Úvod > Články > GTS Novera posiluje své pozice

GTS Novera posiluje své pozice

Na přelomu ledna a února proběhlo dokončení velké akvizice, kterou přešly společnosti Nextra, Contactel a Telenor Networks pod společnost GTS Novera. Tato společnost již koupila i jiné operátory a před pár dny odhalila svou obchodní strategii.

Jak vše probíhalo?

GTS Novera je významným hráčem na českém telekomunikačním trhu a v dnešní době, kdy došlo k dalšímu sloučení a akvizicím lze směle říci, že po ČTc jde o jednoho z největších operátorů. GTS Novera je majetkem evropské telekomunikační společnosti GTS Central European Holding. Zbylé sloučení dobře komentuje výňatek z tiskové zprávy: „Dokončení akvizic společností Contactel, Telenor Networks a Nextra mateřskou skupinou GTS CEH spouští v rámci všech společností proces nejprve provozního a následně i právního sloučení uvedených společností v jednu organizaci, která bude v budoucnu v České republice vystupovat pod jednotnou obchodní značkou GTS Novera.“

Změny zatím neproběhnou

Sloučení takovýchto obřích společností samosebou nějaké ty organizační změny přináší, ale to nás jako zákazníka zajímat nemusí. Všechny společnosti budou nabízet své služby i nadále samostatně, nedojde tedy ke sjednocení produktů. Zákazníkům je toto sloučení prezentováno jako výhoda zavedeného evropského holdingu. Prozatím se tedy moc neděje, jen na webových stránkách jednotlivých providerů naleznete tiskovou zprávu komentující toto sloučení. Vše ostatní funguje i nadále beze změn.

Obchodní strategie rozvoje

V nedávné minulosti vydala GTS Novera prohlášení, ve kterém dále komentuje jak sloučení společností a tím i dokončení plánovaných akvizic, ale také svou obchodní strategii. Sice jde pouze o PR tiskovou zprávu, lze z ní vyrozumět, že i téměř po dvou měsících po akvizici není jakékoli známky po sloučení v jednu gigantickou společnost. Takže stále platí to, co již bylo výše napsáno. GTS Novera chce zapůsobit zejména na koncové zákazníky a to především rozšířením LLU přípojek (zpřístupnění místní smyčky). V tiskové zprávě, kterou naleznete zde si pak společnost stěžuje na postoj ČTc, zda je oprávněný musí posoudit čtenáři, uživatelé internetu a společnost obecně.

Závěrem

Co toto sloučení již tak obrovských společností v jedinou přinese uživateli je ve hvězdách. Osobně si ale myslím, že časem dojde k sloučení a sjednocení nabízených produktů. Na druhou stranu je možná strategie „jen ať si má zákazník z čeho vybírat…“ – Tak uvidíme. Třeba nás GTS Novera překvapí nějakou střední cestou.

23. 3. 2006

Autor: David Procházka

Témata

připojení k internetu

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

 

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v únoru 2024

Jaké změny jsme v únoru zaznamenali u Wi-Fi internetu? Podívejte se, jaké hodnoty jsme naměřili u vašeho kraje a...

 

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

Nejčtenější články

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

 

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.