Anonym (30.3.2004 16:25:53)
Nepozna. Dokonce kdyz si tam date NAT, tak ani nepozna jestli nahodou nejede pres tu jednu neverejnou IP Karnevalu naahodou cely panelak. Jinak pozor treba na ICQ nebo ruzne web proxyny. Ty si neverejne IP poznamenavaji do protokolu. Tzn. treba podle ICQ je mozne odhadnout kolik PC jede za NATem.
Nicmene z principu z datovych paketu to poznat nejde, jedine ruznymi naznaky, ale nic z toho neni 2x prukazne.
Miroslav Šilhavý (30.3.2004 17:05:37)
;-)
Tak jen příklad (možností je víc, ale toto jsou ty nejjednodušší):
1. ISP uvidí, že na Vaší lince jsou vysoké špičky nebo nezvykle rozprostřený provoz
2. ISP zjistí, že máte v provozu NAT
alternativy:
3a. ISP zjistí z obsahu packetů identity lidí
3b. ISP zjistí, že v době, kdy se linka používá, nikdo u Vás není doma
3c. ISP zjistí nepřirozený souběh požadavků např. na HTTP, který by jeden člověk těžkou udělal
pokud se to ISP nebude líbit, např. z důvodů toho, že linka je nadměrně zatížená, nebo že v oblasti má podezřele málo zákazníků, alternativy:
4a. Vyzve Vás ke zpřistupnění instalace a zařízení ke kontrole
4b. Rovnou Vás odstřihne (tj. pošle výpověď)
Nevím co je na tom tak složitého, že si myslíte, že přeprodejce je "neodhalitelný".
Anonym (30.3.2004 17:18:26)
Ciste orientacne.:
1. divoka teorie, nelze usuzovat dle poctu "obycejnych" uzivatelu na objem provozu a obracene.
2. Jak lze poznat NAT v provozu a navic co je na NATu nelegalni?
3a. Jak lze z obsahu paketu poznat identity lidi? To ste dal nez FBI. Tady skutecne hrozi akorat exotika typu IM (ICQ) a nekolika ruznych uzivatelu nalogovanych soucasne.
3b. To mi prijde jako jediny jakztakz pouzitelny zpusob.
3c. Blbost
BTW: Nemusi se podle telekom. zakona poskytovat sluzba vsem stejne? Tzn. ze si nemuzete rict, ze ten a ten se mi nelibi a tomu sluzbu poskytovat nebudu?
Preprodejci mohou byt v klidu do te doby, nez vytvori permanentne silne vytizenou linku, do te doby po nich pes nestekne. Tzn. pokud bude zpoza natu zakaz DC ev. neprekrocitelne datove limity, tak pro www a email lze nasdilet kabelovku i ADSL naprosto bez problemu, navic bez znatelnejsiho zatizeni linky. 20 brousicu bude linku zatezovat nepomerne mene, nez jeden chlapik s 10G limitem a DC stahujicim tech 10G ev. vice mesicne.
Asi si ale nikdo nemysli, ze se na 756k u kabelovky, adsl atd. bude skladat 20 lidi a vsichni budou tahat pres DC.
Anonym (30.3.2004 17:20:23)
A to jsem uplne vynechal moznost, ze si nekdo udela tunel na nejaky vlastni server v internetu a vsechna komunikace pujde tudy. To bych pak chtel videt ISP ktery byt jen dokaze zjistit CO za provoz tunelem jde.
Vladimir T (31.3.2004 00:46:18)
Samozrejme ze to jde. Ale predstava, ze by to ISP zjistoval, mi prijde stejne zbesila, jako kdybyste delal tunel jen aby vas ISP neodhalil =)
Anonym (30.3.2004 17:43:23)
i bod 3b nemusí nic prokazovat.. to je tak velký problém zadat stahování a jít pryč? Současnou rychlostí 2,6 kilo (512, nolimit, první fronta) se toho zase tolik nestáhne a pojede to do doby než se vrátím.