nonferatus (23.12.2007 17:46:44)
Já se podepisuji pod vše, co je v tom článku. Všechny tyto programy používám několik let a k běžné práci plně postačují. Dokonce outlok expres i explorer mám kompletně odinstalované a nijak mi nechybí (tedy kromě situací, kdy si o ně říkají nablblé programy, které vyžadují jejich přítomnost v systému) Mimochodem do thunderbirdu existují stovky pluginů, z nichž některé pomohou udělat z něj skoro rovnocenného konkurenta otlocku z office. OOo zas umí konverzi do *.pdf.... foxit reader je zas několkanásobně rychlejší než akrobat.... Je tisíc důvodů proč open source používat. Rovněž však uznávám, že někdo může mít tisíc důvodů proč je vůbec nepoužít. Rozhodně je ale dobrým počinem o nich lidem říct. Pokud někdo pracuje alespoň jednou týdně s dimenzemi a tvoří OLAP krychli, pravděpodobně nebude hledat inspiraci pro instalování programů v takovýchto článcích. Myslím, že drtivá většina uživatelů PC sem tam něco napíše v textovém procesoru (dopis, či životopis), případně otevře nějakou tabulku. Zlomeček z té drtivé většiny si pak dokonce několikrát v životě jednoduchou tabulku sami vytvoří. Pro tyto ,,běžné uživatele" bohatě stačí i Abiword a Gnumeric, které jsou rovněž open source a proti MSO, či OOo nesrovnatelně svižnější a běží téměř na každé staré vráně. Další obrovskou výhodou většiny těchto programů je pro tebe, vážený běžný uživateli, skutečnost že tyto programy takřka v nezměněné podobě existují i v linuxu a dalších alternativních systémech. Takže rozhodneš-li se jednou některý alespoň vyzkoušet, nebudeš mít ten první zoufalý dojem, že jsi v neznámém prostředí.