Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Babylon to s vámi myslí upřímně

Babylon to s vámi myslí upřímně

Anonym (27.1.2007 00:00:00)

Víte, co je to Orion? Nemrazí vás v zádech, když slyšíte slovíčko „láska“ ? Pokud ne, patrně jste z těch šťastnějších, kteří si udržují zdravý rozum. A to myslím upřímně...

foxik (28.1.2007 11:54:56)

Tak vám pane Polanský povím, že si připadám občas jako mimozemšťan. Tu a tam si přečtu oddechové články na DSL.CZ a téměř pokaždé mě více, či méně pobaví a zaujmou. Pak si přečtu také komentáře pod nimi a nevím, co si mám myslet. Ti všichni, co se rozčilují nad tématem, názorem, nebo myšlenkou napsaného útvaru, jako by se předháněli, kdo více urazí a popíchne. Je to sice jejich volba a názor, ale opravdu někdy postrádám důvod. Konkrétně k vašemu článku: inflace obsahu slov v dnešní době je více, než zřejmá a každého, kdo má rád svůj rodný jazyk musí štvát. Chápu, že jazyk je živá záíležitost a vyvíjí se, dle potřeb doby. Ale stejně si myslím, že vše směřuje k naprosté ztrátě mezilidské verbální komunikace. Napříště si už budeme je mailovat, posílat SMS - a o tom, že by se lidé na něčem "domluvili" společně (třeba, že už máme pokrk nefungujících politiků), si už budeme moci nechat jen zdát. Každopádně dík za hezký článek.

neznalek (29.1.2007 14:21:38)

tendle servr by se mel prejmenovat na neco jineho. a nebo by meli vyhodit pisalky co maji neco z hlavou a musi si je nekde vylevit

vseznalek (31.1.2007 15:24:14)

Spis by meli vyhodit vsechny ty kecalky, co maji potrebu vyblit se v komentarich, ale sami by nic podobneho nedokazali napsat - natoz neco lepsiho.

Odbornik (31.1.2007 16:45:38)

Kukale, ty blbe, to se musis podepisovat jako "vseznalek"?

Anonym (27.1.2007 11:20:32)

Was is das???

Anonym (27.1.2007 13:04:25)

No prece dalsi sobotni kravina

Anonym (27.1.2007 15:04:43)

Kurňa, dyk už to tu někdo psal, že můžete sobotní články psát taky! šup šup do toho! kritizovat umí každej blb.

Anonym (27.1.2007 15:16:29)

Jo, nejakej Lipsansky to psal. A taky psal ze to musi byt clanek tohoto typu, tedy pokud to nebude kravina nebude zverejnen.

Jan Lipšanský (27.1.2007 20:42:09)

Dobrý den, ano, nějaký Lipšanský to psal a říká to i dnes: Jestli má některý z anonymů pocit, že dokáže napsat oddechový článek na sobotu pro DSL.cz, ať mi jej pošle k redakčnímu zpracování. Kafrat tady umíte jako anonymové moc hezky, ale asi sami nic moc nedokážete, protože dodneška mi žádný ani pokus, ani náznak o článek nepřišel. Takže člověk vlastně ani netuší, proč kafráte, vážení anonymové? Co se vám nelíbí? Že v sobotu vyjde článek určený primárně pro oddech, abychom se pořád nebavili jen o technologiích a jen vážně? Nebo vám spíše vadí, že jste ho nenapsali vy?

mrx (28.1.2007 11:16:34)

Pane Lipšanský, tak pěkně jste mi přihrál na smeč, že musím odpovědět. Za prvé, jsem anonym a nevidím na tom nic špatného. Internet je převážně anonymní prostředí a dokud mi neukážete občanku, jste pro mně také anonymní. Jestli vám to ale udělá radost, můžu se podepisovat třeba jako Franta Vomáčka. A pokud by vám ani to nestačilo, budete muset zavést do tohoto fóra ověřený přístup, podobně jako třeba k bankovnímu účtu. Že tomu tak není, je věc vaše a vašich chlebodárců a není to důvod k urážení anonymních diskutujících. Za druhé. To, co jsem napsal, byla kritika. Předpokládám, že kritika je na serveru dsl.cz povolena. Z vaší reakce je jasné, že vám není známo, co to kritika je a jaká má pravidla. Pokud budete mít zájem, jistě si v tomto směru doplníte vzdělání sám. Jen bych rád zdůraznil, kritizující nemusí umět odvést práci lépe, než kritizovaný. Uvedu příklad, který trochu kulhá, ale je názorný. Necháte si u ševce ušít boty, ten ale odvede špatnou práci a boty vás budou tlačit. Podle vaší filozofie nemůžete ševce zkritizovat, protože sám neumíte ušít lepší boty. A teď konkrétní příklad. Píšete o "kafrání" čtenářů nespokojených s články na dsl.cz a vyzýváte je, aby sami napsali lepší článek. Chápete už tu nesmyslnost? Žádáte zákazníka, aby odvedl vaši práci a divíte se, že to neudělá. Pokud mám mluvit za sebe, na základě takového zoufalého výkřiku bych určitě žádný článek neposlal. Neposlal bych žádný článek ani kdybych byl k tomu vyzván rozumnější formou, protože mám určitou soudnost vzhledem ke svým pisatelským schopnostem. Tato soudnost ale bohužel chybí některým vašim přispěvatelům a co je daleko horší, i vám.

Jan Lipšanský (28.1.2007 16:32:36)

Ad anonym - viz výše. Podle mne člověk, který musí psát jako anonym, má těžký problém: Stydí se za své názory. Jaký jiný by měl důvod k anonymitě? To, co jste napsal, není kritika. Opakuji, NENÍ to kritika. Kritika obsahuje věcný rozbor, a ne urážky typu "chorý mozek". A ad za třetí - chápete špatně. Jak vidíte, nikdo za nás práci nedělá, protože články kromě neděle vycházejí denně. Ale když už si někdo myslí, že dokáže něco lepšího, má možnost. Sorry, ale jen se shazujete, protože umíte jedině stavět logiku na hlavu. Nejste politik?

mrx (28.1.2007 18:59:46)

Těší mě, že reagujete na diskuzi. Měl bych ještě pár připomínek k tomu, co jste napsal a dále už považuji toto téma za uzavřené. Vaše hodnocení důvodů, proč člověk zůstává v určitých situacích raději anonymní, je poněkud omezené. Zkuste se na chvíli povznést nad to, že právě vedete boj proti zlým anonymům a určitě najdete více důvodů, než jen všude omílané "stydí se za svůj názor". Dále mě těší, že jsem vás přiměl k zamyšlení nad tím, co je a co není kritika. Zkuste v tom ještě chvíli pokračovat. K třetímu bodu - tady už se trochu opakujete. Můj názor je ten, že s takovým přístupem další spolupracovníky nezískáte. Jinak původní poznámka byla zaměřena proti vám jen do té míry, že podle toho, co jste o sobě napsal, jste člověk, který rozhoduje o zveřejnění článků i "pokleslých" autorů. Kdo je a kdo není pokleslý je věcí názoru a názory najdete právě v podobných diskuzích. Že diskuze nevyznívá pro autora příznivě není snad vina diskutujících. Vašich článků jsem si v minulosti nikdy nevšiml, asi proto, že zapadly do průměru. Z vaší reakce čiší nenávist vůči anonymům. Bohužel ale většina vašich "zákazníků" jsou právě anonymové. Zkuste si představit situaci, kdy prodavač nenávidí své zákazníky. Má k tomu jistě své důvody, možná jsou i oprávněné. Jak myslíte, že takový prodavač skončí? A proč myslíte, že jiný prodavač má své zákazníky rád, i když jsou úplně stejní a "obtěžují" ho stejnými blbostmi? Tak to byl malý psychologický koutek a já se loučím.

Tom (31.1.2007 18:32:56)

Ad anonym - poraďte mi pane, jak se to na tomto fóru dělá, abych nebyl anonymní. Mám pocit, že tu někdo nezná význam slova "anonymní". Dále - přečetl jsem všechny příspěvky od pana "mrx" a nenašel jsem žádnou urážku typu "chorý mozek" Druhý odstavec prvního příspěvku pana "mrx" je pro většinu zdravě chápajících čtenářů více než jasný, a proto nechápu obhajobu nepravdivého a nic neříkajícího blábolu, který napsal (jistě Váš kamarád) pan Polanský.. Na závěr - jestli se tu někdo shazuje, mám pocit, že jste to spíše Vy, a Vaši kamarádi...

Glove (29.1.2007 11:41:48)

Vážený pane mrx, žádám vás upřímně, přestaňte zamořovat tuto diskuzi svými rádobykritickými výplody. Několik poznámek: 1) Kritika má být věcná a ne osobní. 2) Mezi pojmy zákazník a čtenář je jemný významový rozdíl. Kolik platíte dsl.cz, abyste o sobě mohl hovořit jako o zákazníkovi? 3) Ad anonym: To, že vy jste ochoten vystupovat pod cizím jménem a dokud vám někdo neukáže občanku, tak to není on, neznamená, že tak chovají všichni. (Pro rýpaly: Ano, jsem tu jako anonym, ovšem s plným vědomím možných důsledků z toho vyplývajících.)

Anonym (28.1.2007 13:33:49)

Hele Lipso, navazis se do anonymu. Udela ti radost kdyz se budu podepisovat Rambo3 nebo Cerna Ruka? To uz prece nebudu, podle tveho, anonym. Ja si stojim za tim ze na tomto serveru je anonym uplne stejny jako treba Jan Lipsansky, oba jsou asi tak stejne identifikovatelny.

Jan Lipšanský (28.1.2007 16:29:21)

Rozdíl je markantní. Mně např. je možné poslat e-mail a já na něj můžu odpovědět. Stačí moje jméno zadat do vyhledávače a zjistíte, že patří reálné osobě. Jsou tu články, které jsem napsal, a kdybych byl jenom nějaký pitomý anonym, těžko by vyšly, protože těžko vyplácet honorář anonymu. Atd atd. Každopádně jsem lépe identifikovatelný, než všichni ti anonymové, co skutečně neumí nic jiného, než urážet ostatní autory a vykřikovat tady silná hesla. A to je asi tak jediné, co umí.

Jan Lipšanský (29.1.2007 08:59:02)

No tak se budu podepisovat, no...

olda (27.1.2007 11:40:40)

wocogo

mrx (27.1.2007 18:33:53)

Pane Polanský, už prosím nepište. Četl jsem váš článek "Digitální pirátství, konec starých časů?". Evidentně vám bylo zatěžko přečíst si alespoň základní fakta o dané problematice. Výsledek na mně působil jako výplod studentíka, který sesbíral po internetu různé fráze a slepil z nich článek. Ovšem tento článek, to už je výplod chorého mozku. Co jste nám tímto článkem chtěl říct? To se opravdu nestydíte se pod něco takového podepsat?

kotoul (27.1.2007 20:44:13)

mrx, chorý mozek máš akorát ty. Ono nad něčím se zamyslet, popřemýšlet se asi u tvé komunity nenosí, co? Náhodou mi to přijde jako zajímavé téma, kam až se posunula hranice významu některých slov. Nebo spíš jak slova ztratila svůj význam. Zkus to někdy mezi jointy ve svém mozku probrat. Jestli to teda pobereš.

foxik (28.1.2007 11:38:50)

...co v mozku, v tom prejtu, co tam má... :-) (D.J.C. - Lijavec)

Pepa (27.1.2007 20:56:56)

Mám pro Vás 30.stránkový výpis TINY BASICU pro mikroprocesor I8080. Je na 4kB eprom.Napsal jsem si před lety vlastnoručně disassemler abych se podíval jak se píše programovací jazyk.Také mám komentovaný výpis hry-toho hada co leze a je pořád delší ,bylo to na osmibitech a na prvních mobilech.To je počteníčko.C9(to je v Hex return).

kolemjdoucí (27.1.2007 20:12:13)

Co se všichni tak durdíte? Prostě článek k pobavení, dvě minutky příjemného odreagování. Proč se asi tahle kategorie jmenuje Články n e j e n o aADSL? Inu asi proto, že asi tucet z článků zde zveřejněných vyšel knižně jako sbírka fejetonů. Takže jen tak dál pane Polanský...