Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > fax pres internet

fax pres internet

puffy (8.3.2007 12:05:02)

slysel jsem, ze existuje neco jako fax pres internet, ze uz bych nemusel mit faxovy pristroj konecne? stejne jsou s nim jen problemy! docela bych to vyzkousel, muzete mi nekdo poradit nejakou osvedcenou firmu?

misour (8.3.2007 12:32:44)

jo vidis, tak to ti poradim, zrovna nedavno jsem vyhodil fax a poridil si fax pres internet od firmy Popfax, mam ho asi mesic a jsem s nim fakt spokojenej, zatim nebyl vubec zadnej problem, tak doufam, ze to tak bude pokracovat.. koukni na jejich stranky www.popfax.com a uvidis sam

Lisaak (8.3.2007 16:44:33)

Řešení je několik. Jedno z nich najdeš i tu: http://fax2mail.skynet.cz/index.php?l=cz&p=5&r=2

Anonym (9.3.2007 14:03:13)

Pokud máš ADSL a nějaký faxmodem, tak ty měly svůj ovládací SW pod Windows na CD. Pod Linuxem bývá potřebný SW v distribucích. PC ti tak nahrazuje komfortní ovládání, papír i tisk a faxmodem to umí odesílat a přijímat. Jen to blokuje hlasové služby při přenosu faxu. ADSL je funkční stále. Operátoři VoIP už také nabízejí příjem faxu i s přidělením vlastního čísla po dobu trvání smlouvy na jejich služby. Příchozí faxy upraví a přesměrují na určenou adresu e-mailu. VoIP je ale méně odolný proti poruchám, oproti klasickému přenosu hlasu po drátě a faxový signál je na poruchy mnohem citlivější, než přenos hlasu. Moho tak vzniknout potíže. Ten první způsob se mi jeví jako lepší varianta. Faxmodemy jako pozůstatek po vytáčeném připojení k internetu by měly být k mání za pusu. Některé BIOSy dokonce umí oživit uspané PC na zazvonění do seriového portu faxmodemu a pod Linuxem by se tak dal v příkazovém režimul fax příjmout a po příjmutí PC zase uspat bez obsluhy operátorem. V GPRS internetu u Eurotelu s faxmodemem Siemens se tak dal PC spustit mobilem. Fax jsem nepotřeboval, tak tyto funkce jsem nezkoušel, ale nic by tomu nebránilo. Ty dvě nabídky níže přes internet, jsou pro občasnou potřebu faxování drahé.