Úvod > Články > Mobilní volání do sítě za 0,59 Kč, do ostatních za 1,49 Kč při sekundové tarifikaci

Mobilní volání do sítě za 0,59 Kč, do ostatních za 1,49 Kč při sekundové tarifikaci

Operátoři Odorik i Voocall snížili ceny za volání do mobilních sítí, shodně na 1,49 Kč za minutu. Voocall však překopal svou nabídku od základu a někdy kritizované tarify nahradil čímsi, co bychom mohli nazvat návratem ke kořenům.

Voocall patří společně s dalším virtuálním mobilním operátorem Connecticou bezpochyby k rekordmanům v tom, jak často mění nabídky: sice oba tak nečiní stejně, ale někdy až nelogické střídání výhodnějších a nevýhodnějších tarifů je u nich společným jmenovatelem a často je až zarážející (nemluvě o změnách obchodních podmínek).

Ať tak či tak, Voocall se teď vlastně vrátil ke kořenům a na opět sází na de facto původní (mnohem výhodnější) tarif s minimálním paušálem (měsíčním poplatkem za aktivní SIM), jejž dále pouze rozšířil o datové balíčky.

Základní tarif se nazývá Solutus, měsíčně za SIM účastník zaplatí 29 Kč (v prvopočátcích tohoto virtuálního mobilního operátora se platilo 39 Kč), volání do vlastní sítě vyjde na 0,59 Kč/min., do ostatních mobilních sítí 1,49 Kč/min. a do pevných sítí 1,59 Kč/min. To vše při sekundové tarifikaci (tedy té nejspravedlivější, kdy účastník platí za skutečně provolané sekundy). Mobilní data jsou "dynamická", přenesený megabajt (MB) vyjde na 0,89 Kč.

Minutovou sazbu za volání snížil také Odorik, z 1,69 Kč na stejných 1,49 Kč. Stejná sazba platí také pro volání do pevných sítí. Další odlišností je poplatek za SIM, který v případě Odoriku činí 21 Kč za 30 dní, avšak -- což je pro leckoho podstatné -- operátor jej odpouští v případě, že účastník za 30 dní provolá / protextuje alespoň 100 Kč. Tyto parametry činí z Voocallu a Odoriku jedny z nejvýhodnějších mobilních služeb na trhu (statisticky vzato jsou jistě nejvýhodnější při malé a střední spotřebě a jsou i při vysoké spotřebě jsou mnohem výhodnější než mnohé konkurenční nabídky).

Zpět k nové podobě Voocallu; jak jsme řekli, další tarify jsou pouze obohaceny o datové balíčky, hlasová část zůstává stejná. Ve zkratce si proto uveďme pouze přehled dodávaných dat a měsíční cenu služby: [Solutus] 150 MB/89 Kč, 300 MB/154 Kč, 600 MB/249 Kč, 1,2 GB/349 Kč a 1,5 GB/375 Kč. Voocall dává k dispozici také čistě datové tarify pro tablety (bez možnosti hlasových služeb) v objemu 3 GB (439 Kč) a 10 GB (629 Kč).

Doplňme, že i Odorik nabízí datové balíčky, a to zatím dva: 150 MB/69 Kč a 1,5 GB/390 Kč.  

5. 5. 2014

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

telekomunikace

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Telefon s Androidem dokáže otevřít dveře od milionů hotelových pokojů, na opravě bezpečnostní chyby se už pracuje

Výzkumníci objevili bezpečnostní chybu u zámků Saflok. Kdokoliv mohl pomocí telefonu s Androidem otevřít dveře...

 

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

 

Facebook odstraní záložku Zprávy

Meta ukončuje kartu Facebook News. Nechce už vydavatelstvím dále platit za zpravodajský obsah.

Nejčtenější články

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

 

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...