Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Internet po celém světě do roku 2020; ovšem za jakou cenu?

Internet po celém světě do roku 2020; ovšem za jakou cenu?

Anonym (3.10.2006 00:00:00)

Řada techniků a futuristů se takřka jednohlasně shodla na tom, že levný internet bude dostupný drtivé většině lidí po celé planetě do roku 2020. Ovšem průzkum mezi nimi odhalil také velký rozkol v názoru, jaký bude mít rozšíření technologií dopad na lidi a jejich soukromí.

Anonym (4.10.2006 11:03:01)

Je to jen další z dalších technologických paranoií. Jde o to že se někdo bojí že nebude mít kontrolu(vlády, nadnárodní korporace). A proto zasévá sémě nejistoty do myslí méně informovaných uživatelů. Podobné technologické paranoidní vize tu už byly dávno před tím. Jistě že se najde pár lidí, kterým špatná výchova a možná genetické dispozice způsobí potíže zmíněné ve článku. Nicméně civilizace se s tímto vyrovná. A není doba kdy se prosazovala jistá sociální vize kdy lidé vlastnící telefon už by se nechodili navštěvovat.

Anonym (4.10.2006 17:42:59)

Stroje se nemůžou a ani nebudou samy rozvíjet, protože nedokážou samostatně myslet a jednat. Počítač je jen "rychlý blbec", a vypadne z něj jen to, co mu člověk naprogramuje. Matrix a různé filmy o válkách s roboty jsou jen pohádky, bez reálného základu.