Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Co přinesl Ježíšek, co přinese Nový rok?

Co přinesl Ježíšek, co přinese Nový rok?

Anonym (29.12.2007 00:00:00)

Tak jaký byl Ježíšek? Co vám nadělil pod stromeček, děti? Všetečná otázka, na kterou někdy ani není radno slyšet odpověď. A někdy se ani nemusíte ptát. Jdu si takhle po náměstí ve Svitavách a co neslyším.

Mšntos (30.12.2007 11:59:53)

Dobrý den, moc pěkný článek. Já osobně jsem si nepřál žádnou elektroniku ani nic podobného, taky jsem pochopitelně žádnou nedostal, i když je mi 14. Myslím, že bez elektroniky se dá v klidu žít.

David (30.12.2007 13:10:27)

No otázka je, jak starý člověk je a co všechno mezi elektroniku počítá. Asi bych dokázal žít be MP3 přehrávače. Oželel bych možná i notebook (i když by to bylo nepříjemné). Ale například dneska večer chci jít na pivo s kamarádem. S kamarádem, který tu v Praze je na koleji a tudíž nemá pevnou linku. S kamarádem, jehož mobil se porouchal a já teď čekám zdali se připojí na ICQ a dohodneme se konečně, kdy a kam půjdeme... No a marně vzpomínám, jak jsem se SAKRA domlouval s kamarády v době, kdy mi bylo třeba deset a mobily ještě nebyly :-D Elektronika zasahuje do našich životů daleko víc, než si myslíme, a oddělit jí opět někam dál, pryč, to by bylo hodně těžké...

Anonym (30.12.2007 20:42:44)

a co takhle vypadky proudu, pred 20ti lety bylo normlani ze nesel treba par dni proud.. mozna vesnicani to jeste zazivaji, ale ja bych se v praze asi unudil k smrti :)

newbie (31.12.2007 15:52:28)

Článek sice poměrně zajímavý ale s tím předsevzetím nevím.. Je myslím že je v této oblasti situace stejná (a horší) než je tomunapř. s auty.. Taky vznikla určitá iniciativa, den bez aut se tomu říkalo... A jak to dopadlo? Defakto nebylo poznat nic protože dnes už to bez aut a tedy elektroniky holt nejde. ps. představte siže by si třeba v nemocnici udělali ´´den bez elektroniky´´

Anonym (1.1.2008 12:07:08)

Stejne jako skoncily konske povozy po stovkach let, skonci jendou i auta. A stejne jako se lidi driv bavili ctenim knih a dne sposlouchanim MP3ojek, za sto let se budou bavit zas uplne jinak ;-)

Mach37 (2.1.2008 17:27:15)

Hmmm to ten kluk asi neměl internet - a hral hry kterejm nerozuměl jezdil s autem a prostě mačkal šipky... - když se hoto třeba zeptalo na něco tak tam něco odklikal(třeba profil si udělal: ghghjghghfhghg) - já sem ve 4letech si ve Windows Media Playerovi našel písničky-vyhledáváním chtěl se "Zlato pojď na to" tak sem to napsal a něco to našlo :-) - a to sem ještě neuměl číst! ani psát!

Nitrio (4.1.2008 19:20:08)

Nelze přežít bez počítače déle než den ( pokud ovsem nechcem riskovat trvale poskozeni mozku )

Nevim (6.1.2008 22:01:26)

Myslim, že právě ty už ho máš.

HillPepan (31.12.2007 17:27:36)

No myslím že u nás na vesmnicic jsme poslední několikadenní výpadek proudu měli tak před třiceti léty ...

Anonym (1.1.2008 22:20:21)

Hahaha, to my jsme nechali před hospodou tácek od piva na kterém jsme napsali kde pokračujeme - bez mobilu, ICQ a podobných věcí.

David (2.1.2008 12:50:04)

To je hezký, ale to neřeší problém PRVOTNÍ DOMLUVY kdy a kde, když oba jedeme od sebe z domova :-) Já si pamatuju, že my to jednou (ano, stydím se za znehodnocování veřejného prostranství) načmárali křídou na chodník před hospodou, což byla chyba, protože největšímu opozdilci "zapršelo" a docela dlouho nás hledal (prošel tři "oblíbené" podniky, než nás ve třetím našel :-) )

Pája (1.1.2008 15:01:45)

Autor na začátku naráží na děti a počítače, ale na konci už se vyjadřuje "proti" novým technologiím a elektronice. To jsou ovšem dvě rozdílná témata, v případě dětí a počítačů spíše problematika. Pokud se někomu pokrok nelíbí, může si klidně zřídit někde svou ekofarmu a lízt si tam po stromě ve své nevědomosti a primitivitě, to nikomu neberu. Ale věřím, že všechny ty elektronické věcičky nám především život usnadňují a zpříjemňují. Tak jako všechno i technologický pokrok s sebou nese svou zápornou stránku, v tomto článku představenou právě "dětskými závisláky" (alespoň tak jsem to pochopil), ale jenom proto všechny ty empétrojky neodsoudíme..

David (1.1.2008 17:04:27)

Já bych viděl hlavní problém v tom, že rodiče často dětem počítač či něco jiného pouze KOUPÍ, a tím pro ně končí veškerá výchova ohledně jeho používání, pak už je to na potomkovi, kterého to přirozeně baví a je ochoten a schopen u toho trávit třeba 8-10 hodin denně bez problémů... Všechno s mírou a pohoda... Na druhou stranu, když vidím teď občas v neděli jakousi "temně oděnou" (rozumějte - dress code zřejmě vyžaduje černé kalhoty i vršek a k tomu bledou tvář) "mládež" tak kolem 14-15 let, důležitě pokuřující a s evidentním výrazem ve smyslu "stále je proti čemu brojit!", tak je mi to k smíchu a snad radši budu mít jednou doma počítačového "pařana" než takovéhle černopako :-D

Zlobr (3.1.2008 18:40:48)

Musím souhlasit s tím, že nechápu když děti dejme tomu do 12 let posloucháte v ŠALINĚ "tramvaji :-)" jak si povídají kde kolik příšer zmasakrovali apod. Tady musím souhlasit s Vaškem K. "jestli jste poslouchali jeho novoroční projev" že prostě rodiče řeší vychovů dětí hmotnýma dárečkama jen proto aby se o ně nemuseli starat a dávat jim základní vychování! Nikdo se nebrání vývoji nových technologií, je to jen dobře jak jde vývoj směle kupředu, ale děti by se z toho procesu rozhodně měli vynechat, aspoň do doby než si budou umět sami zavázat botičky :-) To je můj názor a nikomu jeho názory nevyvracím :-)

David (4.1.2008 10:54:47)

Nevím, zase bych PC hry nedémonizoval, pokud to masakrování příšer nepřesahuje únosnou mez, why not, je to zábava jako každá jiná a pokud k tomu přistupuje i adekvátní výchova tak odmítám, že masakrování příšer na monitoru dítě nějak deformuje a ukazuje mu přílišné násilí... To jsou horší jedny večerní zprávy v televizi... Všimli jste si například, kolik má Nova ve znělce v těch "bublinách" různých požárů, bitek, nehod atd? :-) Ale s tím, že rodiče nahrazují výchovu lepším "materiálním zabezpečením" bohužel souhlasím taky a setkával jsem se s tím docela často... Ještě nedávno jsem učil informatiku na gymplu, nota bene soukromém, kde některé dětičky opravdu měly zřejmě co týden nový mobil coby kompenzaci za to, že rodiče vidí půl hodiny denně...