trnorep (18.7.2008 18:39:32)
Windows XP jsou v současné době nejvychytanější OS. Nic podobného zatím na trhu není a bude ještě trvat hooooooooooooodně dlouho, než se podaří ve Vistách vychytat chyby (a že jich bude ještě mnohem a mnohem víc), než se alespoň částečně vyrovnají Windows XP.
Anonym (18.7.2008 20:15:17)
Řekl odborník co umí na PC jen pařit hry :-(
David (18.7.2008 20:27:48)
Visty jsou aktuálně něco jako XPčka před SP2, tedy možná nadějný, leč ještě poněkud nevyladěný produkt :-) XP už rozchodily své "dětské bolístky" a momentálně je to na aktuálních konfiguracích velmi svižný a vyladěný systém...
Jinak co se týče zabezpečení - já nikdy neměl problém ani na XPčkách, na druhou stranu koncentrovanému náporu blbosti uživatele neodolá nic...
Například ve Vistách nástroj UAC (Řízení uživatelských účtů) - vsadím boty, že po určité době začne Bežný Franta Uživatel klikat na "povolující" možnost u každýho programu, kterej se zeptá, protože ho ty hlášky začnou opruzovat a bude ignorovat kterej program o co žádá :-) Pokud vím, tato "featurka" se plánuje opravit právě ve Vista SP2....
Vista není špatný systém, ale XPčka jsou momentálně minimálně stejně dobrá a pro dost ohledů lepší než Visty... Které já sice nijak nezatracuju (z profesních důvodů je mít defacto musím), ale podvědomě cítím, že by mohly být lepší...
Protector (19.7.2008 00:06:10)
No pokud neni člověk tupec a nenainstaluje i vir.exe, tak se to dá vypnout, proto se vždycky směju, když někdo viděl video s vistou, když se ho tam 4 zeptaj, jestli tohle chce opravdu nainstalovat a hned řiká, jaká je to sra.. a přitom ani neví, že to může vypnout.Njn, z obrázků, videí a for se závěry dělat nedaj....
David (19.7.2008 10:33:40)
Věř, že userů co klikají na všechno co přijde je dost, takže uplně rušit UAC, to bych nedělal (i když já už ho vypnul taky), ale je pravda, že zřejmě i MS si uvědomuje, že neustálá buzerace "okýnkem" vede u uživatelů časem k tomu, že v UAC prostě odsouhlasí cokoliv... Proto se chystá jakási "reforma" tohoto nástroje právě v SP2... Bohužel (dle toho jak o tom MS před vydáním Vist referoval), jeden z důležitých prvků zabezpečení Vist je v současné podobě méně efektivní, než se čekalo...
Jinak z dalších věcí co je dobrý vypnout bych jmenoval Superfetch, největší předností tohoto nástroje pro zvýšení výkonu je skutečně to, že je možné jej vypnout :-) Subjektivně se reakce systému po vypnutí staly výrazně svižnějšími (na dualcore sestavě s 2GB RAM) :-)
wss666 (20.7.2008 18:29:12)
Mě naopak ten superfetch příjde celkem k světu. Mám taky 2 GB RAM, jenom mam C2Q Q6600 a se superfetch mi to lítá trochu rychlejc. Ne o moc, ae trochu to poznat je. Samozřejmě u známého, který má 1 GB RAM a 2 GHz procák jsem to vypnul. Tam se totiž superfetch projevil negativně.
Honza (20.7.2008 13:26:37)
No ja si koupil novej notebook, a nebyl to nejakej lacinej shit - takovej na lehci hrani, 3gb ram, nvidia 8600m gs, 250gb disk, stal 22k. Musim rict, ze visty jsem vydrzel mesic, myslel jsem, ze si zvyknu, ale dyl to fakt neslo - se softem problemy, dokonce i kdyz flashget alokoval misto na disku, tak se zasekavaly, a to na dost dlouho, nez se to zase zacalo hejbat. A vykon pri zapisovani do truecryptovy partition asi 100x pomalejsi nez v XP. Jinak ale byly celkem rychly a stabilni, ale presto mi to neprislo rychly dost. Ackoliv to vyrobce nedoporucuje, tak jsem nainstaloval XP a to je teprve fofr, na otevreni okna s oruzkumnikem necekam vubec, ani 1/10s. Ted teprv vidim, o kolik to s vistama bylo pomalejsi. Doufam, ze nez skonci podpora XP, tak ze vymyslej neco lepsiho, protoze ten vykon, o kterej vas visty oberou, je fakt znat i v praci s oknama :-) Jo a baterka mi vydrzi s XP o pul hodiny dyl :-) Podle me jsou XP povedenej a vyladenej system a visty jsou nepovedenej bazmek. Casem se to bud zmeni, nebo to s vistama dopadne jako s windows ME :-D
já (22.7.2008 00:49:38)
spis k cemu davat visty, ne?
Vojta (20.8.2008 13:26:36)
Win Vista vetsina uzivatelu nechce ale Microsoft je dost razantne prosazuje. Zajimalo by me jestli u W2k podpora skoncila taky takhle brzo jako u XP.
Z toho mi vychazi jedine - VYkaslat se na MS a pouzivat Linux.
10001 (16.4.2010 15:19:46)
a na to jsi přišel jak?