Nargon (11.12.2006 15:48:34)
Touto odpovedi je vyreseny (alespon castecne) problem.
Je tady toho spousta, modem ma malou nat tabulku. A pri zahlceni nat tabulky modem sice funguje a vetsinou se ani neodpoji, takze vsechny kontrolky sviti zelene, ale stava se nepruchodny mezi lan a wan stranou.
Takze problem toho odpojeni bittorrentu je velice casty jev.
Ping je pravdepodobne to same, ale tady zalezi na rychlosti vysilani packetu. Defaultne ma v tom modemu zaznam natu pro icmp packety timeout 6s (teda alespon ten muj) a kdyz se vysila cca 1 packet za 1s a nat tabulka ma cca 180 zaznamu, tak by jste musel mit tech pingu asi 30 soucasne, aby to zpusobilo to zahlceni. Coz asi neni, takze je to zvlastni. Ale jestli si pri tom prohlizite web, mate zpustene icq, skype... tak je mozne, ze k tomu zatuhnuti dojde i pri mene spustenych testu pingu.
A nakonec to radio. Tam je zase moznost pretizeni serveru a ten si ulevuje tim, ze nekoho odpoji. Osobne se mi to stalo. Tusim ze to bylo radio Impuls, vyzkousel jsem asi 3 prehravace a vzdy cca po 3-10ti minutach radio vypadlo. Ale kdyz jsem si pustil jine radio, tak to hralo bez problemu treba nekolik hodin.
Pokud mate za timto modemem pripojeny jen jeden pocitac (nebo jeden router a ten pak obsluhuje pocitace) tak vam doporucuji prepnout modem do ZipB modu a problemy by meli prestat. Bud muzete postupovat podle manualu nebo na www.dslforum.cz je muj navod (nekde v technicke sekci adsl).
kofis (11.12.2006 16:08:42)
o problemu male NAT tabulky v tomto typu modemu vim. nejsem takovy odbornik na danou problematiku, ale pokud by to bylo zpusobeno timto, vylucuje to porad to ze se internet odpojuje sam od sebe i kdyz na netu nic nedelam. stejne tak pokud jedinou vec mam zapnutou radio (ani icq atd) a net se stejne odpoji, nasvedcuje to porad ze problem bude mozna nekde jinde.
nechci za kazdou cenu svadet vinu na O2, vypadky ale jak jsem napsal v prvnim prispevku nastavaju v poslednich nekolika tydnech (pred tim vubec) a zaroven vypadky nastavaji i kdyz prave na netu vubec nic nedelam - zapnu prohlizec a net proste nejede.
teekey (11.12.2006 17:45:55)
nemyslim si ze jde o problem v modemu, behem minulych trech tydnu mi predevsim v nocnich hodinach pomerne dost net zamrzal, rychlost nacitani webu byla asi 12KB/s coz neni moc podobne rychlosti 4096/512 (extreme). Posleze jsem zjistil, ze ani restart adsl routeru Alcatel nepomohl, nahlaseni poruchy (prvni) na infolinku, se mi asi po trech dnech ozval technik a konstatoval ze obcas se prehlcuji DSLamy v ustredne, takze hold tech par minut - jednou to bylo vice jak 30minut, se muselo vydrzet. Posledni dny se to zda byt klidne, zadne problemy nezjistene :)
mike (19.12.2006 22:27:28)
Nasich 4096 jede ve firme na 128 kbit presne. Celkem drahe na jednotku :-(((
Anonym (11.12.2006 17:54:04)
Kamos si ted preobednal expres na broadband a zacalo se mu to odpojovat cca 10-25x za hodinu, na 3s. A ztratu packetu ma 75% pritom ping kolem 20ms
Nargon (11.12.2006 18:51:55)
Myslim si ze jen problem natu to nebude, ale muze to byt jeste neco. Pokud mate moznost, tak bych vyzkousel jiny modem. Pokud to pomuze, tak za to asi muze ta xavina, jestli ne tak jak pise teekey to muze byt problem zahlceneho dslamu.
kofis (12.12.2006 16:53:34)
ok, dik za radu, zkusim to vymenit a pak se uvidi ;)
pchb (13.12.2006 08:02:23)
d-link že by byl porouchanej to bych chápal ale vigor a xavina jsou nejlepší modemy v tech porucha nejspíš nebude!!!