Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Jak donutit O2 k zřízení pevné linky ????

Jak donutit O2 k zřízení pevné linky ????

JAN (23.11.2006 08:21:51)

Prosím o radu. Půl roku před stěhováním do nového RD jsem navštívil pobočku O2 abych si zjistil možnosti zřízení pevné linky s ADSL v novém bydlišti. Byl jsem ubezpečen, že půl roku předem žádat je zbytečné, v lokalitě není s připojením žádný problém a kapacita ústředny je dostatečná. 6 týdnů (raději s 14 denní rezervou) před stěhováním (26.9.2006) jsem navštívil znovu pobočku O2 uzavřel smlouvu na zřízení pevné linky se službou Internet expes 2048. Opětovně jsem byl ujištěn, že není žádný problém a do měsíce linku mám. Pak následovalo asi 5 telefonátů od O2, jeden zmatenější než druhý (v které to vesnici chcete připojit já jich tu mám se stejným názvem 5....???!!!!, a ten Internet expres chcete vytáčeným připojením !!! jsou jen 2 perly z mnoha). Výsledkem veškerého snažení je že jsem dostal dopis, že zřízení pevné linky není z technických důvodů možné a jako náhradu mi O2 nabízí FIXGSM!!!!! Zdůraznňuji že mám telefonní kabel 5 metrů od domu a přípojné místo - účastnický rozvaděč 20 metrů. Odepsal jsem jim, že na fixGSM mi jen těžko poběží internet o rychlosti 2048 MB/s a že trvám na zřízení pevné linky. Takhle oblbovat mohou tetu z Horní-Dolní ročník 1923. Má někdo zkušenost jak je donutit k zřízení pevné linky, kterou k vůli ADSL nutně potřebuju ?????? Děkuji

Anonym (23.11.2006 08:33:37)

a modlil ses?

JAN (23.11.2006 08:45:25)

Nemodlil, jen nechápu tu drzost mi nutit něco co nechci. Ano je to pro ně jednoduší a lepší když zákazník bude platit paušál za pevnou linku a mít přitom v podstatě GSM a platit v podstatě za nic (ovšem markentingově je to zaobaleno slovy FIXGSM vám poskytne stejný komfort a jako pevná linka a dokonce i za stejné peníze!!!!!!!). Takhle oblbovat lidi by snad mělo být trestné....

František (23.11.2006 22:36:03)

Akcí zřízení pevné linky za 1 Kč (s 12 měsíčním závazkem) míří TO2 na zákazníky, kteří mají telefonní zásuvku doma (případně účastnický rozvaděč v domě). Ve vašem případě nelze zřídit staniční vedení jednoduše odbočením z kabelu 5 m od domu (odbočná spojka je místo potenciální poruchy), ale až z účastnického rozvaděče, který je dle vašeho popisu 20 m od domu na druhé straně silnice. Překop silnice s následnou opravou povrchu není zrovna nejlevnější záležitost. V dobách ČSSR se to řešilo zřízením sloupového rozvaděče s kabelovou jistící skříní a jednopárovým samonosným kabelem (takto jsme měli zřízenu telefonní přípojku v letech 1980 - 97, před pokládkou úložných kabelů). Traťový dozorce zpracoval písemný návrh včetně cenové kalkulace a stavební četa jej realizovala. Ty doby jsou už ale pryč, TO2 počet výkonných pracovníků minimalizoval a značný objem prací dělají externí firmy (možná už neumějí udělat staniční vedení samonosem).

JAN (24.11.2006 08:01:06)

Františku je vidět, že jako jeden z mála o tom něco víte. Pochopil jste to přesně, kabel mám sice 5 metrů od domu ale na opačné straně silnice. A účastnický rozvaděč je před domem na protěší straně ulice ve vzdálenosti cca 20 metrů. Je mi jasné že je z technického hlediska lepší natáhnout přípojku z tohoto rozvaděče - než "napichovat" přímo kabel v zemi i když blíže. Jinak k té nabídce za korunu - pokud je myšlena "jen pro ty co už mají zásuvku doma" tak to musí být v reklamě uvedeno - jinak je to KLAMAVÁ REKLAMA. Pokud někdo něco (zvláště takovou agresivní reklamou) nabízí, tak by to měl i plnit, ne? A hlavně nezaměňovat "technické" důvody s důvody "ekonomickými". Jsem opravdu schopný spíše spolknout to, že O2 je chudá společnost, která na 5 či 20 metrů kabelu nemá finance a třeba jí dát na plnění jejich slibů sponzorský dar, než aby mi lhali že připojení není "technicky" možné, když to není pravda. Nejdříve mi lhali že v místě není žádné vedení, když jsem jim sehnal a donesl přesné geodetické zaměření trasy jejich kabelu v místě včetně GPS souřadnic nejbližších rozvaděčů, tak mi mezi 4 očima řeknou že je to jen otázka peněz.....ale oficiálně na papíru jsou opět jen technické důvody.

Anonym (24.11.2006 09:44:08)

Mas holt smlulu - dej to do cernych ofci a budes to mid do par dnu hotove.

František (24.11.2006 10:23:28)

Oněch 20 m kabelové trasy s překopem veřejné komunikace vyžaduje i papírování (vyjádření o existenci podzemních zařízení od všech správců sítí, vlastníků dotčených nemovitostí a minimálně výkopové povolení). Ve venkovské oblasti je daná situace jednodušeji řešitelná zřízením staničního vedení samonosným kabelem, což pro ADSL vyhovuje (ADSL funguje dokonce i na drátovém nadzemním vedení). Já bych v podobné situaci takové řešení písemně navrhl TO2 a doložil souhlasem vlastníka nemovitosti (domu a pozemku) s umístěním telekomunikačního zařízení (kotevní prvky pro samonosný kabel, kabelový závěr atd.). Předpokladem je, že nejste příliš daleko od ústředny s DSLAM (pro rychlost 2048 kb/s je teoretický dosah 3,4 km pro kabely s průměrem jader 0,4 mm Cu).

JAN (24.11.2006 12:02:28)

To staniční vedení samonosným kabelem není špatný nápad. Ze sloupu před domem sice moc odvázaný nejsem (a sousedi s druhým asi také ne...), ale pokud by to bylo jediné možné řešení nějak bych to zkousnul.Otázkou je, zda náklady na 2 sloupy nebudou větší než podzemní kabelové vedení. To by měl ale posoudit technik O2. Případné územní rozhodnutí by také neměl být problém, vše by bylo jen na mém a obecním pozemku (komunikace) a obec souhlas bez problémů dá. Rychlost ADSL by také neměl být problém - než se to zadrhlo se zřízením pevné linky tak mi nabízeli i 4096 kb/s. Jde jen o to jim věcnými argumenty vyvrátit větu . "zřízení pevné linky není u vás technicky možné"

František (24.11.2006 18:09:18)

Co se týče varianty úložným kabelem, ladidárně pohled TO2 vyjádřil Anonym (z 24.11.2006 v 16:38). Nicméně na vašem místě bych zapátral mezi starousedlíky (příp. na obecním úřadě), zda v místě účastnického rozváděče není pod komunikací založena chránička (zpravidla plastová či betonová trubka s vloženým zatahovacím vodičem) a dále, zda na vaší straně komunikace nejsou další zájemci o telefon/ADSL. Obojí by mohlo zvýšit míru ochoty TO2 do rozšíření sítě investovat (možná to plánují, ale až později). K variantě samonosným kabelem: neznám sice přesnou dispozici, ale kdyby se (patkovaný) sloup postavil přímo u rozváděče, mohl by samonosný kabel jít přímo na váš dům, ale ani řešení s vloženým druhým sloupem by nemělo být až tak nákladné (v 80. letech se do zřizovacího poplatku vešlo sloupů několik), pro stavebně-montážní četu s mechanizací (zemní vrták, mechanická ruka, montážní plošina) by to tehdy nebyl problém (takové domovní přípojky se dělaly na zúčtovací list - z provozních nákladů).

JAN (25.11.2006 11:03:47)

Napadla mě ještě jedna věc, rodiče ve vedlejím RD mají pevnou linku (nataženou ale z opačné strany než je náš RD). ADSL tam je možné zřídit. Je technicky nějaký problém rodičům objednat a platit Internet Expres a natáhnout si od nich vlastní kabel cca 20 metrů do vedlejšího RD?

erotel (25.11.2006 11:55:59)

neni problem kup si ethernetovej modem.ethernet teoreticky ma dosah 100metru.

Michal (25.11.2006 13:31:39)

Dobrej nápad...No ješte že Tě nakonec nenapadlo, že už máš telefon doma..:o) To by byl GÓÓÓL

JAN (25.11.2006 21:42:45)

Vtipné...doma ale telefon už opravdu mám, ale nevedou mi k němu ty dráty. A než si na černo natahovat kabel mezi dvěma baráky, tak bych opravdu raději dal přednost té pevné lince za korunu. Třeba ale nic jiného nezbyde. Jen tak na okraj. Včera jsem měl ve schránce zase dopis od O2. Očekával jsem opět nějaké technické důvody proč to nejde a on to byl reklamní leták: Pořiďte si Internet expres v naší nejnovější akci s mobilem zdarma a pokud nemáte pevnou, tak vám jí ihned zřídíme za pouhou korunu..... No nekleplo by Vám....

František (25.11.2006 23:07:50)

Pokud mají pevnou linku rodiče v sousedním domku, lze požádat o zřízení ADSL k nim, instalovat tam ADSL modem/router LAN/wi-fi přístupový bod. Vaši rodiče mohou mít Internet přímo (přes síťovou nebo w-fi kartu), vy přes wi-fi kartu PC/notebooku. V horším případě nepostačí vestavěné antény a bude nutno použít venkovní (nejlépe odzkoušet se zapůjčeným zařízením). Řešení pomocí UTP (ethernetového) kabelu může být jednodušší, pokud nepřekračuje cizí pozemek. Nevýhodou obou řešení je, že ADSL modem nemáte při ruce a stav linky musíte zjišťovat přes webové rozhraní nebo telnet. Na druhou stranu, proč platit další hlasový tarif, který vlastně nepotřebujete. Jinak v maloměstě, kde nyní pobývám, TO2 nové sloupy nestaví (a staré zrušila) a samonosné kabely z účastnického rozvaděče vede ukotvené po fasádách a "houpačkou" přes ulici, kam je momentálně potřeba. Také mi došla písemná nabídka a 2 telefonáty s nabídkami služeb, které nepotřebuji (o reklamních SMS nemluvě).

Kroupa (27.11.2006 10:25:06)

Já bych viděl jako lepší a levnější řešení (v případě, že rodiče nechtějí internet) dát k nim jenom splitter a natáhnout si to domů normální telefonní dvoulinkou (20m není moc) a modem mít u sebe. Přece jen není nutné ho mít stále zapnutý a občas se hodí restart. Viděl bych to jako vůbec nejvýhodnější řešení, než novou linku za 1,-Kč se zbytečným paušálem za nevyužité telefonování.

PK (27.11.2006 11:32:02)

Já bych to také řešil tak. Rodiče za pevnou platí tak jako tak a pokud nemají zrovna HOME MINI, tak bych jim objednal a platil Internetet expres, natáhl si od nich dvoulinku a měl ADSL modem doma třebas i s routrem na síť. Technicky by to snad neměl být žádný problém. Pokud O2 nestojí o nové zákazníky, tak je mít nebude...

pchb (23.11.2006 09:05:23)

můsíš počkat na bouřku pak si vezmeš antenu vylezeš na střechu budeš volat "oů tů" a musíš počkat až chytneš vlnu.

Anonym (23.11.2006 09:10:26)

ne já bych spíš potřeboval je donutit abych to moch zrušit protože o2 smrdí

džery (24.11.2006 23:56:36)

sám smrdíš.a plácáš.zrušit jde líp jak zřídit.

Anonym (23.11.2006 09:11:54)

nejsou lidi

Anonym (23.11.2006 09:19:06)

telesrac vyhazel skoro vsechny techniky a navic jim sebral jakekoliv pravomoce vsechno ridi pocitac pripadne kancelarsky povl pro ktereho je technik ta nejhorsi spodina a tak komunikace trosku drhne

Jan (23.11.2006 09:45:54)

To by odpovídalo. Ta slečna co mi volala z Brna ani netušila, kde je obec, kde chchci zřídit linku a tvrdila mi, že je to technicky nemožné !!!!! a já koukám na jejich plastový sloupek - účastnický rozvaděč z okna !!!!!!! Navíc jsem si sehnal geodetické zaměření kabelu, který mi vede kousek od baráku. Hlavně že stále pořádají marketingové akce na získání zákazníků.

alkoholi (24.11.2006 23:54:53)

heleď,nechoď za kovaříčkama a najdi si kováře "hodnýho"chlapíka ,co se vrtá v kabelech.samo sebou že od "kyslíků".až ti vyťukne dráty do domečku,postará se též o to,aby se objevil tvůj domek v systému,že je jako připojen.pak už je to hračka.

paulinho (24.11.2006 23:49:48)

teď jsi to trefil,a bude hůř.

Anonym (23.11.2006 10:23:48)

to mas poradnou smulu !!! Nejsou povinni ti to dat jen pevnou linku musi skus nejdrive tohle potom ADSL. Ja mela to same.

JAN (23.11.2006 11:27:15)

Jenže já od nich mám podepsanou smlouvu o zajištění telekomunikačních služeb už mám podepsanou. Jen mi vnucují stále pro ně levnější alternativu FIXGSM, která je mi na rychlý internet přes ADSL houby platná. Ještě vtipně v nabídce poznamenávají, že je to pro ADSL NEVHODNÉ !!!!!! Kdyby museli ke mě kopat 100 metrů přípojky, tak to pochopím ale když mám kabel i účastnický rozvaděč u baráku, tak nevím proč oblbují?

Anonym (23.11.2006 14:54:45)

Třeba je ten kabel plně obsazený a pro tvojí linku v něm už není místo.

JAN (23.11.2006 16:21:48)

Kabel je volný a místo na ústředně také - to mám zjištěno. Jen mi paní na pobočce tajně pošpitala, že je to jen otázka peněz (kopáči jsou dnes drahý a těch 5 metrů výkopu pod komunikací je vyjde dráž než FIXGSM. Proto to zkouší.... a házejí na "technické důvody".....prostě oblbují

Anonym (23.11.2006 16:41:29)

A to není technický důvod,že nejde položit kabel (a je jedno zda je to z důvodů technických nebo finančních)?Mimochodem na telefonní službu existuje univerzální služba a tato povinost je splněná i použitím FIXGSM (mimochodem funguje přes něj i fax a dialup) ,ale na ADSL už univerzální služba není a tam rozhoduje prostý ekonomický kalkul - vyplatí se to nebo nevyplatí se to.

Anonym (23.11.2006 16:45:49)

Ještě malá rada: tak si těch pět metrů natáhni sám,také to jde tak domluvit,ale je třeba jednat slušně a ne stylem "a že trvám na zřízení pevné linky. Takhle oblbovat mohou tetu z Horní-Dolní ročník 1923. " .

JAN (23.11.2006 17:53:54)

Dobrá rada nad zlato. To mám jako překopat asfaltovou silnici sám a až narazím na kabel O2 tak ho přeříznu a někam si připájím dráty na přípojku???

Anonym (23.11.2006 18:27:37)

Špatně jsi to pochopil,je to myšleno tak,že to natažení kabelu zaplatíš.

JAN (23.11.2006 21:15:51)

A tobě připádá úplně normální platit si sám něco, co je nabízeno na každém rohu palcovými titulky za 1 Kč + něco navíc zdarma k tomu??? Nejde mi tak o peníze jako o princip. Chci službu kterou O2 reklamuje s milionovými náklady - NIC VÍC a O2 mi tu službu nechce poskytnout.....Jinými slovy řečeno na reklamu peníze jsou, ale na dodržení slibů z reklami už ne......

Jiný anonym (24.11.2006 07:50:11)

Ale oni ti zřídí telefonní přípojku za 1 korunu (tedy to co mají v reklamě), ale nezřídí ti na ní ADSL. Oni nemají povinnost na tobě prodělávat....

JAN (24.11.2006 08:05:12)

Jenže mě jde právě o tu přípojku a pevnou linku. ADSL tady vnucují telefonicky i písemně 2x týdně každému, kdo už linku má i mé 80-leté tchyni. PS. Od kdy se na ADSL prodělává ?????

Anonym (24.11.2006 13:44:16)

To prodělávání by nebylo na ADSL jako takovém, ale na pokládce kabelu k tobě (i když je to 5m přes silnici). FIX GSM je zase tolik nestojí, ale ADSL na nem nepobezi, na to by potrebovali ten kabel....

Anonym (24.11.2006 16:38:15)

Co se týče toho prodělávání, tak tam se to týká spíš toho počáteční investice x rentabilita. Předpokládám, že nejsi tak naivní, aby sis myslel, že na pevné za korunu o2 tratí... Každopádně, teď po nich chceš, aby ti bezúročně půjčili peníze (investice do zemních prací) a jedinou záruku, kterou by měli je tvoje dobrá vůle (při standardní smlouvě), že za rok nebo za dva nepráskneš do bot třeba k ČRa nebo k FTTH... A výkopové práce jsou investiční akce. Manažer, který by tohle povolil by si pod sebou podkopnul stoličku...

Anonym (25.11.2006 08:54:57)

Potom by ale snad reklama O2 měla znít nějak následovně: AKCE!!!! Zřízení pevné linky za 1 Kč !!!!!!! Pozn. Ale jen pro toho, kdo už jí má doma už zřízenu. Nebo se pletu??? Každopádně je to klamaná reklama a neplnění veřejného slibu. Navrhuju O2 odebrat licenci.

Michal (25.11.2006 13:22:29)

Promin mi muj ostry proti nazor, ale pokud jsi to stale nepochopil, asi jsi onemocnel.

Anonym (25.11.2006 21:25:22)

Nemocných je nás asi mniho - já si taky myslím, že sliby (kor ty metrovými písmeny na bibordech) se mají plnit,

Anonym (27.11.2006 09:27:30)

jenomže oni je plni tim FixGSM...

Anonym (27.11.2006 11:25:36)

Pevná linka = metalitické vedení (připojení) FIXGSM = bezdrátové připojení Pevná linka - nerovná se - FIXGSM, jen jí částečně nahrazuje (např.bez možnosti ADSL) Objednám si inzerovanou službu X a je mi za ní nabídnuta nerovnocenná náhražka Y. To je plnění?

Anonym (27.11.2006 11:37:32)

Tak to je samozrejme omyl. Pevná linka znamená v tomto kontextu linku nepřenosnou - tedy nemobilní. FixGSM = pevná linka jak z pohledu přenosnosti, tak z pohledu O2 tak i z pohledu CTU.

Anonym (27.11.2006 12:58:10)

Ovšem člověku co potřebuje rychlý internet je to houby platné a jen na hovory si snad už pevnou nikdo nepořizuje.....natož FIXGSM = placení paušálu za nic.......

Michal (25.11.2006 13:19:39)

Tak si mysli, ze davas ten sponzorsky dar, o kterem velkohube mluvis nahore a zaplat si ten kabel. A nebaziruj tady na Tvych smyslenych kombinacich marketingovych kampani.

Anonym (23.11.2006 21:16:53)

Trosku vys nahore jsi vykladal ze mas u baraku kabel a rozvadec a ejhle, najednou je tam jen kabel nekde pod silnici a za chvili priznas ze ta silnice je od baraku 5 kilonetru.

JAN (23.11.2006 18:00:53)

Technické důvody jsou jedna věc a finanční druhá ne? Proč mi nenapíší pravdu (třeba něco jako : jsme velmi chudá společnost, ani na reklamu nemáme, natož na 5 metrů kabelu a proto vám nemůžeme z finančních důvodů zřídit pevnou linku- já to třeba i pochopím a dám O2 sponzorský dar). Proč mi ale píší z "technických důvodů" a šeptem ústně sdělují. že na to nemají letos už peníze????

Anonym (23.11.2006 18:30:21)

Tak si spočítej kolik stojí překopání silnice a natažení kabelu,podle mě to nebude míň než 20000,- Kč a teď si představ kolik budeš platit a jaký asi bude z tebe výdělek.Už to vidíš v jiných barvách?Socialismus skončil před 17 lety kamaráde.

JAN (23.11.2006 19:05:58)

Nevidím to vůbec v jiných barvách !!! Kamaráde, vzhledem k tomu že za posledních hezkých pár let jsem pod 2000 Kč měsíčně s platbou jen za telefon (bez ADSL) nešel, tak ty náklady mají zpět co by dup. A kromě toho na každém bilboardu nabízejí metrovým písmem zřízení pevné linky za korunu....asi vědí proč.....nebo si myslíš, že je to charita?

Anonym (24.11.2006 00:54:52)

Myslim ze jsou to podvodnici ale takovi jako ty jim lezou do prd.le a zivi je!!!

Antispanel (24.11.2006 00:52:06)

vlitni na ne ze sapikem,HA HA.Nebo si dej rande s tim spanelem co tam veli.

gdhi (24.11.2006 10:48:22)

Ruce pryc od O2,mne za vcerejsi blby kecy naparili FUP:)Zda se,ze to tu vede nejaky telekoumak;-)

KikiCZ (27.11.2006 01:32:03)

neni to za tvy blby kecy ale za tvoje blby stahovani a odesilani dat :D

Forrest (24.11.2006 12:15:20)

Internet o rychlosti 2048 MB/s ti nepobezi nikde, to je asi tak 16 gigabit/s :D Zkus to ale 2048 kb/s, to uz by mozna slo...

Anonym (25.11.2006 08:45:04)

Klasický přeplep, ale za pár let......

Wosic (26.11.2006 12:44:03)

Pokud chces vycerpat vsechny moznosti, tak si jeste over, zda ma O2 v evidenci spravnou adresu umisteni tel. linky. Pokud ne, tak ji nechej opravit a musi probehnout nove technicke setreni. Pokud je spravna, tak nekde nejspis opravdu neni volna kapacita na metalickem vedeni, ktera by se musela vybudovat, ale ne vzdy je investice schvalena - tomu nasvedcuje nabidka FixGSM. To ze mas 5 metru od domu kabel nic neznamena, argumentovat tim je zcestne, ta volna kapacita proste podle vseho nekde chybi. Mimochodem pres geodety taky cesta nevede. Sice muzou mit informaci o existenci podzemni komunikacni site, ale ne o jeji kapacite do ustredny. Nabizi se jeste moznost pozadat o vybudovani tel. pripojky se sluzbou Internet Expres na tve naklady nebo s prodlouzenym casovym zavazkem, ale to by bylo silne individualni. No a co se tyka toho ze ti O2 odmitla zridit tel. pripojku s ADSL - ma na to pravo, musi jen zajistit univerzalni sluzbu, coz by bylo v ramci FixGSM splneno.

JAN (26.11.2006 18:53:06)

S kapacitou ústředny ani vedení by neměl být problém. Než jsem se stěhoval byl jsem 2 x osobně na pobočce O2 a tam mi řekli, že tu mají dostatečnou rezervu. Jediný problém jsou podle všech indicií jen ty finance, co se maskují technickými důvody. Asi mají vyčerpané investice na letošek a proto mlží. Jinak si to opravdu nedovedu vysvětlit. Nabídka vlastního zainvestování přípojky mě taky napadla, ale nějak to furt nemůžu zkousnout, když mám ve schránce každý týden nabídku na zřízení pevné linky za korunu.......

Anonym (26.11.2006 18:56:22)

Tak uz proste pochop ze se z tebe nikdo neposere a nebude kvuli tobe rozkopavat 6ti proudou dalnici, oni ti za radi tridi pevnou za korunu pomoci fixGSM a to ze se ti to nelibi je jen a jen tvuj problem. Tak si to zafinancuj sam, kdyz porad placas jak na to mas a neopruzuj tady.

Anonym (27.11.2006 00:12:44)

Ty máš přístup k životu jak za totáče. Kvůli takovejm jako jsi ty by jsme ještě všichni jezdili fiakrem makali v Kolchozech a žrali utopence s cibulí. Když má nějaká firma nezájem vyjít vstříc zákazníkovi tak at jde podnikat do Albanie!

JAN (27.11.2006 08:32:47)

Já opravdu netoužím po tom, aby se ze mě někdo po....... ....a ta cesta u nás na vesnici taky není šestiproudá...i když přiznávám, že při troše šikovnosti se na ní místy i 2 auta vyhnou. ...FIXGSM se mi nelíbí a nemůže se líbit nikomu, kdo má alespoň matné tušení, že tu existují také nějací jiní operátoři GSM..... A jsem tady, protože mě zajímá, zda měl někdo stejný problém a jak ho vyřešil, případně, aby mi někdo poradil jak přimět O2, aby mi skutečně zajistila službu, kterou mi osobními dopisy nabízí až vnucuje (pevná linka + internet expres) !!!!!!!!!!! Je to hodně těžké na pochopení???

KikiCZ (27.11.2006 01:30:57)

muzes to urgovat jak blbej a zatim se podivat na jiny ISP :)))

Ahoj (27.11.2006 17:55:36)

Ahoj Uplne jednoduchy.Podej stiznost v anglictine na centralni vedeni bud v anglii nebo ve spanelsku nejlepe tento odkaz.Ja jsem to udelal a do druheho dne hned volali zajistili udelali a vsechno slo jako po masle.A to jeste prijeli opravili presekly drat v zemi hned druhy den.A do ustredne kvuli me dodali dslam abych se mohl pripojit na adsl.To vse do dvou dnu jenom po emailove urgenci do UK.Pokud neumis anglicky napis email ja ti to zaslu ale musis podat tve udaje cislo objednavky atd. Oni snima zatoci v cuku letu.Zde je ten odkaz http://www.o2.com/media_contacts.asp Zkus tohle.Napis ze nevis co stim nikdo z O2 cr ti nedokaze poradit kontaktoval jsi je uz hodnekrat napis ze nereaguji trochu se osvem problemu rozepis a nakonec jsem jim rekl ze jsem aji nasel internetova fora pro o2 v cesku ze je plno dalsich stiznosti a ze to nedela o2 v CR pekny obrazek a nazaver jsem jim napsal vim ze to neni vina jejich vedeni v uk ale jestli mi mohou nejak pomoc.A zabralo to!!

Anonym (27.11.2006 17:58:11)

Krasna pohadka...a vtomjsi se probudil ze... :-))

Ahoj (27.11.2006 18:27:35)

At to pan zkusi a potom neco rika!

1woko (27.11.2006 18:51:18)

Já jsem tam volal a slíbili mi, že zvednou FUP limity všem :D

Anonym (27.11.2006 18:42:32)

:-)))))))))))) a pokud nechce platit paušál za hlas nebo větší FUP limit, ať napíše taky, hned se mu ozvou a změní to :-)

JAN (27.11.2006 19:04:48)

Za zkoušku by to možná stálo. Prosím pošli mi ten E-mail pro inspiraci - já si ho samozřejmě přispůsobím a upravím. Třeba se tu O2 pak probudí. Dík. E-mail adresa je u dotazu. JAN

Anonym (28.11.2006 07:42:02)

Jo to je potřeba, oni pak trochu obmění těch pár manažerů, kteří než aby se snažili aby něco šlo, raději tvrdí, že to nejde.

Jája (17.3.2008 13:00:50)

Ahojky, také to řeším, mohla bych, prosím, také poprosit o ten e-mail, který jsi poslal do UK (xsimj45@seznam.cz). Moc by mi to pomohlo. Jsem z O2 už úplně nešťastná. Nejprve naslibují, jak nic není problém a pak jednostranně zruší objednávku, aniž by Ti dali cokoliv vědět. Nějak se mi zdá, že takhle se to dělalo dřív a teď už by snad nemělo... Moc děkuju - Jája.

Mirek (7.2.2015 17:33:12)

Ahoj/dobrý deb, mam stejny problem se zavedenim pevne linky od O2. Mohl byste mi pomoci se odeslanim dopisu. Vámi uvedeny odkaz na odeslani urgence do UK nejak nefunguje. http://www.o2.com/media_contacts.asp Mate nejaky jiny kontakt? moc dekuji za pomoc Mirek

Anonym (28.11.2006 17:30:45)

Návod máš v uvedeném e-mailu

JK (28.11.2006 19:54:56)

Oni to jen tak zkoušejí, protože je to pro ně výhodnější. Chce to nepolevit a nedat jim pokoj. Jen tak jde dosáhnout toho, aby plnily sliby.

Petr H (29.11.2006 07:49:58)

Vše je jen o penězích, zákazníci kteří mají linku doma zavedenou, zrušili jí v minulosti a nyní v pomatení smyslů zase obnovují mají pochopitelně přednost. A ta samota u lesa přijde na řadu až bude úplně poslední. Ale že by O2 odmítali někoho, kdo má kabel v dosahu do 100 metrů jsem ještě neslyšel. Asi už mají nábor na letošek splněný a premie vyplaceny.

Ahoj (7.12.2006 22:22:41)

Ahoj Tak jak to dopadlo? Slape to uz?

Toman (8.12.2006 00:06:01)

Jak to muže šlapat na kole když neni kolo? :D:D

radek (8.12.2006 09:10:33)

Já bych poslal otevřený dopis přímo na centrálu do Prahy.Pošlou technika,který se ujistí, že jste v dosahu a zároveň vám napojí jak pevnou tak ADSL.

JAN (14.12.2006 08:58:56)

Nedopadlo to nijak. Na místní pobočce mi při osobní návštěvě řekli, že je k přípojce nutné územní rozhodnutí stavebního úřadu o které je už požádáno jen vyřízení chvíli trvá. Na stavebním úřadě o ničem nevědí - O2 ani nikdo jiný o územko nepožádal. Zavolal jsem tedy znovu na infolinku a tam se dozvěděl, že prostě sami mou objednávku a podepsanou smlouvu zrušili, aniž považovali za nutné mi to dát alespoň vědět. Operátorka mi tvrdila opět, že z nechnických důvodů nelze přípojku zřídit a poradila mi abych uzavřel novou objednávku, neboť ta stará už je jednostranně zrušená.......???? Nicméně mě ochotně přepojila na kolegu, který se mnou po telefonu vyplnil novou žádost. Včera opět telefon od O2 a slečna mi milým hláskem oznámila, že mojí objednávku nemohou vyřídit, důvody už ale nejsou "technické" - to prý už zjistili, že to není problém (zřejmě na to mělo vliv, že zatím byla provedena kolaudace RD a přiděleno číslo popisné...????!!!!!!). ale tentokráte jsou to důvody finanční (kopáči jsou dnes drazí a k vůli 5 metrům výkopu se je nevyplatí najímat). Tak že zatím bohužel.Jen jsem operátorku poprosil ať mi to dají písemně, jak jsou na tom špatně, že nemají na 5 metrů přípojky. To je zatím vše.Poradí někdo, zda se dá ještě něco udělat (kromě návrhu abych si silnici překopal sám)...

Anonym (15.12.2006 13:25:23)

Jak už tady někdo psal, ono to není jenom o tom poslat kopáče, aby překopali silnici:-/

Anonym (15.12.2006 14:20:31)

Navic jenom kvuli tobe

JAN (17.12.2006 12:03:28)

Aha, to chápu, ale pak by ta jejich reklama měla znít : Zřízení pevné linky za korunu - ale jen tomu, kdo už jí má zřízenou. Ne?????????????????????

Anonym (18.12.2006 08:48:10)

A není náhodou klamavá reklama u nás postižitelná??? Pokud O2 něco slibuje v masivní reklamě, tak by to měl také plnit. Nebo ta reklama je jen pro vybrané klienty. To by bylo v pořádku, kdyby to bylo v reklamě alespoň malilinkatými písmenky uvedeno....

Anonym (18.12.2006 12:16:28)

Vy ste dva kokoti, to se nevidi

Anonym (18.12.2006 13:54:54)

Konečně jedna rada k věci... ...ale což, plnit sliby (zvlášť ty veřejné) - to už se dnes prostě moc nenosí.....

lydie (14.12.2006 15:35:22)

V listopadu loňského roku jsem si zažádala o překládku telefonní linky v Brně. Všichni sousedé mají telefon zavedený, ale mě bylo ¨řečeno, že u nás to nepůjde. a tak jsem hcodila na telepoint, volala bezplatnou linku, byla to dlouhá a únavná cesta, která vedla takřka k rozvodu, ale protože jsem za každou cenu chtěla připojení k internetu, nevzdávala jsem se a asi před dvěma masíci přišla firma, vykopapa díru, provrtala dům zešikma a protáhla kabel, který zde asi deset let čekal na svoji příležitost. Potom jsem však dva měsíce čekala a dnes se to stalo!!! Nevzdávejte se a nedente jim šanci, aby nad Vámi zvítězili. Přeji mnoho zdaru Lida

Jan (15.12.2006 08:10:10)

Jen tak mimochodem za tu dobu ce bojuju s O2 o zřízení pevné linky mi už 3 x přišla nabídka na zřízení pevné linky za korunu + Internet expres...

JK (21.7.2010 18:39:39)

Mě zas nechtějí zřídit ADSL s tím že je vyčerpaná kapacita ústředny.Může někdo poradit jak se bránit, repektive O2 přimět k tomu aby navýšili kapacitu?