Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Vyplatí se vůbec aktualizovat software?

Vyplatí se vůbec aktualizovat software?

Anonym (4.1.2008 00:00:00)

Udržovat svůj operační systém v bezpečí prostřednictvím aktualizací, včetně dílčích softwarových složek, se obecně pokládá za doporučený krok. Ovšem často jsou celé akce kontraproduktivní ― pády aplikací, selhání systému, nefunkční hardware...

fabio (4.1.2008 00:51:58)

Já osobně třeba winXP neaktualizuju už vůbec...po špatných skušenostech s těma záplatama a následným reinstalem systému teď už několik měsíců sem na XPčkách bez jediné otravné aktualizace a sem spokojený...nod32,firefox jako prohlížeč,nic víc k životu nepotřebuju.A to prolézám kde jaké stránky a s pořádným virem sem se ještě nesetkal...

Xspy (8.1.2008 02:24:45)

Dnes už není cílem tvůj počítač dostat do kolen jako tomu bylo v době prenetální . Dnes je havět ve formě dobrovolně instalovaného addware naprosto shodná s viry - cílem je těžit a případně zneužít čehokoli z dostupných prostředků hostitele. Vista je virus ve vrcholné formě , systém který pečlivě monitoruje a odesílá za tichého souhlasu nadšence kochajícího se Aerem ... Ochrana od microsoftu jež sám přinesl alexu je k smíchu ....

nemam (8.1.2008 11:04:55)

Vistu maji jen fakani co s ni machruji ve skole, pak ti co si koupej novej notas! Jinak drrrrrtiva vetsina je s XP spokojena a nema duvod menit a nezmeni to ani nejaky HALO2

Nargon (4.1.2008 07:22:54)

Ja se ridim pravidlem: Nespravuj co funguje. Takze ikdyz vim ze muj system obsahuje nejaky ty chyby tak se na ne vyprdnu a aktualizace spustim az v dobe, kdy mam nejaky novy program a nemuzu ho stabilne spustit. Vetsinou teda ani po aktualizaci ho nespustim :( ale zkusit se musi vse nez prijde na radu reinstalace os.

nemam (4.1.2008 09:10:32)

Presne!! Kdyz nainstalite wokna vyplati se nacpat tam jen nejdulezitejsi zaplaty na restart a hotovo!! Nemam v pc nic oc bych se bal takze pokud nekdo utoci pres to ci ono tamto ci tohle tak ATTTT kdyz je sikovnej!!! Kdyz se windle stale aktualizuji je to za pul roku nepouzitelne!! Zpomalene des a bes!! Videl jsem to na jednech XP a po roce nepouzitelne vsechno trvalo tejden den co den otravovani s aktualizacema, ve vysledku windle mely asi 5GB Zahazuji a vypinam veskere aktualizace co se win tyce!!! dat tam jen zaplaty proti cervum a nazdar!!

Anonym (4.1.2008 16:06:32)

presne tak. nedavno jsem ja vul nahodou zkusil aktualizovat z Windows Update ovladace zvukovky .. a od te doby mi nesel zvuk dokud jsem nerevertnul zpet na puvodni :(

WIFI (4.1.2008 17:31:34)

Taky neaktualizuju své WIN XP SP2 a to ne z důvodu, že by nebyly legální, ale protože to není třeba. Používám Firefox+ Awasta + Kerio a nikdy žádnej problém s viry apod. Občas projedu systém spybootem. Nikdy žádnej problém, spíš je dříve nutné WIN přeinstalovat po půl roce, po roce z důvodu "únavy" než z důvodu virů a pod.

Wosic (4.1.2008 19:00:54)

Je neuveritelne kam az vede neznalost uzivatelu a tragicke kdo vsechno ma potrebu psat clanky. Windows XP SP2 si automaticky stahl celkem 95 aktualizaci. Na otazku zda se vyplati aktualizovat kdyz se v nich objevilo par chyb se da jen poklepat na celo.

Xspy (8.1.2008 02:08:31)

:) Pravdou ovšem je , že ti uživatelé kteří nemající slavné akualizace povoleny záměrně, mají po offline stazení osvědčených záplat 100x méně problémů než ti co používají automatické aktualizace a musí se vyrovnat s náhlou nefunkčností . Přilrovnání k přelepováním čelního okna nálepkou s varováním je u MS bohužel kus pravdy a jak tak sleduji Linux trable tak nejfunkčnějším systémem je pole záplatami neorané - nejlépe několik let .

Pavel V (4.1.2008 20:59:39)

První, co udělám po instalaci windows je zakázání interního firewallu (používám Zone Alarm) a taky zákaz automatických aktualizací a celého centra zabezpečení. Potřebuju totiž, aby mi počítač fungoval, abych na něm mohl kdykoliv pracovat a ne řešit, co zas nefunguje. Tato strategie mi už několik let vychází - na rozdíl od kolegů, kteří řeší každou chvilku nefunkčnosti po instalaci některé záplaty (dle scénáře 10 chyb opravím a 15 dalších vznikne). Používám Win XP, Open Office, Firefox, Thunderbird, AVG (free), už zmíněný ZoneAlarm a občas pouštím Spybot S&D.

Pilad (5.1.2008 00:07:38)

Když si koupím auto a výrobce zjistí že jsou vadné brzdové destičky a zajistí bezplatnou výměnu,tak jen blázen by toho nevyužil.

Pavel V (5.1.2008 17:13:48)

Ne tak to není. Koupím auto a výrobce zjistí, že pokud budu mít v zimě za jízdy otevřené okýnko, tak se posádka může nachladit. Každému, co zaveze auto do servisu zajistí vyřešení tohoto problému - a to tím způsobem, že nalepí na přední sklo velkej neprůhlednej nápis "za jízdy neotvírejte okýnka". Jelikož se pak zjistí, že kvůli tomu nápisu nemůže nikdo s tím autem jezdit, při další bezplatné výměně pro jistotu odstraní s nápisem i celé čelní sklo. Následně majitelům auta doporučí do vyřešení tohoto problému jezdit jen v létě a max rychlostí 30 km/hod.

Pilad (7.1.2008 21:56:29)

Já myslel kritické aktualizace ale je tvoje věc jak si to vezmeš,Já nikdy s aktualizacemi neměl problém a je zvykem na ně svádět zaneřáděný systém.

Xspy (8.1.2008 02:13:57)

Realtek jsem řešil , explorer už řešit nemusím ..... Záplaty mi ještě nikdy nepřinesly vyšší výkon. Bohužel nevidím jedinný důvod proč systém jakým jsou WINXP , chráněný aplikacemi 3stran v současné době aktualizovat . XP SP3 mne s nejvyšší pravděpodobností mine . Beta nepřesvědčila .