Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Nezajištěné sítě výhodou pro zločince?

Nezajištěné sítě výhodou pro zločince?

Anonym (29.3.2007 00:00:00)

Do diskuze o tom, jestli je nezabezpečení Wi-Fi připojení jenom soukromou záležitostí nebo si zahrává s kriminalitou, se v poslední době přidává i americká policie. Ta tvrdí, že Wi-Fi dělá z internetu skrýš pro zločince.

Anonym (29.3.2007 11:16:12)

Já bych nechal zodpovědnost na tom, kdo provozuje wifi s minimálním zabezpečením. Divili byste se, kolik lam má doma kvůli notebooku wifinu s "neprůstřelným" wep klíčem a heslem "zyxel" nebo "admin" apod... Jestli "zločinec" překoná minimálně WPA a filtr MAC adres, potom bych ho teprve považoval za viníka. Když necháte otevřené auto na ulici, taky dostanete pokutu.

Anonym (29.3.2007 13:58:29)

Takže, když mi někdo vykrade to nezamčené auto, tak to není zloděj?

Pavel (29.3.2007 14:02:49)

Pokud ti nekdo vybere tvuj bankovni ucet pomoci tveho nezajisteneho wifi, je to zlodej, pokud ti nekdo vybere tve nezamcene auto, je to zlodej. Pokud nekdo pomoci tveho nezabezpeceho wifi spacha trestny cin, mas svuj dil zodpovednosti, stejne jako v pripade, ze do tveho nezamceneho auta vleze dite, nastartuje a rozjede se a nekoho prejede, takto to aspon chapu

Anonym (29.3.2007 20:21:48)

Samozřejmě že to je zloděj. Ale když necháte otevřené auto, tak mu práci ulehčíte a tudíž si za svou ztrátu můžete z velké části sám a žádná pojišťovna vám to neproplatí. To stejné by mělo fungovat v případě počítačových sítí. Wifi totiž dnes používá spousta začátečníků, co tomu nerozumí a podle mě takovéto lidi jinak nedonutíte, aby se začali zajímat o bezpečnost své sítě. A jestli to nezvládnou, ať raději nechají tuto práci odborníkům a nehrajou si na správce sítě.