domek (1.10.2006 22:17:57)
Je to z louže do bláta. Měl jsem ADSL ČTc od začátku. Napřed 1 M, po zdražení 512 k a byl jsem celkem v pohodě, až na ten povinný hlasový paušál. Pak se zde vynořilo WiFi s 250 k, nyní dokonce 350 k za 350 Kč i s DPH, tak jsem si dohodl od června připojení na měsíční zkušební dobu, která trvá dosud. Instalace sice zatím stála jen zbudování stožárku na střechu a přivedení elektřiny na půdu, ale k telefonování je potřebný VoIP telefon, za cca 2000 Kč a výpověď smlouvy s ČTc s odpojením na zkoušku, což je analogie pohádky o kohoutkovi a slepičce. Takže mám sice levný internet bez FUP, ale převážně i bez VoIP, protože ve špičce spadne rychlost na méně jak 0,1 té prezentované i když by to nemělo jít pod 0,25, když agregace je 1:4. Nedá se s tím údajně nic dělat a tak poskytovatel souhlasí s demontáží své techniky až budu mít funkční ADSL a platbu jen za poskytnutí internetu. Mě pak nezbylo, než znovu obnovit hlasovou službu u nyní již O2, což bylo kupodivu druhý den a přijmout nabídku na tříměsíční 2 M Internet Expres se slevou, ale s ročním závazkem. A jsem v tom blátě až po uši.
Od 25.9.2006 mám údajně ADSL službu aktivní. Dodnes mě však modem hlásí jen přenosové rychlosti, ale nedostanu ani přidělenou IP adresu. Asi proto, že jsem zlobil s výpovědí. Každý den jsem přitom několikrát kontaktoval operátory se zjištěním dalších problémů, jako se zněním objednávky (samozřejmě chtěli dodat modem a zapomněli poznačit nahlášenou adresu kam mají posílat e-maily), s kontem, s e-mailem u nich, s jejich formuláři na stránkách atd. a pokaždé dostal jen příslib předání mého zjištění technikům.
Až dnes, když jsem dopoledne napsal na jejich kontaktní stránku zprávu o dosavadním průběhu jejich "služeb" s tím, že objednávku ADSL od O2 ruším, netrvalo ani deset minut(!!!) a ozval se telefonem dispečer jejich techniků, že ke mě na zítra dopoledne posílá technika. Asi aby ty dráty přeleštil nebo co, když telefon mě funguje, modem i to ostatní mám stejné jako dřív a zatím připojené WiFi funguje rovněž. Jediná změna je přechod z PPPoA na PPPoE a to modem ASUS MAA6310EV umí. Hyn sa teda hukáže..., ale jak jsem řekl. Je to z bláta do louže. Nebo naopak? Čert ví co je lepší. Nebo horší? Vždyť tady si jeden nevybere.