Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Miliony uživatelů internetu v ohrožení?

Miliony uživatelů internetu v ohrožení?

Anonym (30.5.2008 00:00:00)

V době, kdy se v souvislosti s internetem stále častěji píše o otázce soukromí a o dobrém zabezpečení počítačů a i komunikace, přichází zprávy o vážné bezpečnostní chybě, která se může dotýkat milionů lidí.

Anonym (30.5.2008 15:19:02)

Podle mě, není tato chyba příliš závažná, protože si jí doteď nikdo nevšimnul a to už je stará 2 roky a neznamená to, že openssl nešifrovalo, šifrovalo ale těch možných kombinací znatelně ubylo. I když openssl používá spoustu programů pro všechny různé operační systémy, tak se normální uživatel nemá čeho obávat, není moc lidí, kteří by se pokoušeli o prolomení zrovna vašeho hesla, navíc hodně programů nepoužívá jen jeden klič ale třeba i 3 různé, které jsou zaheslovány pomoci jiného algoritmu. Takže když selže jeden, 2 další to jistí.

the.max (30.5.2008 17:19:41)

...jeste stesti ze nepouzivam zadny bububuntu ani blbuntu a jine...:-D Gentoo rulez;-)

Anonym (31.5.2008 09:58:16)

Taky pouzivam Gentoo, ale kdybych byl uzivatel ubuntu, tak by mi to bylo stejne jedno. Navic toto se muze maximalne tykat tech, kteri maji verejnou ip a musi mit spustene ssh, coz nema asi 99% lidi, kteri debian based distra pouzivaji. Navic uz nejaky ten patek je k dispozici oprava, uz predtim nez se zprava uverejnila.