Úvod > Články > Aqua mobil: volání za 0,70 Kč do sítě, 1,60 Kč mimo síť

Aqua mobil: volání za 0,70 Kč do sítě, 1,60 Kč mimo síť

Společnost Aqua a.s., jež mj. poskytuje pevné internetové připojení na optické a kabelové síti pod značkou Moravanet, začala nabízet také hlasové služby v mobilní síti. Vzhledem k tomu, že jde o kabelového poskytovatele, nás nepřekvapí, že využívá síť Vodafonu přes společnost Quadruple (Q-CZ). Už podle toho je vcelku jasné, že nabídka hlasových a datových mobilních služeb nebude nijak zásadně odlišná od „podobné“ konkurence -- přesto však při střední a vyšší spotřebě může být Aqua Mobil výrazně výhodnější než řada jiných operátorů.

Firma působí jako virtuál vlastně už od konce prosince, ale novinářům a odborným serverům o tom dává vědět až v poslední době...

Podobnost s ostatními nabídkami virtuálních mobilních operátorů v síti Vodafonu přes společnost Q-CZ můžeme dobře demonstrovat na příkladu srovnání s dalším kabelovým poskytovatelem KCTC (Kabelová televize CZ s.r.o.). Základní osobní tarify (na fakturu, tj. postpaid) se dokonce jmenují stejně: Aqua mobil Sólo vs. KT mobil Sólo, Aqua mobil Sólo 60 vs. KT mobil Sólo 60, Aqua mobil Sólo 150 vs. KT mobil Sólo 150, Aqua mobil Sólo 100+ vs. KT mobil Sólo 100+...

A co víc, stejné jsou i měsíční poplatky a také minutové sazby a ceny SMS i objem volných dat u "plusové" verze (150 MB). Jeden rozdíl zde však je, Aqua mobil 150 je o 50 Kč levnější než KT mobil 150.

Označení "Sólo" znamená, že tarify jsou určeny pro jednotlivce (na rozdíl od rodinných tarifů, více níže). Sazby jsou shodné napříč všemi tarify: minuta volání do sítě stojí 0,70 Kč a mimo síť 1,60 Kč. SMS do všech sítí pak vyjde na 1,20 Kč (a MMS 4,80 Kč). Tarifikace (způsob účtování hovorů) je 60+1, takže při spojení se počítá první minuta a až po jejím dovršení je hovor počítán po sekundách.

Odlišnosti tedy hledejme opět jen ve výši měsíčních paušálů, za které klient obdrží různé objemy volných jednotek: Základní tarif Sólo stojí 69 Kč měsíčně a nenabízí vůbec žádné volné jednotky; Sólo 60 stojí 99 Kč měsíčně a obsahuje 60 volných minut do všech sítí; Sólo 150 vychází na 199 Kč/měsíc a kromě 150 volných minut zahrnuje také 50 volných SMS. Nicméně volná data -- o objemu 150 MB -- jsou dostupná až u tarifu Sólo 100+ s paušálem 249 Kč/měsíc, 100 volnými minutami a 50 SMS.

Rodinné tarify, se sdíleným čerpáním volných minut a SMS, jsou dva: Rodina (3 SIM, 300 volných minut, 60 volných SMS) za 489 Kč a Rodina+ obohacená o 150 MB dat, zato však s vyšší cenou, 649 Kč.

Datová nabídka je dvojí, jak v podobě balíčků pro hlasové tarify, tak i na samostatných SIM kartách určených pro tablety/netbooky.

Datové tarify jsou celkem čtyři, jejich objemy činí pouze 150 MB / 300 MB / 600 MB, resp. 1,2 GB a stojí měsíčně 149 Kč / 226 Kč / 316 Kč, resp. 416 Kč (nachlup stejné jako u KT mobil).

Tytéž objemy dat jsou dostupné i v podobě balíčků pro hlasové tarify, jen ceny jsou nižší: postupně 69 Kč / 129 Kč / 229 Kč, resp. 349 Kč. Data lze za stejné cenu i postupně dokupovat.  

31. 3. 2014

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

telekomunikace

Sdílejte

Přečtěte si také

 

ČTÚ nebude nabízet další kmitočty pro DAB+

Český telekomunikační úřad už nebude nabízet další kmitočty pro digitální rozhlasové sítě. Existovat budou jen tři...

 

Vodafone garantuje volání přes hodinky i na značky Xiaomi a Samsung

Vodafone jako první český operátor rozšířil garanci volání přes hodinky bez telefonu na tři značky. Služba OneNumber...

 

Telefon s Androidem dokáže otevřít dveře od milionů hotelových pokojů, na opravě bezpečnostní chyby se už pracuje

Výzkumníci objevili bezpečnostní chybu u zámků Saflok. Kdokoliv mohl pomocí telefonu s Androidem otevřít dveře...

Nejčtenější články

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...