Sólo vs. KT mobil Sólo, Aqua mobil Sólo 60 vs. KT mobil Sólo 60, Aqua mobil Sólo 150 vs. KT mobil Sólo 150, Aqua mobil Sólo 100+ vs. KT mobil Sólo 100+...

A co víc, stejné jsou i měsíční poplatky a také minutové sazby a ceny SMS i objem volných dat u "plusové" verze (150 MB). Jeden rozdíl zde však je, Aqua mobil 150 je o 50 Kč levnější než KT mobil 150.

Označení "Sólo" znamená, že tarify jsou určeny pro jednotlivce (na rozdíl od rodinných tarifů, více níže). Sazby jsou shodné napříč všemi tarify: minuta volání do sítě stojí 0,70 Kč a mimo síť 1,60 Kč. SMS do všech sítí pak vyjde na 1,20 Kč (a MMS 4,80 Kč). Tarifikace (způsob účtování hovorů) je 60+1, takže při spojení se počítá první minuta a až po jejím dovršení je hovor počítán po sekundách.

Odlišnosti tedy hledejme opět jen ve výši měsíčních paušálů, za které klient obdrží různé objemy volných jednotek: Základní tarif Sólo stojí 69 Kč měsíčně a nenabízí vůbec žádné volné jednotky; Sólo 60 stojí 99 Kč měsíčně a obsahuje 60 volných minut do všech sítí; Sólo 150 vychází na 199 Kč/měsíc a kromě 150 volných minut zahrnuje také 50 volných SMS. Nicméně volná data -- o objemu 150 MB -- jsou dostupná až u tarifu Sólo 100+ s paušálem 249 Kč/měsíc, 100 volnými minutami a 50 SMS.

Rodinné tarify, se sdíleným čerpáním volných minut a SMS, jsou dva: Rodina (3 SIM, 300 volných minut, 60 volných SMS) za 489 Kč a Rodina+ obohacená o 150 MB dat, zato však s vyšší cenou, 649 Kč.

Datová nabídka je dvojí, jak v podobě balíčků pro hlasové tarify, tak i na samostatných SIM kartách určených pro tablety/netbooky.

Datové tarify jsou celkem čtyři, jejich objemy činí pouze 150 MB / 300 MB / 600 MB, resp. 1,2 GB a stojí měsíčně 149 Kč / 226 Kč / 316 Kč, resp. 416 Kč (nachlup stejné jako u KT mobil).

Tytéž objemy dat jsou dostupné i v podobě balíčků pro hlasové tarify, jen ceny jsou nižší: postupně 69 Kč / 129 Kč / 229 Kč, resp. 349 Kč. Data lze za stejné cenu i postupně dokupovat.  

31. 3. 2014

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

telekomunikace

Sdílejte

Přečtěte si také

 

EU obvinila platformu X z klamání uživatelů

Společnost X porušila pravidla Evropské unie týkající se online obsahu. Modrý odznak prý klame uživatele sociální sítě.

 

Sportovní speciál 2024: Kde sledovat Olympijské hry v Paříži

Olympijské hry v Paříži se blíží a fanoušci se mohou těšit na tisíce hodin živého vysílání. Kde přenosy sledovat?

 

Google mění plány, cookies v Chromu automaticky blokovat nebude

Společnost Google oznámila, že v prohlížeči Chrome soubory cookies třetích stran nakonec blokovat nebude.

Nejčtenější články

Nej.cz přechází pod O2. Co se pro vás mění?

 

Nej.cz je od 1. června součástí O2. Akvizice se týká služeb Nej.cz, Kuki a netbox. Podívejte se, co se změní pro vás...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v červnu 2024

 

Rychlosti internetu v červnu kolísaly. Podívejte se, u kterého poskytovatele jsme naměřili nejvyšší hodnoty a která...

O2 představilo letní odměny pro své zákazníky

 

O2 si pro své zákazníky přichystalo na léto řadu novinek. Nabídne jim dvojnásobek Dat naplno nebo O2 tag a repráček...