Pet (19.7.2006 19:08:53)
Už přes 2 roky používám Skype, a to jak pro volání na pevnou, do zahraničí, tak i komunikaci a IM PC-PC. Velice levné, snadné, jednoduché dobíjení, perfektní přehled, videokomunikace. Jako základní službu vřele doporučuji.
Nedávno jsem si pořídil Voxe (doma, ve firmě, rodiče) - díky tomu, že teď dotovali zařízení, jinak byly pořizovací náklady příliš vysoký. Funguje to vcelku v pohodě, výhodou je provoz bez zapnutýho PC a hlavně lepší tarifikace na mobily a i na pevnou (hlavně díky 1+1). Pro někoho může být výhodou i příchozí číslo. Skype k tomu používám jako doplněk dál na IM a většinu volání do ciziny. Je to i lepší i pro neodborníky, kteří dostanou do ruky obyčejný telefon a není potřeba jim nic dlouho vysvětlovat.
Anonym (20.7.2006 21:43:01)
Pročtěte si již zmíněné forum www.telefonujeme.com, najdete tam téměž stoprocentně všechny odpovědi na vaše dotazy o VoIP.
Mirek (21.7.2006 23:00:30)
Už dlouho používám www.volny.cz . Vyzkoušel jsem snad všechny provozovatele. Zvolil jsem tarif bez paušálu a koupil si hlasovou bránu Asus VP100 s výstupem pro dva telefony, nebo telefon a fax. Jsou tam možná i dvě telefonní čísla. Volný mne dostal hlavně proto, že se nestarám o žádný kredit a jednou za měsíc mi pošlou fakturu za to, co jsem provolal. Na www.joyce.cz můžete v akci pro tutp službu získat telefonní číslo zdarma, tak mám jedno na telefonování a jedno na fax. Za hlasovou bránu lze zapojit jakýkoli starší telefon. Počítač může být vypnutý. Navíc hlasová brána si vynutí průchod potřrbných dat pro telefonování, když třeba moc sosáte.
Telecom už dávno nemám a jediný rozdíl je v tom, že volám levněji a kvalitněji. Připojen jsem na internet kabelové televize www.chello.cz Volný má navíc 24 hod. servis a ochotné techniky s čímkoli poradit. Pro volání do zahraničí používám Skypa, loupnu tam občas pár Euříček a kecám se ségrou v Německu za 0,50 Kč za minutu. U Volného by to bylo za 2,- Kč.
Každopádně omrkněte všechno, ale asi stejně nakonec skončíte u Volnýho, kde i hlasový přenos díky poskytovaným kodekům zdá se být nejlepší.
Hodně zdaru a co nejmíň potíží při odhlašování od Telecomu Vám přeje Mirek.
vlazy (22.7.2006 11:29:21)
Já jsem v poslední době omrknul více různých poskytovatelů VoIP telefonování. VOLNÝ TelefoNet není špatný, ale jsou i jiní levnější poskytovatelé VoIP. Prozatím mi připadá být nejlepší VOLEJ LEVNĚ o kterým jsem už zde psal. Asi si to pořídím a uvidím jak s tím budu spokojený. Ono poskytovatelé VoIP telefonování je asi bez problémů možné kdykoliv změnit.
Jinak jsem trochu diskutoval e-mailem s poskytovatelem VOLEJ LEVNĚ ohledně přidělování v česku veřejných tel. čísel pro VoIP. Ten mi tvrdí, že je to v česku podle telekomunikačního zákona nelegální. Operátor poskytující veřejnou telefonní službu je ze zákona údajně povinen garantovat kvalitu, spoždění a pod. To ale nemůže, protože to záleží především na kvalitě připojení k internetu uživatele apod. VOLNÝ a jiné firmy které v česku nabízejí pro VoIP veřejné tel. čísla tak asi riskují za to velké pokuty. Telekomunikační zákon neznám ale zdá se mi být málo pravděpodobné, že by VOLNÝ a jiné firmy tím vědomě riskovaly vysokou pokutu. Takto je to už delší dobu a kdyby to bylo nelegální tak by se snad o tom něco více mluvilo a tyto firmy by už asi dávno možná byly nějak donucené s přidělováním tel. čísel přestat. Možná, že tyto firmy mají na to udělenou nějakou vyjímku.
viktor (22.7.2006 13:40:06)
Ja ti nevim, pouzivam Softphone a voipbuster.com, voipdiscount.com (vse stejjna firma, ma tech znacek s ruznymi ceniky asi 10 - mimo jine jeste i sparvoip.de).
To volani zdarma funguje bez problemu, jen chteji pozlat min 10 EUR kredit, ktery pak plati asi 180dni. To mi prijde celkem fair - poslel jim 250 Kc a muzes vic nez pul roku plkat do CR, Nemecka, na Novy Zeland, do Chorvatska ci Polska a mnoha jinych zemi. Po vycerpani FUP (~40hod mesicne) pak 1c za minutu.
Jdou pouzivat i pres SIP - kdyz si poridis nejaky VoIP hardware, nemusis kvuli volani saskovat s pocitacem a mas normalni telefon, ktery pri prich. hovoru zvoni.
Ah ano, a zdarma Ti daji i prichozi tel. cislo, pricems slibuji, ze kdyz tam budou sem tam i nejake prichozi hovory, nechaji ti ho (narok na nej nemas).