Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Hudba z p2p sítí je nakažená novým virem

Hudba z p2p sítí je nakažená novým virem

Anonym (21.7.2008 00:00:00)

A další novinky uplynulých dní: Kuba bude mít internet ― Nezáplatované Windows se nakazí do 5 minut ― Regulace cen SMS i datových služeb na obzoru ― a více..

Al Bunda (21.7.2008 07:04:51)

Windows bez záplat používám 5 let. Výzkumní pracovníci z ISC jsou pěkní kokoti.

Honza (21.7.2008 09:11:16)

Tak pokud jste takovy odbornik, ze nezaplatujete, tak byste stejne nepoznal, ze mate PC plne viru.

petr (21.7.2008 11:21:45)

Ale ale, proč by to nepoznal ? Má přece antivirus a ten by to poznat měl. Zatím jsem ještě nikdy neslyšel nic o tom, že by samy Win XP/Vista uměly poznat napadení virem nebo trojanem. Od toho právě máme ANTIVIROVÉ PROGRAMY.

Peca (21.7.2008 23:26:01)

Tak většinou mi viry ESS rozpozná sám, a to ještě kontroluje soubory během stahování a upozorňuje na potenciálně nebezpečné weby. Myslím si, že aktualizace virové databáze až 4x denně v ESS stačí na to, aby dokázal viry rozpoznat. To bych se spíš bál mít aktualizované XP s Windows Firewall bez ESS. Já mám Windows Firewall vypnutý, protože ten v ESS nezatěžuje výkon PC a dle mého názoru je dostatečně účinný. Neříkám, že jsem odborník, ale s PC už mám nějaké zkušenosti. A to jsem před cca 2 lety jel bez antiviru, a do dnešní doby jsem neměl v pc žádný takový vir, který by mi způsobil nějaké vážnější škody. Nejhorší virus, co kdy navštívil můj HDD, se po startu systému načetl do ramky a otvíral okna internet exploreru s reklamou, který se mi v krátké podařilo odstranit. I kdyby mi nějaký virus zformátoval disk, existují programy, které dokáží data obnovit. A nikdy jsem zvlášť neměl obavy z napadení pc virem. Taky neklikám na každý banner, co kde vidím a neotvírám podezřelé maily a soubory stahuji z důvěryhodných zdrojů. Ale je to jen můj názor a zkušenost, každý ať o své pc pečuje tak, jak se mu to zdá nejvhodnější.

Anonym (22.7.2008 06:57:14)

Ono hodně záleží na situaci, pokud jste třeba za HW routerem s firewallem, tak si můžete dovolit FW v systému vypnout, ale pokud byste byl připojený přímo, tak bez softwarového firewallu moc dlouho nepřežijete. Druhá věc je chochování uživatele - zodpovědné chování Vás uchrání od spousty problémů, ale ne ode všech. Ale je tu další věc (a teď budu konstatovat věci, které prohlásil přímo jeden maník z Esetu) - dnešní viry jsou jiné, než byly ještě nedávno. Dneska není jejich úkolem škodit, ale vydělávat. To znamená, že ty nejlepší viry nejsou vůbec vidět, jenom tiše sedí na PC a čekají na pokyn zvenku. A když ten přijde, stáhnou si další modul a dělají to co jim bylo nařízeno - což může být třeba logování veškeré činnosti uživatele a jeho hesel nebo řízené rozesílání spamu. Destruktivních virů je už hooodně málo. A problém je, že většina antiviráků je schopná odchytit maximálně ten výkonný modul, ale už ne ten dropper. A další problém je, že díky kitům pro tvorbu virů je těch virů strašně moc a výrobci antivirů je nestíhají analyzovat, případně ty viry zasáhnou tak specifickou skupinu uživatelů, že se vůbec k analýze nedostanou. Takže spoléhat čistě jen na antivirus mohou jen dvě skupiny lidí - ti, co žijí v blahé nevědomosti a ti, kterým na PC vůbec nezáleží.

mungo (22.7.2008 11:17:39)

O tom ESS nemám valného mínění - dva PC s ESS, oba nakažené trojanem Vundo - ESS nic nepoznal ...

Peca (21.7.2008 10:19:54)

Máte úplnou pravdu, měl jsem SP3, a celý systém se mi akorát zpomalil, tak jsem to zpátky přeinstaloval na SP2, aktualizace jsem zablokoval a používám Eset Smart Security, přes něj neprojde ani byte zavirovaného souboru.

Martin (21.7.2008 18:41:53)

Peco, že používáte ESS je sice chválihodné, ale to neznamená, že tím pádem můžete brouzdat internetem bez opatrnosti. ESS nedokáže prohledat adresář system volume information a je krátký na některé trojany. Až Superantispyware mě zbavil dvou trojanů ve výše zmíněném adresáři. Takže opatrnosti není nikdy dost, navíc výrobci virů jaou vždy o krok napřed než výrobci antivirů.

Anonym (27.7.2008 12:26:46)

A vam vadi, ze naky vyrobce treba programu na prehravani hudby vi, co si poustite na PC? Nebezpecneho Trojana samozrejme ESS najde bez problemu, mozna ho neodstrani, ale z me zkusenosti minimalne zabrani navazani spojeni

Marek of Persia (7.8.2008 13:05:10)

tak nevim vy asi nejste normalni uzivatele . tazdy den, minutu i sekundu vznikne skodlivy kod (nemusito byt jen virus ) a ten neaktualizovany operacni system a antivirus premuze . Eset Smart Security je velice kvalitni ochrana a pri plne aktualizaci a obcasnem hloubkovem skenovani disku se vam moznost nakazy zmensi na 0%

Tinker (26.7.2008 22:06:27)

Windows nepoužívám, u mě vede linux :D

Anonym (27.7.2008 12:25:03)

presne tak, ja pouzivam Esset Smart Sec. a ten jeste skoro neaktualizuji a nemam nejmensi problem. Kdyz uz musim reinstalovat vokna, tak protoze jsem se hrabal v registrech.

Honza (21.7.2008 09:11:50)

ja vedel, ze se mi format WMA nelibi :) a ted k tomu mam opravdu dobry duvod :)

Anonym (27.7.2008 12:23:54)

Lidi, panika s virama je prahnana. Mam SP2 nezaplatovane XPcka, aktualizace nepouzivam, na kompu mam Esset Smart Security naposledy aktualizovany nekdy pred pul rokem a PC bezi naprosto v poradku, zadne potize nejsou a na netu se nijak neomezuji.