Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Zásuvné moduly do IE7 – zklamání na prvním místě

Zásuvné moduly do IE7 – zklamání na prvním místě

Anonym (19.4.2007 00:00:00)

Aplikace Internet Explorer 7 je v české verzi na trhu již několik měsíců. Jednou z hlavních novinek, které Microsoft v rámci IE7 představil, byly zásuvné moduly rozšiřující funkčnost. Několik z nich jsme jich otestovali a přinášíme vám informace, jak fungují.

MS fan (19.4.2007 01:24:29)

IE7 je shit. nic v nem poradne nefunguje. Napriklad problem se zalozkama. Pokud Web server pouziva promenne typu session, jsou tyto promene sdileny mezi vsemi zalozkami, protoze MS nejak zapomnel vytvorit novou session ID pro novou zalozku ..... Klasickej M$ jako vzdy

Anonym (20.4.2007 15:49:23)

Právě jsem Tebou/Vámi popsaný problém testoval v Mozille Firefox 2.0.0.3... Chová se to naprosto stejně. Než začneš/začnete psát nějaké bludy, tak si to radši nejdřív ověř(te).

Anonym (20.4.2007 23:12:58)

tak moment... Nechcete přesně rozvést, co a jak jste testoval? Protože v některých situacích je to imho požadovaná vlastnost...

Anonym (21.4.2007 09:28:43)

MS fan napsal a kritizoval, že záložky v IE7 sdílejí session. Tak jsem zkoušel, jak to je v Mozille. Jednoduchý test: Otevřete si 2 záložky se stejným obsahem, nějakou přihlašovací stránkou (např. do e-mailu, správy mob. telefonu apod.) Na jedné záložce se přihlásíte, na druhé záložce dáte F5. A ačkoliv jste se na druhé záložce nepřihlašoval, tak se najednou objevíte na této záložce přihlášený. Je to důsledek přihlášení na první záložce. Čili Firefox i IE7 v tomto ohledu fungují naprosto stejně. Taky nevím, proč by každá záložka měla mít svoji vlastní session, to by si každá musela ukládat cookies někam jinam a to by byl potom zmatek! Sám uživatel by se divil, že se mu pokaždé ta samá stránka zobrazí jinak, podle toho na které záložce zrovna je! Zdravím!

Anonym (21.4.2007 13:43:01)

Ano. Přesně tak. V tomto okamžiku je to požadovaná vlastnost. Problém by byl, kdyby ta session byla přístupná např. z úplně cizího objeku (třeba javascript na úplně jiné stránce), což ale není. Osobně se mi také MS IE 7 nelíbí, ale souhlasím s tím, že kritika by měla být v první řadě objektivní.

Xspy (19.4.2007 08:50:04)

:( jak by řekl- klasik objevujeme dávno objevené . Mně se na IE 7 nelíbí styl ovládání . ´Tlačítka pro listování jsou nepraktická - tj hlavně malá , když chce člověk něco najít aby přistoupil na novou hru Microsoftu a proklikával dvacet ikon pod adresním řádkem nebo si psal cestu přímo do něj . Na uživatelské nastavení ovládacích panelů- tlačítek jsem nepřišel. Prostě pokud jsem i přes všechna negativa IE explorer užíval tak s opříchodem IE7 tenhle program považuji za naprosto odfláknutý .