Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > „Nestahujte hudbu, můžete jít sedět — oko Velkého bratra vás hlídá“

„Nestahujte hudbu, můžete jít sedět — oko Velkého bratra vás hlídá“

Anonym (25.4.2007 00:00:00)

Stahujete hudbu a filmy? Pak je to prý jednoduché. Česká pobočka IFPI si pomocí speciálního softwaru najde ty, kdo stahují větší objemy dat — třeba vás — od vašeho poskytovatele si vyžádá potřebné údaje, a za dveřmi můžete čekat policii.

Anonym (25.4.2007 01:29:52)

až na ten poslední odstavec bych řekl / No konečně !!!!

wikx (25.4.2007 01:58:58)

No nemuzu nic nez jen souhlasit a to do posledniho odstavce. Kdybych byl clenem OSA tak chodim po sidlisti a budu si chodit pro autorske poplatky od tech co uslysim hrat nejakou muziku nahlas z okna stim ze to vysila verejne a zduvodnim to tim ze parta mladiku na tu hudbu dole pod okny "pari", tak to bych byl v baliku zachvilku! Je to cele postavene nahlavu..a protoze policie CR neni schopna resit opravdouvou kauzu (rozuměj bordel na vyssich mistech) tak aby bylo aspon neco v TV ze policie udelala neco dobreho tak udelaji zatah na par lidi kteri si stahli nejaky software...Ale proc si ho stahli uz nikdo neresi. no a proc tedy? napr premrstene ceny distributoru co okradaj i vlastni vyvojare, stat...A kdyz to muzu mit z pohodli domova za par hodin tak proc si to kupovat? (me osobne drzi v kupovani softu jen to ze opravdu podporim vYvoj a ne distributory..) A to ze jakasi organizace vlastni software na sledovani toku dat to je dukaz opravdove zlodejny, jde jim jen o to aby z nas normalnich lidi sedreli kuzi..Ano sledovaci soft jsou schopni vytvorit ale proc kdyz chteji chranit autorsky zakon radeji nevytvori nejaky opravdu fungujici software proti kopirovani? Odpovim si sam. Nemeli by pak koho buzerovat a hlavne by nemeli uz pak od koho brat penize. Ja opravdu nevim jak to funguje v jinych zemich rad bych byl hrdy na cesky narod ale kdyz vidim a slysim tohle je mi fakt na bliti a nejradeji bych emigroval a nevydaval se za cecha...

wikx (25.4.2007 02:05:27)

az ted me napada jak to ten anonym nademnou myslel to "No konecne".. No konecne dobry clanek nebo no konecne je vsechny zavrou? Nebo se no konecne se priste podepisu?:-)

Jméno. (25.4.2007 10:15:21)

myslel jsem to tak že , konečně snad lidi přestanou krást , i článek je hezky , a lidí co měsíčně tahají obrovský počet dat určitě ubude .. tak nějak tak jsem to myslel :)

Anonym (25.4.2007 12:35:09)

Tohle není o tom... ale o ceně. V zahraničí je možné za cenu 27,- Kč stáhnout písničku superrychle v superkvalitě. 27,- Kč je třeba pro anglána (kde jsem nějakou dobu žil) zhruba srovnatelné s našima 4-5,- Kč. Kdyby stál download písničky u nás 4-5,- Kč, zůstala by jen opravdu velmi malá skupina lidí, kteří by jí raději tahali a šířili v různorodejch kvalitách, různorodejma rychlostma ilegálně po P2P. Pár by jich sice zůstalo, ale pro hudební průmysl by to byla kapka v moři.

korosu (25.4.2007 21:02:33)

presne. Me by jen zajimalo jestli ta osa plati dotycnemu z ciziho statu za me treba z australie nebo ameriky, nejakemu bobikovi co brnka na kytaru mezi kravama. Silne pochybuji. Uprimne si myslim, ze jeste udelaji par zasahu osa a policie a budou tyto organizace s politikama litat z oken, pac to nebude uz sametova revoluce ale krvava a jsem sice proti nasili, ale v tomto bych jsem se pridal. Vzdyt nemame ani vojsko poradne a ta hrstka spec. elity maji pouze dve stihacky a tri tanky co jsou funkci to je asi vse na obranu vlasti :)))))))))) nekde jsem slysel, ze maji plne basy, tak nevim, kde to chteji zavirat.

Anonym (26.4.2007 13:02:11)

Vsak v tomhle state je to jeden velkej bordel a netyka se to jen stahovani. Staci se podivat na ty kauzy s uplatkama, tunelama a vsim moznym a nikdy to nikdo neodnese. Za chvili si budeme platit u dokrota, prijdete o praci a na socialce vam reknou at vas zivej deti...a na co se pak statu z platu odvadej tezky prachy za zdravotni a socialni pojisteni? Tuny reforem ktery akorat vyhanej lidem z kapsy penize a statni dluh pritom roste vic a vic. Je to tady jedna velka zlodeja. Normalni clovek je buzerovanej kde se da a velky ryby sou vysmaty. Za komunistu se nepohldlny lidi likvidovali fyzicky a ted nas budou likvidovat existencne.

Anonym (30.4.2007 11:04:39)

nejen to oni tě donutí aby jsi se sám fyzicky zrušil

Anonym (7.5.2007 18:40:56)

no chtelo to pozorneji cist toho Orwella - 1984, tam se pise, jak to s nama dopadne, jen je zajimavy, ze vetsina myslela, ze je to o totaci a ono je to kupodivu o nasi budoucnosti...

Anonym (7.5.2007 18:45:30)

dokonce i takova drobnost jako webcam tam je, premitam sakra jak to ten chlap mohl vedet

jmeno (22.6.2007 18:59:14)

Kecy tady existuje tolik trackeru,ze kdyby nekdo chtel polozi to do tydne na lopatky,ale jim e nechce ono jim to vyhovuje ze maji na co svadet ztraty.Jak nekdo muze bojovat proti piratstvi a pritom nevidet desitky trackeru a nic s tim nedelat.Stacilo by polozit par trackeru a kleslo by to na polovinu,kde neni torrent neni co stahovat.Ale tady kazdy jen dela ze neco potira ale ve skutecnosti je tak liny ze se boji ze neco najde a bude muset neco delat.A tak trackery Zettor,rybniczek a podobne dal prosperuji.

Haf (3.1.2008 10:53:30)

Oni nemusí hledat všechny lidi. Třeba podle tvojich názorů a IP vyberou tebe a pak tě budou třebe dva měsíce sledovat a nakonec spadne klec. A jako prevence vyfasuješ nejvyší trest.

Anonym (7.5.2007 18:49:44)

tady by se hodila parafraze te zname veticky PRACH JSI ..... jen bych to v moderni dobe trosku prizpusobil vseobecnemu marasmu: vzdycky jsme byli jen lejna a taky lejnama zustaneme (teda aspon pro ty nahore)

J (26.4.2007 21:26:20)

jak je daleko doba, když LP od anglických kapel stálo 1/3 průměrného měsíčního výdělku a amíky jsi vůbec nesehnal. Možná si tenktát říkali..,,kdybych na desku vydělával jen jeden den ! "

Anonym (7.5.2007 18:37:40)

a jak se od komunismu lisi to, ze nejaky kseftujici fotrik v predstavenstvu velky firmy urcuje, co si poslechnout muzu a co ne??? ja si totiz originaly vetsinou kupuju, jenze ...., vetsinou prave ty nejzajimavejsi veci se v katalozich velkych firem bud honosi nalepkou "vyrazeno z distribuce", nebo jsou dostupny z v japonskych verzich napr za 1500Kc jedno audio cd. Trochu mi nedochazi ten rozdil ...

Ladis (25.4.2007 10:49:16)

No konečně si zaprovokuju a někdo mi na to skočí.

gejdaX (25.4.2007 12:13:22)

Jo, český zákony vymyslela parta ... Sorry že to tak říkám, snad nikoho nenaštvu, ale jinak se to už říct nedá. Už to tady bylo řečeno - OSA si mastí kapsu kde jen může a schovává to za ochranu autorských práv. Pokud jste aktivní hudebník tvořící songy, automaticky si vás OSA "vezme pod ochranná křídla"... ?? Nechcete? To je jim jedno. Vyberou si za vás prachy. Ha. A situace ohledne sledování dat, co jdou někomu z a do počítače, to mi přijde taky ilegal. Neměli by k tomu potřebovat soudní povolení, když už takovou prasárnu dělají?? To je jako někomu sledovat mejli. Prostě humus. By mě zajímalo, jestli by s tím politici začli něco dělat, pokud by se jim před sněmovnou shloučkovalo pár set lidí (klidně i víc) a zkusilo je upozornit na tyto, podle mého názoru mimozákonné aktivity.

Anonym (28.4.2007 13:45:35)

a co ti v tom emigrování brání ? přece komouši sou už několik let jinde a tak máš volný výběr kde budeš žít....

Anonym (25.4.2007 06:56:07)

Jo to jsou ty české zákony. Jedni to neřešili vůbec, přišli další, řeší to úplně opačně než by bylo vhodné - kocourkov...

Pepík (25.4.2007 07:51:37)

Tak řekl bych, že největší zloději jsou právě oni. Když si vemu kde všude platim autorský poplatky, tak hudba a film by měli být uplně zdarma.. Nejlepší je když si koupíte film na DVD za nějakých 500 Kč a pak zjistíte že je to totalní kravina. Nebo si koupíte CD za 300 a dá se z toho poslouchat jen jedna písnička. Když CD bude stát 50 a DVD 100, tak lidi nebudou mít potřebu si to stahovat a koupí si to. A prodělat by určitě neprodělali. Když film stojí třeba 500 Kč, tak si ho koupí 100 lidí, ale když bude stát 100, tak si ho koupí 1000 lidí. Takhle jsou vydavatelství jen sami proti sobě. Kupoval sem si teď tiskárnu a autorský poplatek tam byl 40 Kč a to nemluvim o každym prázdnym CD, DVD, Video a DVD rekorderu. To rovnou můžou hodit autorský poplatek na každý prázdný list papíru..

Tlama (25.4.2007 13:31:24)

Ale tam už je dávno :-)

BaronDevil (25.4.2007 08:00:54)

Celkove nikdy nechyti "velky ryby". Dycky to odnesou lidi, ktery nasdili nejake 1-2gb (i kdyby MP3), ale nikdy nechytnou blbecka, kterej proda denne 100 CD/DVD nekde na ruzku a vydelava tezky prachy na demenci Protipiratskyho uradu. Policajti nabehnou a pak jsou desne nadseny z toho, ze zabavili PC ktery ma (dneska prumernych) HDD 200 GB a zabavi nekomu jednu z mala zabav - poslouchani muziky a neberu v potaz to, ze je to ve vetsine pripadu PC, ktery se neda nazvat "nadupany", protoze na jiny uzivatel nema. Ale typek, co ma 3 TB HDD, masinu ze by se za ni nemusela stydet ani NASA a vypaluje, sdili a vydelava... Toho nechaji bejt. Pripomina mi to situaci s drogami napriklad... A taky lidi se na policii podle toho koukaji: Kdyz chytnou nekoho z toho prvniho prikladu, tak si vsichni reknou, ze proste chteli obetniho beranka, tak ho maji. Takze takhle si nikdy uznani verejnosti neziskaji. Kdyby (ono se to sice nestane, ale kdyby) chytli toho druhyho, tak si rekneme, ze to je (s prominutim) idiot a ze si o to sam rikal...

Anonym (25.4.2007 12:00:48)

"Celkove nikdy nechyti "velky ryby". Dycky to odnesou lidi, ktery nasdili nejake 1-2gb (i kdyby MP3), ale nikdy nechytnou blbecka, kterej proda denne 100 CD/DVD nekde na ruzku a vydelava tezky prachy na demenci Protipiratskyho uradu." He ja cetl a slysel pouze o lidech co meli nasdileny data v radech 100 GB. O "maly rybach" jsem nikdy nic neslysel. Jen vam reknu jak to chodi. Proto aby na vas PCR mohla podat trestni oznameni, pro nelagalni sdileni dat, musi mit samozrejme dukazy. Dukazy mohou ziskat pouze tak, ze: 1. Bud se pripoji na huby - prsote p2p site a budou od vas stahovat data 2. Pripoji se do site vaseho ISP a budou to monitorovat zevnitr (pak vam nepomuze sni neverejna adresa - byt za proxy) ,ovsem musi ziskat kompletni dukazy, tzn, pokud si treba spustite program uTorrenty a zacnete sosat filmek , mp3, programy, stahujete vetsi rychlosti nez odesilate a pokud po skonceni downloadu vymazete ze sheduleru dostahovany soubor, PCR maximalne ziska kus cehosi coz neni dukaz! Pak staci mit zasifrovany disk a nepalit programy na DVD/CD a podle me mate vystarano. Bohuzel nevim jak to chodi, pokud treba ziskaji spoustu neuplnych dat, tak jestli mohou ziskat povoleni k domovni prohlidce. Jen dodam, pokud pouzivate VPN ci mate nejak jinak zasifrovane spojeni, tak jsou v prdeli nic nepoznaji, maximalne tak kam ty data putuji.

MK (25.4.2007 08:27:08)

Až na to, že jen stahnutí filmu či hry není NELEGALNÍ resp. tímto se zákon neporošuje...až v případě, že tyhle nahrávky - audio, video etc... sdílíte a poskytujete dalším osobám....

Anonym (25.4.2007 10:55:40)

Hry, respektive software je nelegalni i stahovat, pokud vim. Filmy a hudba nikoliv, ale u softwaru jsou pravidla trosku jina, i kdyz to nema logiku, protoze to, ze neco stahnu, neznamena, ze to mam nainstalovano a pouzivam to. Mit doma kopii CD Photoshopu by logicky preci nemel byt problem, kdyz ten program nenainstaluju a nepouzivam ho.

korosu (25.4.2007 20:45:17)

Promin trochu se mylis ikdyz mas jednu kopii bez originalu je to nelegalni a pritom nemusis to pouzivat. Co se tyce P2P propojeni lide znaji asi jen to dc++, vzdyt je tolik peknych mnohdy mnohem lepsich programu P2P nez doprosovani o slot na dc++ PS sranda bude az me navstivi tak to zavarim OSU asi na pet let nez to dekoduji u me a ja si za svou kolekci hodim masli, pac mam kvantum originalu a verte oni i na to sahnou pri zabavovani. PS2 Uz vyrabim katanu s napisem "korosu osa" a necham ji zpecetit a budu je pomalu a tise likvidovat :)))

Lou (25.4.2007 10:57:36)

No jo, ale na P2P to co stahujes zaroven nabizis, tak skutkova podstata byla naplnena!

Anonym (25.4.2007 11:07:08)

Blbost, jsou ruzny typy p2p a na velkym mnozstvim z nich nemusis to, co stahnes, sdilet. Takze nasdilis legalni data a stahujes hudbu a filmy. V podstate je to svinarna vuci dalsim uzivatelum, ale to ted neresime.

Bilbo (25.4.2007 10:54:07)

Hm...jak uz sem psal v jiny diskuzi. Staci si poridit sifrovany pripojeni pres VPN a nikdo nevi, co stahujete a sdilite. 128bit sifrovani neni v soucasnosti nikdo schopen real-timove rozsifrovat. Na netu vcetne p2p atd. vystupujete pod uplne jinou IP adresou, takze pro fizly vypadate jako clovek z uplne jiny zeme (mam to zaplaceny u firmy, ktera neni z CR). Pokud by se zase mrkli na vasi linku jako takovou, tak nic nezjisti, protoze pres ni tecou sifrovany data a oni nedokazou zjistit, co konkretne prenasite, takze s tim slavnym skenovanim site :), o kterym silne pochybuju (podle jenom vlezou na DC++, sosnou si neci list a jdou k nemu), na sifrovany pripojeni stejne nemaj. A objem dat bez toho, aby mohli presne urcit, co dany uzivatel prenasi, nemuze poslouzit jako dukaz. Museli by mit konkretne seznam veci, ktery byly sdileny.

Enigman (25.4.2007 11:17:14)

Od jaké firmy máš VPN? Já co jsem koukal, tak u nás se dá seshnat VPN za 150 Kč měsíčně. Samozřejmě s veřejnou IP adresou, rychlost ale jen 1024 kb/s. Určitě se tím vyšachuje provider, který tak nemám vůbec tušení, co za data tam tečou, maximálně může sledovat kolik jich tam teče. Co když si ale policie vyžádá, komu firma tu IP adresu přidělila?

Enigman (25.4.2007 11:22:20)

http://www.vpnhosting.cz/ http://www.2gm.cz/ Pokud víte někdo o dalších firmách, které nabízejí VPN, tak se námi podělte.

Enigman (25.4.2007 11:29:21)

Tak u té první firmy se dá přikoupit dalších 1024 kb/s za 40 Kč měsíčně...

Petr (26.4.2007 00:19:38)

Neznate nekdo nakou britskou VPN firmu. Potreboval bych mit britskou IP a nejak se dostat zpozaproxy.

Ludva (13.9.2007 16:47:30)

VPNHosting má teď docela povedenou free variantu. :-) A je to i docela rychlé.

Bilbo (25.4.2007 11:35:30)

www.trackbuster.com Jsou to Nemci, neuchovavaji v logu vubec nic. Plati se to pres PayPal, dalsi stupen anonymity, protoze u trackbusteru neni vubec cislo vasi karty nebo uctu. Data uchovavaji pouze pro dobu nezbytnou k vytvoreni pripojeni, dale informace o vasich pripojenich k nim atd. vubec neukladaji, takze i kdyby k nim nekdo prisel, tak mu nic nedaji, protoze nic nemaji ;). Takze nejake vyzadani komu byla ta a ta IP adresa pridelena je prakticky nemozny. Soucasne na webu vystupujete IP toho serveru a tu samou adresu maj i desitky dalsich uzivatelu jejich sluzeb (je to stejny jako na skolni siti, ktera jede pres jeden server) - vam server priradi neverejnou adresu ve stylu 10.0.0.190, ale ta verejna je pro vsechny, kdo jsou pres ten server pripojeny, stejna. To znamena, ze je doslova do pismene nedosledovatelny, kdo mel kdy jakou adresu. Obzvlast kdyz pri druhym pripojeni se pripojite treba pres druhej server a dostanete zase uplne jinou verejnou i neverejnou adresu. Stoji to asi 3 kila mesicne a neni to omezeny rychlosti ani objemem dat. Diky tomu, ze jsou z cizi zeme, to budou mit fizlove zas o neco slozitejsi. Ale porad je to v EU. Pokud nekdo najde neco v Rusku nebo Kazachstanu apod., byla by to bomba. Tam uz by to totiz bylo totalne neprustrelny. Kazdopadne se na ne musi takhle :) na zmetky. Jo a co se tyce registrace, ta se dela na prezdivku typu "nikdo" :D a zalozit si kvuli tomu mail ve stylu nikdo@mail.cz umi snad kazdej :).

makky (25.4.2007 21:29:34)

To ti nepomůže, oni zjistí veřejnou ip adresu přes kterou se připojuješ, kontaktují firmu kde si platíš VPN a ti jim s radostí řeknou kdo to platí a mají tě.

Jirka (25.4.2007 18:53:50)

Jen ať přijdou :-) Poskytovatel musí údaje vydat jenom když poskytuje telekomunikační služby. Jinak nemusí ani žádnou evidenci vést (a rozumná organizace samozřejmě nebude dělat něco co nemusí). A to nepočítám zaNATování pár stovek počítačů za jedinou veřejnou IP.

Anonym (25.4.2007 19:03:51)

myslim ze stahovani hudby je naprosto legalni, navic poplatky za me plati napriklad lide kteri si koupi pametovou kartu do fotaku .)

petr (25.4.2007 19:06:28)

plati i ti kteri vytvori svou diplomovou praci na VS a dou si ji nekde okopirovat, z kazde stranky zaplati autorsky poplatek procem paradoxne oni sou autory ale osa uz nemuze dohledat toho kdo to vytvoril tak si ty penize jednoduse necha a pak si udelaji zasedani dozorci rady ktera ma asi 60 clenu nekde na bahamach :-)

Tomas (25.4.2007 21:17:19)

Tahleta organizace http://www.bsa.org sleduje sdílení dat. Pokud stahujete přes torrent (automaticky i stahovaná data sdílíte) nějaký program, který bsa hlídá a máte pevnou IP. Váš ISP bude upozorněn, že z této IP byly sdíleny data a porušovány autorské práva. Dostal jsem upozornění po stáhnutí Adobe Acrobat přes Azureus. Nevím jestli by pomohlo nastavit v Azureus šifrovaný přenos dat

Anonym (25.4.2007 21:32:00)

Co mas za providera? Jinak, precti si prispevky dole. Zaplat si sifrovany pripojeni pres VPN a nikdo nic nevi. Zapnutim sifrovani v Azureusu + pouzivanim PeerGuardiana 2 (aktualizovat ho jednou denne) taky nic nezkazis. Myslim, ze tahle trojice opatreni je natolik dokonalym stitem, ze nemaji sanci se k tobe dostat - hlavni je ale samozrejme to VPNko.

Hurvajs (25.4.2007 21:44:53)

No, tak by už konečně mohli udělat DC++, STRONGDC se šifrovaným přenosem dat a bylo by po starostech.

Anonym (25.4.2007 23:07:48)

No to rozhodne nebylo, protoze kdyby si takovyho klienta nainstalovali a zacali pouzivat, tak by stejne vedeli, co sdilis. Jedinou skutecne fungujici ochranou je to sifrovany pripojeni pres VPN.

Anonym (25.4.2007 23:25:40)

Blbost! VPN ti zaruci bezpecnost pouze mezi tebou a serverem VPN, na ktery jsi pripojeny. Za timto serverem se data rozsifruji a dale putuji nesifrovana. Takze v konecnem dusledku je to uplne stejne, jako kdyz pouzijes/nepouzijes sifrovani v p2p klientu

Jméno. (25.4.2007 23:40:48)

Takže ten kdo by používal šifru by už byl případný podezřelí že muže konat něco nekalého .. i k tomu by určitě došlo.. oni nejsou hloupí a každý kdo častěji navštíví , je jedno jestli DCčko,-strong( či torrent ) něco podobného kde se sypou častěji data si umí posvítit . My jsme malí figurky a vjeste , že když budou chtít tak nezmůže nikdo nic , bez ohledu jestli někdo něco tahá nebo nabízí !! Svět je malí , a vjeste že na každého jednou dojde , čím déle si bude někdo hrát s ohněm , tím pravděpodobněji na něj dojde !! Jen tak dál hoši

Anonym (26.4.2007 07:20:13)

Tomu uz se rika paranoia. Jenom podle trafficku a toho, ze nekdo pouziva sifrovany data k tobe nenabehnou. VPN je stary 20 let a pouzivaji ho bezne velky firmy, lidi se pres nej pripojujou z domova do firemni site a prenasi taky rada z nich dostat dat - kdyz treba pracujou s databazema atd. To, ze pouzivas sifrovany pripojeni neni dukaz niceho. Je to asi stejnej dukaz jako, ze ses mafian, protoze sis nechal nainstalovat trojity zamky na dvere, aby se ti nikdo nedostal do bytu.

Anonym (26.4.2007 07:18:12)

Ty voe :D, ale o to jde. Oni nejsou schopny dosledovat diky tomu sifrovani , co prenasim. Na druhou stranu mam siti uplne jinou IP adresu, takze primo na v p2p mou skutecnou identitu nezjistiti a tim padem se nemuzou ani zamerit na mou linku. Jsem pro ne Nizozemec, mam nizozemskou IP adresu. A kdyz zas pujdou po my lince, tak z ni neziskaj zadnej dukaz, protoze jsou data sifrovany.

Anonym (26.4.2007 09:53:55)

Ty vole, vubec si to nepochopil. ONI monitoruji primo nejaky hub (dc). Pripoji se proste jako obycejny user neco nasdili a stahuji od jinych, az nastahuji od lidi potrebny mnozstvi dat, samozrejme vi o jakou IP se jedna , tak si zjisti na koho je ta IP psana. Zjisti, ze ve vlastnictvi ji ma nejaka firma poskytujisi VPN. Tak jsou za firmou a ta samozrejme ve svem vlastnim zajmu poda PCR informace kdomu byla tato IP poskytnuta. Osobne bych nespolihal na to, ze jak tu nekdo psal , ze nejaky VPN poskytovatele nemaji o zakaznikovi informace, podle me je to blbost. Minimalne MUSI mit v zaznamech vasi skutecnou IP, coz bohate staci :) Ovsem nejsem si jistej jak se postupuje v pripade pokud mas VPN z jineho statu , mozna by PCR kontaktovala jejich policii , ale to nevim... Obcas PCR minitoruje primo sit tveho ISP, proste na hlavni gateway si pichnou zarizeni a vedi vse, toto se pouziva v pripade, pokud zjisti, ze z te dane site se sdili a stahuji nelegalni data a uzivatele jsou za neverejnou IP.

Anonym (26.4.2007 10:55:37)

"Obcas PCR minitoruje primo sit tveho ISP, proste na hlavni gateway si pichnou zarizeni a vedi vse, toto se pouziva v pripade, pokud zjisti, ze z te dane site se sdili a stahuji nelegalni data a uzivatele jsou za neverejnou IP." Omlouvam, se chtel bych to opravit , nevidi vse, ale vidi traffic kam to smeruje na jaky port a cas, to obcas staci na odhaleni clovicka na p2p hubech, ktery se schovava za NATem sveho ISP.

Anonym (26.4.2007 14:49:51)

Blbost, kdyz pouzivas sifrovani, tak vsechny data tecou pres port 1194 - web, p2p...proste vsechno, takze oni absolutne nevedi, jaky konkretne porty v tom tunelu pouzivas, protoze 128bit nerozsifrujou ani kdyby se staveli na hlavu. Takze jediny, co zjisti je, ze na tvy lince tecou data, ale uz nezjisti jaky a tim padem nemaji zadnej dukaz. A vysokej traffic neni dukaz.

Anonym (26.4.2007 18:30:09)

Samozrejme, pokud se pouzije VPN nic nevedi, ale tahle praktika, napichnuti ISP, se bezne praktikuje, 99,9% useru na p2p ani nevi co je to VPN ci sifrovani

Anonym (26.4.2007 18:58:10)

:) A o to jde. Ti, kteri tomu nerozumi a sosaj pujdou do kytek, zatimco ti zkuseni, kteri se proti vypatrani zajisti, budou v klidu tahat dal.

František z Chicaga :-) (27.4.2007 19:15:26)

Tenhle fígl s odposlechem telekomunikačního provozu přímo na GW opravdu může Útvar zvláštních činností SKPV použít. ISP s telekomunikační licencí jí to dokonce musí umožnit a jeho zaměstnanci o tom nesmí odposlouchávanému ani říct. Tomu se lze bránit asi jen tou zmiňovanou VPNkou někam do policejně nespolupracující země a nebo sám u ISP pracovat na pozici kdy žádost o odposlech musí jít přes tebe. Pak už PČR moc možností nemá. P.S. Zdravím mjr. Ing. Krále - když tam za ty prachy stále zůstáváte tak si to užijte :-)

Anonym (26.4.2007 14:48:14)

Jenze vtip je v tom, ze pro poskytovatele toho VPN neplati stejny pravidla jako pro telekomunikacni spolecnost. Celej vtip je v tom, ze ta firma, co to nabizi, neuchovava zadna data v logu a registrace je na prezdivku. A jelikoz tam neni nikde v logu, kdo kdy pouzival jakou IP adresu, tak i kdyby k nim prisli, tak oni jim nic nedaj, protoze u sebe nic nemaj. Na tom maj postavenej byznys. Kdyby tam ukladali data o tom, kdo mel kdy jakou IP apod., tak to muzou rovnou zabalit a nikdo by si tu sluzbu od nich nekoupil.

Anonym (26.4.2007 18:27:37)

Kdyz myslis, ja rikam ze je to blbost, a kazda spolecnost ma zaznamy.To by v tom zachvili meli peknej bordel! "Kdyby tam ukladali data o tom, kdo mel kdy jakou IP apod., tak to muzou rovnou zabalit a nikdo by si tu sluzbu od nich nekoupil." Blbost.

Anonym (26.4.2007 18:57:17)

Je videt, ze tomu technicky opravdu nerozumis. Oni o tobe udaje maj a to tri - login, heslo a mail. Nic vic nepotrebujou - muzes se prihlasit z jakykoliv IP adresy, neni to vazany na tvou adresu, takze kdyz klienta pro to VPN nainstalujes na jinym compu u z namyho a doma nebudes prihlasenej, tak se normalne prihlasis u znamyho. Takze tvou IP oni vubec nezjistujou. Neukladaji tedy do logu, jakej uzivatel (jeho prezdivka, mail, heslo) se prihlasuje z jaky IP adresy, tudiz nikdo zpetne nemuze dosledovat, jaka IP adresa byla prihlasena pod jakym loginem. Dalsi vec je, ze kdyz ti vyprsi predplacena sluzba treba na mesic, tak musis vyplnit novou registraci na novej mail atd., tudiz ses pro ne uplne novej uzivatel. Takze jeste jednou - jediny, co oni maj je tvuj login (napr. "nikdo-cz"), pak heslo a mail, kterej si kvuli ty registraci zalozis - nikdo@seznam.cz apod. Nic vic o tobe ta firma, ktera to VPN poskytuje nema a tim je zajistejna absolutni anonymita. Na tom maji zalozenej byznys a proto jim to tak frci. Kdyby to takhle nebylo, nikdo by tu sluzbu vcetne me nechtel. Ver mi, ze vim o cem mluvim, v dany problematice se pohybuju.

Josef (27.4.2007 10:43:27)

Tahle myslenka je spravna (prikaz k vydani veci, zakon o elektronickych komunikacich...) ale pouze za predpokladu, ze tvuj poskytovatel VPN funguje v CZ. Pokud pouzijes VPNku s koncem nekde na druhem konci sveta (Jizni Korea, Butan... tak preju UZC SKPV PCR hodne stesti pri zadosti o pravni pomoc :-) Pak je i dalsi moznost jak tohle cele velmi elegantne obejit, ale protoze tyhle diskuse s oblibou sleduji prave ruzni hajzlici z PCR (a nasledne zkouseji figle typu "navadeni k trestnemu cinu" a podobne) tak je sem psat nebudu :-)

Anonym (27.4.2007 18:42:31)

Kdyz pouzijes VPN z jine zeme/kontinetu, tak ty rychlosti stahovani NEMUSI dosahovat rychlosti VPN, jelikoz ISP si kupuje rychlost do NIXu, ale ta rychlost plati pouze pro CR/SR, pripadne okolni staty. Do osatni siti muze byt mensi, dle smluv mezi nima. Ale jak se rika nemusi prset, staci kdyz kape :), vsak ono se to stahne....

Tom (27.4.2007 19:04:04)

To je samozrejme pravda, ale pak uz se problem redukuje jen na to najit si ISP, ktery ma dostatecnou zahranicni konektivitu a koupenych 10Mbit mi umozni plne pouzivat i kdyz pujde 99% provozu mimo NIX. A samozrejme mit druhy konec VPNky nekde, kde je minimalne 2x takova konektivita nez mam ja sam.

Enigman (28.4.2007 01:17:37)

Ten poslední odstavec by mě moc zajímal. Co použít nějakou proxy a napsat to sem jako anonym?

Bilbo (28.4.2007 01:31:25)

Ja sem pisu celou dobu pres proxy - respektive VPN SSL ;) se 128bit sifrovanim a tudiz je na tyhle strance pod mym prispevkem IP adresa serveru, kterej se nachazi v Bonnu. Takze zdravim vsechny z Nemecka, je tu celkem pekne a dneska krasne svitilo slunicko.

Anonym (30.4.2007 17:30:54)

89.176.12.86

Anonym (30.4.2007 17:32:46)

UPC ? 89.176.12.86

nikdo (30.4.2007 17:36:16)

89.176.12.86

František z chicaga (28.4.2007 08:56:02)

Koukni o pár postů níže, myslím že Josef chtěl navrhnout mnou popsané řešení :-)

Enigman (28.4.2007 10:43:41)

Z toho jeho příspěvku to vypadá, že je ještě nějaké další řešení kromě použití VPN do cizý země. To mě právě celkem zaujalo a proto jsem se zeptal.

František z chicaga (28.4.2007 12:30:56)

Však to tady písu - založit si vlastního ISP, který nebude poskytovat služby nikomu dalšímu (neveřejná síť) a udělat si vlastní spoj do NIXu a do zahraničí. Zmizí tím možnost napíchnout se na GW poskytovatele protože ta je pod tvojí kontrolou a ani žádné informace o zákaznících z tebe nedostanou protože žádné nemáš. Poslední varianta je omezit sdílení na sítě 10/8 :-)

Enigman (29.4.2007 01:00:20)

Tak to už snad vyjde levněji VPN... ;-) P.S.: Tu poslední větu jsem nějak nepochopil... :-/

Anonym (26.4.2007 07:33:40)

Jelikoz pises, ze je to stejny jako pouzit sifrovani v klientovi, tak je videt, ze nevis vubec o cem mluvis, protoze je preci jasny, ze vzdycky budou muset bejt data nekde desifrovany a vzdycky se nekdo dozvi, co to je za ty data, ale jde o to, ze diky VPN nikdo nevi, kdo jsem. Vystupuju pod IP serveru, tu samou IP maj dalsi desitky uzivatelu pripojenejch pres tenhle server a mou skutecnou IP adresu neni nikdo schopen zjistit. A kdyby se zase zamerili primo na myho providera, tak mezi mnou a tim "VPN serverem" je tunel s sifrovanejma datama, takze tam taky zjistej prd. Sorry za dva prispevky, ale chtel sem to jeste vic vysvetlit, aby kazdy pochopil, co tady resime ;).

Anonym (26.4.2007 09:56:06)

Viz muj prispevek napsáno: 26. dubna 2007 v 09:53 Samozrejme pokud je zjisteni slozite a je to relativne mala ryba hazise na to bobek, a jde se na dalsiho clovicka.

frido (27.4.2007 08:42:04)

Na Linuxu mam šifrovaný diskový oddíly. Jestliže si policie odnese můj komp, přeji příjemnou zábavu při luštění klíče. Nevím jestli neco takového existuje i pro Win.

Bilbo (27.4.2007 09:21:06)

Existuje, ja mam zasifrovany data 256bit sifrou s 20ti mistym heslem (velky, maly pismena, specialni znaky i cisla) - nerozsifrovali by to ani za nekolik let.

sele (27.4.2007 09:43:57)

A od kud myslíš že máš ty klíče? Kdopak myslíš že je dává do oběhu? já vím že tvůj klíč ( pokud klíč říkáš tem čísílkům a písmenkám a znakům co zadáváš)zrovna nikdo nemá , ale rozhodně je někdo držitelem šifrovacího softu , tam je klíč t otvoje jsou jen znaky do softu nic víc . To je jako kdyby jsi řek že do trezoru se kromně tebe nikdo nedostane protože klíč máš jen ty :o) , nebuď bláha , a co výrobce trezoru? Zrovna tak je to s tvou 100% šifrou :o) nebo jsi vyrobil nový šifrovací softík? to by byla jiná , potom věřím že nikdo nebude mít úspěch. Ale to musí být tvůj původní software včetně nového jazyka který tady ještě nebyl.

Bilbo (27.4.2007 09:56:46)

Ale blbost, data se zasifrujou pomoci urcityho typu sifry, ale ta sifra je zalozena na tom hesle. Pri vytvareni klice pohybujes nahodne mysi a vytvori se nahodnej klic, podle kteryho se to zasifruje. Rikam nahodnej, to znamena, ze bez hesla se do k datum nikdo nedostane ani kdyby mel nastroje tvurcu toho softwaru, protoze se jedna o nahodnou kombinaci.

kuli (28.4.2007 14:45:36)

No a to heslo je co? vrat se do školy člověče. Snad to heslo je k tomu aby se uvedl do chodu ten , jak ty říkáš náhodný klíč , a kde jej to heslo podle tebe najde? nebo to je taky náhoda že to po zadání hesla dekryptuješ? bože bože, matematici vy už přeháníte a zapomínáte na základy logiky . Už toho máte v hlavě moc.

Tomik (27.4.2007 10:31:38)

Nemoznost desifrovani obsahu (v rozumnem case) i pri dokonale znalosti algoritmu je jednim ze zakladnich predpokladu prijeti dnesnich sifer (viz treba AES). Takze analogie s mechanickym zamkem tady pouzit nejde, protoze ani autor zamkoveho systemu, ktery bude mit ty dvere pruhledne ten zamek stejne neotevre. Tady je principem funkce matematika, kterou vetsina populace alespon naznakove zna a rozhodne neni tajna. Jedine nebezpeci pro sifry by bylo v pripade nalezeni odpovedi na nektere zakladni otazky soucasne matematiky, ale to je velmi nepravdepodobne. Ochotne to risknu a disk zasifrovany AES-256 dobrovolne predam Policii k hledani dukazu proti me :-)

Chuta (27.4.2007 21:42:39)

no na to pozor! :) co kdyz se najde nejaky chytry ciselny teoretik a najde rychly algoritmus pro faktorizaci velkych cisel.. anebo bude uveden do provozu skutecne prakticky fungujici kvantovy pocitac... ale je fakt, ze oboje je pomerne malo pravdepodobny. pricemz osobne sazim na to, ze pravdepodobnejsi je ta druha moznost.

hidec (28.4.2007 14:42:29)

Já bych řek že tyto stroje mají k dispozici , že není problém nic dešifrovat pro toho kdo šifru vytvoří.

Tom (28.4.2007 18:39:03)

Doporucuju si nastudovat alespon zaklady principu modernich sifer (DES, AES)... a pak teprve placat na diskusich podobne nesmysly. Resit NP-uplne problemy v ploynomialnim case dneska nikdo neumi, protoze kdyby umel tak to urcite bude pouzivat nejenom na lamani sifer a svet se to dozvi. A protoze uz doslo k par zastavenim trestniho stihani z duvodu ze znalec nedostal data ze zasifrovaneho disku pachatele tak verim ze ani PCR tenhle zazrak neumi. Sifra neni kus textu ("heslo") - je to matematicky postup jak z otevreneho textu vytvorit jiny, ktery nese stejnou informaci ale ne zjevne.

Enigman (28.4.2007 01:12:52)

A držitelem TrueCryptu je prosím kdopak?

XXXXX (30.4.2007 09:16:12)

Ty seš vůl. Co víš o sifrováná, elektronickýmpodpisu, DES atd. Zjevně NIC. Tak radši drž hubu

Haf (3.1.2008 10:49:31)

Mladíku spíše jsi vůl ty. Policie tě jen vyzve, nedáš kod dostaneš sto tisíc pokuty nebo dva roky nadvrdo.

Jméno. (25.4.2007 23:42:11)

Takže ten kdo by používal šifru by už byl případný podezřelí že muže konat něco nekalého .. i k tomu by určitě došlo.. oni nejsou hloupí a každý kdo častěji navštíví , je jedno jestli DCčko,-strong( či torrent ) něco podobného kde se sypou častěji data si umí posvítit . My jsme malí figurky a vjeste , že když budou chtít tak nezmůže nikdo nic , bez ohledu jestli někdo něco tahá nebo nabízí !! Svět je malí , a vjeste že na každého jednou dojde , čím déle si bude někdo hrát s ohněm , tím pravděpodobněji na něj dojde !! Jen tak dál hoši

Wamp (26.4.2007 01:39:01)

To je dobra uvaha, a co takhle když zamknu auto na parkovisti, urcite tam mam drogy, jinak bych ho nezamykal. A co zamknutí bytu? Proc ho zamikám? Ze bych tam mel na cerno atomovku?

Jméno. (26.4.2007 13:14:27)

?..jaky zamikani ? otom se nebavim ..a kdyz uz tak zamikas aby te nekdo neokradl, ja nekdy auto nezamikam , kdyz v nem nemam nic , nemam duvod jej zamikat..cim vic retezu a zamku a trezoru tim je to okatejsi ze tam je neco co by stalo zato

Bagdad (26.4.2007 14:54:34)

Myšlení i pravopis nezvratně dokazují, že jsi primitiv.

Jméno. (26.4.2007 15:36:48)

no jo zamykání , o tom se nebavím ..a když už tak zamykáš, tě někdo,já někdy nezamykám , když v něm ,důvod , zamykat..čím víc řetězů a zámků, tím okatější , něco.... je to lepší, aby jsi to pochopil , jak sem to myslel ??

Jméno. (26.4.2007 15:40:46)

a o tom zamykání sem to nezačal , myslím že takoví přirovnaní se nehodí k mému názoru , proto jsem reagoval tak jak sem reagoval.. a bez urážení !!

Jméno. (26.4.2007 15:46:34)

a uznávám že ty chyby byli opravdu do oka bijící .. nechápu co se mě to promítalo kebulou , asi spěch

Bagdad (26.4.2007 15:56:11)

Tak tedy ano, chybami se člověk učí. A ty jsi se poučil, takže nejsi primitiv, ale byl jsi jenom trochu zmatený. P.S.: V každém případě jsi ale charakterní člověk, protože jsi si za svým zamIkáním stál pevně a neochvějně! :-)

Jméno. (26.4.2007 16:22:30)

No to je pravda že sem to tam hodil.. a zrovna několikrát za sebou..a ne jen to..uznávám že holt někdy ten češtin má kobylka :/ .. sem to přirovnání od Wampa nějak nepochopil , a vůbec , psal sem to trochu v ne střízlivím stavu, tak to možná je blbost co jsem napsal .. ( a už mě prosím neprobýrejte, nebo se z toho zblázním ) :-)

Anonym (27.4.2007 01:19:05)

vzdyt te nikdo neprobira:)

SnadJaNe (29.4.2007 23:57:48)

Bagdade bagdade, primitivove litaj, ale koukam - zato ty si nak extra uvedomelej :D haha - dobrej thread zacinam se bavit ;)

Anonym (26.4.2007 22:09:57)

A co třeba takhle ... uznávám, že ty chyby byly.....

Jméno. (26.4.2007 22:32:37)

pravda

lepek (26.4.2007 16:07:52)

to je jasný to je hoch z V.b

Wamp (26.4.2007 22:42:27)

Já jsem jen chtěl říct, že pokud něco šifruji, tak je to z důvodu aby se to nedostalo do nepovolaných rukou. Pokud přenáším šifrované data například HTTPS tak se určitě děje něco proti zákonného. Prostě v už by jsi měl někdo uvědomit že kdysi se vešlo na jednu disketu 5 her a dnes se vejde 1 hra sotva na 1 DVD. Tím chci říct, že roste náročnost na HDD a samozřejmě i na internet. Internet není už jen e-mail a web, internet už je něco víc. Já dělám měsíčně 400Gb download a 250Gb upload. A to opravdu nic nesosám ani nesdílím. Prostě pracuji s daty, kterých jsem autor a tudíž by je nemá právo nikdo analyzovat. A co třeba taková wifi sít? Kde je třeba 200 lidi na jedné IP? Každej budemít download cca 10GB (online hry, skype, radio, tv, youtube, email, web) měsíčně což je 200 x 10 = 2000GB a hle máme tu na ipku mega sosače. Spíš by si tu někdo měl uvědomit proč to lidi raději ukradnou? Než si koupit origoš. Možná proto, že když si koupím originál, tak mi hrozí zase nějaký rootkit od Sony či Starforce, kdežto když to sosnu z netu tak už je to bez těchto legálních výhod.

Jméno. (26.4.2007 22:57:58)

jojo , jasny..de vidět že o tým víš mnohem víc jak já. Sem to psal zrovna v menším rozpoložení , to jen byla taková moje úvaha co mě napa.. :)

Anonym (4.5.2007 19:48:05)

ty Trubko zamykat se pise s trvrdym Y! nezapomen si nezamikat auto

Anonym (5.5.2007 00:04:48)

no joo, sem naspal zase neco :/ .. ovsem kdyby sis cetl o kousek niz tak tam sem to uz uznal tu moji kravinu .. , takze dekuji pekne za upozorneni

petr (26.4.2007 18:17:39)

no uz vidim jak naka protipiratska organizace chce soudni povoleni na nekoo kdo si obach stahne naky film, nejdriv se budou zamerovat na lidi kteri prodavaji tyto veci za ucelem zbohatnuti

Jméno. (26.4.2007 18:31:12)

To jo, spíš půjdou po těch co jedou ve velkém a kšeftuji..

Nepřítel OSA (26.4.2007 00:09:35)

Myslím, že by bylo docela zajímavé, kdyby se někdo místo přikrčení rozhodl přejít do ofenzivy: jak je možné, že si nějaká IFPI jen tak "monitoruje" - rozuměj odposlouchává - síť? Není jim do toho zrovna tak málo jako do telefonních hovorů? Což je za to zažalovat? A může policie na základě ilegálního odposlechu zahájit sledování? A co provider, který si nadělá do kalhot a nedej bože nějakému soukromému subjektu IFPI předá data o "zločinci" ve své síti? Což jej zažalovat za neoprávněné předání dat třetí osobě?

Haha (4.5.2007 15:26:11)

Oni neodposloucahvaji sit je moc nezajima co si presne prenasis jim staci kdy odkud kam ... a urcite to provider neda soukromemu subjetu ale policii...

Anonym (26.4.2007 16:17:54)

myslim ze kapacita ceskych veznic by na tolik lidi nestacila.. jedine udelat z CR vezensky stat.. a odstrihnout od internetu :)

Anonym (26.4.2007 18:51:46)

az tu bude prumerny plat jako v jinych zapadnich statech EU tak pak nebude zadnej warez potreba

Petr (26.4.2007 20:48:30)

Heh, to nic není proti tomu, co jsme zažili my, po našem koncertu. Hraju již nějaký čásek v kapele, hrajeme koncerty podotýkám s vlastníma písničkama a po odehraní koncertu nám přišel formulář z OSY, ať napíšeme seznam skladeb co jsme hráli a oni nám pak pošlou kolik máme zaplatit. Jelikož nejsme členy OSA (ani jako kapela) tak jsme jim volali jestli si dělají srandu, že chtějí abysme jim platili za vlastní písničky? Nedělali... Dodnes po nás chtějí 285 kč za náš koncert. A to se stalo v prosinci 2006! To je potom kocourkov! Syčáci jedni... pan Janda si potřebuje zaplatit další studio asi.... Doufám, že se mi jednou do rukou dostane nějaký člen OSY na našem koncertě, kde bych ho předhodil našim metalovým fanouškům! Zase se mi zvýšil tlak... Se nesmím rozčilovat..Hough..Dopsal jsem... A chci za svůj výtvor honorář od OSY !

Anonym (26.4.2007 21:59:15)

Tydlety trendový svině nakopat do.... určitě tu písničku znáš :)

Anonym (29.4.2007 20:32:23)

Pokud bych se měl vyjadrit k tomuto prispevku, musim konstatovat, ze bohuzel je tomu tak. OSA na to ma dnes jiz legalni narok pote, co jest v tzv. ucinnosti novy autorsky zakon. Tedy pokud neoznamim OSE predem, ze budu hrat vlastni veci , musim ji zaplatit, jako bych hral veci prevzate, resp. ktere ona zastupuje. Je to sice dle meho nazoru na tzv. ustavni stiznost, ale samosebou to je na dlouho. Pokud mate zajem, jelikoz se timto drobatko zaobiram (jsem advokat), tak se ozvete. P.S: Pokud by Vas bylo i vice (mineno vice autoru) bylo by lepe. Marcel homepost@email.cz

Carlos (30.4.2007 23:21:02)

Ano i já potvrzuji , že je to pravda osobně jsem se s tím setkal jelikož jsem taky hrál v kapele a myslím si že ten zákon podporuje monopol OSY člověk nemá v ČR možnost si vybrat jinou společnost ,pač je to zákonem dané...BuĎ tomu dobře nerozumím anebo je to na hlavu postavené...

AiMLEzZz (2.1.2008 21:51:04)

Takové bandě vyděračů jako OSA bych nedal ani padesátník.

humus (27.4.2007 16:28:35)

Víc než 13tisíc kont dolarových milionářů v ČR policii nezajímá, ale tak zvané velké množství přenesených dat na internetu opravňuje policii rabovat v bytech a kriminalizovat daňové poplatníky. Aby chránili společnost před zločinci a vrahy, na to má policie lidí málo. Na ulici policajta neuvidíš a když, tak kasíruje za parkování.

kalkul (28.4.2007 14:56:21)

Chtěl bych se pozastavit ještě nad další variantou trestní odpovědnosti za jakési " KOPÍROVÁNÍ " , pokud vím tak se někdo dopustí trestného činu , pokud způsobí škodu vyšší jak 5.000 Kč - nebo je to více? , a ted počítejte prosím , kolik bych musel zkopírovat filmů jestli že jeden přijde na cca 500 kč? = 10 filmů , nebo hudby? jedno CD cca. 200? tj 25 CD s hudbou tj, cca 300 skladeb , no nevím jsou zajisté experti co toho mají daleko více , ale to není předmětem debaty pro ty co si šušní ve svém kompíku nějaké 3 filmečky a pár hudbiček těch se tato debata vlastně netýká, takže ani mně :o) já si pustím na streamu co chci protože vím kde , a jinak bych musel prosedět u TV a PC a monitoru celej život a to rozhodně nemíním, jsem zdravý a normální člověk a tak valím na pívo a nebo k vodě , čau

Eser (29.4.2007 06:08:30)

bohužel, tady byl zákon formulován tak, že porušení autorského práva je trestný čin, tedy rozšíříš dál jednu staženou mp3, porušil jsi zákon a spáchal jsi trestný čin

Anonym (4.5.2007 19:45:41)

Eser na zakony se vyser

luky (29.4.2007 10:28:04)

je to celkem opravdu usmevne kdyz si nekdo mysli ze pouziti vpn ho cinni anonymnim na siti ..skoutecnost je ale uplne jina ..jstli to nevite chtraci tak podle poslendiho zakona EU co prijala i ceska republika musi kazdej ISP nebo poskytovatel netovejch sluzeb z duvodu prevence kvuli terorismu a jiny trestny cinnosti zalohovat po velice dlouhou dobu vsechna logy ...skutecnost je takova ze pokud by nekdo opravdu tlacil na nejakeho poskytovatele VPN aby mu vydal logy tak v pripade ze by takovy poskytovatel odmitl zaplati obrovskou pokutu coz zrejme jak sami chapete snese takova firma jednou dvakrat a pak to radsi zabali ....tolik k anonymite na internetu ...podle myho jedina a nejlepsi cesta je nepouzivat P2P site s soustredit se spis na sluzby jako je rapid nebo tak kde vicemene nikdo krome rapidu vasi ip nevidi ... to ze by nekdo monitoroval ciste prutok siti je podle me nesmysl na zaklade stazenejch dat pokud chybi dukaz nikdo zande informace od isp bez prikazu soudu nedostane..a to jak me potvrdil znamy co dela na policii neni vubec tak snadna vec

Anonym (29.4.2007 10:54:14)

Ajjaj. No ja myslim ze stemi LOGy to neni zas az tak horky viz http://forum.routeros.cz/viewtopic.php?t=1408&postdays=0&postorder=asc&highlight=logov%E1n%ED&start=0 Jak se sm muzes docit ani na CTU poradne nevedi co chteji, tak jako v jinych zakonech co vydaly nasi prasaci poslanci, je tam tolik der a nikdo poradne nevi co. Pokud se pouzije VPN, ISP nic nevidi, max port IP a traffic. Pokud pouzijes VPN nekde v tramtarii, tak si muzes byt jisty, ze te stihat nikdo nebude. Je to prone prilis velka zdrzovacka, kdyz na p2p jsou desetitisice lidi, co zadne zabezpeceni nepouzivaji a maji verejne IP :)

Anonym (29.4.2007 11:10:26)

Poskytovatele VPN nejsou provideri telekomunikacnich sluzeb z pravniho hlediska, tudiz zadne logy vest nemusi a ani nevedou.

kuboř (13.9.2007 19:41:14)

Já bych to okomentoval slovy z jedné písničky : "Kašlu na to co se nemá co se má..."

drtikol (29.4.2007 21:02:23)

až se bude prodavat v obchodech hudba a filmy za rozumne ceny přijatelne nam normalním smrtelníkum tak to přestanu stahovat z netu.DO TE DOBY FUCK OF!

karkul (30.4.2007 10:58:10)

To není v rozumné ceně. Tak ať to nestrkají na net a je pokoj. Ty necháváš venku auto odemčené s klíčky v zapalování? Co myslíš kdo se dopustil přestupku proti zákonu? Pokud ti to auto šlohnou a zjistí se že jsi měl odemčené a s klíčky v zapalování , tak ti řeknou že jsi nabádal k zločinu a od pojišťovny nedostaneš ani floka. A nikdo tvé auto ani nebude hledat. Tak jak to je? Jak to tady vlastně funguje? V podstatě jsou umělci a tvůrci vyčůraní , nejdříve ti podstrčí pod nos odemčené a pohozené dílo a pak tě uhání že jsi jej použil a nikdo je neuhání za to že si dílo nezajistili. Tečka.

Anonym (6.6.2007 18:34:09)

Hm...ty máš fakt přehled :D děláš jako kdyby to na net dávali sami tvůrci... :D lol!!!A to s tim autem je uplně neco jinýho!A je to v rozumné ceně,copak si mam kupovat každé album za cenu okolo 500,-???

Anonym (5.5.2007 00:20:20)

Dokud se bude kdejakej zlodej na tom prizivovat tak ta cena jen tak neklesne,viz nase skvela vlada ktera ma vyplaty az 70tisic EUR mesicne!!! CHtelo by to udelat uz v tomto state poradek!

Petereček (30.4.2007 14:20:59)

Stahuuujte všiichni :) jestli ěnkdo půjde pod 1 TB měsíčně tak jste slabí :) pořááádně to taste

Anonym (30.4.2007 16:38:29)

Terebajt nedam to az jedine na tom 8 Mbitu :D. No sranda musi bejt. Ja rozhodne nejsem zastancem nejakej pochybnejch rekordu v tom, kolik dat za mesic se da stahnout. Je mi celkem sumak, jakej mam traffic. Pohybuju se kolem 400 GB down. HD video je HD video, takze to rozhodne neni tak, ze bych tahal absolutne vsechno jako nekteri naruseni jedinci travici dny naklikavanim filu. Vzhledem k tomu, ze ma ve vysokym rozliseni film asi 4-8 GB, vychazi jeste rada serialu (1,4 GB epizoda, nektery 2 GB), tak tech 400 GB neni nijak sileny cislo. Pred par lety bych z toho padal do kolen. Po prichodu Blu-ray, HD DVD a rychlejsiho internetu je to asi stejny jako sosnout pred peti lety 50 GB.

Anonym (30.4.2007 16:39:39)

Samorezrejme "Terabajt". To je preklep. Ja jen, aby zas nejakej chytrak hned nepsal, ze nevim, jak se ta jednotka jmenuje.

Tom (4.5.2007 17:00:47)

No mimochodem stejně, aby mohli nakouknout do účtu (váš tel. účet), tak musí mít povolení od soudu. Jen tak, že by tam došel nějaký policista a řekl ukažte mi kdo je majitel tohohle čísla tak to nejde.

Anonym (4.5.2007 17:08:29)

To mas pravdu, ale ziskat toto povoleni je docela snadny a rychly

Andy (4.5.2007 19:41:31)

Andy (4.5.2007 19:56:06)

No, zas tak jednoduché s tím soudním příkazem to není. Strach by měli mít zejména stahovači v komunitách a ti, co opravdu sosají hodně, zejména každou pi... . Osobně nechápu vymaštěnce s mesíčním down 500G a více. Nějak mi uniká, co s tolika staženým materiálem dělaj a jiné vysvětlení, než že s tím kšeftujou mne nenapadá. No, vlastně jedno jo. Že jso úplně vypatlaní. Mám taky rád hudbu a filmy, ale kdybych toho stahoval tolik, že si toho někdo všimne a půjde po mě, tak nějak nevím, kdybych se na to stíhal dívat, nebo to poslouchat:-). Asi to chce trochu zapojit rozum:-)

Anonym (9.5.2007 08:39:02)

Rika ti neco HD video? 500 GB HD videa je asi stejny jako 100 GB beznyho downloadu divxu, hudby atp. A pokud nekdo sosa plny HD DVD a Blu-ray Discy (v prumeru ma film 20-30 GB), tak to dela neco kolem 15ti filmu. Myslim, ze 15 filmu za mesic neni pro filmovyho fanouska prilis velky cislo.

J (22.6.2007 20:15:21)

Lol no tak je vypatlanej když musí mít všechno co se objeví v HD místo toho aby byl trošku skromnější a měl to v Divx. Bože to jsou argumenty...

Macara (2.8.2007 10:48:58)

a jak je to s Rapidem? ten ma prece obrovske ulozny dat, kazdy o nem mluvi, to neni na cerne listine? navic vybizi k zaplaceni prispevku jako premier user, to uz neni jen napomahani k sireni autorsky chraneneho dila, uz je v tom obchod, i kdyz malinky(poplatky tak na provoz se mi zda). Ja Rapidu fandim. Dokud citim, ze se dila siri mezi lidem z kulturni nebo sberatelske vasne, tak jsem na jejich strane a OSE bych vzkazala, ze je to proste technicky pokrok, ze uz nemuzou tezit prachy z nedostupnosti, protoze si kazdy snadno cokoliv a na vlastni naklady zdostupni. Mozna se proste blizi zase doba, kdy se okolo filmu a hudby nebudou tocit ty zavratne sumy penez. dokonce se mi to zda fer.stejne to neni umerne s kvalitou, spis naopak. A co se tyce prizivovani se na P2P nebo i jinak, proste kseftovani za zisk, tak mi to prijde trochu podobne jako dnes legalni urcity typ obchodnika(drive proste smelinar), ktery koupi v A mouku a za rohem v B ji proda o 3 koruny draz. Mouku sam nevyrobil a jenom usnadnil jeji dostupnost tam, kde byla poptavka. Stejne jako warez, ktery sice film nekupuje, ale investuje do stahovaciho zarizeni. Myslim, ze tohle se casem samo "trzne" upravi, lidi nebudou kupovat neco, co si jinde stahnou snadno zadarmo. tak jako ted :) Ale popravde nevim, jestli to neni az moc naivni. Treba se casem vytvori podzemni warez sit, do ktere spadne autorovo dilo a vsichni za to budou chtit zisk. treba uz nikdo nebude chtit nabizet nic zadarmo, kdyz uvidi, ze vetsina si dela rentu z cernych poplatku...tak nevim.(a pardon za ten dlouhy vylev) Macara

POLICIE (5.5.2007 00:16:55)

Neposlouchejte ty canci a tahejte si co chcete!!!Od toho platite ten podelanej autorskej poplatek aby jste s tim mohli i obchodovat!!!

Anonym (2.8.2007 19:01:47)

on po vás váš ISP pozaduje autorsky poplatek????

majkl (3.1.2008 21:13:27)

To sice né, ale na každé prázdné cd/dvd/mp3 platíš automaticky už v ceně autorský poplatek.