Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Píše počítač nové dějiny lidstva?

Píše počítač nové dějiny lidstva?

Anonym (4.11.2006 00:00:00)

Je pro nás počítač jen nástroj k práci či zábavě, nebo se může do historie zapsat daleko hlouběji, než se na první pohled zdá?

Jimmbo (6.11.2006 13:06:40)

Moc pěkný článek. Podlemě počítače přebírají mnohem hlubší a duležítější postoj v našem bytí. A na otázku : "Píše počítač nové dějiny lidstva?" bych odpověděl ANO. Lidé celé staleti trpěli tím že museli někomu sloužit anemohli se nijak odreagovat což bylo podle mě z hlediska děsivě deprimující (asi je to blbost ale možná se to odráželo i na délce života). Ale z dnešní technikou můžeme "utéct" to "virtuální reality" které nám dává (ZATÍM) omozené možnosti ale óproti fyzickému světu mnohem volnější a bezpečnějši. Což je podle mě velmi duležité pro člověka.

hovno (7.11.2006 22:26:17)

seš fakt hovado

Dodo (8.11.2006 01:33:27)

Ó ne. Dost se mýlíš. Pohlížíš na minulost dnešníma očima, což se stává často - a je to chyba. Víš, jak se pohlíží na minulost v souvislostech a bez chyb vznikajících z retrospektivy? Jednoduše se musíš oprostit od věcí a záležitostí, které v dané době nebyly známy a jakoby zapomenout na ně. Což neděláš. Tobě se zdá internet, PC svět atd. velice důležitý a téměř nepostradatelný - v pořádku - ale pokud něco neznáme, netoužíme po tom. Chci říct, že oni lidé dříve zase tak deprimovaní nebyli (nemuseli být). Vždyť již ve starém Egyptě existovaly např. stolní společenské hry. A lidé se dožívali kratšího života z mnoha prozaičtějších důvodů - boje a války, zranění, fyzická přepracovanost, podvýživa, nesprávná, příp. žádná léčba chorob...

Jimmbo (8.11.2006 20:07:25)

jistě máš pravdu ale já neříkam že ti lidé toužili po PC nebo "virtuální realite" ale prostě že díky PC se zvětšila životní uroveň - to je v podstatě souhrn textu který jsem napsal výše, bral jsem to z psychologického hlediska.