Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Kdy mi OSA vrátí autorské poplatky?!

Kdy mi OSA vrátí autorské poplatky?!

Anonym (21.12.2006 00:00:00)

Tak se nám zvedly ceny nevypálených a nenahraných médií o poplatek společnosti OSA za autorská práva. Tak se ptám, kdy mi OSA vrátí moje peníze na poplatcích za média, na které jsem si vypálil (nejspíše pirátsky) svoje fotky z dovolené se synem a manželkou?

lolek (21.12.2006 00:47:19)

kdsyz uz tak ja bych udelal dve kategorie, pro osobni potrebu(fotky z dovoleny..) by se prodavali media bez priplatku a pak by byla druha, drazsi vo 50kc na kterou by si clovek mohl vypalit jakykoliv dilo podlehajici autorskym pravum, vyrobce by usetril za prepravu, jak si to stahne uzivatel je mu jedno :) a pak by byla jen razie a polda: hele sawIII na verbatimu, je na nem 50korunovej kolek tak to je v poradku...

morfeus (21.12.2006 07:18:51)

lepsi vec jsem necetl fakt supr napad

Rouchi (21.12.2006 13:55:16)

tak to by se mi taky líbilo...

Držim se (22.12.2006 19:37:32)

postavte predeme cloveka kterej tuhle Debilni Hovadinu vymyslel TAKZE TED UZ MUZEM PALIT O STO PET? Me by zajimalo co by mi na to rek... nic cumel by jak debil ale ten musi takhle cumet furt. NAVRHUJU NEKUPOVAT PO DOBU 1 mesice CD a DVD voni si to rozmyslej spolecnosti jako Verbatim by se jim na to vy....ly. BTW: kdyz budem platit cca 2x tolik za 1 DVD budem platit 2x tolik za HDD? jestli jo nechte si to nekdo patentovat vono tech medií je mraky

EL (26.12.2006 17:13:03)

TAK TO SHRŇME : kdo je nespokojený ať neprudí a kupuje v Polsku ,po případě jinde kde je to levnější, nebo si zboží nechá posílat na dobírku,nebopožádá ochotného souseda co jede do zahraničí,nebo ...a.t.d. Možnosti jsou.Vždyť Český občan dovede OJEBAT všechno.Jen mě mrzí , že né všivhni.

Roniee (28.12.2006 14:10:41)

http://www.osa.cz/obrazky3/dsc_1564_web.jpg jen se na ně podívejte, chlapci kteří dokáží, že když se chce všechno jde

tatik (28.12.2006 21:27:15)

že jim ty pupky narostly co? to víš mají mladé žáby a je potřeba je uživit :o)

Anonym (29.12.2006 19:05:14)

Ceska komunisticka republika sux, to je proste nehorazne ! Brzy budeme kazdy platit nekolik tis. rocne za widle, protoze jsou nejvice kopirovany a zneuzivany. Staci, aby si pak clovek poridil internet, nebo jinym zpusobem dal najevo, ze vlastni PC a banda komancu ihned zacne chtit poplatky. To neni svoboda, to je cesky komunismus. Nevidim duvod k tomu, aby clovek platil cokoliv za nekoho ciziho. Kazdy by mel platit jen sam za sebe (skolu, zdravotnictvi, VSECHNO) a co se tyce autorskych prav, neni problem uzivat pouze OpenSource, kultura by mela byt zdarma, to je hlavni myslenka warezu a ja s ni plne souhlasim. Za kulturu jsem nikdy neplatil a dobrovolne platit nebudu, stejne jako za informace, protoze informace museji byt za vsech okolnosti zdarma. Urednici v CR nehorazne plytvaji papirem, vsechny ty formalni paskvily, by mohly existovat pouze v elektronicke forme a jeden urad by pozadovane dokumenty mohl pres internet zaslat druhemu uradu, lidsky prenasec neni potreba, pouze ho to zdrzuje a stoji urcite prostredky, cekani ve frontach je katastrofalni a platy pro vsechny ty nepotrebne uredniky platime my vsichni.

Anonym (29.12.2006 22:13:59)

Tak tomu rikam zdravy usudek :). Mel bys asi min koukat na televizi a vic myslet. Co ma vypalne spolecneho s komousi? Nevzpominam si, ze bych za totace platil desatky nejakym "autorum", "umelcum" nebo jejich ochrannym svazum. Vsemozne poplatky (chybi snad uz jen vzdusne) se pokud si dobre vzpominam zacaly rozmahat geometrickou radou az po nasi "sametove" revoluci, na ceste vstric kapitalismu a neviditelne ruce trhu. Bezbreha hamiznost, nenasytnost a orientace vylucne na zisk jsou zakladni atributy kapitalismu a ten nas je primo par excellence.

e (30.12.2006 01:04:15)

Dobrovolně nikomu nic nedám... mám tréning. Soudil jsem se o 50 000,- s čsob 6 roků bez právníka a nakonec jsem vyhrál.Žaloba proti mě byla u kr. soudu zcela zamítnuta

Ahoj (30.12.2006 08:33:10)

Hahaha Za 2 let pri dnesni i tehdejsi inflace jste vlastne NIC nevyhral.Pokud oni drzeli vasich 50k tak si za tech sest let znich v bance udelali 200k tisic.Sest let se snekym soudit to muze jenom tupec.Po tolika letech uz bych davno zapomel.Svedci to o vasi zakorene nenavisti chcete vsechno hnat az jak se rika zahrob.Neodpoustite nemilujete a nedokazete se vyrovnat se svou minulosti.Toto jsou cnosti a vlastnosti na ktere by mel byt clovek hrdy ale NIKDE NEJSOU UZAKONENI a narizeny ze se musi lide tatko chovat proto neni LEGALNE MOZNE ani rict proti vasemu postupu zadnou namitku.Kez by tez existovala policie ktera by hlidala nejenom jestli lide dodrzuji svetsky zakon ale take BOZI.Ikdyz jsou v mnoha vecech podobne tak v Bozim zakone se jedna predevsim O LASKU POROZUMENI ODPUSTENI MIR POKOJ atd...Ale jo v ocich tohoto sveta a mozna pred znamimi budete HRDINA

Anonym (30.12.2006 08:51:40)

Asi máš popletený fóra. A malou věcnou poznámku - ty si peníze asi tiskneš, když píšeš panu "e", že nic nevyhrál. 50 000,- je dost peněz a kdybych se nechtěl soudit kvůli sumě, určitě bych se soudil z principu a to i kvůli sumě menší. To by se to kradlo, kdyby každý spoléhal na porozumění, odpuštění, mír, pokoj, atd... Kup si radši tu televizi a přestaň vymýšlet takový hovadiny!

NeplatimOSE (2.1.2007 20:49:46)

Co je OSA? Osa je svaz, má stejný statut jako třeba zahrádkáři. Což je mi přijde docela zajímavé. Zajímalo by mě podle jakého klíče rozdělují mezi autory vybrané peníze. Oni vybírají peníze i v malých obchodech, kadeřnictvích,barech – prý se jedná o veřejnou produkci (stačí aby tam hrálo rádio, rádia jim už sice jednou zaplatila ale to jim nevadí). Vybírají za každou kopírku, tiskárnu, hard disk. Jakým právem, sakra to jsme stádo ovcí ?

Hanz (20.8.2007 10:54:34)

Nejsem právník a z toho opravdu mála co vím mě napadá otázka ústavy a presumpce neviny. Jak ten zákon mohl projít, kolik to lobisty z OSA stálo peněz? Největší mafiánská organizace je stát a ta si účtuje výpalné v nejrůznějších podobách - legrační je, že poplatek pro osa nekončí ve státní pokladně aby mohl popdořit nějakého roma, který mi pak ukradne okap, ale pochybnému soukromému společentví. Se zavedením poplatku při nákupu HDD a podobně jsem začal pálit a množit všechno a bez výčitků svědomí.

Anonym (21.12.2006 19:33:32)

super nápad. Škoda, že to neprojde

huhu (21.12.2006 10:32:11)

tak to je fakt dobrej nápad :-). Myslim, že by vybrali daleko víc peněz než doteď.

tom (21.12.2006 10:51:02)

jenom to nejak neber v uvahu, ze CD/DVD nejsou jedina media :) co potom s hdd/flash pametmi atd (s kombinovanym obsahem) ? navic to neni kontrolovatelne - kazdy by palil na levnejsi media, protoze domovni prohlidka je nerealna, spise se da kontrolovat co kdo stahne nez uchova. A co kdyz si to jenom stahnu, podivam se a smazu - dilo jsem shledl (sluzbu vyuzil) a nezaplatil. A to by vsechna dila stala stejne? 50Kc kolek by byl na nejnovejsiho Bonda i na 30 roku stary film, ktery uz byl 10x v televizi (totez pro hudbu) ? Kdo/jak by urcoval jaky kolek na jake dilo? (cimz nerikam, ze OSA je ok ! ale jednoducha reseni proste neexistuji :-)

leroy (21.12.2006 17:06:46)

Vypada to, te se nam tahle scena zacina poradne probouzet. To jsem zvedav jestli to bude jeste horsi nebo se to obrati v dobre. Nazor bych napsal stejny jako vetsina z Vas tak se nebudu opakovat.

Anonym (21.12.2006 21:01:16)

Žádám zástupce osy zla aby vystupoval pod oficiálním jménem.

Tom (21.12.2006 00:53:41)

Pane Lipšanský smekám klobouk, protože toto je trefa do černého. Výzva k zamyšlení pro obě strany, a zvláště pro jednu, která parazituje.

David (21.12.2006 01:50:33)

Pane Lipanský, mám řešení nebo aspoň první kroky. Podat trestní oznámení na ministra Štěpánka, který tuto šílenou vládní vyhlášku o poplatcích podepsal(přičemž samo ministerstvo v té době užívalo nelegální software), ústavní stížnost proti autorskému zákonu, který takto nechutné poplatky umožňuje vybírat a atd., protože: celý tento princip je podle mne neústavní, nedemokratický, umožňující neoprávněný příjem určité soukromé společnosti, posvěcený parlamentem a vládou. Doložím na příkladě, nejen stovek tisíců majitelů digiťáků, ale protože se platí i z mechanik, tiskáren, harddisků(10kč/40GB!!!), vemte si velké firmy zabývající se třeba účetnictvím, projekcí, grafikou, banky, telekomunikační firmy a jejich terrabajty diskové kapacity - a představte si ty miliony, které jdou od nich OSE naprosto neoprávněně. Tohle už přestává být problém jestli zaplatím o (1kč/DVD, 2Kč/CD, 5Kč/DVDRW) víc, ale hraničí to s mafiánským spiknutím určitého soukromého sdružení s vládnoucí a zákonodárnou mocí, která prakticky zlegalizovala okrádání ostatních subjektů a osob. Jestli to takhle půjde dál, tak naše děti budou platit za to, že dýchají vzduch nějaké soukromé firmě. Atd. atd asi bych tu napsal stať o několika stránkách a nakonec vyzval k revoluci, ale na to tu asi není prostor. Jednoduše měli bychom se všichni na rozumně uvažující spojit a něco s tím dělat nebo se nám to ještě mnohonásobně vymstí. A na závěr, logicky: pokud se mají platit poplatky ze všech medií a zařízení umožňujících reprodukci, tak pořizování kopií je zaplaceno a tedy legální....

Petr (21.12.2006 12:11:03)

Ja si osobne myslim, ze to ma sanci na uspech, jen se nekdo bude msuet sebrat a dat vse do medii, a hlavne to napadnout u ustavniho soudu, neb presumpce neviny by mela platit pro kazdeho, a toto je jednoznacne pravy opak :o) P.

Anonym (21.12.2006 08:20:27)

Hezký příspěvek. Zajímalo by mně jestli to co zavedla osa u nás, je i normální někde jinde ve světě?

Anonym (21.12.2006 09:07:18)

Musime si uvedomit,ze zijeme ve zrizeni,ktere chce byt evropstejsi nez cela Evropa a Asie dohromady a mame tu politiky/ridi to tady od 10 k 5/ , umelce /chudaci porad bez penez/ a pak holotu /ktera to bohuzel vsechno plati/ . A co na tom ,ze si vypalime svoje soukrome foto nebo video na CD,ze ktereho jde cast penez umelcum.Vsak si casem zvyknem ,pokud se teda neobjevi dalsi p.Sliva a neudela tady poradek jako na radnici v Havirove.

hermes3 (21.12.2006 17:06:49)

bohuzel nejsme 1st, hned vedle u sousedu(DE) uz maji podobny zakon nejaky ten patek -> ani u nich se nic moc nezmenilo = porad se piratske kopie prodvaji i ve velkem(nehlede na par soudnich rozhodnuti), ani u nas to moc nezmeni, jen bezny clovek proste zaplati vic do bezedne kasy - statni/osa/dosadte si sve vlastni "oblibene" byrokraty btw za totace pamatuju tzv "nucenou zamestnanost", dnes se tito "zamestnanci" soustredi ve statnim a vyse uvedenych aparatech, neb nic kloudneho neumeji :-()

Jirka (21.12.2006 10:06:42)

Tak když platim autorský práva na prázdných CD, DVD či za GB na disku, tak to mam zaplacený a můžu stahovat a kopírovat filmy jak chci ne? :-D Autorský práva sem zaplatil.. Co by ty zloději ještě chtěli? Je to jako s tou jejich rovnou daní. Ty co berou málo budou mít ještě míň protože se jim zvýší daně a ty co mají hodně budou mít ještě víc, protože se jim daně sníží.. Pokuď tam bude tahle banda nenažranců, tak to tu nebude nikdy lepší v žádné oblasti. Vlastně jo. Ve zlodějně ve velkym.

Pavel (21.12.2006 10:25:29)

Jasne, oskubat ty, co maji nejmin. To je preci nejjednodussi.... A pak pul naroda pozaviraji na 5 let za nelegalni operacni system, popr. dalsi software..Kdyby zacali u sebe, nemel by nas kdo pozavirat:)).. Jsem jen zvedav, kdo na ne bude delat, kdyz budeme vsichni ve vezeni.. Platit a platit a platit a vsechno radeji 2*:(((

Anonym (22.12.2006 17:50:15)

No ještěže neexistuje něco takového jako nelegální operační systém. Dneska má operační systém kdejaká lednička nebo vysavač;)

Vláďa (21.12.2006 10:40:39)

Mám v tom celkem jasno /nevím kdy jsem si koupil naposled CD nebo DVD, jestli vůbec někdy/. Ti umělci u nás, kteří společnost OSA v podstatě založili, si asi neuvědomili, že peníze jim nevydělává prodej nosičů, ale to, že mají publikum, které je poslouchá. A dokud se tohle přesvědčení nezmnění, budeme/te/ pořád platit za drahé originály a pirátství bude vesele vzkvétat, protože to je živná půda. Osobně si půjdu koupit origo DVD, až půjde s cenou na $10 za kus a budu první ve frontě... Ať se ose-zlodějce daří, my se budem také snažit.

Anonym (21.12.2006 11:14:33)

Tady ani zastak nejde o originální CD, nebo DVD. Jde o to že těm umělcům se platí za veškerá záznamová média. A za veškerá zařízení, která můžou něco přehrát. Dokonce to zavedli i na tiskárny. Je to normální mafie posvěcená vládou. Jen se divím, že nemají autorské výpalné i z mobilů. Ty taky umožňují přehrávat mp3. A umějí číst z paměťových karet.

:-D (21.12.2006 11:21:17)

Snad si ten tvuj příspěvek nikdo od nich nepřečte , jinak to tu po novém roce máme .......................... bych se vlbec nedivil , a musil by jsi zaplatit i za mobil kterrej by tu fci nepodporoval :D :D

1woko (21.12.2006 11:24:41)

BTW: i o tom se uvažovalo, při troše snahy bys o tom našel článek na mobil.cz :-)

Anonym (21.12.2006 18:28:25)

A stale uvazuje, bacha na to. Mobily chteji pristi rok taky zpoplatnit, ale narazeji na jakousi mobilni lobby vyrobcu telefonu.

Honza (21.12.2006 11:20:41)

Je to dobrá věc. Jem ženatý a mám dvě dnes již dospělé děti. Zdárně jem se dočkal vnoučat. Protože každá osobnost je jedinečná tak jsem v současvé době spoluautorem (společně s manželkou i vlastími dětmi) několika jedinečných exemplářů a tudíž mám jistě nezadatelné právo na autorské poplatky také. Doufám, že se takto přihlásí k OSA i další autoři nebo sopluautoři a také samotné vedení o své autorské poplatky. Je třeba se přihlást včas dokud OSA ještě nějaké peníze má.

domek (30.12.2006 09:52:37)

To jen pokud si necháš soudně potvrdit, že Tvůj ploditelský akt je uměleckým dílem, nebo vědeckým dílem, které ten zákon chrání a současně budeš mít tu kliku, že Tě OSA vezme pod svá ochranná křídla. To první by šikovný advokát za kulantní částku mohl docilit. To druhé snad ani nezkoušej, aby Ti piráti nezčali dělat kopie;-))

Ahoj (30.12.2006 10:23:56)

Podivejte se.Kazdy film kazde chranene dilo temer i kazda zprava treba i na netu v novinach je chranena a to aji jeji casti a bez souhlasu majitele nelze dale SIRIT.Jakkoliv bez toho souhlasu a samorzrejme platby.Co se toho tyce znamena to ze ikdyz tu treba zpravu sdelite nekomu jinemu reknete ted jsem si precetl treba nejakou zpravu ve zpravodajstvi a pisou tam ze se stalo to a to tak vlastne porusuji JEJICH AUTORSKA PRAVA!TO same kdybych to zacal rikat lidem na ulici.PRotoze kazda zprava zverejnena v mediich je tez soucasti ochrany!Jakekoliv sireni je zakazene ze?Kdyz prijdu domu z kina a reknu znamym ocem ten film byl ci zacnu nabodobovat nektere sceny a opakovat DOSLOVA co bylo ve chranenem filmu receno(treba to delaji pubertaci co opakuji treba polivku z jeho slavne komedie)Asi vite jake ale nechci napsat jeji jmeno abych neporusil jejich prava!Tak to vse je porusovanim prav.To same TREBA nejaka ta soutez v TV co mi otom vypravela kamaradka ze tam napodobuji cizi i nase zpevaky a jejich pisne tak to je dalsim NELEGALNIM nakladanim s dilem umelcu.A nevim jestli maji souhlas od nejake americke hvezdy na jejich prava?Kdyz uz teda porusovani tak at to stoji zato.Jsou dve moznosti jak je prinutit to pronasledovani lidi zastavit.Bud podepisovat petice proti nim a zadat, demonstrovat a bourit se dokud si to jejich zruseni nedobudem.A nebo zacit prehnane ten jejich zakon JESTE VIC UPLATNOVAT a predevsim i tam kde to oni NASCHVAL PREHLIZEJI az jim to bude samotnym odporne a pak si treba reknou no meli by jsme se mirnit nebo kdyz to takhle oujde dal tak nas to zavlece!To by byla 2 reseni!!

dexy (21.12.2006 13:23:15)

Větší hovadiny než u nás snad jinde nejsou... Tak co, budeme nakupovat prázdná CD třeba v Polsku, Slovensku... OSA nedostane nic a po fotkách z vánoc je jim prdlajs... I když, mohl by se do toho opřít nějaký právník - přeci za svůj produkt nemůžeme někomu platit... Naše fotky... videa.

Anonym (21.12.2006 13:56:50)

Právník by se do toho mohl opřít ... a jak ? podle jakého zákona by OSA zla šla za katr ? vždyť OSA má oporu právě v zákoně !! je to zkrátka obrovský úspěch lobbystů a úplatků na politické scéně, bohužel obrovská prohra poctivých lidí.

Anonym (22.12.2006 17:48:08)

Ještě zapomínáš že jsou jisté instituce a zákony nadřazené zákonům daného státu. Je to oblast mezinárodního práva. Prostě zažalovat český stát.

Jirka (23.12.2006 15:49:37)

To by sme si moc nepomohli, protože ČR by dostala pokutu a zase by jsme to zaplatili my daňoví poplatnici.. Jako každou pokutu co ČR dostala. Proč to nezaplatí ty co to zavinili? Já když udělam někde nějakou chybu, tak to taky musim zaplatit sám a neplatí te to za mě všichni. Všichni co tam jsou ve vládě by potřebovali vyhodit. Pořád nechtějí mit nic společnýho s komunysty, ale všichni co tam jsou jsou komunizmem vychovaný a taky to podle toho tady vypadá. Jen tohle sestavování vlády je hrůza. Takhle kdybych dělal ve fabrice jako oni tam tak mi na hodinu vyrazí..

Anonym (23.12.2006 21:45:08)

To je tak, když většina národa volí impotentní ODsku...

heh (23.12.2006 02:50:35)

musim ta sklamat... aj u nas na slovensku sa platia tieto divne poplatky, len sa ta organizacia vola SOZA. Tiez som kukal na fakturu, kde sa z nicoho nic zjavilo 35 Skk bez DPH za obycajnu DVD napalovacku...

Anonym (21.12.2006 13:54:58)

Jen technická poznámka: pokud si kopírujete vlastní práci na kopírce platíte výpalné ne OSA ale organizaci DILIA ... jinak je to ovšem naprosto totéž, prostě si jen rozdělili svá okupovaná teritoria.

Forrest (21.12.2006 14:14:30)

To je spolecnost, ktera me vytaci uz od sveho vzniku. Parazituje na umelcich i na obycejnych lidech. A kecy o tom, ze si jinak umelci nevydelaji....vzpomente si, kolik mate doma originalnich audio, nebo video kazet? Moc jich neni, co? A to je zalezitost 20 let zpatky (ve svete mozna jeste vic) a nahravaci spolecnosti porad prosperuji ! Lide si proste neprestanou kupovat originaly a take neprestanou kopirovat jakymkoli zpusobem. A to "vypalne" co platime nema v demokraticke zemi co delat!!!!

Forrest (21.12.2006 14:25:03)

Jo a jeste bych chtel dodat, ze vypada dost smesne, kdyz se na toto "piratstvi" ptaji reditelu nahravacich studii a celebrit...to jsou lidi, co vydelaji kazdy den to, co my za mesic a nadavaji na kamery, ze takhle nemaji z ceho zit. Oni si z nas delaji srandu a zakonodarci jim to umoznuji, jedna pakaz horsi nez druha

rupr (2.1.2007 22:55:59)

kolik ti je penzisto OSA vznikla kolem roku 1920

neautor (21.12.2006 16:47:05)

Já věci rozumím tak, že každý, kdo má vypáleno cokoli na médium zpoplatněné paušálním autorským poplatkem, vlastní originál. Je na DVD pirátská kopie? Ano. Je zaplacen autorský poplatek? Ano. Tak je ta kopie ještě nelegální, nebo ne?

Petr3 (21.12.2006 16:49:09)

Taky jsem se rozčílil, když jsem si přečetl, že za každé CD platím OSA, protože jsem zákonitě kriminálník. Filmy ani programy jsem prozatím nestahoval, software mám legální a vypalují jen vlastní fotky a videa. Dosud jsem považoval pirátsvtí za nelegální a snažil jsem se tomu vyhnout, ... z principu - nechci být zloděj. Ale teď, když jsem poplatky vlastně zaplatil, uvažuji pořídit si rychlejší připojení a stahovat oživot. Zaplaceno mám už dopředu, tak proč toho nevyužít?

Franta (21.12.2006 16:52:30)

Ještě páni poslanci zapomněli zpoplatnit papír. Co když tam napíši nebo vytisknu něco, co jsem od někoho odkoukal nebo uslyšel? Jen ať zloději platí!

mno (21.12.2006 17:24:43)

ten davno zdaneny je, za kazdy kanclerasky papir platis penize...

Tom (21.12.2006 17:10:16)

Po důkladném počtení této debaty jsem došel k závěru, že nemohu ničemu věřit a začal jsem prověřovat. Dcera chodí na SŠ a přála si multifunkční tiskárnu. Objednal jsem ji na e-shopu, kde vše proběhlo v pořádku. Nyní jsem prověřil fakturu a zjistil, že oproti dřívějším objednávkám je ve vyúčtování položka " Autorský fond s DPH 35,70 Kč". Strašně jsem se rozčílil, a volal zmíněný e-shop, kde mi oznámili, že se jedná, o výnos ministerstva, který platí od 1.12.2006. Asi jsem blbec, protože to chápu jako okrádání. Nebo to chápu špatně?

hermes3 (21.12.2006 17:14:04)

bohuzel to chapes "spatne" !! o kradez jde pokud to splnuje podminky jisteho pragrafu tr.z. - tady se jedna o "legalizovanou kradez" statu ve spolceni s jistymi subjekty a pokud zijeme v demokracii :-)) existuji metody, jak se takovemu jednani naseho "zamestnance - statu" postavit toto forum zde je dobrym prikladem zacatku '"odporu"! .-)

Tom (21.12.2006 17:25:09)

Myslím, že chápu dobře, ale těch zaměstnanců jsou dvě komory, nebo jak tomu říkají.

Anonym (21.12.2006 17:37:39)

jsou dny, kdy svitaaa o necooo driiiv ... ehm pardon jsem se zasnil .-) jsou dny, kdy si vzpomenu na dejepis - zlata defenestrace :-) a byl by zase par let pokoj

vrs (21.12.2006 17:43:11)

wooow jde videt ze mi nekdo mluvi z duse,dite mi znicilio 9 originalek a ted kdyz si chci udelat radeji zalozni dvd tak to pise porad ze to nesmim zkopirovat nebo sek.chyba v obsahu jde videt ze nase demokracie si bere asi to nejlepsi ze vsech okradat obycejne lidi a pany tovarniky zasobovat penezmi nasimi z chybnych dvd za prispeni osy fuuuuj:(((

BDs (22.12.2006 07:46:21)

Uz ty komunisty nevol ... pani "tovarnici" urcite ziji VYLUCNE na tvuj ukor ... pokud tomu opravdu veris tak je mi te lito. Nicmene OSA je banda z.mrdu a taky si kladu otazku kolik asi museli rozdat v obalkach a kufrikach, ze jim takova pravni absurdita prosla.

Anonym (22.12.2006 19:53:27)

ps nevim jak ty ale ja volil ods,stejne je to jedno kazdy sedi u sveho korytka a dnes neni orzdil kdo vladne jestli cssd nebo ods stat je stejne v hazlu a kazda vlada hleda jak nas okrast

vrs (21.12.2006 17:47:05)

prominte ze nepisi hacky a carky,kdovi kdo to vymyslel abych neplatil treba za carku nad slovem nebo hacek asi bych se nedoplatil :((

Anonym (21.12.2006 17:52:07)

ted sjem si na neco vzpomel asi nejak kolem roku 1990 stali ciste cd media kolem 100korun a originalni cd s hudbou stalo kolem 400 kc sem si rikal,asi je to ted drahe kdyz je po revoluci a nevedel co nas ceka za 5 let stali ciste cd asi 14 kc,ale cd s hudbou stalo uz 600kc nevim kdo za tim stoji:Mozna se nedivim ze vznikli piratske kopie vseho za tu cenu hruza driv jsme meli maly plat ale mohl jsme si to pekne koupit,ale proc kdyz ciste medium stalo par babek najednou nahrane stalo kolem 600 stovek nevite o tom nic diiiky :))

Anonym (21.12.2006 18:24:39)

V te dobe take, kdyz nekdo napsal pisnicku, scenar nebo knizku, dostal jendorazovy honorar, maximalne procenta z prodeje knihy, kdyz byl dobry autor, a nazdar hodiny, zadne dalsi penize, neb dilo patrilo tomu, komu je autoír prodal.

Kyklop (25.12.2006 19:52:52)

OSA ma nato urcite oduvodneni, vemte si v kterem roce vznikla a pak si za kazdy rok existence navisujte jejich honorare (ne platy ty pobiraj jinde) o deset procent a to, je onen narust ceny!

Doktor (21.12.2006 18:28:24)

OSA?Co to je a k čemu to je?Ať se de OSA bodnout,.a ti co to podepsali taky,. Řek bych,že je obrovský rozdíl vymáhat právo a buzerovat,..A platit autorský poplatek za prázdné cd je buzerace na druhou!Lidi jak dlouho si chcete nechat s... na hlavu??

Anonym (21.12.2006 18:31:24)

Nějakej jarek Nohavica už se na své mecenáše vykašlal - svoje CD a DVD si vydává sám, a sem tam něco hodí na web zdarma pro své fandy - což je jen ten nejlepší přístup. jak si ty fandy udržet.

petr (21.12.2006 22:26:52)

presne tak protoze neni jako vetsina dementnich prazaku kteri sedi v cele OSY bez mozku, zatim jemu jedinemu doslo ze lidi si stejne jeho pisnicky budou stahovat prostrednictvim vymennych siti,... tak bylo jednodussi umoznit kazdemu at si je stahne a pokud si nekdo chce koupit originalni CD tak at si ho koupi

Hijacker (22.12.2006 00:56:45)

dementnich prazaku? ty si asi demetni venkovan.ne? Vy venkovsky trubky si nikdy neodpustite moznost si na nas zanadavat takze priste zavri hubu a drz se tematu

Chachar (22.12.2006 14:18:08)

Re: Pražáci jsou v tomto skutečně banda lumpů. Mám osobní zkušenost s tím, že jsou u OSA schopni si přivlastnit i to, co jim nepatří. OSA, DILIA a ostatní organizace tohoto typu žijí z práce druhých a sami nedělají nic, nic nevytváří, jenom přemýšlejí, kde by koho okradli. Proto prosím všechny slušné lidi, kterým trochu záleží na kultuře, zorganizujte petici za zrušení těchto organizací a potrestání jejich čelných představitelů (republiku si od Ptažžských pijavic opravdu rozvracet nedáme)

nix (24.12.2006 18:06:10)

máš recht

Sorďák (26.12.2006 18:27:38)

Hajzle pražskej

Honza (21.12.2006 18:37:15)

Nikdy!!!!! Z čeho by pak ti "chudáci autoři" žili. To jsou slova pana Jandy.

Pepa (21.12.2006 19:27:25)

Pepa (21.12.2006 19:47:32)

Nezoufejte a šetřete silami,bude hůř.EU vážně uvažuje o extra zdanění SMS.Při počtu SMS stačí pár haléřů či centů aby to stačilo zaplácnout nějakou díru ve věčně hladovém rozpočtu EU. Pravní rozbor Českého rozhlasu dospěl k názoru ,že z každého počítače obsahující zvukovou kartu a připojeného k internetu je třeba platit koncesionářský poplatek. A aby to bylo jednodušší vážně se uvažuje o zdanění internetu má jít o částku 150kč měsíčně.Tuším,že hostinský v Bídnících naříkal na daně z oken.Tu by nám mohl zavézt Velkej Bill.Byla by daň z Woken.Prej se na jeho prvenství nejbohatších tlačí nějakej šejk,tak proto.

ds (21.12.2006 20:48:42)

Vidite ze republika funguje bez vlady taky stejne jako s vladou.. Tak na co mit OSU....bez ni bude svet stejny ....akorat si teda usetrime kapsu.

Umiyaki (22.12.2006 06:43:42)

Asi pošlu žádost, aby byla uzákoněna částka 1 Kč na moje konto od každého v této zemi. Jako důvod bych uvedl to, že tu prostě jsem a nějaký ten milion potřebuji. Myslim, že by to mělo stačit, protože je to naprosto stejné jako ten poplatek pro OSU a podobné zločinecké organizace. Prostě platíme za to, že tu jsou a potřebují nějaký ten milion navíc. Teď jenom komu to poslat, kdo se nechá uplatit ... :-) Zavřu oči a prostě poslepu ukážu na jedno jméno prstem. Nemůžu se minout :-)))

Anonym (22.12.2006 06:51:19)

194 228 41 113

acoLaco (22.12.2006 10:41:01)

No rozhodně teda už, snad LOGICKY, nic jako nelegální pálení existovat nemůže, když už jsme OSE zaplatili při samotné koupi média, NE!!!!! Originálky už nekupujte, proč taky, když si to LEGÁLNĚ můžete vypálit nebo koupit u Vietnamců, kteří už taky budou asi mít zaplacený poplatky OSE. A když ne, tak to mám stejně předpacený CDčkama s fotkama z dovolený, apod.

martin (24.12.2006 14:37:22)

ty poplatky se neplati jen z vypalovacich medii, ale skoro ze vsech zaznamovych medii, tedy z pameti v mobilech, mp3 prehravacich, diktafonech a kdovi jestli tam nezahrnuli i papir.. dneska uz clovek nevi, OSA udelala fantastickej kseft!

Anonym (24.12.2006 15:46:57)

Samozřejmě... Máš fotku z dovolené... třeba jen jednu... prvni ji máš na paměťovce ve fotáku, z který se platí OSA dan, pak ji přetáhneš na harddisk, z toho taky zaplatíš OSA dan a pak do vypálíš na dvd a taky platíš OSA dan.. Takže z jedný fotky, která je tvoje a ne nějakejch umělců zaplatíš třikrát OSE...

Sergey (24.12.2006 18:48:23)

Ještě zaplatíš desátek při nákupu vypalovačky a tiskárny, takže 5x.

Anonym (24.12.2006 21:34:40)

CHce se mi z toho blejt... :-(

kočár (2.1.2007 22:47:31)

na pamět z fotáku OSA nic nebere, je to organize o hudbě nikoliv o fotkách. Tyto věci vybírá jiná organizace. Neházejte na tu OSU vše špatný.

Sergey (3.1.2007 16:43:18)

A na to jsi přišel jak? Jak kdo odliší, jestli je paměťová karta, kterou kupuji zrovna do foťáku?

Anonym (3.1.2007 21:18:05)

Vážně ne? Tak proč je na paměťové karty do fotáku stejný autorsky poplatek jako na kartu do mp3 přehrávače? Že by ty karty byly úplně stejné?

Anonymni (22.12.2006 13:57:40)

Mate nekdo zkusenosti s poradanim protestnich akci? Protoze by tam urcite prislo dost lidi a zaroven bysme upozornili na tuto vydridusinu sirokou verejnost (o techto poplatcich porad spousta lidi nevi). Jestli se s tim nebude nic delat, budou se poplatky nadale zvysovat a bude vice domovnich prohlidek!

Tom (22.12.2006 15:39:40)

Velice rád se podepíši. Do dneška jsem nepochopil proč jsem při koupi tiskárny platil autorský poplatek 35,70 Kč, jak jsem již psal níže. Nenechám si nadělat na hlavu a napíšu článek do novin.

Anonym (22.12.2006 18:00:16)

Přesně tak nejvyšší čas se ozvat. jinak budeme brzo platit za všechno

lapiduch (2.1.2007 22:43:43)

a já chci vráti prachy za likvidaci odpadu dvou žárovek. Já si je chci hodit do popelnice sám a zadarmo.

Anonym (22.12.2006 16:56:42)

a neexistuje v ustave nahodou neco jako presunkce nevinny? pac tenhle zakon je podle me naprosto protiustavni... chtelo by se to trochu zamyslet pani poslanci...

Forrest (22.12.2006 16:59:49)

Tento zakon je presny opak - presumpce VINY. Nevim, jak tento paskvil vubec mohl projit! To musely byt uplatky...

Yes (22.12.2006 20:24:29)

Yes everybody know You right but nobody going say anything against it.This is real face of our crazy age! Thank You for Yours comments

Ahoj (22.12.2006 20:00:31)

Ahoj VSEM Velice hezke a poucne. Co bych rad dodal. Verejne pohorseni vcetne uchylaku masochystu nebo exhibicionistu a dalsich sexualnich deviantu je protizakone a veskere cinnosti techto uchylaku jsou TRESTNE podle zakona. Televize media rozhlas a dalsi prostredky sireni pro verejnost jsou stejne, ponevadz zde dochazi opravdu ke stejnym problemum jako ve verejnem zivote a kdyz si stoupnete do parku a nejaky uchyl nebo uchylka vam ukaze pohlavi ci cokoliv sexualne narusiveho tak je to temer trestny cin ci urcite prestupek.Co se ale deje NORMALNE v TV tak je ze ta nezakona nahota tam VYSKAKUJE STEJNE NAHODNE JAKO U UCHYLU V PARKU TAK I NA OBRAZOVCE BEZ VAROVANI!!Ale o tom nechci nyni mluvit.Ale otom ze treba i pri NEJSPROSTSIM FILMU KTERY VZBUZUJE VEREJNE POHORSENI muzeme videt VAROVANI FBI v tomto zneni - kdokoliv bude.........Vzdyt to znate! Verejne pohorseni!Porno sex bezuzdne zabijacke filmy a vsechny svinstva tak jak presne rikate je jeste chrani FBI ci ta OSA!?!?!?!Nelegalni prasecky UCHYLARNY prasarny zabijarny a dalsi SATANISTICKE PROTIZAKONE CINNOSTI KTERE UKAZUJI NA OBRAZOVCE CHRANI FBI?!? Chci rict ze takove prasarny ceho je tento kapitalisticky rezim schopny se snad nevidel za celou HISTORII LIDSTVA!!!

Yes (22.12.2006 20:17:09)

Yes everybody know You right but nobody going say anything against it.This is real face of our crazy age! Thank You for Yours comments

Yes (22.12.2006 20:22:49)

Yes everybody know You right but nobody going say anything against it.This is real face of our crazy age! Thank You for Yours comments

Anonym (23.12.2006 14:26:48)

Chjo ..... Zvedavec Ahoj ma zase prujem. Kdysi pusobilo podobny pako na pcbazar.net pod nickem Petr, nic bych nedal za to ze jde o stejnou osobu.

David (24.12.2006 00:22:59)

Ale on má v podstatě pravdu.

Ahoj (24.12.2006 10:13:19)

Dekuji za podporu. Prave jsem byl prekvapen ze pan anonym tlacha nejake sve fantazie o prirovnani me snekym ale opravdu tez vim ze podstata meho prispevku stoji na pravde.A kdyz jeste muzeme podotknout ze tv media noviny casopisy ve stancich na ulicich mohou kdykoliv videt deti a to bez varovani myslim nejake ty jejich prasarny ci zabijarny.Tak to je opravdu DESNE PRIMO UDESNE jak daleko mohou zajit lide v honbe za ziskem.Akorat me mrzi ze je to prave jeste schvalovano vladou a statni moci.Ale kdyz se otom zminite tak kazdy dela ze to nevidi ze to jako prehlizi a nebo se zachova podobne jako anonym.JE TO OSTUDA A OSTUDA NAS VSECH TO CO SE UNAS V MEDIICH DEJE!!

Yes (22.12.2006 20:20:07)

Yes everybody know You right but nobody going say anything against it.This is real face of our crazy age! Thank You for Yours comments

Yes (22.12.2006 20:27:39)

Existuje presumce neviny!Kazdy ma byt nevinny dokud mu neni prokazana vina!Ale pro fbi cia kgb statni policii a nyni i pro veskere statni aparaty jsou VSICHNI VINI DOKUD NEPROKAZOU NEVINU!!A kazdy jejich pracovnik KAZDEHO skouma jako vineho dokud neprokaze nevinu!!!!!Takze policie ma jiny zakonik a jine pravo prave opacne nez PLATI PRO VSECHNY OBCANY CR

Petr (23.12.2006 00:11:42)

A nejhorsi na tom je, ze i kdyz tu nevinu prokazes (tj. ze mas na CD/DVD vypaleny svoje fotky/videa z dovoleny), tak Ti nikdo ty penize nevrati. Ba co hur: nejen ze nedostanes zaplaceno od OSA jakozto autor tech fotek a videi (budiz - to by se jeste dalo zkousnout) ;-), ale oni Ti ani nevratej aspon ten poplatek, kterej jsi musel pri koupi media zaplatit! Neni uz nahodou nekde na netu nejaka petice na toto tema? Tohle by si prece nejakou protestni akci (nebo aspon petici) zaslouzilo. Je mi samozrejme jasny, ze to nic nevyresi. Ale aspon ten establishment musi citit aspon nejakej tlak. Kdyz si totiz takhle nechame vsechno libit, tak bude za chvili zdaneny opravdu vsechno!...

Ahoj (23.12.2006 09:09:18)

Ahoj Rad bych dodal ze ty dane se dnes plati pekne velke. Vydelas penize zdani ti je odeberou socialni zdravotni coz je tez dan potom dan takze nejakych 20-30procent prijmu zdanuji.Zbytek vyplaty tez utratis aby jsi prezil na inkasa faktury a zivobiti.Ztoho se pri kazdem nakupu plati tez dan DPH20procent.CO uz mam zdaneni 50procent z nasich prijmu.Nehlede ktomu ze jeste jsou ceny regulovane statem cigara chlast benzin maso a dalsi ceny ze kterych stat nebere jenom 20dph ale jeste dalsich 30procent navyseni ktere musi obchodnik odevzdat statu.To jsou tkzv skryte dane.Takze muzeme rict ze jsme na zdaneni 60procent a myslim ze takove zdaneni NEBYLO nikdy v historii sveta!! Jak komousi nadavali na NEJAKE DESATKY ktere se museli v historii odvadet a povazovali to za VYDIRANI!Dnes platime 60 a jeste se to zda malo?JAk rad bych platil ten desatek to je desetina vsech prijmu coz je 10PROCENT!!!!

EL (26.12.2006 16:57:31)

http://www.petitiononline.com/antiosa/petition.html ...petice proti OSA

Ramses (22.12.2006 20:49:38)

Lidičky,všifchni co děláte ve fabrikách,SPOJME SE.Já vím,již to tady bylo.Ale OSA je přeci to samé.Jestli vyrobím šroubek,tak taky za něj dostanu zaplaceno jenom jednou a nikdo mi neplatí celí život,že jej někde používá. Proto velím:SPOJME SE a požadujme i nadále platby za námi vyrobené výrobky :-)

Ahoj (22.12.2006 20:57:22)

Ano mate i nemate pravdu Clovek plati za sroubek ktery vyrobite. A stale plati za sroubek muj dedecek platil za sroubek ktery NEKDO vyrobil ale I JA DNES platim za SROUBEK ktery nekdo vyrobyl! Ano je to jeden a tentyz sroubek ktery ma svou cenu o celych sto let. Autorska prava jsou obdobna. Jenomze ja jsem mimo.Dnes se da platit za kde jakou prasarnu a debilni pevecky vykon miliony. ALE JA NESLEDUJI ANI NEPOSLOUCHAM JEJICH SRACKY TAK MI MUZOU POLIBIT ZADEK!!

HollyG (23.12.2006 01:42:34)

Ale ten poplatek stejne platis...

EL (26.12.2006 16:54:31)

"SPOJME SE" ty jsi padlý na hlavu.Češi a spojit se

Anonym (22.12.2006 21:16:06)

Nechapu lidi co si MYSLI ZE MAJI timto tzv. PREDPLACENO!!! a ze ted nemusi mit strach = BLBOST .. jste stejne postizitelni jako driv. A zapomente ze nejaky SOUD bude zajimat vase teze o predplaceni. Jste padli na hlavu asi.

RE: Anonym (22.12.2006 21:34:15)

Samozřejmě, že by to před soudem neobstálo (žijeme přece v demokratické zemi ČR), ale z PRINCIPU bychom si už legální CD či DVD kupovat neměli!!!

Drom (12.3.2008 16:53:34)

Ano. Soud to mozna smete ze stolu, ale na mem presvedceni to nic nezmeni.

Juky (23.12.2006 03:44:59)

Hovada nic nedelat a jenom brat penize za nic to je bomba Jsou to chudaci tak potrebuji prispet treba na novou audinu Je to nehoraznost nejhrubsiho zrna

Anonym (23.12.2006 09:05:45)

Je na teto adrese: http://www.petitiononline.com/antiosa/petition.html

Anonymni (23.12.2006 23:38:17)

K cemu ticha petice? Chce to nejaky ten pochod Prahou...A zavolat k tomu TV...reklama v hlavnim vysilacim case zadarmo

wikx (29.3.2007 18:10:54)

Zdravím za chvíli to bude 5 000 podpisu..;) a co pak jakej je postup nebo komu se to dá ta petice? nevim nemam zkusenost s elektronickou peticí

. (23.12.2006 09:06:12)

To že se zde řada z nás rozčiluje, je sice pěkný, ale na nic. Jsem ochoten poslat pár stovek na účet sdružení, které by začalo bojovat proti této presumpci viny. Jak píše nick David v této diskusi - napadnout žalobou ministerstvo kultury a jít k ústavnímu soudu - máte-li na to někdi chuť rád podpořím.

Pepa (23.12.2006 10:01:53)

Existuje přece Sdružení na obranu spotřebitelů, které by mělo podat žalobu na ministerstvo kultury. Jinak budeme platit autorské poplatky i za použití toaletního papíru. Co kdyby si na něj nekdo napsal třeba basníčku od nějakého umělce.

Sergey (23.12.2006 14:20:29)

Dobrej nápad, navrhni to OSA, třeba to prosadí :)

Anonym (30.12.2006 10:00:57)

domek (30.12.2006 10:36:57)

Jsou celé hromady děl chráněných tímto zákonem, které by si zapsání na, či zabalení do, použitého toaletního papíru, mohly pokládat za úspěch a čest;-)) Bohužel SOS může být činné jen při porušování příslušných zákonů, ne však proti vydanému zákonu, byť je to právní paskvil. Navíc nejsou o nic lepší než OSA. Podnět na zákrok proti neuvádění DPH v reklamních materiálech smetli ze stolu s poukazem na obtížnost v prokazování nezákonnosti takového dění a není to proto ani obsahem výhledového plánu jejich akcí. Je to konec konců také soukromá organizace závislá na donátorech, kterými sotva budou ti, na jejichž nekalosti poukazuje.

AntiOSA (23.12.2006 10:25:14)

OSA už mě dlouho s*át NEBUDE!!! Jsou to zloději a h*jzlové !!

charlie (23.12.2006 16:44:00)

Plně souhlasím s autorem - koupím si obraz od Picasa a vždy když se na něj ráno kouknu budu muset poslat umělci poplatek. A,že těch poplatků po nás chtějí stále víc a víc. A co různé podniky, které používají média na data. Jsem zvědav jak se budou se zvýšenou cenou vyrovnávat.

David (24.12.2006 00:29:03)

Ano, platíme neustále jako mourovatí a silně se to blíží ke stavu, že budeme platit poplatky za to, že existujeme , každému, kdo si to dokáže vylobovat u těch grázlů, co tady vládnou.

Anonym (24.12.2006 09:10:20)

To máme to proklamované snižování daní, jak se ODS ošívala před volbama. Doufám, že jim to jejich voliči v příštích volbách zůčtujou. Kua lidi spočítejte si, kolik peněz nám z výplat sežerou daně a oni si dovolí ještě tohle. Chce se mi z toho zvracet :-(

Anonym (24.12.2006 09:56:01)

Ach boze dalsi social (KSCSSD). Pokud neco neudelame, tak si pis, ze tato RUDA koalice nas zadluzi tak, ze tvy deti budou muset splacet nesplatitelny dluh. REFORMY ,nemyslim ted ty co vymysli dosavadni vlady u nas, ale ty treba co zavedla minula slevenska vlada. Btw mam tokovy dojem, ze navrh na tento zakon nepodal nikdo z ODS, ale ono to je jedno, jelikoz pro nej hlasovali temer vsechny strany.

Ahoj (24.12.2006 10:23:02)

Co bych rad dodal! Tak je to ze vsechno co se unas deje tak vede k destrukci nasich vlastnich obcanu ke zniceni ekonomie a zakladnich lidskych prav a svobod(nemyslim lidska prava a svobody zneuzivana k prosazovani a schvalovani zla)treba teple atd.. Zaprve VESKERE NASE PROSPERUJICI TOVARNY VYROBKY jak byli mezi valkami 1919-1939.Vyroba aut letadel zacatek elektroniky vyborne hutnictvi tezky prumysl od skodovky az po aerovodochody atd...NAse ceske rucicky a lidicky umeli udelat dobre veci!Po padu komousu se do par let vsechno muselo prodat.Velky jakoby zajem zapadu prislibil zlepseni vyplat a prosperity ale v podstate jsme se stali otroky a levnou pracovni silou ve sve vlastni zemi.Zapadaci rozkazali vsechno musite odevzdat nam a v tv a do medii bylo treba vypustit to ze nase tovarny JDOU DO KRACHU a zapadaci nas chteji JAKO ZACHRANIT!!A nam pomoc.ALe nase tovarny a nasi lide jsou SOBESTACNI a zisky a vyrobky jsme mohli mit sve a tez i lepsi ekonomii!Od 90 roku jde vse DO VELKE ZAHUBY!!Stali jsme se obeti nejakych makleru a financnich podvodniku ze zapadu kteri nyni jednim kliknutim mysi ridi nasi ekonomii.90procent vsech velkych tovaren vlastni zapad.CO to znamena?Staci kdyz vedeni v nemecku ci usa rekne tovarnu zavrit ci vsechny propustit jak se to uz kolikrat stalo a cela mesta jsou bez prace specialne v zonach kde tovarna zamestnava a zivi lidi z sirokeho okoli!Muzou nas znicit bez jedine bomby jedine valky znici nas jednim kliknutim mysi z byvaleho WTC!! At zije kapitalismus!!

Anonym (24.12.2006 11:19:28)

Pro fungovani statu je nejdulezitejsi stredni vrstva, jak obyvatelstva tak i velikost podniku. Za komousu jsme byli zvykli ze podnik ma x10 000 zamestanancu, ale to je chyba , pokud zde bude hodne malych a strednich firem nebudeme, tak zavysli na rozhodnuti nejakych makleru na zapade. A pokud narazis na spatnou privatizaci , vytunelovane banky a rozkrat vseho, bohuzel cesky narod je narod svini, ano priznejme si to! Stalo by se to zajakekoliv vlady (strany). Ovsem vychazejme z nasi situace v teto chvili, MUSIME zacit neco delat.

Anonym (25.12.2006 00:26:21)

Váš příspěvek je to,co se nechce nikde v novinách psát.A proč?Protože nejsou české.Samozřejmě to co píšete je plná pravda,češi se stávají hračkami,pimprlaty.Nerozhodují ani sami o sobě,protože kdo je zvolený,musí mít silné finanční zázemí.Čí chleba jí,toho plní příkazy.A kdo má finance?Ředitel televize,ředitel rozkradené banky,ti kteří pomáhali rozkrást státní majetek.Ještě je zajimavější kdo je vlastně ještě volí a proč?

Anonym (25.12.2006 13:06:28)

Tak Ahoj uz je i schizofrenik, ze si sam odpovida na svoje vyblitky. Povsimnete si te je to psano uplne stejnym stylem, napr. chybi mezery po interpunkcnim znamenku.

domek (29.12.2006 21:34:02)

Ovšem to nic nemění na faktu, že vystihuje skutečnost. Byť poněkud svérázným způsobem. Zato ten Tvůj příspěvek směřuje do sféry, která nemá s tímto tématem nic společného. Spíše jako by šlo o neumělý pokus se záměrem odpoutat pozornost směrem méně působivým. Nu proč ne. Je to legální postup. Jen ta jeho slohová stránka by snesla vybroušenější styl, neb i to je součástí použitého jazyka. Nemluvě o chybějící diakritice, kdy omluvou může být jen neexistence těchto znaků na cizí klávesnici. Jaký je tedy Tvůj postoj k prevenci v "Autorském zákoně" zakotvené?

Đonny (23.12.2006 21:45:30)

Tak se tak ptám proč zrovna ZSR OSA má dostávat ty poplatky. Ale když už, tak proč je nedostávají třeba výrobi SW. Těm přece nelegálním kopírováním unikají daleko větší příjmy. Orig. CDA stojí nějakých 400Kč, orig. SW 10000Kč i víc. === Tímto příspěvkem rozhodně nechci podporovat podobné parazitní chování, jen mě to tak napadlo. Samozřejmě souhlasím z 99% věcmi, co jsou tu napsané, ale nechtěl jsem to opakovat.

Badula (21.3.2007 20:33:48)

Tak ted si budu v pohodě pálit ilegální hudbu a u soudu tvdit,že mám zaplacený autorský poplatky a hádejte jak to dopadne :-) (.)(.)

lada (24.12.2006 01:13:37)

Pojdte si zalozit organizaci nezavislych autoru - vsichni kdo porizujeme originalni autorska dila jako rodinne fotky nebo vlastni vytvory jsme vlastne umelci, kamosi uz nejake takove sdruzeni maji. V ramci sdruzeni bychom si mohli kupovat CD a DVD media ve velkem z dovozu a neplatit zadne prodejni @prirazky@ bandam stbaku v dilie a jinych zmrdoorganizacich. Protoze media by byla pro potreby clenu, jako spotrebni material - cetl jsem ten zakon a jsou tam ustanoveni o vlastnim pouziti, chci prodavat svoje vytvory zalevno na plaenych CD a nehodlam nikomu platit dan ze sve tvurci cinnosti. To uz by mohly tyhle vydridusi chtit po firmach aby jim platily ze svych vstupu. Stav kdy neni moznost dostat zpet preplatek na dani umelcum (stbackum v OSA) je poruseni hospodarske souteze kdy trzni cena vyrobku (nasich vytvoru) je hrube manipulovana nahravacimi spolecnostmi ktere likviduji konkurenci (nas a nasde dilka) zvysenim ceny produktu o fixni castky - poplatku zmrdum. Jedna se o poruseni pravidel hospdarske souteze a nejde o problem ciste autorskych prav, ale i o problem porusovani zakladnich lidskych prav, kdy je medium pro svobodne sireni informace zdaneno a sireni informace je tedy kontrolovano subjekty vybirajici dan. System je lividacni pnamireny proti producentum nizkonakladovych del jako softwarovych producentu, kteri se diky poplatkum nemohou dostat na kyzenou cenovou uroven a musi si v trznim prostredi snizovat svoji marzi aby se dostali na trzni cenu. Ceska republika ktera umoznila takovyto system zdaneni porusuje zakony evropske unie do ktere je integrovana. Tak, jako jsme si udelali CZFreeNet jako nastroj na sireni internetu, muzeme si udelat jine organizace jako nastroj na vymahani svych autorskych prav, ktere nam soucasny system krade. Muzeme si kupvat media pro sebe jako jsme si v czfreenetu udelali brany do internetu ktere nakupuji pro sve uzivatele.

RoK (24.12.2006 07:56:21)

Nejlepší je nekupovat - vím že to není řešení, ale co jinak s tím...? Jsem často v Rusku a tam si s tím hlavu nelámou... Dávno to vyřešili...

Ilca (25.12.2006 20:47:48)

Pozor, máte pravdu v jádru, byť s vulgarismy nesouhlasím. Ale víte, že autorské organizace v Česku jsou celkem 3 ? Jednu z nich vede Srstka junior a to od doby co byl odejit z ND. Fakt je to, že daň z každého prodaného papíru, čistého disku,kazety, nebo i pásky - to smrdí vlivnou lobby, ale hlavně není obrany. Co na to ombudsman, nebo páni poslanci a senátoři. V každé agentuře berou mnohatisícové platy a za nic. Zeptejte se výkonných umělců, kolik mají za produkci po srážce , co si nechá agentura. Má z toho víc, než interpret. FUJ !

xxx (24.12.2006 10:08:37)

Pán Lepšanský je asi jediný bílý holub na střeše. Neznám člověka,který by neměl nelegální kopii programu,hudby,filmu atd. Já mám taky nelegál a nebudu neustále psát jaký jsem lidumil a poctivý člověk. Pomály se blíží konec kopírování v dnešní kvalitě tak proč z toho dělat kovbojku!! Před dvěma lety stál disk 60,- Czk, před šesti lety 350,- a dnes? Tak se neposerte kvůli třem korunám.

Ahoj (24.12.2006 11:24:02)

http://www.radiovaticana.cz/clanek.php4?id=6951 Primo od PAPEZE Očekává ještě lidstvo naší doby příchod Spasitele? Zdá se, že mnozí považují Boha za cizího svým vlastním zájmům. Zdánlivě Ho nepotřebují; žijí jako by neexistoval, ba co hůře, jako by byl „překážkou“, kterou je třeba odstranit, aby bylo možné se realizovat. I mezi věřícími, buďme upřímní, se někteří nechávají přitahovat lákavými chimérami a svádět scestnými naukami, které na cestě za štěstím nabízejí iluzorní zkratky. A přece, i přes svoje protiklady, úzkosti a dramata, a možná právě kvůli nim, dnešní lidstvo hledá cestu obnovy a spásy, a někdy nevědomky očekává příchod spasitele, který obnoví svět a naše životy, Krista, jediného pravého Vykupitele člověka a celého lidstva. Falešní proroci zajisté pokračují v nabízení spásy za „nízké ceny“, která vede k hořkým zklamáním. Právě dějiny posledních padesáti let se vyznačují tímto hledáním spasitele za „nízkou cenu“ i všechna ta zklamání, která zůstala. Úkolem nás křesťanů je šířit svědectvím svého života pravdu Vánoc, kterou Kristus skýtá každému muži i ženě dobré vůle. Ježíš, narozený v chudobě jeslí, přichází všem nabídnout onu radost a onen mír, které jedině mohou naplnit očekávání lidské duše.

pepan (25.12.2006 07:10:02)

Co tady porad vopruzujes ty cernoprdelniku, z mych dani jde dil i na takove mogory jako jses ty.

Anonym (25.12.2006 16:12:09)

Koukám že jedeš po Ahojovi jak slepice po flusu. Myslím že z tvojich daní by se nezaplatila ani sádka vajec Mogore

Brontosaurus (27.12.2006 17:30:02)

No, Ahoj sice píše hezky, ale na blbým fóru, tak proto ty útoky, nebo snaha o "přesměrování", taky jsem pro, aby zmizel...

Anonym (25.12.2006 18:50:03)

nejsi prdly co tady placas o spasiteli asi jsi nejaky nabozensky naminak fuuj

Brontosaurus (27.12.2006 17:27:37)

Tak zahoďme vše, co nám civilizace dala, aló zpátky na stromy! Budeme všichni spokojení....

wikx (29.3.2007 17:56:00)

Toto nade nou je typická ukázka jak se manipuluje lidma, Ach Bože!

Anonym (24.12.2006 12:21:49)

Předtím to šlo výrobcům, distributorům a obchodníkům - tedy každý pro to musel hnout aspon prstem. Ne že se polovina ceny bude cpát nějakým rádoby umělcům... Neřeknu, kdyby to byly tři koruny z 60, ale prostě že se tím skoro zdvojnásobí cena je nepřijatelné !

Jan Lipšanský (25.12.2006 08:30:51)

Po pravdě řečeno, nemám důvod kopírovat si filmy, když ty, co mě zajímají, koupím v Levných knihách za 99 Kč, případně si počkám a koupím novinky za půl roku v nějakým časopise ve slevě, nebo si prostě ty disky objednám ze zahraničí, kde se dají koupit i s poštovným za dvě stovky. Holt ty filmy jenom nemám hned teď.

Anonym (25.12.2006 12:25:41)

Nezlobte se,ale co třeba WInZip taky máte originál? Znám jednoho má doma 1600 filmů a nebyl ani jednou v půjčovně. Kopírování díky netu narostlo již do takových rozměrů myslím celosvětově,že to povede k zániku kvalitních programů jako třeba Adobe,Nero atd. Je fakt u nás díky velmi slabým výdělkům bych situaci mírně omlouval,ale hlavně střední třida jsou největši piráti. Nevěřil bych i třeba Janda jako vůdce OSY má doma určitě něco nelegálního nebo měl.

Anonym (29.12.2006 18:08:27)

Co sem pleteš WinZip, člověče? Vždyť se dá legálně stáhnout neregistrovaná free verze, která má sice určitá omezení, ale jinak šlape?

kmajda (25.12.2006 15:48:58)

Tady nejde o 3 nebo 10Kč. Jde o system. Si zkus vypočítat, kolik vydělají za X prodaných nosičů v jeden den a kolik to bylo dříve bez OSY. Tvrdila jsem to samé, co ty a poté si to pro srandu spocitala a porovnala. Uvidis, k cemu prekvapivemu dojdes.

xxx (25.12.2006 19:43:21)

Ano máte pravdu,ale spíše by měla být zavedana veřejná kontrola neboť Osa je soukromá firma posvěcená korupcí!! Na úrovni zákona a dady je obrovský problém jako ve všem co dnes hýbe politickou mafii na úrovní Nosacostra.

Honza (25.12.2006 23:26:16)

Milý pane, tady neplatíte jenom za CD média, ale i za každý hard disk do počítače, paměťovou kartu a vůbec většinu médií. Zajímavé že za diskety nezaplatíte OSE nic, asi si říkaj, že na ní se písnička nevejde nebo co. Jináč za hard disk o velikosti 250GB zaplatíte 48 Kč. Ale celé to je jedno, protože skutečně jde o systém. Buď si řekneme, ok, jde o další z mnoha daní, kterou vybírá stát za účelem xy a nebo zjistíme, že tohle je úplně něco jiného, a že zde vyhrála lobby, která podporuje něco a někoho, co a kdo je nám třeba ukradené a co nemá se zájmem státu co dočinění, protože to podporuje úzkou skupinu lidí. Pak je to podle mého názoru protiústavní a zasahuje to do našich práv a svobod. Kriminalizuje to veškerou vaší činnost s digitální technikou a trestá nás ještě před tím, než vůbec možná nějaký "špatný" čin spácháme.

kix (26.12.2006 02:04:18)

na disketu se vejde...třeba aac 48kbps už na kratší písničky stačí a kvalita pro běžný poslech dostatečná:)

Ahoj (24.12.2006 11:01:13)

Ahoj-Nevsimli jste si neceho?Jsou vanoce stedry den christmas a nikde se nic nedeje?Jak to?Na zadnych strankach upozorneni na vanoce nikde nic nevreje tak jak vzdycky bylo vsechny zname tradice krestanskych vanoc vymyzeli a jsou zakazany!Divna to doba.Ale ja vam prece neco reknu.Vesele vanoce a stastny novy rok VSEM!NEzapomente ze zacatek noveho roku se blizi a je spojen prave s vanoci.Protoze prave dnes v noci se narodil pred 2006lety Jezis KRistus.A od jeho narozeni a dalsiho mesice se zacina NOVY LETOPOCET!Ano VSECHNO NEJLEPSI PANE JEZISI KRISTE K TVYM NAROZENINAM 2006 dvoutisicimsestym!Pocita se novy letopocet z duvodu toho ze SAM BUH rekl ze JEHO ZIVOT ZMENI I CHOD CELEHO VESMIRU.Jeho narozenim mu JEHO NEBESKY OTEC DAL NA OBLOHU NOVOU ZARICI HVEZDU ZA KTEROU SLI MUDRCI AZ DO BETLEMA!Krasny BOZSKY DAR KTERY Buh dal svemu synu k Jeho narozeni a je to ta krasna jasna hvezda jitrni kterou muzeme videt az do dnes na obloze.Jeho prvnim prichodem se zmenil i letopocet a vsechno v dejinach celeho lidstva.Kral ktery znovu prijde a prave pocitame ty roky od jeho narozeni aby jsme vedeli jakou dlouhou lhutu Buh cloveku dal na obraceni.Kazde mestecko kazda obec kazdy kraj a zeme ma uz zdalky videt JEHO obrovsky chram k uctivani JEHO JMENA.Kristovy hrady zamky pevnosti palace teda kostely jsou oznaceny prevazne krizem na nejvyssi vezicce aby bylo jasne to ze cim ho chteli lide navzdy umlcet tak ztoho BUH ucinil spasu vsech lidi a zacala nova ERA NEJVETSIHO NABOZENSTVI SVETA!Kazde mestecko ma jeho chram.A zadny vladce kral panovnik ani prezident nema tolik chramu a palacu k uctivani sveho jmena jako JEZIS KRISTUS proto je pravem nazyvan KRAL KRALU A PAN PANU!!

Juky (26.12.2006 11:15:37)

Běž do prdele s těma kecama o bohu,vy jste taky banda hovad

EL (26.12.2006 16:39:26)

Co to tady je za paka ... Běž si na svoje forum. Mimochodem máš legální vidle ???

rudi (28.12.2006 21:22:50)

Všiml jsi si ? cituje z bible, jestlipak ví že taky musí odvést autorský poplatek?

AHOJ (29.12.2006 10:25:56)

Ahoj Bible NEJPRODAVANEJSI BESTSELLER VSECH DOB celeho sveta!Zadna kniha nikdy nebyla vice prodavana a tisknuta jako BIBLE.Autorska prava:AUTOR BUH vydavatel VERICI CLOVEK!Nikde v zadne BIBLI NENI NIC O AUTORSKYCH PRAVECH.ALE SAM AUTOR BUH(JK) rika jdete do celeho sveta a hlasejte ZADARMO radostnou zvest EVANGELIA!!BUH neni JAKO clovek a nechce OD cloveka poplatky za cteni a sireni Jeho slova?!To by jste mohl vedet!:-)) Nebudeme stale utikat ke krestanstvi ci nabozenstvi ale je treba v teto vanocni dobe kterou predevsim SLAVI i neverici.Ze puvod smysl krestanskych vanoc je v KRISTU!!To byl v podstate smysl meho prispevku

Hosana (29.12.2006 12:01:57)

No myslíš že můžeš vydat biblí jen tak? bez autorských práv? vždyt si zjisti kdo má autorská práva na bibli svatou. A pak promluv , jo bůh toho řekl víc a každý si tahá co se mu zrovna šikne. Ne tím tě nechci urazit , to chraň bůch , ale pohleď na skutečnost která se reálně odehrává, nejen na to co bůh káže , ale také na to co člověk činí. Hovg domluvil jsem.

Dramenbejs (26.2.2007 16:40:35)

Chacha! Originál bible si asi můžeš citovat jak chceš, umíš-li hebrejštinu. Na překlad má copyright autor překladu, takže ho nesmíš šířit v celistvosti. Jinak máš ale štěstí, citovat v omezeném rozsahu můžeš legálně.

Aleš (29.3.2007 13:06:26)

A taky nezapomen, ze ty kostely jsou produktem padleho krestanstvi (napr. i toho katolictvi), ktere Bibli likvidovalo palenim a lidi taky. Samotna oslava vanoc je protibiblicka - proto tam neni zadne konkretni datum.

Anonym (29.12.2006 10:02:16)

Dej se k jehovistům...

tichy pozorovatel (24.12.2006 14:25:44)

Jak to tady pozoruju uz od zacatku, tak se to ponekud vzddalilo tematu = zvrhlo v "debatu" na tema socialni system, stat, mafie atd atp. Lidi naucte se nejdrive alespon rodny jazyk(90% prispevku je dukazem upadku teto zakladni znalosti) a pote zkuste popremyslet, nez neco vypustite z pera/klavesnice. Hodne stesti v dalsich flamech ale tim se nijak nezmeni Status Quo. Ovsem krome te petice vsichni delaji jen to, co se tu delalo uz za cisare pana - tlachaji. :-(

Anonym (24.12.2006 14:38:50)

Hlavne ty mel neco o rodnem jazyku.

homo narcisus gramaticus (25.12.2006 08:59:48)

tichý nebo snad hloupý pozorovatel ????

Juky (26.12.2006 10:35:55)

Pan chytrák že

Micky (27.12.2006 17:18:29)

Ne, ani ne, to bude jeden, co se na té věci přiživuje

Anonym (27.12.2006 17:13:32)

Zatímco ty jsi to tu všechno vyřešil pár řádkama přiblblejch keců ty "tichy magore" co ?!

Jaryn (11.1.2007 14:52:57)

Ty znalče českého jazyka - diaktrika je součástí češtiny, bez ní ztrácí smysl. Tak nejdříve začni u sebe než se začneš navážet do druhých.

Drom (12.3.2008 16:11:22)

Tohle je blabol. Diakritiku nepouzivam z prosteho duvodu - vetsina lidi provozuje SW vybaveni, ktere ignoruje standardy ohledne kodovani stredoevropskych jazyku (ISO 8859-2, UTF-8) a nejen ze prosazuje svuj bastl (CP-1250), ale ani jina kodovani nepodporuje. Az nebude problem s cestinou, budu psat klidne s diakritikou.

souhlas (12.3.2008 22:51:59)

naprosty souhlas!!!!!

wikx (29.3.2007 17:36:56)

Kdyz jsi tak chytrej tak zo tady nepozoruj a neco taky delej, to delas to samé..

martin (24.12.2006 14:38:22)

OSA udelala fantastickej kseft, klobouk dolu!

Anonym (24.12.2006 14:50:52)

Připadá mi to jako kdybych šel do hospody a hned mezi dveřmi musel cvaknout nějakej poplatek. Co když si tam dám pivko a uteču bez placení?

SirDeBill (24.12.2006 17:02:06)

No co OSA nám prostě jásně dává najevo že si můžeme zkopírovat co chceme ...

Anonym (24.12.2006 18:40:05)

Jen si zkopiruj, u soudu ti to bude hovno platne. Kdyby aspon neničili ty originaly hergot.

Dramenbejs (26.2.2007 16:35:36)

Stahovat můžeš jak chceš, to trestné v ČR není. Nesmíš sdílet. Ale zase můžeš být spolumajitelem -- jako to dělají půjčovny DVD.

Eser (24.12.2006 17:14:14)

a já, že letos není sníh, prej se platí poplatek z každé sněhové vločky, chjo a já člověk, neznalý poměrů, si koupil nové lyže

Drom (12.3.2008 16:06:43)

No hlavni je zaplatit autorsky poplatek za lyze! :)

EL (26.12.2006 17:33:52)

Proč existují náhradní odměny? Autorský zákon umožňuje si pro naši osobní potřebu pořídit rozmnoženinu děl, např. vypalováním CD, stažením z internetu atd., aniž bychom museli mít souhlas autorů a platit jim autorské Samotný princip náhradních odměn vychází ze skutečnosti, že autorská díla nebo jejich záznamy jsou ve stále větší míře rozmnožovány pro osobní potřebu prostřednictvím nových typů přístrojů a nosičů, které jsou primárně určené i k jiným účelům. Náhradní odměny jsou tedy spravedlivou kompenzací za možnost volného rozmnožování autorských děl pro osobní potřebu. Dodatek ELA :Stahujte a palte jak jinak ,než "pro sebe" Je to LEGALNI

Anonym (26.12.2006 18:17:42)

Vážení,a proč je nedat k nejvyššímu soudu?

petr (26.12.2006 18:51:04)

no zkusit to muzes ale rekl bych ze neuspejes, sice nevim jak to presne je ale zrejme OSA bude statni podnik a soudci sou taky statni :-)

Anonym (27.12.2006 00:59:23)

No jeste existuje mezinarodni soud.

EL (27.12.2006 20:52:51)

Pokud by někdo někdo nějakým zázrakem uspěl u mezin. soudu ,nejspíš by mu hodně hořela koudel za prdelí.

Ruze (28.12.2006 13:37:17)

A proc zalovat OSA? Co zazalovat ty UMELCE co jsou v OSA. Jednoho po druhem. Ty by prece meli dostavat penize od OSA za to ze je nekdo okrada. A tim padem dostavani penize na od autoru, kteri nejsou a NEMUSI být v zastoupeni OSA ale kupuji DVD, FOTAKY..... a jsou tak trestani za to ze neco provedou.

petr (26.12.2006 19:59:31)

Co to je za kecy na konci článku, kdyby zdražili DVDčka o 10Kč, bylo by to zdražení víc než stoprocentní, mohl by mi autor prosím vysvětlit, jak k těm 10 korunám došel???

Anonym (27.12.2006 08:58:03)

Já v tom žádný blábol nevidím. Pokud no-name média stály 6 korun a ted je pod 12 neseženu, tak je to zdražení o 100%.

Pepa (26.12.2006 23:23:31)

No přece každý rok a to vždy 30. února. Takhle se dělají kšefty, že. Je to jak ve středověku - prodej odpustků!!!

ZXG (27.12.2006 00:02:15)

OSA - společnost legálně páchající nelegální činnost, co hošího může být? Také jsem si chtěl udělat kopii již svého originálního DVD, neboť bych vraždil, kdyby mi někdo originál zničil. Ale jak stojí v článu, VOBky jsou poškozeny a proč se namáhat? Napadlo mě, co takhle vymáhat své právo přímo u výrobce?! Jistě, je to logická cesta, jak získat svou zálohu, ale v zákonu není psáno, že na tuto zálohu bych měl uvýrobce právo bezplatně, proč?! Navíc, co když je výrobce zahraniční společnost a zde jsou její díla jen diky dristribuční síti českých společností, které nemají právo jinak disponovat obsahem. Naše právo pak není vymahatelné v dané zemi. Je krásné, že se OSA snaží "zachránit" naše umělce, ale co kdyby si umělci zachránili zadek sami tím, že zlevní originál?! Kdyby originál CD nestál 500kč, ale třeba 300kč (ani nižší ceně bych se nebránil), pak bych si těch originálů pořídil více. Logická úvaha nabídky a poptávky při penetračním postupu, zatímco se spíše projevuje snaha o skiming. OSA, jednou ji dojde úsměv na rtech, až se projeví lobing velkých společností v jejiž zájmu OSA stojí. Proč se asi vyrábějí MP3 přehrávače a kapesní DVD a jiné kravinky?! ;) Navíc, jsem přesvědčen, že počínání OSY, není tak zcela v souladu se zákony naší země.

Dramenbejs (26.2.2007 16:31:30)

Tak si v autorském zákonu přečti část o kolektivním správci daně. Ano, oni mají své výpalné uzákoněné zákonem. Stejně jako třeba notáři. Stejně jako banky a povinné bezhotovostní převody nad 100k Kč. mají to špatně uzákoněné, co naděláš. Ale nemyslete si, jinde to moc lepší není. A v USA už vůbec ne, tam ani nemáš ze zákona právo na spravedlivý soudní proces, když o tobě řeknou, že jsi terorista -- habeas corpus byl zrušen Bushem v roce 2002.

velky (27.12.2006 16:19:08)

Celá věc je víc než k zamyšlení.Argumenty obou stran rovněž. Obávám se však,aby podobná řešení se nakonec nedostala i do ostatních oblastí života. Nedávno se diskutovalo,zda by stát neměl platit alimenty za neplatiče. A tady se otevírá možnost podobného řešení.Pánové,kdo jste majiteli přístroje,jímž můžete způsobit alimentační povinnost, tak preventivně plaťte!!!

nehroť to! (27.12.2006 17:13:09)

A zavřou tě i pro znásilnění! Že jsi neznásilnil? Nevadí, přístroj na to máš!

domek (28.12.2006 10:03:40)

Tak to jsem už slyšel hodně dávno, v jiné verzi: Kaprál: "Nasedat na koně!" Mužstvo: "Nemáme koně." Kaprál: "Nevadí, nasedat!" Že by podobnost čistě náhodná?

tatik (28.12.2006 21:20:30)

To bylo jinak ATAMAN zařval Kozáci na koně !! a vzadu se ozvalo , Ale já mám vlka a ATAMAN řve , tak na vlka a jedéééém !!!

kk (27.12.2006 17:20:37)

Z toho, co jsem si zde přečetl vyplývá jen jedna podstatná informace. Vesele a nelegálně kopírujte, poctivost se již nevyplácí.

George (27.12.2006 17:49:16)

Tak jsem si dnes objednával CF kartu 4Gb do foťáku a autorský poplatek je tam také 48kč bez DPH.Takže těm šmejdům z OSY budu platit i za své vlastní fotky... "nejradši bych je všechny zdefenestroval"...

houba (2.1.2007 22:31:55)

za takové věci to dostane jiná autorská org., která zastupuje fotografy. OSA nedostane nic.

Drom (12.3.2008 16:01:13)

Jako ze bych treba mohl na fotaku vyfotit nejakou fotku, ktera je podobna nejaky jiny (od clena ty organizace)?

Lolan (27.12.2006 18:15:20)

Takze pokud to chapu dobre - OSA je soukroma organizace co si vymyslela lolovinu s poplatkama na nosice - OK...je to soukromnik muze si namysleet co chce....hodila navrh nasim politikum, zda by to nebylo fajn...a oni to vodsouhlasili...je to tak? cili u me je cela chyba u lidi co t oschvalili....pac takovou blbost si muze vymyslet kdokoliv a j na ncih aby to asi nepustili dal

Dramenbejs (26.2.2007 16:23:53)

Chápeš to dobře. Vymyslí se poplatek, zalobují se poslanci, vydá se zákon, lidi platí. Ti co se bouří, dostanou pokutu -- soudy si zasoudí, právníci se namastí, všichni kromě těch malých jsou spokojeni. A nedělá to jenom OSA. Počkejte si, až tu budeme mít soukromé věznice jako v USA. To pak uvidíte, jak nám tady "poroste kriminalita"...

Anonym (27.2.2007 14:22:24)

Na to bude celkem jedoduché řešení. Potencionální pachatelé zločinů proti OSA jsou všichni na území ČR, tak se vyloví ze skladů ten uschovaný ostnatý drát, doplní se o ty chybějící části použité na topení bílých koní a znovu se dá tam kde byl. ČR se prohlásí za soukromou věznici USA - A JE TO!

mmm (27.12.2006 18:36:10)

To chce klid. Jednou na ně dojde. Až umře stávající vládní "elita", tak se tam dostane určitě někdo, kdo má s novými technologiemi nějakou zkušenost a pak těmto novodobým umělcům-upírům utne jejich zlodějské zdroje snadného výdělku.

Anonym (3.1.2007 01:07:56)

ano, dostanou se tam deti techto svini

Ahoj (27.12.2006 21:56:21)

Proc se stekate!My treba nemame doma rozhlas ani televizi.Nikdo to znas nesleduje uz leta a ani nemame pristroj.Ale zakon je takovy ze kazdy musi mesicne platit za rozhlas a televizi poplatek?!Kazdy kdo ma ELEKTRICKY PROUD!?Dobre ze?Co treba s TV filmy radii a pisnickami at jiz od diskotek ci prijdete do obchodu a vali tam DVD FILM posledniho vydani na obrazovce a VSICHNI HO MUZOU SLEDOVAT!!Obchod ma pouze licenci na prodavani filmu ALE NE NA VEREJNE SIRENI!TO same v restauraci at jiz vam pusti na obrazovce film tv stanici ci poslouchaji radia nebo pisne z CD!Kdo kde ma licenci K VEREJNEMU SIRENI?!CO treba mestsky rozhlas v kazde obci kdyz verejne pred sdelenim siri dechovku z cd ci kazety zdarma obcanum?!NEni to treba vzit od podlahy??!!

AntiAhojZvedavec (27.12.2006 22:13:07)

Hlavně že máš počítač s připojením na internet, abys mohl po světě šířit svoje moudra...

Ahoj (27.12.2006 22:27:52)

Tady se nekdo steka ze plati poplatky ktere jsou uzakonene v cene mediii a dalsich pitomosti.OSA statni organizace a vsechny ustaveni CEN rizene STATEM JSOU DALSI SKRYTE DANE!!At se to tyka chlastu cigaret benzinu jidla masa a nyni i medii barev papiru cd dvd a dalsich vsech moznych veci!Jsou to rizene ceny a urcovane ceny statem a NIKDO NA NASEM UZEMI ani na uzemi cizi zeme (kapitalisticke) je nesmi zmenit!Jsme na horsim imperiu jak byl komunismus ale muzeme spolecne VOLAT AT ZIJE SVOBODA KTEROU NAM PRINESL ZAPAD!Ale platit musime takovou cenu kterou i ten nejhorsi rezim nevyzadoval.Jsme skratka jeste nekde vyse a dale

Dramenbejs (26.2.2007 16:17:56)

Jaké SKRYTÉ DANĚ? OSA za ty vybrané peníze snad poskytuje nějakou službu lidem? NE. Poplatky OSA jsou *VÝPALNÉ*!!! To je pravé jméno těch poplatků, výpalné.

Drom (12.3.2008 15:56:21)

+1

Anonym (27.12.2006 22:25:43)

Ty budeš asi pěkný pako!

Nargon (27.12.2006 22:29:50)

Ahoy ahoji. Nevim co jinde, ale u nas v obci vim ze se plati OSE za pousteni pisnicek v rozhlasu. Nevim kolik to bych se musel zeptat, ale vim ze se to plati.

Anonym (28.12.2006 07:51:07)

Kdyz jses blbej a platis... ...povinost platit je vazana na vlsatnictvi zarizeni schopneho prijimat radiove/televeizni vysilani. Pokud ho nemas, tak proc platis ? Ze si to zjednodusujou a preventivne zastrasujou lidi co neplati za rozhlas/TV a jsou v seznamu odberatelu elektriny je jina vec.

Drom (12.3.2008 15:58:12)

Pokud ja vim, tak osa chce poplatky i za televizi a radio v hospode, stejne tak za jakekoliv chranene veci, co pousti obec z rozhlasu (proto u nas hrajou pred hlasenim z rozhlasu misto dechovky takovou naprosto stupidni pipavou debilitu, protoze za ni nemusi platit)

Ahoj (27.12.2006 22:46:56)

Panove a damy.Mylne se domnivate a povazujete me ZA VASEHO NEJAKEHO NEPRITELE nebo toho ktery Vam chce uskodit!Po tolika URAZLIVICH prispevcich mam doufam pravo si toto myslet.Ikdyz mi to opet nekdo jeste bude zazlivat.Videl jsem spoustu veci spoustu zemi spoustu sveta i plno dumyslnych a mazanych......Ale to neni dulezite.TETNO REZIM s timto postojem ke svym vlastnim obcanum nebude trvat dele jak ten nejhorsi teroristicky komunismus.Ktery nemel ani delku LIDSKEHO ZIVOTA (40)let unas a rikali na VEKY SE SSSR!!Muzete se klidne svobodne podivat kdykoliv na tuto stranku: http://earthquake.usgs.gov/eqcenter/recenteqsww/Quakes/quakes_all.php Jak to DENNE rumpluje s celym svetem.20+- zemetreseni kazdy den.A to jsou pouze registrovana vetsi jak 4 v celem svete!!Dalsi co muzete zjistit tak je cinnost slunce ktera upaluje mnoho lidi a satelitu svym zarenim.Kdyz popojdeme dale a zjistime dalsi ZHOUBU ktera nici svet at to je AIDS rakoviny a otravene zdroje vod a dalsi katastrofy ktere naplnuji casti apokalypsy tak uz vlastne neni co resit!Poplatky vam vrati cela zeme a zhyne v bolesti sve Pychy a BEZOHLEDNOSTI cely svet se bude svijet bolesti ktera snad poskytne moznost obraceni ve finalnich dnech tesne pred koncem teto EPOCHY ZLA modlarstvi a zisku!!

Nargon (27.12.2006 23:02:22)

Ale pres vsechny zhouby se stale lidi mnozej vic a vic. Chtelo by to nejakou poradnou valku, aby lidi ubylo.

Anonym (28.12.2006 09:46:46)

Podle me je valka prirozena regulace """"intelihentnich"""" tvoru.

Strelec (14.2.2007 22:18:11)

Pokud zrovna náhodou "nezreguluje" tebe.

Zmrdobijec (28.12.2006 09:44:05)

OSA ti poplatky nevrátí nikdy, to spíš počítej s tím, že tady za chvíli bude zakázán zpěv jako v tý pohádce! To tak, ještě si tak zpívat na veřejnosti písničku a neplatit z toho OSe! Mimochodem, zajímavá je informace o tom, za kolik může P. Janda takovej bysnys dneska pořídit : 7 koncertů na předvolební kampani ODS (viz web Olympičusů)!!!

Pavel (7.2.2007 18:58:04)

Si mi vnukl docela dobrej napad. Nebylo by spatny spachat akci, kde by vsichni neustale zpivali pisnicky prave autoru v OSA. Pochodovali ulicemi mest s transparenty a zpivali by treba zrovna jiz x krat zminovaneho Jandu :-), myslite ze by OSA poslalä policajty?:-))))

Drom (12.3.2008 15:49:26)

Spis se bojim, ze pravniky...

Anonym (28.12.2006 12:32:28)

Michal (28.12.2006 12:34:14)

JUCHU. Zavadime princip viny! Platite za nenahrana media nebot jste vinen dokud neprokazete opak. I kdyz ho prokazete mate stejne smulu. No pratele nevim jak Vy, ale ja si timto uz zaplatil kopirovani takze prepalovani originalu mam vlasne jiz predplaceno :)))))))))))))))))))))))

Anonym (3.1.2007 01:04:15)

Mas velky kulovy, u soudu ti tvuj postoj bude k hovnu.

strelec (14.2.2007 22:15:31)

Takový soud ovšem zaslouží vypráskat svinským krokem.

Dramenbejs (26.2.2007 16:11:09)

V tom případě všechny soudy zaslouží vypráskat. A vo tom to je. Soudnictví je k tomu, aby mocní lidé mohli drtit chudé lidi a aby se právníci a soudci uživili. Vzpomeňte si... znáte dobře nějaký případ, kdy by soud pomohl chudému člověku přijít ke spravedlnosti, když ten člověk neměl placeného právníka? Tipuji že neznáte. Já bych znal jen 4 protipříklady.

Brekot (28.12.2006 15:03:04)

Tak tady se podivejte jako SEBRANKU podporujete i byt 1 KC z jednoho DVD. http://www.osa.cz/zastupovani.php

Anonym (28.12.2006 19:41:35)

Co to tam je za komunisty v tom seznamu co ty se maj co bat ze bych kopiroval to co oni vytvorej at je to cokoliv. Ja od nich nic nechci ani v originale ani kopii tak at SI TY MONERNI ZEBRACI NAJDOU JINEJ KSEFT bych byl sticha kdyby tam byly spolecnosti jako EA GAMES UBISOFT ale takový SOCKY omg lidi uz nevedi jak by prachy vydelavaly ja s VAMA ale vychciju jdu nakoupit za 5000Kc DVD a mam to na pekne dlouho a doufam ze to udelaj i ostatni a vy chcipnete hlady BTW: Ja myslel ze ta spolecnost OSA je nejaka mezinarodni OMG sem to ale vul Made in Czech Republik to se nam zas ze zahranici budou smat. PS: Chleba jde nedracku bacha duchodci voni na to hodej taky nejakou spotrebni DAN udelaj seznam lidi co na nej maj PATENT, AUTORSKY PRAVA proste neco vymyslej toho bych se nebal

Drom (12.3.2008 15:47:30)

Copa komunisti, ale co to je proboha ALI, API a AZI? Tam uz chybi jenom UHO a URNA...

DJJelito (28.12.2006 15:44:40)

Jdu si zachrochtat a zamixovat do studia at mate co vypalovat..

tatik (28.12.2006 21:17:10)

Měl bych řešení : Zaregistrujeme se všichni v OSA jako umělci a potom nám osa vyplatí podíly a tím dostaneme zpět to co jsme do toho dali, :o) , A OSA bude asi plakat a lobovat ve sněmovně za nové opatření. Potom je ještě jendno řešení, že by chom platili Daně , zdravotní a sociální pojištění a poplatky pro OSA a za radio a TV v odběru elektřiny, no a potom by to měl stát jednoduché, protože kdo spotřebuje víc elektřiny určitě poslouchá více radio a telku a pouští si hudbu a počítač a taky čte , protože musí svítit aby na to viděl. No a mohli by zrušit veškeré instituce výběrčích a pak by mohli porcovat lépe svého medvěda. Holt nebylo jak v zemi Krále Miroslava. Vždyť i za Karla IV se platil jen desátek , a spočítejte dnes kolik čeho a kde se platí poplatky, ne jen platby ale poplatky, které tečou bůh ví kam. Za elektroniku a její likvidaci a přitom se elektronika hromadí na haldách, za produkci , za ................................................... radši toho nechám, Ať žije Král Miroslav :o)

Sergey (28.12.2006 22:42:47)

Tusim jsem nekde nedavno cetl o nejakem muzikantovi malomestskeho formatu, ktery se chtel u OSA zaregistrovat a odkopli ho. Oni asi neberou hned tak kazdyho aby jim uziral jejich pracne vydelane penize, vzdyt by pak chudak Janda musel jit zebrat.

tatik (29.12.2006 11:54:35)

tak do mně by kopli jednou a naposled a pak by čr platila u mezinárodního soudu i s chlupama za diskriminaci, jakej MALEJ? nevýznamnej? kde to jsme? Dyť říkám ať žije země krále Miroslava

domek (29.12.2006 18:52:59)

OSA je Ochranný svaz autorů, ne interpretů. Takže jestli ten dotyčný nic nesložil, má smůlu a fůra uhlí složená na zimu se do toho nepočítá;-) Nic ale nebrání tomu "spáchat" petici za zrušení té nesmyslné preventivní platby soukromému subjektu, když sám zákon ve svém předmětu dává podnět k diskuzi. Chrání totiž jen umělecká a vědecká díla, a počítačové programy. Kdo však stanoví co je uměním, co vědou a co počítačovým programem? Vždyť umění jak známo, je převážně děvkou touhy po originalitě zvané móda, věda pak převážně přehlídkou lidských omylů a počítačový program je jen slepencem do instrukcí převedených, zde cituji zákon - "myšlenek, postupů, principů, metod, objevů, vědeckých teorií, matematických a obdobných vzorců, statistických grafů a podobných předmětů" - konec citátu, z ochrany zákona vyloučených!!! A to nehledě na známý fakt, že žádný počítačový program nemůže být nikdy dokončený, neboť každý obsahuje alespoň jednu zbytečnou instrukci a alespoň jednu chybnou instrukci, při jejichž odstranění vzniknou dvě nové zbytečné a stejný počet chybných instrukcí;-)) Co tedy tento zákon má vlastně chránit, je-li jeho předmětem cosi s nekonečným počtem možných definic? Jen nevím jak tu petici zorganizovat. Máte někdo nějakou zkušenost nebo nápad?

Pavel (7.2.2007 18:54:13)

Ahoj, petice bude vznikat na http://www.osa-dekujem.cz/ takze sledujte, doufam, ze autor to da behem vikendu dohromady.

kubulakuba (29.12.2006 11:51:27)

Přijdou ke staříčkovi policajti na kontrolu či nepálí na černo kořalku, ale kromě aparátu nic nenajdou. Slivovica žádná. Jen ten aparát. Dostanete 1000 Kč pokuty. Stařeček sa brání, ale nakonec vytáhne 2000 Kč. Ten druhý tisíc je za znasilnění sousedky dí staříček. Já ji sice neznásilnil ale ptáka mám......

Soudruzi (29.12.2006 20:27:31)

Tak se zeptej primo soudruha Jandy http://www.bestia.cz/olympic/ sleduj dizkuzi nejakeho XXX na jejich strankach

Masakr (30.12.2006 20:05:40)

Mame co jsme chtěli? Pokud chcete aby zvítězilo dobro na nad zlem, podívejte se na nějakou pohádku, nejlépe staženou s torrentu a vypalenou na zakoupené prázdné DVD. Když už jste byli potrestaní tak proč ne. Něco co vám vezme iluze o právním státu: http://cs.wikipedia.org/wiki/Pr%C3%A1vn%C3%AD_st%C3%A1t Takže pokud máte penize je zákon na vaší straně.

Anonym (1.1.2007 22:38:37)

Takze jestli tomu spravne rozumim,ted se muzou porusovat autorska prava jako fik,kdyz se plati poplatek zlodejum!!!!?????

Anonym (2.1.2007 00:34:02)

Nj,co byste ještě chtěli,holt jste všichni piráti tak si to musíte aspoň předplatit:-)))

Anonym (3.1.2007 01:12:28)

A to si vycet kde?? ze je ted muzes porusovat. Postihnutelny jsi stejne jako driv a soud naka tvoje historka o poplatcich zajimat nebude.

cw (2.1.2007 16:17:23)

OTAZKA na Webu OSA: Proč mám platit za ukládání vlastních fotografií na prázdné médium? a pak odpoved: http://www.osa.cz/nahled_a.php?t=30 Neskutecne.... (viz take http://www.osa.cz/page4.php?t=29)

vlkodlak (7.2.2007 00:59:02)

To je ako ked niekto spacha vrazdu, nenasiel sa vinnik / vrah, no momentalne neexistuje sposob ako monitorovat kazdeho cloveka v republike a tym odhalit vraha, teda dajme kazdemu obcanovi aspon jeden den vazby nech si to uziju za neho , aby bolo dosiahnuteho spravodliveho zadostucinenia. Toto je spravodlivost ?? nie porusovanie ludskych prav, porusovanie ustavy, ako i samotneho pravneho a moralneho kodexu. Toto robili nemci za druhej svetovej vojny , ked v partizanskych vojnach nenasli vinnika , vypalili cele obce. Takto sa robi v dnesnej dobe vyhladzovanie a potlacovanie nespokojnosti - nasilim. Megalomanske firmy , monopoly a kooperacie , ktore z nas zoderu aj kozu , len aby sa oni mali dobre.

Anonym (7.2.2007 17:57:03)

Takový už je svět. Jen se mírně modifikovalo to masarykovské "nebát se a nekrást", na "nebát se krást". Vždyť se tak moc nestalo. Vyadlo pár písmenek...

petr (13.2.2007 13:50:50)

podle meho odpoved osy neni az tak pravdiva. v zakone se hovori o moznosti vytvoreni zalohy dila, ne "rozmnozeniny". Samozrejme ta zaloha je de fakto kopii, ale z pohledu uziti je to porad jedna "instance" autorskeho dila. nebo se pletu?

Drom (12.3.2008 15:39:40)

To, co pise OSA je blabol, ja porad nevidim souvislost mezi legalni zalohou originalniho CD a platbou za prazdne CD, na ktere si dam svoje veci. Nemluve o tom, ze to zni jako "az nebude legalni kopirovani niceho, tak nic predem platit nebudete".

Jake (30.4.2007 16:11:30)

http://c4664998956b4825ae3a14746f08aef0-t.k90u0h.info c4664998956b4825ae3a14746f08aef0 [url]http://c4664998956b4825ae3a14746f08aef0-b1.k90u0h.info[/url] [url=http://c4664998956b4825ae3a14746f08aef0-b2.k90u0h.info]c4664998956b4825ae3a14746f08aef0[/url] [u]http://c4664998956b4825ae3a14746f08aef0-b3.k90u0h.info[/u] 86b4eaaaf8201e29470f084ce1d2d695

Irving (30.4.2007 16:11:17)

http://ad799697e3e4451e77f1cd7ce88c0f38-t.k90u0h.info ad799697e3e4451e77f1cd7ce88c0f38 [url]http://ad799697e3e4451e77f1cd7ce88c0f38-b1.k90u0h.info[/url] [url=http://ad799697e3e4451e77f1cd7ce88c0f38-b2.k90u0h.info]ad799697e3e4451e77f1cd7ce88c0f38[/url] [u]http://ad799697e3e4451e77f1cd7ce88c0f38-b3.k90u0h.info[/u] 86b4eaaaf8201e29470f084ce1d2d695

Lord Lover (25.5.2007 11:17:10)

"V případě odměn z nosičů a přístrojů k pořizování zvukových rozmnoženin jsou podíly pro OSA i Intergram stejné. " Zajímalo by mě, kolik procent z "odměny" tvoří zisk pro výběrové organizace. Dokázal bych si i představit, že podle moderního trendu přelídrování vzniknou i organizace, které budou zodpovědné za výběr těchto odměn. Tím dojde ke krácení těchto odměn, protože z něčeho se prostě činnost firmy musí platit. T9m pádem dojde zase k navýšení ceny této odměny. Mám pocit, že v republice nikdo neumí hospodařit :(

Anonym (2.1.2007 16:24:00)

Takze jestli to dobre chapu, tak kdyz si dneska stahnu z netu nejaky film, hudbu nebo treba novy windows vista a vypalim na dvd tak se automaticky stava legalnim produktem nebot autorske polatky jsem zaplatil a tudiz zadna autorska prava neporusil? No ja si myslim ze tech 10kc to neni zase tak spatny obchod:cD.

Anonym (2.1.2007 16:35:44)

Jo, autorské poplatky jsi zaplatil (za média), ale tvé peníze dostanou hudební "umělci" v OSA = těch asi 500 lidí, co jsou členy a podotýkám, že jen hudebníci a textaři. ŽÁDNEJ TVURCE SOFTWARE

Drom (12.3.2008 15:34:33)

Ano, ja to tak chapu. Poplatky OSA dostala za moje harddisky, CD, DVD, mechaniky, papiry, telefon a janevimzacoeste, takze ja bych veskere zvukove i obrazove zaznamy vsech, co je OSA sdruzuje, povazoval za zaplacene.

Anonym (2.1.2007 16:33:04)

A jedna legrace z webu OSA: Výše nákladů na činnost OSA činila v roce 2004 99.053 tis. Kč (= 99 milionu)... ... K 31.12.2004 bylo v pracovním poměru k OSA 128 zaměstnanců... 99.053.000 : 128 = 773.851,- Kč dělají náklady OSA na jednoho jejich zaměstnance. Pozn. To není jejich plat, jen přepočet nákladů :-))) - celá zpráva: http://www.osa.cz/upload/zpravahosp2004.pdf ============================================ (Hospodaření za rok 2005 ani 2006 ten pro jistotu ani nemají.)

Anonym (3.1.2007 22:48:59)

Je legální uvádět na internetových stránkách odkaz kde je možné soubor stáhnout (třeba hudební album ve formátu mp3)? Ikdyž tento soubor jsem nevytvořil a nenahrál na server kde je uložen já?

Drom (12.3.2008 15:29:58)

"Ikdyž tento soubor jsem nevytvořil a nenahrál na server kde je uložen já?" Ano, pokud mam informaci o tom, kde je neco ulozeno, _imho_ mi nikdo nema pravo zakazovat tu informaci sdilet s nekym jinym. Informace musi byt svobodne.

Anonym (28.12.2008 18:28:33)

Tím bych si nebyl vůbec jistý. Nestaneš se tak spolupachatelem? Odkaz nebo text (s adresou) ...

Anonym (6.4.2007 17:47:54)

tak aspon vím jak to stěma vydřiduchama vlastně je :-)

Pan propiska (4.1.2007 14:26:17)

Nevíte jestli se platí autorské poplatky i u propisky a kancelářského papíru?...protože nejen elektronická data se dají kopírovat

Anonym (11.1.2007 15:35:54)

Samozřejmě, z každé kopie na kopírce je odveden poplatek.

Anonym (11.1.2007 15:55:29)

I z kancelářského papíru...

Anonym (7.2.2007 17:48:18)

I z kancelářské sponky, tuhy do pentelky, ořezávátka a tužky na obočí, kterou jak známo "lze i verše psát", tedy tvořit umělecká díla bez udělení potřebné licecne.

Anonym (7.2.2007 19:40:48)

Ten papír bohužel není legrace :-(

Anonym (6.4.2007 17:39:02)

jak to je z habem??? tam se autorský poplatky platit nemusí ? nemusím mít strach že na mně přijde Bill ? když budu mít stažený něco ilegal? a co když ani nebudu vědět že to je ilegal?? odpověz prosím na všechno. pavel

Rastafa (11.1.2007 13:22:20)

proc bych mel platit nejakej poplatek za vypalovacku a media kdyz nebudu nic krast? protoze mate nastroj tak to me zavrete za znasilneni sousedky vy jste znasilnil sousedku? ne, ale mam nastroj zdroj:www.lamer.cz Kazdopadne pro me to znamena,ze jsem si "predplatil" porusovani zakona a jdu vesele piratit.

Anonym (7.2.2007 18:03:11)

No a jako správný pirát budeš mít zanedlouho dřevěnou nohu, namísto prstů hák a pásku přes oko, to vše bez úhrady zdravotní pojišťovnou, protože to je nadstandardní výbava z nestandardní činnosti.

Martin (21.2.2007 18:18:37)

Souhlasím OSA udělala ze všech lidí zloděje. Trestá každého kdo si v ČR koupí media , papír, tiskárnu. Každý kdo zvažuje koupi tiskárny a nebo paměťové karty by měl zvážit alternativu koupi v zahraničí. Stát , který schválil zákon příjde o dph a Osa o poplatky. Takže nakupujte v zahraničí a palte pro Čechy.

vlkodlak (7.2.2007 01:02:22)

CLANOK NA OSA Protože autorský zákon umožňuje všem, aby si pro osobní potřebu pořídili – tedy vytvořili rozmnoženinu děl, např. vypalováním CD, stažením z internetu atd. Samotný princip náhradních odměn vychází ze skutečnosti, že autorská díla nebo jejich záznamy jsou ve stále větší míře rozmnožovány pro osobní potřebu prostřednictvím nových typů přístrojů a nosičů. Tento systém je celoevropskou praxí, současně neexistuje způsob, jak jinak monitorovat jednotlivá užití médií a jiných nosičů záznamu. Náhradní odměny jsou tedy pouze spravedlivou kompenzací za možnost volného rozmnožování autorských děl pro osobní potřebu. To je ako ked niekto spacha vrazdu, nenasiel sa vinnik / vrah, no momentalne neexistuje sposob ako monitorovat kazdeho cloveka v republike a tym odhalit vraha, teda dajme kazdemu obcanovi aspon jeden den vazby nech si to uziju za neho , aby bolo dosiahnuteho spravodliveho zadostucinenia. Toto je spravodlivost ?? nie porusovanie ludskych prav, porusovanie ustavy, ako i samotneho pravneho a moralneho kodexu. Toto robili nemci za druhej svetovej vojny , ked v partizanskych vojnach nenasli vinnika , vypalili cele obce. Takto sa robi v dnesnej dobe vyhladzovanie a potlacovanie nespokojnosti - nasilim. Megalomanske firmy , monopoly a kooperacie , ktore z nas zoderu aj kozu , len aby sa oni mali dobre.

Anonym (23.3.2007 08:00:42)

Spravedlivou kompenzací??? Kdyby nové cd stálo 100 kč, tak si každý koupí originál. Ale protože i při nákladech v řádech jednotek korun chtějí "umělci" za své novinky i 800 kč, tak at si to strčí do pr.ele.

Anonym (29.3.2007 13:32:40)

Zase jeden primitiv, který o těchto věcech nemá ani potuchy ...

Anonym (29.3.2007 17:49:49)

V příspěvku, na který reaguješ jsou pravdivá čísla. Nezbývá nic jiného, než ti oznámit, že primitiv jseš ty. (nebo snad nějaká pijavice z OSA?).

Anonym (29.3.2007 20:28:29)

Jaká pravdivá čísla ? Jsou tam jen dvě čísla a obě jsou absolutní blábol. Žádná CD se neprodávají za 800 Kč/ks (dej pár příkladů nebo uznej že je to naprostá kravina). Průměrné čisté výrobní náklady na 1 CD třeba při 1000 vydaných ks: výroba fyzického disku, krabičky obalu: cca 35 Kč, grafický návrh 10Kč, cena studia 50-100 Kč, to jsme (v průměru) u nějakých 120 -150 Kč. Je k tomu v základní fázi třeba připočíst nějaké autorské honoráře, producentské náklady a honoráře atd. Pak přijde distributor, po něm přímý prodejce (oba si min. 20-25% z ceny připočítají). Takže finální cena CD kolem 250- 400 Kč je takový standard, aby to mohlo fungovat. U zahraničních CD je tu je ještě dovoz, doprava atd. Samozřejmě, pokud se CD vydá 20 000 ks, výrovbní náklady jsou v součtu o něco menší. Prodávat CD za 100 Kč by šlo za předpokladu, že bys to dotoval z vlastní kapsy, co ty na to ? Anebo nějaký tvůj výpalený výplod s obalem z inkoustovky. Ale tam by asi moc zájemců nebylo, že ? Takže než něco plácneš,zjisti si fakta. Anebo aspoň mlč, když o tom nic nevíš. Dementní invektiva si nech výhradně pro sebe -tam to opravdu sedne.

1woko (29.3.2007 20:44:54)

O něco menší? Pokud počítáme náklady na studio - (tvých 100.000,- při 20.000 ks dává 5 Kč) Grafický návrh (10.000,- při 20.000 dává 0,5 Kč) Producentské náklady a honoráře - určitě to bude dělat víc lidí, ale na 100% ne 20x víc lidí. Když si porovnáte ceny u 1000 ks a u 20.000 ks, tak nevím, jak to můžete nazvat O NĚCO menší.

Anonym (29.3.2007 21:10:14)

Čili z toho asi vyplývá, že když někdo vydá (a prodá) 20 000 alb, měl by z toho podle vaší teorie mít menší zisk než když jich prodá 1000 , že ? To je vlastně běžná praxe všude - třeba je větší poptávka po benzínu, prodá se ho mnohem víc, tak pumpy zlevní, že ? Anebo ne ?

1woko (29.3.2007 21:38:45)

Reagoval jsem jen na Vaše hodnocení snížení nákladů. S větším počtem ks roste zisk i v případě, že výtěžek z jednoho cd je stejný, to je prostě matematika. U benzínu hraje důležitou roli cena ropy (uznávám že v našich podmínkách zejména pokud se jedná o růst ceny), nechápu srovnání s duševní činností, objasněte mi to, prosím, blíž.

Anonym (30.3.2007 10:16:22)

Kapela, která prodá třeba 20 000 CD už své nahrávání pojímá poněkud jinak a má dost jiný celkový rozpočet, než kapela začínající nebo málo prodávaná. Tam už pak studiové náklady mohou být klidně třeba desetinásobné.

1woko (30.3.2007 11:17:29)

Budiž. Ale zase má na jednotku nižší náklady na výrobu cd, obalu a dalších věcí. Lidí kolem toho určitě taky nebude 20x víc, ale třeba 2-3x víc. Chápu že jednoduchá rovnice (zisk na 1 ks x počet prodaných ks = celkový zisk) nepopisuje složitou ekonomickou realitu úplně přesně, ale zrovna u duševního vlastnictví bych se k ní v zásadě přikláněl. Pokud je jednou produkt hotový, tak ( a teď hovořím o audiovizuálních dílech - u software je to něco jiného) kromě marketingových nevznikají žádné DALŠÍ podstatné náklady. Pokud se tedy samozřejmě necpou miliony a miliardy organizacím typu RIAA nebo BSA, nekupují se licence na ochranné mechanizmy. Je těžké úspěšně konkurovat něčemu co je zadarmo jako je pirátská distribuce, ale pravděpodobně to nepůjde zvyšováním cen a zaváděním ochran, které odradí i uživatele, kteří by i zaplatili. Minimálně Češi nejsou z těch, na které by platil morální apel, ale na rozumnou cenu v zásadě slyší...

Anonym (30.3.2007 12:01:44)

Prodávat CD za 100Kč není prostě reálné. Dnešní ceny se ustálily na nějakých 250 - 500 Kč, opět v závislosti na nabídce a poptávce. Upřímně řečeno, v podstatě nejvíce se na těchto CD nabalí ti, kteří se o něj zasloužili nejméně: distributoři a prodejci. Pokud se udělá nějaká reedice klasické nahrávky, není problém ji prodávat levněji (a děje se to) + spousta (vý)prodejů za 49 Kč apod. v levných knihách. Čerstvé novinky jsou ovšem novinky a opět funguje poptávka a nabídka.

1woko (30.3.2007 16:55:16)

Souhlasím, že cena se vytváří střetnutím nabídky a poptávky. Spíš mě zaráží tvrzení, že za pokles poptávky (a tím tržeb) může pirátství. Racionálně uvažující spotřebitel si v době vydání pořídí dílo stažením z internetu a originál si koupí za rozumnou cenu v reedici (tam už se jeho poptávka střetne s nabídkou).

Anonym (30.3.2007 18:45:43)

Knihkupci si zatím mnou ruce (napalovačky na knihy zatím nejsou). Zlatá doba LP desek ...

¨pavlík (6.4.2007 17:44:34)

seš dement nebo??? takový čísla si strč do p.d.le . ty cenny sou uplně jíný a tobě de akorát zpracovat komerci a nahrabat si taky co? plno věcí se dá stahnout komplet na netu a legálně . jedinej problem je že to tam člověk musí umět najít a zdarma stánout :-) ale to lidem z monopolní sféry jako si ty to tak nedochází cooo? čus zdraví tě DJ tulk

David (26.5.2007 09:23:50)

Jenže údaj "třeba při 1000 vydaných ks" je extrémně zkreslující... Protože CD se lisují v daleko větších sériích a náklady s fixním charakterem (studio, návrh atd.) se tam krásně "rozpustí"... Ale proč si kapku nezamanipulovat, že?

Díra (26.8.2008 16:33:31)

promin ale musím ti oponovat, celkem mi vazne nesidi ty tvoje ceny.....promin ale skupiny, ktere vydaji 1000 a zaroven prodaji 1000 kusu sve tvorby, nejsou takovy blazni aby si najali napriklad navrh krabicky aby pekne vypadala za 100 000 (to je jako kdyby jsi mel firmu napriklad vyrobu zidli, kde by jsi udelal obdod pri kterem vydelas napriklad milion za rok a koupil si za milion reklamu a pak jednu zidli prodaval za rekneme aby jsi byl spokojeny 9000 tisic :) tvoje zduvodneni je zcela scestne. Interpreti (a ve svete to normalne funguje) vi ze kdyz se moc neprodavaji, nemuzou si dovolit drahe designery, není vyjímkou kdy si návrhy dělají dokonce sami!

Anonym (25.6.2008 10:00:45)

Anonym (25.5.2007 15:05:28)

blbec, ktery rad pouziva fraze tyopu "v radech jednotek"

antisystem (15.11.2007 17:16:22)

no jo, štve to víc lidí... podobné názory, a nejen na osu ale další příživníky najdete na http://www.anti-system.estranky.cz/ ahoj

Václav Chytil (10.4.2008 10:36:08)

A co teprve u flash diků. Poplatek se platí podle kapacity média (ale né u všech stejně, 4GB flash - 48,- a 8GB 96, ale u 320GB externí HDD 130,-) A proto, že ceny dost klesly je poplatek za 8GB flashdisk 13,5% z celkové ceny, a to je fakt hodně. O takovém výdělku z 1 kusu by si prodejci jen nechali zdát.

Jaroslav Kadlec (15.12.2008 11:38:32)

Bylo by zajímavé, kdyby se spojilo co nejvíce nespokojených lidí a pokusili se podat hromadnou žalobu na stát. Věřím, že u ústavního soudu by určitě uspěli. Čím více lidí, tím méně by stála každého odměna pro právniky (určitě by to nebylo víc, než kolik zaplatíme každý ročně na autorských poplatcích) a možná by se toho zhostil někdo z renomovaných právníků i zadarmo - pro své zviditelnění.

Moby70 (6.4.2009 21:55:22)

Ano, nemohu jen souhlasit. V copy centru za kopie mých vlastních obrazů na výstavu vybrali poplatek, který mi nikdo nikdy nevrátí. nevidím důvod, proč bych měl někomu platit za to že si své vlastní fotografie, pořízené vlastním fotoaparátem vypálím na médium. V obchodním světě platí, že zisk tvoří obrat. Všimněte si jak vzrostly tržby všech novin a časopisů od té doby co prodávají originální DVD a CD za 49 kč. Nízkou cenou znásobí svůj obrat a tím i svůj zisk. Kdyby takto k obchodu přistupovala všechna vydavatelství CD a DVD tak se nikomu nevyplatí si tato média vypalovat a koupí si originál. ( Proč po koupi originálu musím koukat na protipirátské vysílání nechápu) Když budu výrobce SW, tak budu chtít aby můj SW používalo co nejvíce lidí LEGÁLNĚ, ale to nedocílím tím, že za svůj SW budu chtít 20000 Kč. Když nastavím cenu třetinovou nebo i menší (tak abych zase nezkrachoval, samozřejmě musím zaplatit náklady ) budu SW prodávat déle, více lidem a zisk budu mít srovnatelný jako kdybych prodal pouhých 1000 nosičů SW za 20000. Je to logické, funguje to, někdo to i chápe, ale většina obchodníků do obchodu vůbec nepatří. Kdyby nebylo mamonářů, nebylo by ani pirátství. Nikdo by to neměl zapotřebí, alespoň já ne. K spolku OSA bych jen dodal, že s jejím počínáním nesouhlasím a považuji ji spíše za státní pračku peněz děděnou z generace na generaci. Zde totiž platí: Zloděj křičí, chyťte zloděje!

P.C. (8.4.2009 21:22:36)

Je zajímavé, jak všichni křičí nad pár korunami autorských poplatků (mně taky vadí), ale rozkrádačka, kterou předvádí stát s našimi daněmi se jen tiše přechází. Jak jste spokojeni s tím, že vy jen platíte, zatímco ti, kterým se do práce nechce, jenom berou? Nebylo by normální, abychom věděli, co s našimi penězi stát dělá? Proč jsme přešli mlčením "ukecnutí" jednoho krajského politika, který prohlásil, že aspoň polovina vybraných daní by měla jít na veřejné projekty? Neměl by být zveřejněn každý výdaj, který se z našich daní uskuteční? Proč tolerujeme kdejaké tajné doložky ve státních smlouvách (namátkou třeba jen výběr mýta), které nás připravují o miliardy? A tak by se dalo pokračovat...

Anonym (9.4.2009 12:26:45)

Protože také nejsem spokojený s hospodařením s našimi penězi, dovolím si Tě doplnit. Není to pouze o těch, kterým se do práce nechce, ale i o těch, kteří ve firmách se státní účastí berou více než americký president. Proč to asi tak je? Kdo sedí ve správních radách těchto firem? Myslím, že je to jasné....