Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > aDSL modem k internetu od telecomu

aDSL modem k internetu od telecomu

Jirka K. (25.1.2007 20:03:01)

Mohl by mi prosim nekdo poradit jaký je nejlepší a zároven nejlevnější aDSL modem k připojení k inetu od telecomu? potřebuji internet na 3 počítačích tak by to chtělo nějakej modem který má aspon 3 x ethernet. A taky bych chtěl vědět zda s ethernetovým modemem musím vytáčet připojení vždy když se chci připojit k netu jako u usb modemu, nebo zda jenom při připojení kompu na sítovej kabel běží internet hned. děkuji za každou odpověď

Anonym (25.1.2007 21:38:47)

S ADSL modemem se žádné číslo nevytáčí ať je to USB, nebo Ethernet. Musí se jen v modemu, v režimu webového nebo telnet nastavení, zadat přístupové jméno a heslo, což je u O2 pro obě položky taky O2. Jiný poskytovatel to musí nějak sdělit. U modemu s USB záleží na operačním systému který se použije, protože ne všechny jsou použitelné mimo Windows. V popsaném případě však jde o Ethernet a tady je to standardizované a bez problémů. Pro domácí použití v těch modemech s více porty nebude nijak velký rozdíl, výhodou ovšem je zabudovaný firewall a router a to již mají nejspíš všechny. U toho routeru bych požadoval i možnost statického adresování v LAN, aby mohly bez problémů komunikovat i jednotlivé PC vzájemně. V případě DHCP to může taky fungovat, mě se však volání symbolickými jmény nedařilo a nějaké změny v konfiguraci LAN jsou stejně výjimečné, takže ty statické adresy vyhovovaly. Konkrétní typ modemu je v aktuální nabídce O2.

Nargon (25.1.2007 21:56:13)

Z nabidky telecomu modem nebude vhodny asi zadny. Sice tam maji napriklad tento: D-Link DSL-584T (4x Ethernet), ale 1 eth port je pripraven pro VoIP, a druhy pro O2TV, takze na pripojeni pocitacu mate jen 2 porty :( Ale treba takovy Zyxel 660H by mel slouzit dobre. http://shop.zyxel.cz/18-karta-Prestige_660H-T3.html (jestli tam budou mezery tak smazat). A co se tyce prihlaseni k internetu, tak vetsinou staci zadat hodnoty do modemu on se pak stara o spojeni s internetem a na pocitaci nemusite nic delat.

Lisaak (26.1.2007 05:58:14)

Musím ti oponovat. Všechny 4 porty jsou běžně dostupné pro sdílení - pokud bys chtěl úpravu pro O2, musíš si sosnout jiný firmware... divil jsem se tomu, že mají na stránkách jiný blábol, ale v modemu přímo je lísteček který to dovysvětluje.

Nargon (26.1.2007 09:10:54)

Aha, v tom pripade zase bordel na strane O2 a spatny informace na webu.