Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Nová verze oblíbeného programu Skype

Nová verze oblíbeného programu Skype

Anonym (16.1.2007 00:00:00)

Komunikační aplikaci Skype asi není potřeba představovat a jen těžko nalezneme někoho, kdo jej nezná nebo o něm alespoň neslyšel. Skype uvedl na scénu novou verzi 3.0, kterou si dnes blíže představíme.

Anonym (16.1.2007 00:32:28)

Hmm, konec TeamSpeaku a Rogera Wilcoo.

Anonym (16.1.2007 07:44:23)

Pochybuju... ...leda ze by odstranili limit na konferencni hovor.

Pavel (16.1.2007 09:04:37)

"...a jen těžko nalezneme někoho, kdo jej nezná nebo o něm alespoň neslyšel." Nádherná ukázka tzv. profesní slepoty, ve svém okolí jsem takovýchto lidí lehko nalezl hned několik :-)

Anonym (16.1.2007 10:20:36)

Já ho znám, ale nepoužívám ho.

sokolík (17.1.2007 15:44:35)

máš recht ,teď jsem se ptal babičky a vůbec neví která bije ... 8-)

domek (17.1.2007 18:18:39)

Není nad to, jak si téměř zdarma nasadit Trojana a ještě být z toho šťastný;-)))

H@wk (19.1.2007 18:47:27)

Kde žiješ??? :D Viděl jsi poslední dobou ICQ ?? hnus,děs, přeplácané reklamama, graficky ,funkcní 0, a ještě ti jen tak příjde zpráva, klikneš a můžeš formátovat... a komunikace mezi více lidmi? co to tam je?? vypadá to jako IRC, ubohost... co ti smajli? na to se nedá dívat, chtěl bych vidět toho feťáka co to kreslil... Vsadím se že jsi Skype 3 neviděl ani z letadla... ne.. ty jsi ani v tom letadle neseděl :D

Anonym (20.1.2007 21:23:45)

Nj, a ty si ani neprosel kolem neceho jineho nez icq ze. ICQ je nahouby, porid si neco poradneho jako Gaim. Tam zadne reklamy nenajdes, je to stabilni rychle, bez problemu a umi to hodne funkci. ICQ client je spis pro male deti, hlavne ty hry a vselijake popup zvasty. icq protokol je v celku bezproblemovy, nic takoveho jako u skype se stat nemuze. Nemusite se bat ze vas nekdo odposlouchava ;)

Anonym (21.1.2007 19:35:29)

Na ICQ pouzivam QIPa, a vubec netusim o cem to ten clovek mluvi on existuje SPAM? :) Navic pokud je uzivatel dement a klikne na vse, nepomuze ti ani svecena! Kdyby nebyl skype spolecnosti, mozna bych do nej sel, ale proc zadarmo stavet nekomu sit a pripadne si zasirat svoji konektivitu? Ano protokol je to zajimavy, ale to je tak vse.

domek (21.1.2007 16:19:02)

Přiznám se, že Skype jsem z letadla neviděl. Ani z padáku, ale možná jsem se jen schválně špatně díval abych zakryl, že bych nerad sloužil jako bezplatný server pro bůhví co. Jsou zajisté tací, jimž to zřejmě zvedá hladinu nepostradatelného adrenalínu, přitom Je to přece jen levnější, než skákat z mostu na gumě a pak se nechat za peníze těch ostatních zbabělých ubožáků dlouhodobě léčit. Není pak divu, že na narážku o Trojanu reagují jako by jim někdo bral jejich oblíbenou hračku. Co by si bez něho počali? Vždyť by se nedej Bože museli zajímat o to, co to vlastně je!

H@wk (21.1.2007 19:09:24)

Vidím, že ty se určitě vyznáš v IT. Jak vidím, tak podle tebe je Skype Troják? nebo snad obsahuje Spyware,Adware,Malware ? Ty víš vůbec co to je? ... nevím, kolik ti je ani čím se zabýváš, ale evidentně nevíš o čem mluvíš. Co používáš ty? ICQ? MSN? IRC ? nebo nějaký IM ? Nevím co od komunikačních programů vyžaduješ ty,ale ve srovnání Skype/ICQ u mě jasně vede S. Proč? Pokud mluvíš o té bezpečnosti, tak bych ani ICQ nevytahoval, to co se děje na ICQ poslední dobou mluví samo o sobě.Taky nechápu proč bych měl chtít nějaké přiblbé reklamy a skiny ? Já se potřebuju domluvit, né se dívat na hezké obrázky. Ještě ohledně té bezpečnosti. Jak jsi přišel na to, že je nebezpečný? Určitě jsi jeden z těch co si před pár lety přečetl "10 důvodů, proč neinstalovat Skype" a sám ani nevíš jak funguje, ale kritizuješ ho jenom protože bylo ICQ dřív,má ho víc lidí a necháváš se masově manipulovat, "Že je prostě špatný"

domek (25.1.2007 14:44:47)

Troják to je jako ta flinta se třemi laufy? Já jsem měl na mysli Trojana jako nežádoucí aktivitu na mém PC. Tam stačí když obsahuje to co má a on taky aby zůstal v utajení nic jiného nemá. Kdo z uživatel Skype od něho viděl zdroják? Přece základním požadavkem bezpečnosti je, že když si v PC něco spouštím, chci vědět co to je, od koho to je a co to dělá. Kdo to nectí a ještě ke všemu ve firmě, je hazardér o kterého si není radno ani opřít kolo. Proto používám Linux, kde to komunita mnohonásobně prověřila právě existencí zdrojáků nejen od OS. Já z těch vyjmenovaných komunikačních programů nepotřebuji používat nic. Když někoho potřebuji kontaktovat k dosažení telefonem třeba i pomocí VoIP, nepotřebuji sloužit jako retranslátor, písemně na to mám e-mail a nepotřebuji se bavit s kýmsi, kdo se může vydávat za kohokolivi a ještě riskovat, že ten komunikátor sbírá na mém PC kde co a posílá to bůhví kam. Mít firmu a zjistit, že můj zaměstnanec si nainstaloval Skype, tak by byl na hodinu odejit i kdyby ho zatím nepoužil.

H@wk (27.1.2007 19:19:27)

Už vidím, jak někde na skypu si řeknou... aha, tamten se nám nelíbí, stáhneme si od něj hudbu, zavirujeme mu kompa a rozešlem to všem jeho kontaktům (rofl) ... tak jsi to myslel? Co Skype dělá za nežádoucí aktivitu oproti jiným programům? HM?? Sorry, nechci nic říkat, ale netrpíš nějakou duševní chorobou?? :D No jo, ono to je vlastně uplně jedno, jak komunikuješ s ostatníma, email ti hlídají, telefon odposlouchávají... Když někdo bude chtít , tak můžeš dělat co chceš , ale stejně se ti do kompu dostane a nepotřebuje na to nějaký komunikační program , v tom případě ho raději vypni, mluv, nepiš, nedýchej... potom už budeš uplně v bezpečí , do hlavy se ti (snad zatím) nikdo nedostane ;) ... Zatím jsi neřekl ale ani jeden pádný argument PROČ je tak nebezpečný, akorát opakuješ, že je jenom na to aby se ti někdo dostal do počítače, tak mi to vysvětli ?

lalin (27.1.2007 20:50:42)

Tak nevím H@wk ale v posledním příspěvku jen nepříčetně bez argumentů přiblble tlacháš. Že by došly??? Jinak zajímavá diskuze. Asi ten Skype vyskouším.

H@wk (28.1.2007 20:42:02)

To je fakt, ale nesnáším, když někdo kritizuje něco o čem nemá ani páru. A bez argumentů je celá diskuze s "domek" , jelikož evidentně taky žádné nemá.

domek (28.1.2007 22:55:19)

Pokud tobě nestačí argument. že si instalací Skype vložíš do počítače program provádějící mimo to co má, ještě něco jiného, protože nikdo neví co obsahuje zdroják, tak mě je to srdečně fuk. To už je ale vlastnost uživatelů Windows, že si do PC nacpou kdejakou kravinu, i antiviry co jsou viry a AktiveX a pak si musí pořizovat odvšivovače na všechno možný i nemožný, přeinstalovávat a otravovat s tím po diskusích. Mě SKype zklamal funkčně (výpadky a vteřinový echa) a naštval tou svojí filozofií zneužívání cizích PC. Dnes je bezproblémů nahraditelný.

H@wk (1.2.2007 10:01:23)

To že neznáš zdroják,snad hned neznamená, že to program, dělá něco co by neměl, ne? Upřímně NEVÍM CO DĚLÁ, ano odesílá si nějaké data do sítě, ale nevidím důvod, proč by mi to mělo vadit? Ať si odesílá co chce, komp mi to nebrzdí, nemám nic tajného na disku, a o to, že se mi někdo, něco dostane do počítače, nebo mi od tama nějaký program bude krást data se fakt nebojím. Chápu tě, ale kdyby byl každý urputný jako ty, tak u nikoho na disku nenajdeš víc jak 5 programů :D Tímto končím diskuzi, dík za pokec, u mě Skype Rulezz ;)

domek (1.2.2007 11:48:51)

Vážení běžní "Frantíci" uživatelé (BFU) osobních počítačů. Názory diskutéra H@awk jsou platné jen pro něho samotného. Vy kdo umíte počítač jen ovládat a nechcete si zadělat na problémy které vždy jsou drahé, se takovému přístupu zdaleka vyhněte. Téměř to vypadá, že z vašich případných problémů do nichž se postupem podle jeho rad nevyhnutně dostanete, má nějaké zvrácené uspokojení. Buďte si vědomi toho, že žádný program NESMÍ bez vašeho vědomí dělat něco, o čem nevíte proč to dělá. Zejména pak programy pro komunikaci po síti internetu. Proto Skipe, ActiveX a pod., jsou potencionálními nositeli nežádoucích aktivit ve vašem PC a jejich použití se raději vyhněte. Nic nemůže zdůvodnit jejich užívání a rčení "laciné, dvakrát placené" , by vám mělo připomenout zkušenosti našich předků. Vaše data jsou tím co je pro vás nejcenější, i když nejsou "tajná", mohou být poškozena, nebo i zničena a pak je pozdě bycha honiti. "Nebojí" se jen idioti. Normální člověk je přinejmenším ostražitý.

hodny soused (1.2.2007 12:03:00)

Nemám nic proti Skype,ale to,že žere data i když nic neděláš je smutný.A není to málo,stačí mít pevnou IP a být připojen a může se z tebe stát server pro propojení uživatelů.Ano firewall pomůže (četl jsem někde) ale co ostatní nezdatní jedinci,co mají dom 512ku a 3G limit??? Mě je to osobně jedno,mam bezlimitní net.Ale chápu ostatní.

tajas (17.1.2007 20:25:50)

Nechápu jak se může tahle srágora takhle ujmout, že už je ve třetí verzi :-0

onus (18.1.2007 07:31:34)

Davide Prochazko jsi zamestnanec fy SKYPE, nebo PR agentury pro SKYPE pracujici??? Hodne plati, co?!! A nebo jen choromyslny??? Normalne myslici clovek prece nemuze myslet vazne citaci "...někteří si ale stále stěžují na zvláštní chování celé aplikace, která využívá některých uživatelů k přepojování hovorů a parazituje tak na jejich připojení. Pokud ale nemáte datový limit, tak vám toto chování příliš vadit nemusí."

Ota (18.1.2007 07:35:02)

Ja myszle ze choromyslne sie ty :-D

Anonym (18.1.2007 18:01:17)

Ty taky děláš pro CIA, NSA, FBI atd.? Nic není bezdůvodně zadarmo a to "...využívá některých uživatelů k přepojování hovorů..." by mě setsakramentsky vadilo.

pokoloko (19.1.2007 07:54:41)

nejlepsi program na svete icq a spol uz pomalu ale jiste dojizdeji bude jen skype world

Petereček (20.1.2007 23:26:38)

Skype je fajn ICQ je na piču shit trapný a to i ve verzi 6, Miranda forever

Nargon (21.1.2007 18:36:00)

Tak nejak si rikam, co ten nazev? "Nová verze oblíbeného programu Skype". On je Skype "oblibeny" program? ja si ho teda moc neoblibil.

Anonym (21.1.2007 19:17:47)

JO , představ si, je oblíbený a jeho oblíbenost stoupá všude v zahraničí, jenom u nás moc ne, protože češi jsou národ po komunistech zblbí a vládne tady praktika "Ten řekl, že to je dobré, tak to být musí" Tak to je u ICQ (a u všeho), někdo kdo nikdy neviděl nic jiného řekne, že to je dobré a ostatní to tak berou a nezajímají se o to, jestli to má třeba ověřené. Pokud jsi ho vyzkoušel (myslím tím poslední verzi) a stále si to myslíš, je to tvůj názor. Ale já taky neodsuzuji, nebo nepomlouvám jiné věci, ikdyž mi zrovna nesedí.

Evik (24.1.2007 12:10:55)

Skype je super! Nová verze není zase nějaká bomba, ale svůj účel - bezplatné dorozumívání- splňuje. Jasně, hádáte se tu úplně nesmyslně. To je jako někdo dává přednost WIn a druhý Unix,někdo je "skypák" někdo "ajsikvák" (to jsem to ale hezky nazvala, co?:-D:-D) ICQ je samozřejmě taky dobré, ale spíše pro děti a puberťáky. Pro firemní použití se mi zdá moooc přehnaně dětinské, moooc zbytečných pi....ek :-) Skype je solidní, a pokud ještě z vašich ohlasů vím, že je bezpečnější, tak tím líp!!

Anonym (24.1.2007 14:33:20)

je to presne naopak, skype je vice nebezpecny ;) program ICQ je opravdu na houby. Ale ostatni clienti jsou OK, urcite lepe chraneny, Gaim umi treba i SSL, coz sem ve skype vubec nezahledl.

Mado (24.1.2007 13:48:19)

Skype používám dva roky ve firmě propojený čtyři body měsíční uspora cca 10000 .Agent neagent CIA nebo KGB ,ICQ mě neušetří ani korunu .PM

Petereček (24.1.2007 23:10:23)

Podívejte se na ICQ.....co se an něm za poseldní dva roky od verze 4 změnilo? Od verze 4 k verzi 5 skin....od verze 5 k 5.1 což trvalo snad 1,5 roku se změnili smajlíci a podpora nějakých trapných ICQ skinů + t-shit-zers, které je úplně na hovno a zasírá jen RAMku..ICQ bez Banner Killeru je shit, jsem spokojen že používám Mirandu a Skype, tohle jsou pro mě dva bezkonkurenční komunikační nástroje, ICQ je komerce a komerce je většinou na nic..proč myslíš že si někteří stěžujou na Widle? Jo byli by schopni duělat super OS ale musí to být pro blbé, to samé je ICQ a má taky spoustu chyb, co chvíle se mění BUILD...zlatá Miradna ta si zaktualizuje co potřebuje

Anonym (2.2.2007 17:23:34)

10 duvodu proc nepouzivat skype: http://www.root.cz/clanky/10-duvodu-proc-nepouzivat-skype/