Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > UPC Classic a připojení více počítačů

UPC Classic a připojení více počítačů

Hujer (19.4.2007 15:44:24)

Uvažuju o přechodu na Internet od UPC, zřejmě varianta Classic. V detailech služby je ale uvedeno: možnost připojení 1 PC. Jakto teda je? Můžu jich mít současně připojených více tj. třeba dva? Teď mám ADSL a svůj modem se switchem co má 4 porty. Pokud přece výstup z kabelového modemu připojít místo do PC do routeru, tak si můžu připojit třeba všechny 4 PC ne? Nebo to nějak UPC testuje či blokuje? Prosím kohokoliv, kdo má doma Internet od UPC na více počítačích a něco o tom ví o radu či odpověď. Díky, jít kvůli tomu do Extreme (3xPC) se mi nechce.

Fang (19.4.2007 16:08:06)

Sam sis na to odpovedel, staci router. Ovsem nebylo by od veci si precist podminky vyuzivani (neznam je). Mozna ze to je omezeno prave tam, ale i kdyby tak by sdileni v ramci jedne domacnosti je podle me v poradku. (tzn. neposkytovat net treti osobe)

Anonym (19.4.2007 21:01:01)

Fakt je ten, že ve smlouvě s UPC se zavazuješ, že budeš používat jen jeden počítač (nebo víc, podle typu - a ceny - služby). Dalším faktem je, že když si za UPC modem zapojíš svůj router, neštěkne po tobě ani pes ;)

Hujer (20.4.2007 09:27:03)

No, právě se obávám, aby ten pes neštěkal. Není totiž nemožné "kontrolovat" pakety procházející NATem routeru, což bude i můj případ, pokud jej budu mít za modemem. Asi prostě službu objednám a pak se uvidí, mnohdy jde jen o bububu, ale žádná reálná kontrola neprobíhá, tak uvidíme. Každopádně díky za vaše názory. Celkem by mě zajímal i názor z praxe někoho, kdu UPC má a router za modemem už nějakou dobu používá.

PK (20.4.2007 10:01:10)

Se furt neboj! Používá to takto u UPC spousta lidí, do routeru jen zadáš MAC adresu síťové karty původně připojeného počítače. Občas mají v případě poruch technici hloupé řeči typu "jé, vy tam máte router, to máte neoprávněně, proto to nefunguje, KUPTE SI VYŠŠÍ SLUŽBU..." - tak se na pár minut odpojí a po odchodu technika opět připojí...(nebo lépe: před příchodem technika se připojí přímo původní PC a router se schová). Jinak UPC pes neštěká, nečenichá ani nekouše, ostatně proč by to dělal, stejně má datové omezení.

Hujer (20.4.2007 10:26:05)

Fajn diky, to mi staci. Uz by si takove praktiky mohli naši "operátoři" mohli odpustit, např. v Německu slovo FUP nebo "jen jedno PC" ve slovníku člověk nenajde.