Úvod > Články > Srovnání nejlepších virtuálních operátorů

Srovnání nejlepších virtuálních operátorů

Na českém trhu je podle Českého telekomunikačního úřadu téměř osmdesát virtuálních mobilních operátorů. Ceny volání jsou často výhodné a pohybují se kolem 1,50 až 2,50 korun za minutu. Máte přehled o tom, kteří z nich nabízejí nejlepší nabídku?

BLESKmobil

BLESKmobil s více než 350 000 zákazníky obsadil první příčku na poli virtuálních operátorů v počtu klientů. Operátor funguje v síti společnosti O2. V oficiálním ceníku operátora je nabídka jediné předplacené karty. Tato karta nemá žádné skryté poplatky, ani tarif. Klient zaplatí přesně to, co provolá.

BLESKmobil poskytuje také mobilní internet. Pro zákazníky, kteří mají vysoké nároky na množství stažených dat se tento operátor příliš nehodí. Datový tarif je vhodný pro klienty, kterým stačí občasné surfování na internetu, čtení e-mailů a provoz běžných aplikací. Tohoto virtuálního operátora využijí ti, kteří si chtějí občas levně zavolat, nepožadují nejrychlejší internet nebo nejlevnější volání do zahraničí. Předplacená karta stojí 150 korun. Tu dostane klient s kreditem na volání s částkou 150 korun, za kartu samotnou tedy zákazník neplatí.

Reklama

Tesco Mobile

Britská společnost Tesco v květnu roku 2013 využila otevření českého telekomunikačního trhu a vytvořila jednoho z prvních virtuálních operátorů. Tesco Mobile funguje, stejně jako BLESKmobil, v síti O2. Operátor nabízí klasickou předplacenou kartu. Platíte jen to, co opravdu provoláte.

Dále má v nabídce tarif za 300 korun. Předplacená karta vám zajistí volání do všech sítí za 2,50 Kč/min a tarifikace je v tomto případě 60+1, to znamená, že první minutu zaplatíte celou a pak už platíte po vteřinách. Tesco Mobile láká zákazníky na právě probíhající akci. V průběhu celého roku 2014 dostane zákazník při každém dobití dvojnásobek kreditu navíc. Bonusový kredit, který platí pro volání, SMS i mobilní internet, má platnost 30 dní a jednotky se z něj čerpají přednostně. Měsíc je krátká doba, takže ho většina lidí s minimální útratou, kteří si nulové tarify pořizují především, nestačí spotřebovat.

Na druhou stranu plusem operátora je akce, kdy za každé dobití jakoukoliv částkou dostane zákazník zdarma volání a SMS do sítě Tesco Mobile na dobu 30 dní. Dále operátor ohodnotí klienty za přivedení nového zákazníka. Za každého z nich získáte ke kreditu bonus 100 korun. Tesco Mobile nabízí díky výhodným akcím nejlevnější služby na trhu.

Mobil.cz

Třetí místo s více než 130 000 zákazníky patří operátorovi s názvem Mobil.cz. Virtuálního operátora založila Babišova společnost Mafra. Cílovou skupinou operátora jsou mladí lidé, kteří měsíčně za telefon utratí 200 až 400 korun. V nabídce společnosti je pouze předplacená karta, žádný tarif ani závazky.

Za 200 korun zákazník dostane zdarma SIM kartu a kredit v hodnotě 200 korun. V ceně je zároveň baliček rychlého internetu zdarma. Internet můžete mít zapnutý celý den zdarma. Na první pohled se to může zdát výhodné, ale mnohé odradí nízká rychlost internetu. Ta stačí maximálně na přečtení e-mailů. Pohodlné surfování, přehrávání hudby či videí nečekejte.

Zrychlení internetu zajistíte tak, že si nabijete kredit v hodnotě 200 korun. Tato a vyšší částka vám přinese 200 MB nebo 500 MB volného internetu s platností 30 dní. Operátor láká na mobilní internet, ale i ceny volání a SMS jsou velmi dobré. Za volání do všech sítí zaplatíte 2,50 Kč a 1,50 Kč za SMS.

Kredit je možné dobít 250 nebo 400 korunovým kupónem na čerpacích stanicích a novinových stáncích, v bankomatech, na terminálech Sazky, pomocí internetového bankovnictví nebo na webových stránkách operátora.

SAZKAmobil

Jedinou předplacenou kartu nabízí také SAZKAmobil, který funguje v síti Vodafone. Základní sazba na předplacené kartě činí 2 Kč/min do všech sítí, SMS stojí 1,50 Kč a tarifikace je 60+1. To znamená, že po první minutě se účtuje po sekundách.

Ke kartě je možné dokoupit si balíček s volnými minutami nebo internetem v mobilu. Dokoupením balíčku získáte 100 volných minut a 100 SMS za 200 korun. U Tesco Mobile máte za 150 Kč v akci, kdy získáte dvojnásobek kreditu, 120 volných minut, 60 SMS a navíc neomezené volání do vlastní sítě. Balíček v ceně 400 korun od SAZKAmobilu je absolutně nevýhodný.

SAZKAmobil ocení klienti, kteří volají jen občas, a internet v mobilu pro ně není důležitý. V případě, že voláte více, bude pro vás výhodnější nabídka operátora Tesco Mobile.

ČEZ Mobil

ČEZ Mobil nebo také Mobil od ČEZ funguje v síti O2. Oblíbilo si ho více než 80 000 zákazníků. Oficiální ceník nabízí jeden tarif, který je možné rozšířit pomocí dvou doplňkových balíčků. Základní tarif je velmi podobný předplaceným kartám od Tesco Mobilu nebo BLESK Mobilu. Klient zaplatí jen to, co ve skutečnosti provolá. Minuta volání do všech sítí vyjde na 2,20 Kč, SMS na 1,20 Kč. Tato nabídka je velmi dobrá, prvenství přesto stále patří společnosti Tesco Mobile, díky akční nabídce dvojnásobného kreditu.

Balíčky od operátora ČEZ Mobil jsou v podstatě tarify bez smlouvy, které mají měsíční výpovědní lhůtu. Vždy můžete mít aktivovaný pouze jeden z nabízených balíčků. Jednou za zúčtovací období lze balíček zrušit nebo přejít na jiný. Nevyčerpané jednotky, kromě těch z datových balíčků, se převádějí do dalšího zúčtovacího období. První balíček nabízí za 200 korun 100 volných minut do všech sítí a volání v síti ČEZ zdarma. Druhý balíček stojí 340 korun a zákazník dostane 200 volných minut a volání ve vlastní síti zdarma. ČEZ Mobil nabízí výhodnou nabídku, ale v široké škále virtuálních mobilních operátorů jsou i lepší.

Vysoký počet zákazníků, více než 50 000, mají také operátoři Gorila Mobil v síti O2, Kaktus fungující v síti T-Mobile a Oskarta v síti Vodafone.

18. 11. 2014

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

telekomunikace

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Americký zákaz TikToku podle kritiků porušuje právo na svobodu projevu

Americký Senát schválil návrh zákona, který zakazuje TikTok v obchodech s aplikacemi, pokud ji její čínský vlastník...

 

Itálie jedná o přísnějších trestech za zneužití umělé inteligence

Italská vláda jedná o návrhu zákona, podle kterého by za trestné činy spojené s AI nástroji hrozily mnohem přísnější...

 

Avast dostal v ČR pokutu ve výši 351 milionů korun

Avast dostal od českého Úřadu pro ochranu osobních údajů pokutu ve výši 351 milionů korun Důvodem je neoprávněné...

Nejčtenější články

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...