Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Internet Expres

Internet Expres

Problémy s Internet Expres (7.7.2006 14:10:55)

Dobrý den, nainstalovala jsem si službu Internet Expres a některé věci nefungují správně - například nemohu odeslat soubory přes MSN nebo ICQ, ale přijímat je lze. Dále mi do Outlooku Express nejde stáhnout pošta z Hotmailu (ale z ostatních serverů jde - např. z Centra a Seznamu). Někdy se poštu z Hotmailu podaří stáhnout, ale to velmi zřídka. Nejde také login na stránce www.hotmail.com. Ale i např. na www.myspace.com.... Dostávám informaci, že server nenalezen. Většinu ostatních stránek lze oteřít bez problémů. Netušil byste někdo z popsaných příznaků, o co by se mohlo jednat? Obávám se, že pokud budu kontaktovat ČT, mnoho se nevyřeší a ještě budu muset zaplatit výjezd technika. Děkuji, Petra

František (7.7.2006 15:15:37)

Problémy jsou formulovány dost obecně (přihlašování, upload/download ve vztahu k zahraničním serverům). Jednu z možných příčin bych viděl v tom, že vám přidělená IP adresa může být na zahraničních serverech evidována jako zdroj nebezpečných aktivit (např. PC jejího předešlého uživatele fungoval jako "zoombie" a pod.). Zkusil bych (ve stejné konfiguraci PC) jiný typ připojení (třeba dial-up = IP adresa z jiného rozsahu), zda problémy přetrvávají.

Anonym (7.7.2006 18:51:05)

Může být, ale podíval bych se i na velikost paketů... Neškodilo by, kdyby tazatelka uvedla něco málo o PC, OS a hlavně modemu.

Štencl (7.7.2006 19:24:57)

Ano, blacklist IP a i velikost paketu to muze ovlivnit. Jinak doporucim preventivne proverit PC proti vsemozne haveti. Navic technik z TO2 (ČTc) tyto sluzby myslim nedela a je nutne sehnat si na to nejakeho IT odbornika, popr. servis, TO2 vam jen zapoji a popr. nainstaluje IE a uvede jej do provozu.

Anonym (7.7.2006 21:36:38)

V podstatě se pletete. I normální technická podpora IOLu (800184084) se pokusí slečně pomoci, a celkem určitě, pokud se jí to nepodaří, 2 level tech supportu to zkusí určitě taky. Pak je tu samozřejmě placená linka tech support 900169090, která to má vyloženě v popisu práce. Výjezd technika by slečna Petra asi určitě neplatila, už jenom proto, že se dá odřeknout v podstatě kdykoliv. Navíc, tohle by výjezdní technik asi neřešíl, spíš jen na přímou žádost zákazníka. Nicméně, múže pomoci i toto fórum. Viz výše, co má sl. Petra za modem, jaký OS, jestli má firewall, antivir, ... Jaký a pod.

Petra (10.7.2006 12:59:50)

Dobrý den, děkuji za váš čas! Omlouvám se, že jsem neuvedla dostatek informací, nejsem moc velký odborník v této oblasti. Modem: Sagem F@st 840 OS: Win Millenium Antivir: AVG Free Edition 7.1. 394 Firewall - žádný, o kterém bych věděla Před tímto připojením jsem měla Eurotel Data Nonstop a tam se problém tohoto druhu (kromě šnečí rychlosti) nevyskytoval. Teď navíc už mám problémy i s příjmem souborů přes MSN a ICQ. Velikost paketu - velikost souboru?? Pokud ano, tak mám problém odesílat a přijímat i malé soubory velikosti třeba 24 kB. Někdy se třeba z 20 kb stáhne 10 a pak se stahování přeruší. Pokud se týká technické podpory internetových připojení, nemám moc dobré zkušenosti s jedním naším nejmenovaným mobilním poskytovatelem, proto jsem v tomto ohledu skeptická. P.

tatik (10.7.2006 13:29:34)

Firewall - žádný, o kterém bych věděla-!! tam to pude:-)) nainstalovat treba zonealarm+adaware a udelat test.to pude ono:-))

Anonym (10.7.2006 18:36:56)

Tak můžu z vlastní zkušenosti říct, že volat na technickou podporu eurotelu je opravdu porod. Naproti tomu, pokud u TO2 přežijte očistec (většinou) prvního hovoru s operátorem a necháte ho ať tu věc předá "technikům", máte možnost mluvit i s celkem schopnými lidmi:-) Co se týče vašeho problemu... Velikost paketu se nerovná velikost souboru. To co mají kolegové na mysli je v podstatě největší možná velikost fragmentu paketu:-) Zkuste následující: Pomocí "hledat soubory či složky" nalezněte program sagemmtu.exe (nebo mtusagem.exe, nepamatuju si to přesně) a spusťe jej. Objeví se vám tabulka ve které bude jedno číslo. To změňte na 576 (třeba). Potom dejte Modify a asi to bude chtít restart. Potom vyzkoušejte, jestli to chodí:-)

Anonym (10.7.2006 19:32:34)

Muzes volat primo technikum a zadnej ocistec pak nehrozi, staci vytocit 900 169 090, mam s tim jen dobre skusenosti