earnil (19.7.2006 22:31:17)
Sakra. Tak se radši podepíšu. To na co si reagoval je můj první post v této diskuzi, ten 19. července 2006 v 17:55 jsem nepsal já. Ale také vím o čem mluvím:-)
Je to dost složité na vysvětlení. Ber to tak, že mezi účastníkem a agregačním bodem je nějaká síť (asi je jedno, jestli ATM, Ethernet, Token Ring, nebudeme zbytečně zacházet do detailu, ale prostě protokoly II vrstvy ISO/OSI), kde je jeden účastník identifikován právě jedním unikátním identifikátorem, který je přes jinou databázi vázán na telefoní číslo. Podle tohoto identifikátoru se řídí to, jaká bude FUP, do jaké agregační skupiny úč. patří a pod.
To ale nemá nic společného s loginem! Login naproti tomu slouží k tomu, jestli má účastník právo se vůbec do sítě přihlásit (jestli např. není blokovaný kvůli neplacení...)
btw - co si myslel tímhle "Nechci polemizovat o rychlostech, agregaci a ostatních HW parametrech linky, které se nastavují na ATM"
kasander (19.7.2006 22:43:19)
jsem z toho cim dal vic zmatenej. Jeden tvrdi to a druhy ono. Z diskuze se bohuzel neda poznat fundovanost jednotlivych ucastniku a tudiz tezko poznat kdo tomu rozumi a ma pravdu. pokud pujdu do afriky k nejakejm krovakum a budu jim vypravet o tom, ze ty data nosi na zadech brouci podzemnima chodbickama, tak je nejspis take presvedcim :D
To co pisete mi prijde smysluplnejsi, nez vazani fup a limitu k uctu. ale nerozumim tomu, tak jsem zase u tech brouku :) zarazi me, ze nekderi pisi, ze to zkouseli a ze jim to slo (po snizeni rychlosti se logli jinak a jeli naplno), samozrejme tezko posoudit duveryhodnost (at tak ci tak). skoda, ze nemam pristup je dvoum linkam u jednoho isp abych to zkusil...
earnil (19.7.2006 23:07:43)
Asi nejlepší bude zavolat tvému ISP a zeptat se jejich technické podpory.
kasander (20.7.2006 09:02:18)
No nevim, neco mi reknou, ale jestli je to bude pravda....
kasander (20.7.2006 09:08:29)
Ano vyborne, zavolal jsem, odpoved: "ano, hmmm, to by se nemelo, hmmmi... to by se nemelo".
Ovsem tonem, 'to me vzivote nenapadlo, vubec netusim'.
byla to tech. podpora gts novery (volal jsem cislo ze stranek emea) :)
Anonym (20.7.2006 09:21:45)
Nj, ja vzdycky rikal ze JEDINEJ kdo ma dobrou technickou podporu je CTc
Anonym (24.7.2006 12:09:49)
Tak to je dobrej nápad :) Ti nejlepší a jen u majitele drátů ti řeknou, že je to vázáno na tel. číslo, zbytek neví nic. Nejvíc se tu dovíš od toho pracovníka TO2 co to tu popisuje, ví toho víc i než druhej level TP na kterou se ani nedovoláš:)
y2k (19.7.2006 23:14:56)
Počet a průtok trubek, rychlost, zařazení účastníka do skupiny, páteř, atd...
Vše na ATM
y2k (19.7.2006 23:17:05)
Hlavně u ČTc je asi zásadní problém v tom, že ještě slušně shappuje na IP vrstvě.
Anonym (20.7.2006 00:34:31)
Aha:-) Nějak jsem z toho předchozího nepochopil, co jsi tím chtěl říct.
Anonym (20.7.2006 09:17:13)
A z toho plyne co?