Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Kradou duální telefony Wi-Fi signál?

Kradou duální telefony Wi-Fi signál?

Anonym (4.1.2007 00:00:00)

Po legálních problémech s připojováním laptopů na cizí nezabezpečené sítě Wi-Fi se v poslední době začíná objevovat podobný problém s jediným rozdílem – na sítích Wi-Fi se přiživují duální mobilní telefony.

Royce (4.1.2007 00:17:42)

Stejně nechápu jka to funguje... to nepotřebujou přiřadit žádnou IP adresu a tak a prostě se napojí do internetu přes wifi?

Fang (4.1.2007 07:14:43)

Potrebuji, ale jelikoz se vetsina lidi ani nezaobira nastavenim sveho W-AP a nechava zaple DHCP.... Staci se projit po nejakem vetsim sidlisti a hned chytnete i desitky pristupovych bodu nabizejicich net zadarmo.

Hroch (4.1.2007 14:03:31)

to je ale hloupost a neznalost tech lidi co davaji sve pripojeni zadara ostatnim. Cili..... dobre jim tak. Kdyz neco neumim a nebo tomu nerozumim, tak si to nejakeho odbornika a nebo aspon problemu znaleho necham udelat.

Anonym (4.1.2007 23:36:20)

Hromadu těhle zvěrstev mají na triku "odborníci". Onehdy jsem byl u kamarádá a ten si nechal od kabelovky namontovat připojení včetně WIFI ,aby měl pohodlíčko s notebookem a AP bylo nastavené v základu bez zabezpečení a se zapnutým DHCP. Když jsem mu úkázal jak rychle se dokážu připojit popad mobil a dořval chudáka nějakou slečnu na zákaznický lince.

jozka (5.1.2007 08:39:20)

no to je asi duvod, proc jsem se radeji dal praci s rozvodem kabelu po celem byte..

Anonym (5.1.2007 14:07:24)

Tihle odbornici. Kdybych chtel tak muzu vykrast a prodat kompletni ucetnictvi dvou firem ktery maji nezabezpeceny wifi takhle pusteny a nainstalovany od odpornika(nejaky Ing. celovodicu). Nicmene nejsem hovado bez zasad a moralky. Ucinit tak muze kdokoliv se pohybuje v okoli jejich ap. Mistni provider ma jenom WEP a ten se da nalomit celodennim oxidovanim s airsnortem. Naproti tomu ja neberu ani polovinu co ten Ing. Nastudoval jsem si zabezpeceni sam a umim narozdil od nej trochu anglicky. A presto ze mam na firme rozjety WPA Enterprise s EAP-TLS, tak presto si rikam ze to zabezpeceni neni jeste dostatecny.

Anonym (4.1.2007 15:55:30)

Takze muzu pres dany AP v pohode pachat trestnou cinnost aniz by jsem mohl byt dohledan a dany clovek v tom bude u soudu nevinne protoze tomu telatko nerozumi. Zadny takovy. Zodpovednost za to co se mi deje na compu tak jako u jinych veci. Neznalost neomlouva a mas to mit zabezpecny. Jak ma byt zlocinec dopaden(nebo ma byt zvysena pravdepodobnost jeho dopadeni) kdyz nejaky tele necha AP open.

Ahoj (4.1.2007 16:57:41)

ALe ze jsi najivni.Zaprve je mozne se napojit do cizi site a to mozna i bez toho aby meli zapnuty DHCP a to mozna i v pripade ze jednou pres WEP nebo jake heslo kodovani.Jasne kdo to ma otevrene je jasne ze neni moc moudry a kazdy mu tam muze skocit.OVSEM POZOR kazdy laptop i PC ma SVE UDAJE a svoje kody pres ktere muze byt KAZDY PC a LAPTOP identifikovan z JAKEKOLIV SITE do ktere se pripoji.TO znamena zadny majitel pripojeni ale kazdy sam za sebe.A nebojte kdyz si zapnes laptop nebo pc na jinem pripojeni tak ze otobe nevi ze to jses ty.Ikdyz vam tam nekdo vleze tak zase jenom sam za sebe.A myslis kdyz policii zdeli a ona prosetri jake ma pripojeni a ze to jede pres wifi a potrebne udaje o tom pripojenem klientovy jasne reknou ze majitel pripojky je nevinen.ALe to je opet na vase mozecky moc.PRotoze jak pise kolega jste nahrani reklamou kdy je POCITACET CHRANENO VASE SOUKROMI!!

Anonym (4.1.2007 20:12:32)

No pro tvuj mozecek to je taky moc jak tak koukam :))))))))))

Anonym (5.1.2007 16:24:07)

Jaky kody? Nejsi ty magor? K UUID se muze dostat jen program kterej ma prava admina a obejde ochranu(u novych modelu ntb je tohle fixnuty). Jinak se tohle po siti samo neposila. Mac adresu zmeni i petilety decko.

Ahoj (6.1.2007 07:33:51)

Proc te to tak znepokojuje?Jsi typicky cesky agresivni arogantni nesnasenlivy vybusny a hlavne nejsi schopen komunikovat a respektovat nazory jinych lidi,Je to typicky ceska povaha ktera se vyznacuje absolutnim neprijmanim nikoho a niceho a predevsim parnoidni neduverou vsem.A myslet si ze petilete decko prestavy mac adresu muze jenom clovek tveho razeni.Opravdu se jdi lecit!!:-)

Ahoj (6.1.2007 07:55:17)

Anonyme ala karle.Psat nekomu aby brzo zemrel je vrchol praseciny a muzu ti rict ze jsi neslusny clovek. CO se tyka toho ze NECO JE ZABESPECENO tak si muze pouze mysle najivni clovek opojeny REKLAMOU na bezpecnost jejich VYROBKU.Jasne ze normalni cestou se tam nevejde.Jsou stovky a tisice kraku softwaru jak se nabouravaji pocitace linuxy windowsy wifi site internetove servery.Skratka je tolik zpusobu ze si ti otom ani nezdali.Najdi si nejake stranky hacking pro amatery a asi se ti protoci panenky co vse je mozne delat.Ale takovymto zabednencum jako si ty to stejne nikdo nevysvetli.Koupila si te jejich reklama a uz se vezes.Stejne sem chodi par lidi kteri se vydavaji jeden za druheho a asi to budes prave ty ktery si tu pise a odpovida pod vsemi niki.Co ti pomuze tak treba tohle ze i kazda stranka kterou otviras teda kazdy server kde je umistnena kolektuje informace z jake stranky si prisel na jake platforme jedes na jakem prohlizeci aktualizaci a na jakym kodu jedes IP dns providerovy jsi pripojen v jake lokalite na jakou stranku odchazis.Je plni softu ktery tohle a jeste jine veci dokaze delat.CO mas na plose jake programy ti bezi co mas nainstalovaneho jaky hardware jako soft.emaily kody a v konci i tve dokumenty.Tvuj system muze byt uplne lehce napojen na plno hackeru a oni cerpaji z tveho pc cokoliv se jim zachce.Napojit se do blokovane wifi site neni lehke ale take to neni nemozne ale mozne!!Stejne jak je mozne pres net vlest i do bank popripade do usarmy kdy nedavno tento pripad nastal tak o co lehci bude pro takoveho cloveka vlest do civilni site?At to jsou samotne trojani ktere se sami siri a sami tyto informace odesilani utocnikovy a to jede na linuxech ms oknech vsude!Kazdy kdo je pripojen na net tak nema u IP adresy napsano ja jsem banka nebo soukroma osoba.Utocnici vali vsude na netu a na vsechny.A vydrzi pouze ten ktery ma dobre zapesbeceni vtom to je!!A OTOM TO JE!!Protoze stejne jako zlodej aut si vybira co nejmene zabespecene auto tak i hacker leze tam kde to je nejsnazsi.Pokud se nejedna o specialistu ktery jde po necem vetsim!!

Zajda (6.1.2007 16:14:08)

Proc mam takovy dojem ze bud nevite co povidate a nebo vase vyjadrovaci schopnosti jsou na urovni maleho ditete;) Jak se rika az se od huby prasi. Nemate na dverich nahodou vyvesku It security manager?

Ahoj (6.1.2007 17:06:15)

Co ti reknu tak ze jsi pro me nevychovanej spratek.Kdyz se nekdo o necem bavi a ty si pripravujes kudlicku v kapse ze ho za to chces zabit.Ty musis byt nebezpecny pro sve okoli a takhle tady popisovat sve pocity vrazdit nejake lidi v cekarne kdyz se o necem bavi a tebe se TO NETYKA to je vrchol a jeste se stim chlubis verejne na foru.dsl by na tebe meli podat trestni oznameni o pripravu vrazdy jak si ji zde popsal!!Hele ty mi pripadas jak kdyz tenkrat v 90 letech privezli do Prahy porsche s nejlepsim zabezpecovacim systemem a alarmem na predvedeni ze takove auto NEMUZE NIKDO UKRADNOUT a nechali ho na vaclavaku.Do 15 minut bylo pryc a nikdo ho uz nenasel.TO same je ve svete hardware software a hackingu a internetu.Kazdy vyrobek co se chluby jak je zabespecen a chrani soukromi tak oto vic je snazsim tercem hackeru!!

Drupy (14.5.2010 23:42:19)

Typický trotl neznalý problému masírovaný haluškama z TV.

Karel (5.1.2007 20:49:40)

Doufam, ze brzo zdechnes

hnidopich (8.1.2007 14:00:27)

To je zajímavá otázka - pokud bych se připojil přes něčí nezabezpečený AP, koho bude policie, potažmo soud, popotahovat? (viz např. http://www.lupa.cz/clanky/p2p-site-sleduje-americky-donasec/ ) A naopak, pokud bych doma páchal trestnou činnost, mohu se vymlouvat, že se jen někdo připojil přes moje WiFi? Připojit se do WiFi sítí lze - každá ochrana se dá prolomit. Otázka spíše je, zda lze počítač v internetu jednoznačně identifikovat: nevidím způsob - fyzickou (MAC) adresu mé síťové karty zamaskuje router, IP adresa je pro internet stejná pro celou vnitřní síť (NAT). Pokud v síti, do které se připojuji, není nějaké sledování a logování provozu (což u většiny domácích sítí nepředpokládám), a/nebo pokud protokol sám neodesílá ven data o MAC nebo vnitřní IP adrese (což např. Hamachi nebo ICQ potřebují k fungování) je takovéto připojení nevysledovatelné.

Ahoj (8.1.2007 16:13:41)

Vis co stahni program ktery te bude informovat otom co se deje v tvem pc doopravdy a nejenom to co vydis na obrazovce.Nainstaluj si treba programek ktery to umi a budes se divit co se vlastne odesila.Serialova cisla tveho hardwaru softwaru a dalsi a dalsi veci podle kterych KAZDY PC v siti internet je lehce identifikovatelne!!Protoze ma jedinecne cisla kody ktere NEMA zadne jine PC na svete!A nezapomen co je na tom tak tezkeho kdyz ti nekdo vola tak prece se ti ukaze telefoni cislo kdo toje?Ikdyz ho zablokuje tak furt ustredna vi odkud kdo volal.CO teprve pocitac pri prihlaseni do site internet nebo pri navsteve jakkekoliv stranky ci jine cinnosti si nevyzaduje informace kdo je ta druha strana.Podobne jako jedinecne telefonni cislo nema nikdo jiny tak nikdo jiny nemuze mit tvoji konfigutraci.Jedinecna moznost je na nejakem odcizenem notebooku pocitaci na kterem nemas zadne osobni udaje a nikdy si ho nepouzil na sve siti.Tak ten pouzit a potom ho okamzite znicit vyhodit a nikdy uz snim neprijit do styku.Ale otazka je ta pokud to wifi napychnes nekde venku tak dnes jsou vsude kamery tak te stejne uvidi pres ne!A to by jsi jeste ten ukradeny notebook musel jeste nekde zajistit tak aby nikdo nevedel ze ho mas!A to je asi dost tezke ze.Jinak at si nainstalujes linux ci srinux tak porad tve zakladni serialova cisla hardwaru zustavaji STEJNA!Pokud mas v siti krome TCPIP protokolu nejake sdileni souboru plochy a network for microsft tak jsi uplne ale uplne OPEN SOURCE!Application Layer Gateway service Generic Host procces for WIN32 services LSA Shell export version message queuing services MS DTC console program NDIS USER MODE I/O driver NT KERNEL&system services executable services and controler application TCPIP services Application A desitky dalsich veci ktere se muzou blokovat a nejsou potrebne pro beh PC.A to vse je odesilano do site internet BEZ VASEHO VEDOMI ZABEDNENCI!!

Anonym (4.1.2007 06:48:20)

Je leden, neni april.

karel 4 (8.1.2007 15:57:10)

Aby se něco dalo označit slovem krádež,musí vzniknout poškozenému nějaká vyčíslitelná škoda. V tomto případě žádná škoda nevzniká..... Další aspekt: pokud využívám neplacenou část radiového spektra (gen. licence, dř. povolení a já nevím ani jak to dnes zákon nazývá), musím počítat s tím,že stejná práva mají i jiní, takže pokud si to nějak nezabezpečím, mohou mě i odposlouchávat a tak podobně, aniž bych měl na něco nárok. Názory o vypnutí DHCP zde uvedené jsou nesmysl, já třeba tuto funkci zapnutou mít potřebuji, zabezpečení se provádí jinak. Nejjednodušší je aspoň zapnutí MAC policy. Do systému s vypnutým DHCP a jinak otevřeným se bez problému dostanu,i jako laik, ale nechci zde popisovat jak :)), přemýšlejte! Kromě toho nevidím problém v tom, že si někdo někde stáhne mobilem nebo PDA poštu a jde zase dál - komu to ublíží? Něco jiného je, když se na mě trvale připojí soused, ale tomu se dá buď zabránit nebo se s ním dohodnout o nákladech.....

petr (8.1.2007 16:07:12)

da se rict ze mas pracdu ale co kdyz si ten nekdo nebude stahovat jenom postu ale udela nejaky elektronicky zlocin(dejme tomu za 200 000) a pak pride od poskozeneho zaloba ze uzivatel ktery ma tuto IP udelal toho a toho takovou skodu, tak vidim jak to vysvetlujes protoze oni to urcite budou chtit zaplatit

Anonym (8.1.2007 21:51:44)

Hned v prvni vete jsi vyplodil peknej nesmysl. Vetsina WiFi pripojeni ma v cene nejaky pausal dat a dalsi data si prikupujes, tedy realne nastava financni skoda.

Wosic (9.1.2007 11:12:08)

Hmm mas hodne zjednoduseny pohled na vec :)))) Tento typek to asi videl podobne -> http://www.itpravo.cz/index.shtml?x=239438 .. Chtel jsem se jeste zeptat - kdyby ridic zapomnel zamknout auto, tak ti taky prijde prirozene se v nem projet, za hodinku mu ho vratit a tvrdit, ze se snad toho tolik nestalo, kdyz jsi mu nechal na sedadle spolujezdce dve kila na benzin? :D

Anonym (12.1.2007 09:41:38)

No jo ale co kdyz jednas v dobre vire ze se jedna o free pripojeni? Byl jsem sokovan pristupem me zname(blondyna) kdyz si tak prisla za mnou ze ji doma nejde ten internet co dostala s notebookem. No pak vyslo najevo ze notebook se ji notas pripojoval na AP souseda.

Wosic (12.1.2007 15:29:38)

"Kdo získá přístup k nosiči informací a _v_úmyslu způsobit jinému škodu nebo jinou újmu nebo získat sobě nebo jinému neoprávněný prospěch....."