Úvod > Články > UPC zvyšuje rychlost internetu

UPC zvyšuje rychlost internetu

Zákazníci UPC si nově mohou užívat nejvyšší rychlost až 300 Mb/s. Oproti stávajícím tarifům jde o nárůst o 25 %. Od dnešního dne, tedy 1. září, bude UPC nabízet také nové tarify 100, 200 a 300 Mb/s. Firemní zákazníci UPC se budou moct připojit k internetu až o 40 % rychleji oproti stávajícímu tarifu a využívat rychlost až zajímavých 350 Mb/s.

Podle UPC vstupujeme do éry, kdy se zásadním způsobem mění způsob využívání internetu a zároveň se k síti připojuje stále více zařízení. Dnes jsou běžně připojeny kromě počítače a notebooku také chytré televize a telefony, herní konzole či tablety. Podle předpovědi společnosti CISCO poroste internetový provoz ve střední a východní Evropě mezi lety 2014–2019 ročně o 37 %.

Marketingový ředitel UPC Jan Kohout komentuje: „S tím, jak se mění způsob využívání služeb, se mění i nároky zákazníků na rychlost připojení. Abychom uspokojili potřeby zákazníků, neustále rozšiřujeme a vylepšujeme naši optickou síť a snažíme se našim zákazníkům nabídnout vždy něco víc než naše konkurence. V červenci jsme například spustili síť Wi-Free s více než 220000 Wi-Fi hotspoty a nově poskytujeme internetové připojení o rychlosti až 300 Mb/s. Věříme, že nové internetové tarify plně uspokojí potřeby zákazníků a ti se nebudou muset při využívání našich služeb jakkoliv omezovat.

Podle plánů Evropské unie by každá domácnost měla mít do roku 2020 přístup k internetu o rychlosti minimálně 30 Mb/s a polovina domácností minimálně 100 Mb/s. Nové rychlosti internetu od UPC aktuálně dosahují až 300 megabitů. Ve srovnání s nejvyšší rychlostí xDSL linek překonává UPC rychlost více než sedmi násobně.

Současně s rychlostmi stahování dat UPC zvyšuje i rychlost odesílání. Poměr rychlostí downloadu a uploadu je nastaven v poměru 10:1. Například připojení 100 Mb/s nabízí UPC ve spojení s 10 Mb/s uploadu. Nejrychlejší bude nově 300megabitový tarif s 30 Mb/s uploadu. Při této rychlosti lze stáhnout zakoupený 10GB film ve vysokém rozlišení za 5 minut. Nahrání například 100 fotografií o průměrné velikosti 5 MB zabere přibližně 3 minuty.

Bohužel dostupnost UPC se posledních pár let moc nezlepšuje a tak musíme doufat, že zrychlení se dočkáme i u ostatních Wi-Fi providerů. Nebo by se mohla zrychlit slibovaná modernizace DSL přípojek společnosti CETIN (bývalého O2).

1. 9. 2015

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

O2pevný internet

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 598 Kč
Cena za měsíc: 299 Kč

Přečtěte si také

 

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v červnu 2024

V červnu rychlost Wi-Fi internetu opět rostla. Podívejte se, jak si vedl váš provider a ve kterém kraji jsme...

 

Nej.cz přechází pod O2. Co se pro vás mění?

Nej.cz je od 1. června součástí O2. Akvizice se týká služeb Nej.cz, Kuki a netbox. Podívejte se, co se změní pro vás...

 

O2 představilo letní odměny pro své zákazníky

O2 si pro své zákazníky přichystalo na léto řadu novinek. Nabídne jim dvojnásobek Dat naplno nebo O2 tag a repráček...

Nejčtenější články

Nej.cz přechází pod O2. Co se pro vás mění?

 

Nej.cz je od 1. června součástí O2. Akvizice se týká služeb Nej.cz, Kuki a netbox. Podívejte se, co se změní pro vás...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v červnu 2024

 

Rychlosti internetu v červnu kolísaly. Podívejte se, u kterého poskytovatele jsme naměřili nejvyšší hodnoty a která...

O2 představilo letní odměny pro své zákazníky

 

O2 si pro své zákazníky přichystalo na léto řadu novinek. Nabídne jim dvojnásobek Dat naplno nebo O2 tag a repráček...