Nargon (9.3.2004 23:35:29)
a jeste otazka :)
deje se nekomu neco podobnyho?
nevi nekdo jak by to slo odstranit? vypada to blbe.
Miroslav Šilhavý (10.3.2004 08:00:11)
Speedmetry jsou v podstatě jen hračka. Ačkoliv se jejich autoři snaží, aby měřily co nejpřesněji, stále nejdůležitějším hodnotícím zařízením jste Vy sám a Vaše pocity!
Díval jsem se trochu po světě, serverů, které sledují v zemích kvalitu DSL linek je poměrně dost; každý z nich má speedmetr, ale většina výsledky ze speedmetru nezpracovává do statistika a namísto toho mívají spíše ankety o spokojenosti uživatelů. A vědí proč!
Johnny (10.3.2004 09:33:27)
já jsem u nextry v druhé frontě už od začátku. sosám různé věci GetRightem, který ukazuje i přenosou rychlsot v grafu za posledních tuším 5 minut. a vypozoroval jsem, že pokud sosám přes http nebo ftp, tak z 5 minut mi to cca 3.5minuty jede tak na 20kbyte/s, minutu na full (55kB/s) a minutu prachbídně (12kB/s) - a toto se stále opakuje dokola...
pokud sosám přes dc++ (což už jsem dlouho neudělal, takže možná, že se něco změnilo), tak tam takovéhle výkyvy nejsou, jede to pořád na +-20kByte, kromě v noci (cca půlnoc až 9h ráno) - to to jede na full.
jo a když už jsem u toho - jak vám funguje druhá fronta ? jsem na agregačním bodu Praha2, a funguje to docela dobře. ping nad 200 (trvale) a rychlost pod 10kByte/s se vyskytuje jen velmi zřídka. jak jsmem psal:
22h-9h ráno rychlost 55kbyte/s
9h ráno-13h rychlost 50kByte/s s mírnými výpadky (třeba několik minut polovina)
13h-18h - jak kdy. někdy to jede docela dobře, ale někdy je problém i načíst stránku.
18h-22h - rychlost tak 15-20kbyte/s, pingy okolo 150ms...