Úvod > Články > Jak dlouho budete na internetu vám bude VOLNÝ

Jak dlouho budete na internetu vám bude VOLNÝ

komerční sdělení

Připojujete se k internetu stále přes dial-up? Vadí vám čekat na internet až do večera? Máte už plné zuby pomalého připojení přes GPRS a nebo prostě jen toužíte po levném a kvalitním ADSL? Pokud jste aspoň jednou odpověděli ano, pak pro vás možná bude zajímavá nová nabídka ADSL od VOLNÝ.

Co vám přinese ADSL?

ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line) je technologie vysokorychlostních datových přenosů prostřednictvím pevné telefonní sítě. ADSL využívá stejného telefonního vedení jako hlasové hovory či dial-up. Rozdíl je v tom, že ADSL využívá vlastní vysokofrekvenční přenosový kanál a je od klasického hlasového kanálu tedy oddělena. To umožňuje zároveň telefonovat (případně být připojen přes dial-up, i když k tomu se po zkušenosti s ADSL asi už nebudete chtít vrátit) a zároveň být připojení k internetu přes ADSL. Technologie ADSL zároveň přináší velice rychlé odezvy (nízký ping), což vám otevře brány světa on-line hraní a IP telefonie.

Rychlost odezvy je velmi často silně podceňovaná. Řada poskytovatelů alternativního připojení k internetu vyzdvihuje zejména přenosové rychlosti. Jenže k čemu vám je vysoká přenosová rychlost, když na to, aby se vám požadovaná stránka začala vůbec načítat, čekáte třeba půl sekundy? S ADSL máte při rychlosti 512 kbps tou dobou staženo již 30 kB dat! U stahování velkých souborů se to tolik neprojeví, ale při surfování po internetu, hraní a telefonování pomocí VoIP aplikací pocítíte poměrně zásadní rozdíl!

ADSL versus dial-up

Pojďme se nejprve podívat na některé zásadní rozdíly mezi ADSL a připojením přes dial-up. Po technické stránce je maximální rychlost stahování dat u dial-upu 56,6 kbps, u VOLNÝ ADSL je to 512 kbps, tedy devětkrát více. V případě odesílání dat je to pak 33,6 kbps na straně dial-upu a 128 kbps na straně ADSL, tedy téměř čtyřikrát více. To vede i k velice zajímavým závěrům, co se objemu stažených či odeslaných dat týče.

 Dial-up*ADSL*
Downlink56,6 kbps512 kbps
Uplink33,6 kbps128 kbps
Maximální počet dat stažených za hodinu25,47 MB230,4 MB
Maximální počet odeslaných dat za hodinu15,12 MB57,6 MB

*jedná se o maximální teoreticky dosažitelné hodnoty, skutečné hodnoty mohou být nižší

Zajímavá však u ADSL není pouze rychlost, nýbrž také cena. ADSL bylo zpočátku relativně drahé. To už ale dávno není pravda. VOLNÝ přináší ve své kategorii nejlevnější ADSL na trhu. Cena ADSL je přitom dokonce nižší než u dial-upu. Jak jste zjistili v tabulce výše, tak stažení jednoho gigabajtu dat přes dial-up by trvalo při maximální teoreticky dosažitelné rychlosti přibližně 40 hodin. Přibližnou cenu za 10 hodin připojení k internetu ve špičce a mimo špičku uvádíme v tabulce níže. Sami si můžete snadno spočítat, že pokud byste chtěli stáhnout 1 GB dat, vyjde vás ADSL výrazně levněji (v případě, že surfujete i ve špičce) a nebo prostě levněji (i za předpokladu, že byste surfovali pouze a jen mimo špičku).

 Český Telecom – Telefon 70Home Mini + ADSL VOLNÝ 1 GB
Měsíční paušál (volání)338,86 Kč215,33 Kč
Měsíční paušál (internet)0 Kč713 Kč
10 hodin připojení k internetu ve špičceCca. 608 Kč0 Kč
10 hodin připojení k internetu mimo špičkuCca. 207 Kč0 Kč
Stažení dalších 3 GBCena za 120 hodin připojení k internetu237Kč

Všechny ceny jsou uvedeny včetně 19% DPH.

VOLNÝ ADSL – budeme vás rozmazlovat

VOLNÝ ke svému ADSL nabízí řadu doplňkových služeb. První věcí, která vás asi napadla, je, jak se dozvíte, kolik dat jste již ze svého limitu přenesli. VOLNÝ vám tuto informaci dává zdarma k dispozici na adrese http://adsl.volny.cz/adsl-statistiky/, kde si v přehledné aplikaci můžete kdykoliv zobrazit, kolik megabajtů máte ještě předplaceno.


Ke svému VOLNÝ ADSL (u variant s agregací 1:50) také získáte zdarma e-mailovou schránku na portále VOLNÝ s kapacitou 60 MB, datovou úschovnu s kapacitou 50 MB, prostor pro vaše fotografie či videa z dovolené o velikosti 40 MB spolu s VOLNÝ album - přehlednou aplikací pro jejich správu a publikování na webu, a konečně také prostor pro vaše webové stránky o velikosti 20 MB.

Vyberte si balíček podle svých potřeb

VOLNÝ si je dobře vědom, že různí uživatelé mají různé potřeby. Proto se snaží vyjít vstříc všem skupinám zákazníků. K dispozici jsou přitom (při rychlosti 512/128 kbps) tři základní balíčky. Balíček s 1 GB dat, který plně postačí těm, kteří chtějí jen levnější a rychlejší alternativu ke svému dial-upu nebo GPRS. Balíček s 3 GB dat pro náročné uživatele, kteří si rádi dopřejí stahování objemnějších souborů, videí a obrázků a konečně variantu bez limitů, která je vhodná zejména pro příznivce internetových rádií a všechny ty, kteří si rádi užívají multimediálních možností, které internet nabízí. U balíčků s měsíčním limitem dat si je samozřejmě možné v případě potřeby další data dokoupit. Nemusíte se tak bát, že pokud se necháte při využívání vysokorychlostního internetu unést jeho možnostmi, že byste ke konci měsíce zůstali bez připojení k internetu.

Jako třešničku na dortu si pak pro vás VOLNÝ připravil aktivaciADSL zcela zdarmaavánoční dárkyk tomu. Samoinstalační balíček s ADSL modemem navíc pořídíte již za velmi příjemných 1903 Kč včetně 19% DPH.

 VOLNÝ ADSL 512/128 1 GBVOLNÝ ADSL 512/128 3 GBVOLNÝ ADSL 512/128 bez limitu
AktivaceZdarma*Zdarma*Zdarma*
Měsíční paušál713 Kč808Kč1248 Kč
Datový limit1 GB3 GB-
Cena za další
3 GB
236Kč236 KčZdarma
VOLNÝ mail 60MBZdarmaZdarmaZdarma
VOLNÝ album
40MB
ZdarmaZdarmaZdarma
VOLNÝ web hosting
20 MB
ZdarmaZdarmaZdarma

*akční nabídka platí při podepsání smlouvy minimálně na 12 měsíců (platí do 31. 12. 2004). Všechny ceny jsou uvedeny včetně 19% DPH. Výše uvedené tarify používají agregaci 1:50.

Jaká je nabídka od VOLNÝ?

VOLNÝ přichází s nabídkou ADSL, která oslovuje všechny typy zákazníků, a to jak velice příznivou cenu, které bez diskuse patří mezi nejnižší na trhu, tak kvalitou a službami s přidanou hodnotou. U nejnižší varianty je tato cena navíc nižší než u dial-upu a GPRS, tak proč nadále používat pomalé připojení, když za stejnou cenu můžete mít ADSL s vysokou rychlostí, krátkou odezvou a možnostmi, které vám dial-up ani GPRS z technických důvodů prostě nabídnout nemůže.

Více nahttp://adsl.volny.cz

 

2. 12. 2004

Autor:

Témata

připojení k internetu

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v březnu 2024

V březnu se rychlost Wi-Fi internetu propadla. Podívejte se, jak si tentokrát vedl vás poskytovatel.

 

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...

 

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

Nejčtenější články

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

 

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...