Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Pohltí Microsoft linuxové firmy?

Pohltí Microsoft linuxové firmy?

Anonym (21.6.2007 00:00:00)

Jako by se poslední dobou roztrhl pytel s uzavíráním smluv mezi jednotlivými linuxovými firmami a Microsoftem. Microsoft nedávno nařkl linuxové distributory z porušování patentů, ale nabízí jim dohody. Společnost Novell už není jedinou černou ovcí linuxové rodiny. Členů přibývá.

Anonym (21.6.2007 09:37:51)

BUde to tak, ze se linuxovy svet rozstepi na dve casti - Microsofti pohunky a zbytek. Netroufam si ale rici, kdo ma vetsi sanci vyhrat.

Anonym (24.6.2007 12:38:14)

Snaha rozštěpit linux je zřejmá. Kvalitou svých produktů to Microsoft nedokáže, uchyluje se tedy k jiným metodám.

jj pohltí (21.6.2007 09:42:49)

I linuxáci se nechají skazit penězi,jen jsem zvědavý co budou říkat zarytí linuxáci na koho pak budou nadávat když ne na Microsoft.

Hugozhor (21.6.2007 12:12:44)

A je to tady! Další bojovná diskuse Microsoft Windows versus Linux all distribution. Je stejně komické někomu cpát násilně "wokna", stejně tak vysvětlovat jak moc úžasný je Linux. Život je otázkou volby. Ať si tedy každý vybere co se mu líbí. Zapomíná se, že podvědomí pracuje opačně než-li vědomí. Budete-li zarputile někomu tvrdit, že tahleta věc je dokonalá bez jakýchkoliv chyb a zároveň hanit věc druhou, těžko si někoho získáte na svoji stranu. Zachovat si objektivitu, když sem zaujatý pro tu či onu věc je VELMI těžké. A ze všeho "nejlepší" je když se vám druhý snaží řídit vlastní život. Vždyť je přeci úplně jedno, kdo jaký používá systém! Důležitý je, že je s ním spokojený a pokud není, může ho jednoduše změnit. Používat něco jenom proto, abych se "zavděčil" té či oné skupině je podle mne snobismus. Každý přece musí sám vědět, co je pro něj nejlepší. Pokud bych měl představit oba systémy čerstvému ještě nezkaženému uživateli, položil bych mu dvě základní otázky: 1) Co chce na PC vůbec dělat a 2) Jestli to co chce dělat vyžaduje speciální software. Celá ta hádka je potom naprosto směšná.

Bill (21.6.2007 15:55:13)

Nejde o hadku, ale ide o PREMRHANE MILIARDY A LUDSKE INTELEKTUALNE ZDROJE ktore sa mohli investovat v inych oblastiach. Ak by sa investovalo fifty/fifty (50/50) tak nemam namietky!!! Ak nieco v MrkvoSofte nevedia vyriesit VZDY TO OKOPIRUJU Z UNIXU!!! a nikto ich za to nezaluje :o) Pamatam casy ked sa pri instalacii Windows v "pouceni SUHLASIM" upozornovalo ze: "SPOLOCNOST MS NERUCI ZA SKODY SPOSOBENE OS WinXY" pretoze je urceny pre deti a zeny v domacnosti,...a na NETe su k dispozicii informacie o prehratych sporoch spolocnostou fy MrkvoSoft s roznymi Poistovnami, Bankami, Koncermi = este ze bol k dispozicii UNIX!!! Kedze zuri demokracia "nech si kazdy pouziva co chce", pre hry je Windows zabehnuty. A tych par programatorskych fanatikov, studentov, administratorov lokalnych sieti, provajderov,... nech ma Linux, a je to.

Eser (21.6.2007 18:14:19)

cc, tak mi vrtá hlavou, co pana Klimánka žere na duši. Copak, snad vám nějaký linuxový guru nepozvracel noťas, když jste mu předváděl Windows blista, sry Vista.

Autor (21.6.2007 18:40:10)

Já už nestačím žasnout. :-D Můžete mi říct, co vám na tom článku vadí? Snad vůbec to, že jsem napsal slovo LINUX? Nebo jaký máte problém s příjmem zpráv ohledně smluv mezi jednotlivými distributory a MS? To se o tom ani nesmí psát? Nebo jsem nesložil nějaký rituál a nenastudoval nějaky OSS korán? Já se musím takovým případům jako vy opravdu smát. Asi vás zarazí, že tento příspěvek píšu z Kubuntu FF.

Eser (21.6.2007 19:15:48)

co mi vadí, snad jen to, že se občas mrknu na tento server a chci si udělat přehled koho zase dusík naštval. Podívám se nedávno a narazím na reklamu na Visty, podívám se dnes, zas článek o linuxu, tak nevím, jsem snad někde na suse portálu, či snad na fóru o ubuntu/kubuntu ? Když už se chlubíte na čem to smolíte ty své dobré i nedobré články, tak já na : ubuntu 6.10, jsem línej přejít na 7.04, asi nahodím až 7.10, hry hraji na Win XP, o kterých tvrdím, že jsou nejlepším emulátorem, každej měsíc posílám pár dolarů na Cedegu a doufám, že jednou nebudu Win na hry potřebovat. V práci mám Win 2000 a je mi celkem šuma fuk zda jste dnes něco nastudoval nebo ne. Jěště by nebylo marné sem začít tahat, zda je lepší AMD, nebo Intel. A pokud by nebylo už o čem debatit, tak můžeme pokecat o Travianu, na kterým jste to hrál serveru? Já jsem na dvojce.

autor (21.6.2007 19:33:00)

:-D Promiňte, ale jinak to nejde. Můžete mi říct, o čem to hovoříte? :-D Takže fajn, sice jste zcela otočil, ale vezmem to takhle (seznam mých článků za červen): 01. 06. 2007 O2 spustilo ADSL 2 Mbit/s za 179 Kč 04. 06. 2007 Bezplatný bezdrátový internet v Praze dostal zelenou 06. 06. 2007 GTS Novera zrušila datové limity FUP 08. 06. 2007 Internet od 802.cz zrychlil ― až 5x 11. 06. 2007 Vodafone bude nabízet internet přes ADSL 15. 06. 2007 Linux skoro nikdo nepoužívá ― Vista jej s přehledem drtí také 18. 06. 2007 Telefónica O2 navýší datové limity FUP u ADSL 21. 06. 2007 Pohltí Microsoft linuxové firmy? Není zas až tak těžké si všimnout, jaká témata převažují. Světe div se, ale sekce "Články nejen o aDSL" říká, že vycházejí články, které nejsou jen o aDSL. Jinak řečeno, ne všechny články jsou o aDSL technologii nebo poskytovatelích internetového připojení. Ještě jinak, vycházejí různé články.

Eser (25.6.2007 10:35:53)

ale já jsem neotočil, jen si osobně myslím, že z toho prvního článku příliš moc čiší reklama na Visty, za několik dní sem dáte další článek o linuxu,tak si jen tak říkám, co vám na něm vadí, že jste se tak rozepsal

Paris (25.6.2007 14:32:17)

Vážení diskutující a vážený autore. S počítačem jsem začínal v důchodovém věku, mimo jiné jsem vyučen chovatelem koní. Takže žádné velké přednosti abych vstoupil do světa počítačů. V prosinci to bude dva roky co mám počítač a tak se stále považuji za pokročilejšího začátečníka. Začátky byly opradu těžké protože jsem se učil sám pomocí knížek, brožur, do dnes odebírám časopis Jak na počítač , a samozřejmě díky svým chybám kterých bylo požehnaně. Ale dnes jich je čím dál méně. Počítačový expert už ze mne ale nebude. Proč jsem tento úvod napsal. Sám se divím kde jsem našel odvahu vstoupit mezi takové počítačové experty, kterými se to v diskusích jenom hemží. To snad ani nebyla odvaha ale drzost. Tak se omlouvám. Články pana Klimánka a jeho spoluautorů nečtu zase tak dlouho, neboť jsem o tomto webu nevěděl. Je to škoda, neboť pro mne jako počítačového negramota jsou velmi poučné. Velmi mne rozšiřují obzor v PC oblasti a mnoho rad z těchto článků jsem použil ke spokojenosti mého PC. Např. jak vyčistit počítač. Nikde jsem si nevšiml zaujatosti pro jeden OP systém ale velmi objektivní hodnocení. Co se týká OP systémů, fandím všem kdo se snaží přijít s něčím novým a oživit počítačový svět. Teď bych se chtěl omluvit právě všem diskutujícím že v těch článcích nevidím to co oni, že totiž autor nepíše o ničem jiném než o tom mizerném Linuxu a neustále vychvaluje OS Windows. Ale to že vidím v těch článcích naprosto něco jiného, určitě je způsobeno mou malou gramotností v počítačovém světě. K autorovi: Pane Klimánek, Vám ještě nedošlo, že Vaše články po většině čtou odborníci, že je vlastně svými bezobsažnými články, zaměřenými pouze na jedno téma urážíte? Vy si myslíte že když vyjmenujete články které jste údajně napsal na jiné téma jmenované od 1.6.20007 do 21.6.2007 že to někoho ohromí nebo dokonce přesvědčí o tom že také umíte psát o něčem jiném? Ani náhodou. Já si mohu takové články nechat napsat od odborníků a za nepatrnou odměnu vyjdou pod mým jménem. Příště upozorněte na svém webu že tyto články jsou určeny pro laiky jako jsem já. Ti Vám budou vděčni tak jako jsem já. Na závěr se jenom divím , že nikdo z těchto expertů nenašel odvahu a neřekl: Autore: jdi od toho, jdi do lesa sázet stromky neboť naše životní prostředí je ve velmi špatném stavu a já Ti zatím ukáži jak se píší články. S pozdravem Miloslav Šaloun.