Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Antiviry

Antiviry

Honza (3.2.2007 15:44:14)

Názor a zkušenost s AVG 7.5 a AVG Anti-Spyware 7.5. Jaké mjí nedostatky a které jsou případně podle Vás spolehlivější?

Anonym (3.2.2007 15:46:52)

Zakladni nedostatek, neumi najit viry :-))

Lali (3.2.2007 17:06:32)

Tak to jsem presne cekal ze to sem nejakej kokot napise.Jak je videt,tak jsi je nikdy nepouzival...AVG jsem pouzival 6 let (ofiko),Kazdej rikal jaka je to s*acka.Tak jsem nainstaloval NOD,cekal kolik to najde viru a no NIC.Takze myslim ze vse je o nastaveni...:-)Muj nazor.Myslim ze AVG 7.5 je dobrej antivir a AVG Anti-Spyware(ewido) je bomba,ktera slape jak ma.

Anonym (3.2.2007 17:58:45)

Ta stupidita dotazů kolem virů je snad nový společenský fenomén, nebo móda, či co. Sakra když se těch virů tak bojíte, tak proč tomu Billovi nedáte vale a cpete do něho svý prachy? Jsou přece jen dvě kategorie uživatelů PC. Profíci, co mají specializovaný SW funkční jen pod widlemi, za statisíce korun a k tomu lidi kteří vědí co a jak, nebo domácí uživatelé, kteří za to co užívají pod widlemi najdou náhradu i v desktopové distribuci Linuxu s KDE a mohou se těm ostatním De-Billům co to ještě neudělali, jen potutelně smát. Tak na co čekáte? Až budou widle odolné proti virům? To se načekáte. Vždyť je to naprosto fantastický nekonečný kšeft, jaký mají jen holiči, hospodští, doktoři a funebráci. Linuxáků s desktopy je zatím sice jen hrstka, ale ten jejich smích nad virovým lamentováním musí být slyšet snad po celé galaxii. Tak těm ostatním civilizacím nebuďte pro srandu a probuďte se!!!

TOW (3.2.2007 20:26:55)

Jo, těch dotazů je už krapet moc, ale radit přechod na linux ... Má soukromá zkušenost je, že ani tak moc nezáleží na tom, jaký je na PC software (no, trochu jo), hlavně záleží na tom, jaký je uživatel - když je s prominutím prase, dostane virus nebo spyware ať má jak chce dobrý antivirus/antispyware. Osobně mám nainstalovaný Linux jako druhý systém, ale že by se mi ho podařilo dostat do stavu použitelnosti srovnatelné s windows, to ani náhodou. 1. bolest - drivery : u mne osobně je to driver SATA řadiče + WiFi. Pod starším jádrem chodí WiFi karta perfektně, ale není dobře podporovaný řadič. Fajn, překompiluju jádro na nové, SATA chodí perfektně, ale ouha, pod novým jádrem nejde zkompilovat WiFi driver (takže čekám na novou verzi driveru). Btw řešit něco na Linuxu bez funkčního netu je dost o hubu. A jako měnit HW jenom kvůli softwaru, ani náhodou. 2. bolest - multimédia : hlavně video - dohledat použitelnou sestavu softu je na dlouhé zimní večery, problém je kvalita uscalingu a titulky. Hry ani nekomentuju (a rozhodně chci hrát to co mne baví a ne to se podařilo přeportovat nebo co jede pod emulací). Jo a celkem mne štve to, že problém co mám pod okny za 5 min vyřešený pod linuxem vyžaduje hodinu hledání na netu, pak hodinu studování dokumentace a nakonec ještě hromada času u command lajny. Takže z mého pohledu Linux jo, ale s mírou a není pro každého.

tatik (3.2.2007 20:39:30)

TOW má pravdu , za totáče jsme říkaly jedné srandě DODO ti mladší neví co to bylo , to byla Šk ...ovka , plný název kvůli skryté reklamě nezveřejňuji , a DODO bylo Dodělej Doma . A Veškeré Linux a podobné GNU jsou to samé. Pokud jste kutilové a rádi měníte a laborujete tak jako hračka je to výborná věc, máte nepřeberné množství možností a otevřené pole fantazie. A ruku na srdíčko , jakmile potřebujete udělat rychle práci na kompu , tak přehopnete do starých zlatých windíků uděláte co je potřeba , a jdete si zase hrát na píseček Linuxu. A jak s tím souvisí viry? to je jednoduché , jak se vám může dostat virus do něčeho, kde je konfigurace nepředvídatelná a pokaždé jiná . Ale viry se brzy dostanou i do celých Linux jen co přijdou novější verze , které budou chtít odstranit nedostatek Linuxů zvaný DODO.

Anonym (4.2.2007 09:49:16)

S tím že by se do Linuxu rozšířily viry jen zbožné přání jeho odpůrců. Linux je jedna z variant Unixu, který je krapet starší než widle a že by v něm fungovalo něco, co se tam vloudí a napadne spouštěné programy tím, že se to k nim přifaří jako vir, jsem neslyšel. Ono by to nešlo ani u těch widlí, kdyby se při loudování kontroloval kontrolní součet a délka programu vytvořené při překladu a uložené v hlavičce EXE souboru, takže na neshodu by zareagoval za to zodpovědný OS odmítnutím spuštění a patřičným oznámením obsluze. Ono se tak ale nejspíš neděje a důvodem sotva bude námitka na zpomalení spouštění programů. Je dost zvláštní, že k těm widlím nejsou zdrojáky a vše kolem jejich vnitřností se tutlá, viry jsou přitom velmi sofistikované záležitosti vyžadující perfektní znalost operačního systému a vznikají jich denně kvanta, zrovna jako jejich likvidátorů. Existuje vysvětlení tohoto paradoxu, když v Linuxu je tomu přesně naopak a viry zde nejsou? No a ty HW problémy nevznikají samy od sebe, ale tím ,že jeho výrobci se chovají v konkurenčním prostředí zcela neracionálně, nebo jsou již pod správou M$, když ty potřebné drivery nejen sami netvoří, ale tomu i brání nezveřejňováním potřebných údajů, čímž se připravují o zisk z prodeje svých výrobků uživatelům jiných OS! Další paradox, hodný vysvětlení.

Anonym (5.2.2007 07:04:54)

AVG je good , zadne problemy