Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Svět technologií podle manželek

Svět technologií podle manželek

Anonym (9.9.2006 00:00:00)

Jsou chvíle, kdy nad výroky své manželky týkající se počítačů žasnu. Někdy, převedeno do běžné řeči, bych usoudil, že si skutečně myslí, jak v počítači bydlí trpaslíci.

Skippy (9.9.2006 03:39:58)

Mluvíte mi z duše!!!!

a (9.9.2006 04:44:24)

to chce příště líp vybírat nebo normální ženskou, které auto a počítač nic neříká

sej (9.9.2006 06:52:07)

Já bych ji rovnou vyměnil. Manželku jsem zasvětil do počítačů, trvalo to asi rok. Dnes má svůj notebook, umí si stahovat filmy přes ftp, torrenty a dc. Umí s počítačovou sítí jak na vrstvě lan tak i wifi sdílet atd. Takže podle mě vyměnit a hotovo.

Anonym (9.9.2006 19:15:13)

To se lehce řekne, ale huře se to aplikuje. Na druhou stranu jsou ženy v něčem jiném lepší např. kuchyň. Jinak mužu potvrdit slova autora članku. A dnes jsem se přesvědčil že je to normalní jev, ne jenom u nas doma.

Lukas (9.9.2006 22:23:39)

No mojí drahou polovičku, nedostanu k PC ani heverem.

B@zzy (9.9.2006 23:00:23)

To já mojí drahou polovičku nedostanu OD PC ani heverem,když ji to chytne mám smůlu.. začínám uvažovat o koupi notebooku s wifi (mam ADSL router s wifi), ale je to dost CZKaček a to je zatím problém.. Ale uvidíme :-) Naděje umírá poslední :-) Třeba vyhraju v loterii.. (i když nesázím?) :)

Musacek (11.9.2006 13:47:23)

Nebo nejakej vyhrajesh "lepsi" komp v nejaky soutezi jako ja..... Delam v projekcni firme vedsina zamestnancu jsou starsi 40let. A jak doma tak v praci slychavam dotaz: "Ono mi to nejde?! Proc v tomhle programu se to dela tahle a v tomhle to zase nejde????" I ja sam obcas zasnu co ty masiny vyvadej..... hlavne ten muj doma v kombinaci s USB ADSL modemem a O2 Internet Expresem.... Jiste pochopite proc pro pocitacove techniky pouzivam pojmenovani "Samani" ono opravdu nekdy nezbyde nez si vzit kureci kosti ci jiny magicky vercajk a zacit vjestit co zpusobuje onen problem. Takze obrnme se trpelivosti, vybavme se patricnym magickym Hardware( woodoo panenka Billa G, spendliky, kureci kosti a kristalova kozle atd.) a pustme se do toho. Je to debilni prace ale nekdo to delat musi a svete dovse nekoho to i bavi.

AB (9.9.2006 05:48:58)

Hezké :-)) Ještě že já podobné věci řešit nemusím. Žena i děti umí nyní se svými počítači někdy možná i více, jak já. Navíc chápou, že všechno se může někdy pokazit, chápou, že když nefunguje hardware, tak je potřeba ho opravit, a když "nefunguje PC", tak to je obvykle chyba v nějakém programu. Všem, co mají podobné postřehy jako autor článku, bych doporučoval jen trochu trpělivosti při seznamování manželky a dětí s počítačem. Stačí jen dobře nainstalovat jejich PC, nastavit zabezbečení, povolit jen kvalitni programy, které potřebují, nastavit automatickou zálohu dat někam jinam. A je to takových starostech.

Anonym (9.9.2006 20:36:10)

Phe manželka, te se to nakonec vysvětlí, ale zkuste to vysvětlit někomu kdo se představuje "JÁ jsem INŽENÝR novák".

Nargon (9.9.2006 21:21:02)

Tak panu INŽENÝROVI bych vysvetlil jakou knizku si ma precist a jaky internetovy stranky navstivit. Urcite bych od nej mel cas na nejakou dobu nez to precte.

Anonym (10.9.2006 09:44:51)

A ty si myslíš, že on INŽENÝR si bude něco číst, on je přece INŽENÝR, a všemu rozumí, tak já mu přece nebudu něcoˇradit, a to ještě takovou blbost aby si něo nastudoval.

Nargon (10.9.2006 10:49:49)

No prave, kdyz je INŽENÝR, tak se snad ve skole naucil alespon cist.

Anonym (10.9.2006 17:14:53)

Právě o tom někdy pochybuju taky, ale i když umí číst, tak přece ON nemusí poslouchat takove blbosti, ON to musí vědět nejlíp, když je INŽENÝR. PS: Těmito příspěvky neurážim lidi s titulem ing., pouze naznačuji, že ten kdo na titulu trvá tak je většinou... Ono totiž vubec nezáleží na tom kdo má jaký titul, ale na tom co umí, a ten kdo opravu umí tak se nemusí představovat:"JÁ jsem INŽENÝR ...".

Anonym (10.9.2006 21:27:43)

Naprosto souhlasím, naproti přes chodbu bydlí ING., co si na tom zakládá, a tomu věčně nastavuju video, televizi, kabely, tuhle jsem se ho ptal, kde má přípojku od UPC, on že ji nemá, a nakonec jsem ji našel zaprášenou na skříni v igelitu! A prý, že on přípojku nemá, bla bla, prostě inža s titulem :-)

DAVERS (10.9.2006 22:40:34)

A už se k Vám někdy přes celý byt dostalo otázky,kterou museli slyšet snad všichni sousedi v okolí.Cituji:"Miláčku,ta malá šipečka je uprostřed obrazovky a já mám myšku už na okraji stolu.Co mám dělat?"Prostě ten člověk,co psal tento příspěvek musel bydlet u nás doma.Jinak to nevidím.Přeji pevné nervy!Všem.

anonym (11.9.2006 09:16:22)

Tak to moje ženská si onehdá půjčila dva filmy, který prostě ani MPlayer, Kaffeine ani Xine přes načtení DVD, prostě blbě (chybná souborová struktura) "vytvořená záloha". Tak dlouho jsem laboroval, co s tím až koukám, ženská kouká (na film). Tak jsem se nechal poučit a šel jsem umývat nádobí.

AB (11.9.2006 18:07:41)

Stačí také ženě říci, že než zapne PC, tak je potřeba přístroj pohladit, říci mu nějaké milé slovo, dát mu pusu (fantazii se meze nekladou) a on, tj. PC, se pak bude chovat slušně, bude poslouchat pokyny, spouštět programy, jak má, a nebude dělat neplechu. Vše to je ne jen o "šamanství" popsaném dole, ale také jak se člověk pěkně chová k PC, k poštovní schránce na rohu ulice :-) a pak vše je OK. Jo, do doby, než vypnout proud, to jsme všichni namydlení s veškerou technikou :-))

Anakha (12.9.2006 08:45:34)

Nezbývá mi, než začít bránit manželky... Pokud nám, totiž, milí počítačoví servisní technici (manželé) necháte dostatek času a poskytnete dostatečné množství informací, snadno získáte manželku k počítači a jeho nastavení ohleduplnou a k vám vstřícnou...:-) Stačí přece vaší drahé polopaticky vysvětlit, že i trpajzlíci potřebujou papkat a občas i spinkat, a že když je takovej trpajzlíček nemocnej, tak o něj musí pečovat doktor (tedy vy(tak mě napadá, že by to chtělo nějaký nový titul. třeba PuDr)) a že se někdy stane, že to trpajzlíček nerozchodí, a je třeba sehnat nového a zaškolit ho. Nový trpaslík se vyznačuje vysokou cenou a pořizuje se nejen v případě úmrtí původního trpaslíčka, ale i v případě vysokého stáří (čistě relativní pojem, páč trpaslíčci stárnou vždycky moooooc rychle) a v neposlední řade i v případě, kdy se na trhu objeví nový supertrpaslíček :-) Po takto podaných informacích vám jednak žádná manželka nebude do vašeho PC kecat, dvadnak se bude k PC chovat velmi mile. jedinou nevýhodou může být to, že platíčko paralenu se z disketovky vyndává fakt mizerně :-)

Hanka (12.9.2006 20:31:53)

Přesně, moje řeč!!!! Super příspěvek!!!

sisyphos (13.9.2006 04:14:35)

Jediná rada nad zlato: Pořiďte manželce samostatnej počítač na hraní, nebo jakoukoli její činnost. Třeba až budete upgradovat tak z toho stávajícího udělejte co nejblbovzdornější a nejjednodušší sestavu a tu jí přenechte. A pracujte si každý na tom svém, takže až si v tom svém udělá bordýlek, nezlikviduje vám to pracovní nástroj a ženuška taky nebude mít to na koho svést a bude vděčná za laskavou opravu : ) Prostě jako se to dělá se samostatným počítačem pro děti. Ostatně ono je to možná v této situaci skoro totéž. To je asi jediný způsob jak zabránit uvedeným konfliktům, a přitom na upgrade dojde vždycky, takže to ani tak moc nestojí.

Tomas (13.9.2006 17:44:01)

moje řeč 3 pc v domácnosti je tak akorát jedno mám já na výkresy v AutoCad jedno manželka pro surf typu www.blesk.cz a jedno děti na přehrávání dvd filmů a hry . V celku to dnes ani moc nestojí cca 25 000 .- Kč pro všechny a při splátkách 2500 měsíčně je to za 10 měsíců OK

. (15.9.2006 07:48:16)

Není možné, že máme stejnou manželku?