Úvod > Články > Nová O2 TV Air vás dostane! Nás dostala také.

Nová O2 TV Air vás dostane! Nás dostala také.

Společnost O2 představuje novou televizní podívanou a mobilní televizi O2 TV Air mění na plnohodnotné kino. Změna přinese zákazníkům 60 kanálů včetně 12 kanálů v HD kvalitě. Mohla jsem si tuto novinku několik dnů vyzkoušet a už bych neměnila. Zvládla jsem instalaci, ohromil mě perfektní obraz a mile překvapil pestrý výběr kanálů.

Nová O2 TV Air vás dostane! Nás dostala také.

Vybalování

Po rozbalení krabičky s O2 TV Air najdete samotný set-top-box model DID7006mTF, HDMI kabel, AV/RCA kabel, redukci SCART, ethernetový kabel, napájecí zdroj k set-top-boxu, ovladač a dvě baterie do ovladače. Díky podrobnému návodu vás nepřekvapí ani instalace. Já jsem z ní měla strach, ale díky návodu jsem to zvládla dobře zhruba během dvaceti minut. Věřím, že někteří z vás to dokáží i za polovinu mého času. Manuál poskytuje dvě varianty připojení, jeden pro televizi HDMI vstupem a pro starší televizi se SCART nebo AV konektorem.

Obsah balení

Design

Velké plus si set-top-box vysloužil za to, jak vypadá. Černá maličká krabička s moderním designem se nedá se starším obřím stříbrno-černým modelem, který mám doma, srovnat. Ihned po zapojení jsem byla mile překvapena kvalitou obrazu, který je znatelně lepší.

Set-top-box- O2 TV Air

Ovládání O2 TV Air

Ovládání televize je velmi jednoduché a intuitivní. V hlavní nabídce najdete TV kanály. Po rozkliknuti si můžete vybrat, jestli chcete sledovat televizi, prohlédnout si TV program nebo změnit pořadí kanálů.

Další kolonkou hlavní nabídky je O2 Videotéka. Tady si můžete vybrat ze zhruba tisícovky různých filmů. V případě, že si k televizi stáhnete také aplikaci O2 TV do svého chytrého telefonu nebo tabletu, můžete půjčené filmy sledovat i z těchto zařízení.

V hlavní nabídce najdete také možnost nahrávání pořadů. Stiskem kolonky rádio si můžete vybrat libovolnou stanici nebo si prohlédnout program rádií. Dále je zde kolonka TV Archiv, kde si můžete vyhledat třeba pomoc od O2 Guru. Najdete tu také Aplikace a Nastavení.

O2 TV + dálkový ovladač

Moc se mi líbí hned dostupné informace o pořadu. Stisknutím tlačítka OK na ovladači hned víte, jaký pořad právě sledujete a jaký pořad bude následovat. V případě, že stisknete levé tlačítko, máte možnost změnit jazyk, přidat titulky, nahrávat právě sledovaný pořad, posunovat pořad po krátkých intervalech, přetáčet nebo zastavit pořad nebo si o něm přečíst informace.

Služba od O2 nabízí velmi přehledný seznam kanálů, kde si pořad můžete vrátit zpět, přehrávat nebo třeba zastavit. Zajímavé je tlačítko EPG na ovladači. Jeho stiskem získáte přehled odvysílaných, právě běžících a následující pořadů. Zpětně si můžete pustit cokoliv. Co běželo v předešlých 30 hodinách.

Nahrávání

Navíc, to na co se nestihnete podívat, třeba když jste v práci nebo někde za zábavou, si můžete jednoduše nahrát. Z menu se dostanete do hlavní nabídky, kde pak stisknete Nahrávání.

V seznamu nahrávek si pak kdykoliv můžete přehrát libovolný pořad. To co nestihnete, si můžete nahrát i na dálku pomocí mobilní aplikace. Kapacita nahrávání je 100 hodin záznamu. Pořady můžete opakovaně zhlédnout po dobu 30 dnů.

Domácí půjčovna

A co se mi líbilo nejvíc? To je jednoznačně O2 Videotéka. Tuto službu jsem využívala snad nejčastěji. Výběr filmů je opravdu široký a vybere si zde každý. Já jsem díky videotéce zavzpomínala na několik svých oblíbených filmů, syna potěšil výběr pohádek a přítel si také měl z čeho vybírat. Půjčení filmu se dá zaplatit pomocí SMS. Cena za film se pohybuje okolo 50 korun. Jediné, co bych ve videotéce v budoucnu uvítala, je více českých filmů. Patří k mým oblíbeným a je jich zde dost málo. Tady je ještě co vylepšovat.

O2 TV Air plná sportu

Já osobně dávám přednost sportu naživo, ale můj partner si moc pochvaloval O2 Sport. Všechny zajímavé souboje zde máte na jednom místě. Nejen to, že si můžete vybrat zápas, ale i záběr kamery, který se vám nejvíce líbí.

A na kolik vás tahle sranda přijde? Za 60 kanálů a 12 v HD kvalitě s možností 100 hodin nahrávání během 30 dnů a navíc bez závazku zaplatíte 1 999 korun za balíček se set-top-boxem a 2 měsíce O2 TV dostanete jako bonus zdarma, pak budete platit 399 korun měsíčně.

O2 TV 2 měsíce zdarma

Výsledný verdikt

Po vyzkoušení jsem byla se službou velmi spokojena, za celou dobu zkoušení jsem nenarazila na žádný zásadní problém, snad jediné, co by se dalo vylepšit je výběr českých filmů ve Videotéce.

Zkoušela jsem také, jak funguje televize, když jsem připojena k internetu bez kabelu od O2, který společnost nabízí hlavně pro použití třeba na chatě. Připojení fungovalo dobře, televize běžela bez problémů.

Když jsem chtěla v jednu chvíli sledovat televizi a surfovat na internetu, byl internet dost zpomalený. Ve chvíli, kdy šla televize a připojeno bylo více lidí, rychlost se zpomalila za velmi znatelně. Chválím také mobilní aplikaci a oceňuji, že služba není podmíněna podpisem smlouvy.

Operátor udává, že pro plynulý běh HD kanálů, O2 TV Air potřebuje stabilní internetové připojení s rychlostí alespoň 6 Mb/s. Osobně doporučuji rychlost alespoň 10 Mb/s, protože jinak vám při puštěné televizi nezůstane žádná rychlost na surfování. 

3. 2. 2016

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

digitální televizemobilní aplikaceO2O2 TV

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 598 Kč

Přečtěte si také

 

Florida omezila sociální sítě pro děti a mladistvé

Florida přijala nový zákon omezující působení mladistvých na sociálních sítích. Děti ve věku do 14 let mají...

 

WhatsApp brzy nabídne AI nástroje pro úpravu fotografií

V beta verzi aplikace WhatsApp pro Android se objevily další novinky. Uživatelé už brzy dostanou možnost upravovat...

 

Na Spotify nově najdete videokurzy

Spotify ve Velké Británii začal nabízet videokurzy. Uživatelé si mohou vybrat ze čtyř kategorií – tvorba hudby...

Nejčtenější články

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

 

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...