Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Sledujte pohyb zásilek on-line

Sledujte pohyb zásilek on-line

Anonym (24.7.2008 00:00:00)

Přiznejme si to, služeb pošty využíváme díky internetu méně než v minulosti. Nicméně více nakupujeme na internetových obchodech a pomocí nových služeb speditérů lze sledovat pohyb zásilky a to nejen v ČR, ale také v zahraničí.

Cestinar (24.7.2008 06:56:42)

Zdravim, díky tomuto článku jsem se právě dozvěděl, že sledování zásilek u ČP existuje. Paráda. Ale čeština autora tohoto článku je docela chabá. Ve větě "Alespoň že nám z toho komerční televize udělali hezkou estrádu" má být ve slově "udělali" tvrdý Ý, protože televize je ženského rodu. Máte za dvě autore! Kdybyste si to po sobě alespoň jednou přečetl, třeba byste si této hrubky všiml:-)

Anonym (24.7.2008 08:27:26)

Jde spíš o to, že česká pošta je firma, která by měla přejít do soukromých rukou, aby začaly být její předražené služby kvalitní. Samozřejmě monopol na listovní zásilky zrušit! Kupříkladu z německa si pošlete balík do celé evropy za cenu, za kterou přes českou poštu nepošlete stejný balík vnitrostátně z prahy do ostravy, to nemluvím o tom, že nepříjde pošlapaný a cenzurovaný (pootevřený). O kvalitě ani nemluvě - obchodní balík, který má přivézt extra auto nikdo nepřiveze, auto ani neprojede okolo domu, ale druhý den máte ve schránce lístek, že nebyl nikdo zastižen, tak je zásilka uložena na poště.

Anonym (24.7.2008 09:31:27)

Nemluvě o tom, že pořád přecpávaj schránky nejrůznějším nepotřebným reklamním "spamem" (od letáků, který teda moc nevážej, až po katalogy drahejch sra*ek, který si stejně nikdo neobjednal a ty pak ještě např. urvou schránku... vlastní zkušenost). A když ta schránka upadne, tak se ještě najde jelito, který místo na okno u domu dá dopisy pod mokrou rohožku - aby prej neulítly...

mobilopava (24.7.2008 11:10:39)

posílám poštou každý den několik zásilek, doporučené, balíky, obchodní balíky. Za 6 let jsem zažil ledacos. Ztracené zásilky, nezaplacené dobírky - i když byly dodány adresátovi a částky byly vybrány, vykradené zásilky (díra v obálce - nechali jen doklad a vizitku, zboží nikde)... Za poslední půl rok se to rapidně zhoršilo. Problémů je nějak více, cca 1 - 3 za týden. Nevím, čím to je, zda tím, že čím dál více posílám, nebo je to v lidech na poště, kteří nemají motivaci a kašlou na svou práci doručovatelů a nemají svou práci rádi ... při podání reklamace někdy z toho vždy pošta velmi rychle vybruslí ... a nepomůže ani stížnost přes Prahu. Při kontrole nezjistí žádnou závadu. Každý hájí svůj píseček, svůj kraj, své vedoucí. Zákazník je u některých pracovníků pošty ten poslední. Chtěl jsem i poštu žalovat, protože mi kluci a holky v Mikulově udělali podvod se zásilkou - předali adresátovi bez dobírky (jasná dobírka cca 3300,-!!!), adresát mi chtěl zásilku vrátit, běžné vrácení do 14 dnů, špatně vybral, a když se byl udat, že nic za zásilku neplatil, a že chce zásilku poslat zpět, tak pracovníci pošty zásilku od adresáta přijali zpět a poslali, jakoby ji nepřijal, čili s vizitkou nepřijato. Neplatil nic, šlo to na mě. Navíc to zazdili tím, že ten balík tam šel 3 týdny, a mě se vrátil asi po měsíci. A když beru v úvahu, že úložní doba je 14 dnů, tak si nemyslím, že balík tam šel 2 týdny tam a 2 týdny zpět!!! Jak je v dnešní době něco předat bez dobírky, když tam dobírka měla být, jak je možné, aby adresát mohl mít zásilku týden doma, a pak by ji po týdnu pošta poslala zpět, jako že ji vůbec nepředali. Existuje na poště nějaká nová služba, nejřív týden vyzkoušej, podívej, rozbal, pak ti to zabalíme zpět a pošleme zpět, jakobyste to nepřijal??? Uvažoval jsem, že za toto podám žalobu za podvod a porušení listovního tajemství, ale jelikož nemám čas se někde tahat kvůli některým neschopným pošťákům, tak na to kašlu... dostal jsem zpět aspoň celé poštovné...

Haf (24.7.2008 20:07:14)

Nechci obhajovat poštu, každý má svoji zkušenost, ale pracují tam lidé tohoto národa tak proč jsou někdy problémy ? Tento národ nemá žádnou profesní hrdost, ale ukrást na co přijde to špičkový odborník tak proč se lidi divíte ! A chovají se lidé k lidem na poště slušně ? U nás je hulvátů už víc než je zdrávo, hlavně zbohatlíci střední vrstvy. IQ velmi nízké ,ale chovají se jako všemocní chrochtáci nebo ne.

Anonym (25.7.2008 10:46:25)

Právě jsem vypadl ze školství a dělám v soukromém sektoru za 4x tolik s profesním růstem! Chovají se ke mně slušně a kdybych chtěl z práce vypadnout tak po mě kdekoli jinde hrábnou. A to nemám ani dodělanou školu. Řekl bych že na poště je situace stejná jako kterékoliv státní/polostátní instituci. Pokud lidi nejsou motivování a zaplaceni, tak pořádně pracovat nebudou. Každého naštve když práci, kterou odvádí dobře, pak odvádí někdo mnohem hůř za stejné peníze. Vyhlídky na postup žádné.To je taky kapitalismus a trh práce. I to že lidi pracují špatně a neprofesionálně něco signalizuje. Národ za to nemůže. Lidé jsou všude stejní.

Haf (24.7.2008 10:06:22)

Až přejde pošta do soukromých rukou bude hůř a tomu věřte. Už nebude na každém rohu, ale jen ve větších městech. Dále předražené ? blbost. Posílal jsem balíček přes PPL jednou a dost stál 155,- Czk a u pošty jen 85,- Czk. Oproti třeba Německu máte poštu za poloviční cenu a takový gigant jako je pošta koupí zas jen Němci !! a s vedoucím se domluvíte jen německy. hoši probuďte se.

Anonym (24.7.2008 16:30:10)

Nemám rád privatizace, je to jeden velký tunel, pár lidí z toho dycky vytříská pár milionů, kolikrát i miliard, ale věř, že pokud nebude mít pošta monopol na listovní zásilky a půjde do soukromých rukou, tak se bude muset jo ohánět a přistupovat k zákazníkům jak se patří, aby okamžitě neskončila. Já si raději zaplatím 120 Kč za PPL, ti mi ráno zavolají, zeptají jestli budu doma, popř. kam mi to má přivézt a tak jak se domluvíme, tak to je. Do druhého dne, bez jakýchkoliv problémů. Česká pošta ti 3 z 5 balíků (obchodních, kde je jasně psáno, že rozvážejí !) ani nepřiveze, třetí den po podání ti dají lístek, žes nebyl doma, ikdyž jsi byl a tak si ber svoje auto a jed si na poštu, protože se nebudeš tahat pěšky s těžkým a velkým balíkem ! Jasně, ušetřím 35 korun na poštovným, ale musím zaplatit benzín do svojeho auta, amortizaci, čas co jsem musel cestovat a čekat ve frontě - náklady tak 200 a k balíku se dostanu čtvrtý den. Fakt super. No my se ku.va hoši probudíme, až ty začneš počítat v reálných hodnotách a ne jen v tom kolik zaplatíš.

Haf (24.7.2008 20:18:10)

Jelikož já neměl nikdy s poštou problém tak počítám jen v reálných hodnotách. Vše je v lidech a divím se při neustálém nabírání a vyhazování lidí, PPL ještě existuje. Nevlastní žádnou dopravu a může nastat ropná krize a nedoručí nic. Vlastně PPL nevlastní ani žádné terminály vše pronajaté. Dnes tu je a zítra ne.

Anonym (24.7.2008 20:52:50)

PPL patří pod DHL a ti zase pod Deutsche Post, tak bych si dovolil odhadnout, že tu bude i zítra. Co bude pozítří, to neví nikdo :-)

Anonym (25.7.2008 07:41:21)

Však na tebe taky příjde řada, v tom bordelu, co se tam teď děje poslední dobou na poště to nebude dlouho trvat a ačkoli bych nikomu nepřál negativní zkušenosti, tak vzhledem k tomu co tady píšeš si je zasloužíš. Lepší je pracovat kvalitně na pronajatých zařízeních, než "ojebávat co se dá" na státním. Mimochodem, pokud přijimáš jeden balík za půl roku, tak je méně pravděpodobné, že zjistíš nedostatky, než když přijímáš balíků 15 týdně !

Anonym (25.7.2008 10:28:32)

S tou ropnou krizí je mi záhadou proč už dávno nejezdí alespoň některé společnosti na CNG. Vždyť návratnost investic při těch naježděných kilometrech by byla hned. V zahraničí máte celá firemní parkoviště se stojany na nízkotlaké tankování přes noc a u nás se vesele znečišťuje vzduch starými tranzity s neseřízeným motorem. Při cenách ropy není divu že jsou náklady vysoké.

Anonym (18.3.2010 14:55:52)

Poštovné za balíky z Německa je pěkně drahé. Chtěl jsem si např. z e-shopu objednat léky a za poslání do ČR chtěli 22 Euro, tj. cca 570 Kč za balíček vážící pár desítek gramů.

Protector (24.7.2008 15:07:36)

No já byl na poště na brigádě minulý prázdniny a můžu teda říct, že podnik je to hroznej a takovejch nesmyslnejch věcí, co se tam dělá jsem nikde jinde nikdy neviděl.

Anonym (25.7.2008 10:15:34)

Slyšel jsem(zdroj člověk z IT oddělení) že řidič předává seznam balíků u České pošty na disketě 8-O. Chápu že leccos funguje ne protože je to starý, ale že to funguje, nicméně přijde mi to v době datových spojů, flash karet,smart karet docela doba kamenná. Nehledě na nespolehlivost a různý stav mechanik které jí různě dodělají tak že data už člověk nepřečte. Kdo vymýšlel tyhle postupy musel být dosti velký amatér.

Martin (24.7.2008 19:31:17)

Dejte si všichni velký pozor na zásilkovou službu PPL, asi týden jsem s nima válčil, než mi byli schopní přivézt balík a to mi po třech dnech volali, že se omlouvají, ale zásilku nemohou najít, prý se někam "zašantročila", když ji předávali jinému depu. Hrůza! Můj kamarád prožil nemlich to samý, takže pozor na ně, přátelé.

Anonym (24.7.2008 21:00:57)

Nějaký ten balík občas zašantročí každá přepravka, dostáváme balíků celkem dost a zatím se buď do tří dnů balík byl nebo ho cálovali. V tomhle jedna rada - s depem se dá dohodnout, ale jak to začne vypadat, že se něco zadrhává, tak kontaktovat toho, kdo balík posílal a vyžadovat ať si s tím udělá pořádek. Protože (pokud to trochu přeženu) příjemce je jim v podstě ukradený, s ním přepravka nikdy nemá právní vztah. Ale odesílatel má s nima smlouvu (ve které bývají i maximální doručovací lhůty) a má na ně obvykle trošku větší páky. Podle mých zkušeností jsou mnohem větším problémem poškozené balíky a v tomhle ohledu je PPL celkem v pohodě, takové DPD je na poškozené balíky mnohem horší.

Milan (3.5.2014 13:26:51)

Já své zásilky sleduji na stránkách http://www.sledovani-zasilek.com/, jsou tam všichni dopravci. Jak tuzemští, tak zahraniční. Vše OK