Úvod > Články > Televizní speciál: Kde vysílají to nejlepší pro děti?

Televizní speciál: Kde vysílají to nejlepší pro děti?

Už i ti nejmenší jsou ve vleku oblíbených animovaných filmů a seriálových hrdinů. Abyste jim nabídli to nejlepší a nepouštěli jim nevhodné pořady jako Griffinovi a Simpsonovi (ne každý rodinný seriál je dětský seriál), připravili jsme pro vás přehled dětských programů a nabídku operátorů, abyste se mohli lépe rozhodnout.

Televizní speciál: Kde vysílají to nejlepší pro děti?

Nejdřív si představme samotné programy. Ne všechny jsou vhodné pro úplně malé děti, pro předškoláky a malé školáky. Pokud plánujete u poskytovatele zůstat, je nejlepší mít pro dítě na každé období života kanál, který odpovídá jeho věku. Televize je totiž jedno z médií, jejichž prostřednictvím děti poznávají svět.

Cartoon Network

Mezinárodní dětský program, který vévodí programům pro nejmenší. Na českých kabelových televizích se objevil už dávno, ale pouze v němčině, pak v angličtině a teď už i v češtině. Je určený pro děti od 6 do 12 let a tomu samozřejmě odpovídá jeho obsah. Je součástí skupiny Time Warner a pamatuje i na trend YouTuberů.

Nickelodeon

Americký nejlépe hodnocený televizní program. Dokonce prý trumfnul i Disney Channel. Střídají se na něm, na rozdíl od Cartoon Network, seriálové postavy dětem dobře známé jako Tučňáci z Madagaskaru nebo Spongebob.

Disney Channel

Možná si ho spíš pamatujete jako Fox Kids nebo Jetix. Je určen především dětem od 3 do 6 let, které se mnou těšit na klasické i nové disneyovky zrecyklované do nového kabátku přehnané grafiky. Na programu jsou i oblíbení youtubeři.

Disney Junior

Zajímá vás, jak vypadaly oblíbené hvězdy animáků, než jste je znali? Tak mrkněte na Disney Junior. Uvidíte tu ještě mladší verze princezen i animovaných postaviček jako jsou Pluto, Kačer Donald nebo Goofy. Program je určen těm nejmenším.

Duck TV

Kanál pro ty nejmenší drobečky. Dříve se kanál jmenoval BeBe TV. Cílovka ve věku od tří měsíců do tří let se může těšit na jednoduché animace, ne nijak komplikované zápletky příběhů a zaručeně vhodný batolecí obsah.

Minimax

Minimax se zaměřuje na holčičky ve věku od 8 do 12 let a je plný holčičích dobrodružství a zvířátek. Uvidíte tu například příběhy děvčat z dílny LEGO v seriálu Friends nebo My Little Pony. Nabízí zkrátka všechno, co malé dámy zajímá.

Megamax

Program se zaměřil především na kluky od 8 do 12 let. Obsah tvoří převážně animované seriály plné dobrodružství, akce, humoru a fantazie. Celodenním programem děti provází dvě roboti z jiné dimenze. Velkou výhodou je to, že je bez reklam.

JimJam

Kanál se specializuje na ty nejmenší televizní diváky, tady zhruba od 3 měsíců do 3 let. Děti nejvíc potěší Lokomotiva Tomáš nebo Barney a jeho přátelé.

Nick Jr CZ

Nick Jr CZ je druhým kanálem Nickelodeonu. Je ale určen podstatně mladší cílové skupině. Pomáhá dětem poznávat a objevovat svět kolem nich.

Nick Jr

Boomerang

Nabízí to nejlepší z nejlepšího. Boomerang dostane nejen děti, ale i rodiče. Uvidíte tu totiž přehlídku oblíbených hrdinů napříč generacemi, jako jsou Flinstounovi, Scooby-Doo nebo Tom a Jerry.

Moolt

Jde o ruský televizní pořad. Podle toho to taky vypadá. Kanál bude skvělý pro děti, u nichž alespoň jeden z rodičů mluví rusky a děti ruských rodičů žijící v Česku. Rodilým tuzemským dětem asi příliš neřekne.

Baby TV

Jak už sám název napovídá, jde o televizi pro ty opravdu nejmladší diváky. Odpovídají tomu animace i náplň programu. Nicméně, je skvělé, že je kanál v angličtině, protože dětem (a začátečníkům s angličtinou mezi dospělými) pomůže dostat do ucha cizí jazyk zábavnou a nekomplikovanou formou.

ČT :D

Déčko z rodiny České televize zabaví odrostlejší děti. Ráno tu jsou pohádky pro ty nejmenší, ale přes den narazíte spíš na hrané a vzdělávací pořady.

CS Mini

Taky program pro ty nejmenší, který je v češtině a vysílá i kurzy angličtiny pro ty nejmenší z nejmenších. Ideálně si je můžete nahrávat a pak opakovat s dítětem až se vám to bude hodit.

Tuty TV

Program je mixem pořadů pro nejmenší i odrostlejší děti. Šikovně pracuje se světem internetu a tématy, které v této souvislosti vznikají, za což stanici opravdu tleskáme. Dává dětem totiž to, co fakt chtějí. Kanál najdete výhradně v nabídce Digi TV.

Tuty_TV

U kterého operátora objednat?

Pojďme si představit, že vybíráte televizi jenom kvůli dětem. U T-Mobilu je v základním balíčku S za 399 Kč hned 7 super dětských programů. Ale doporučujeme spíš tarif M za 499 Kč, který má vše, co děti zabaví dlouhé hodiny, přesněji řečeno 10 nejpopulárnějších dětských programů, mezi nimiž chybí jen MegaMax, který je dostupný až od tarifu L.

U Digi TV je to slabší. Mezi dětské kanály zařadilo v základním tarifu za 349 Kč i Filmbox Family a Barrandov Plus, ale my tedy pochybujeme, že je pro děti vhodné sledovat Soudkyni Barbaru. V nižším ze dvou tarifů tedy zbydou pět programů. Ale jeden z nich je Tuty TV, který najdete jenom u Digi TV a pro děti představuje nálož vzdělávání i zábavy. Od vyššího tarifu za 849 Kč je počet dětských a vlastně všechno ostatních kanálů samozřejmě vyšší a výběr kvalitnější. Mnohem lepší ale bude, když si k základnímu tarifu objednáte i příplatkový balíček +EXTRA za 99 Kč,ve kterém máte ještě o tři dětské programu navíc.

Na konec jsme si nechali O2 TV, která má v základním tarifu za 399 Kč jen 4 dětské kanály. Na druhou stranu - když si připlatíte za tarif L (499 Kč), dočkáte se 9 slušných dětských kanálů pro zábavu i učení nových věcí. Pokud máte u O2 nebo u T-Mobile internet, neváhejte a pořiďte si televizi od svého operátora. Budete ji mít o stovku levnější.

 

Máte na internetovou televizi dostatečně rychlý internet?

Ověřte si to prostřednictvím našeho formuláře a rovnou s námi nějakou objednejte!

Dostupnost služeb

Zadejte ulici, číslo popisné, obec a použijte našeptávač.

Vaše osobní údaje zpracováváme v souladu s GDPR

Zadaná adresa není platná.

Máte na mysli nějakou z následujících adres?

    Chci s ověřením dostupnosti pomoci od operátora.

    Zadaná adresa není platná.

    Zanechte nám platný kontakt a operátor Vás bude kontaktovat.

    Vaše osobní údaje zpracováváme v souladu s GDPR

    Probíhá ověřování

    Probíhá ověřování

    3. 10. 2018

    Autor: Redakce DSL.cz

    Témata

    digitální televizeO2 TVpevný internetT-Mobile

    Sdílejte

    Související nabídka

    Tarif
    Poskytovatel
    Cena za měsíc
     
    Cena za měsíc: 299 Kč
    Cena za měsíc: 399 Kč
    Cena za měsíc: 149 Kč

    Přečtěte si také

     

    Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v březnu 2024

    V březnu se rychlost Wi-Fi internetu propadla. Podívejte se, jak si tentokrát vedl vás poskytovatel.

     

    Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

    Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...

     

    HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

    Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

    Nejčtenější články

    Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

     

    Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

    HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

     

    Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

    Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

     

    Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...