Krleš (7.5.2004 16:36:53)
Zcesté? Možná, ale je to realita. Linku nechci využít na 50 %, ale na 100 % a tím samozřejmě teď nemyslím jako vy vytížení, ale chci jí na 100 % využívat. Tzn, že 50 % kapacity je optimální. Za to platím, klidně i 3 tisíce, ale ať to jede. Zbytek ať má rychlý internet na surfovaní bez limitu, ale s třeba s tím FUP nebo s čímkoliv jiným, co si vymyslí ISP. Vy máte úplně zcestný názor, když říkáte, že 10 GB je moc. Vždyť je to úplně směšný objem dat. Ve Státech se pomalu rozjíždí komerční stahování filmů, tzn., že není rozhodně určeno pro lidi na pevných lajnách (to musí být masové, tedy musí mít možnost stáhnout takový film i člověk na kabelu nebo adsl). Vzhledem k tomu, že warez vládne filmovému i hudbnímu světu, tak se dokonce uvažuje o tom, že by se filmy na internet dávali oficiálně za poplatek daleko dříve, dříve než vyjde DVD. To znamená, že si člověk stáhne MP3 i video, to bych počítal tak klidně 20 GB na uživatele měsíčně. A kde máme surfování, posílání mailů, hraní her, stahování programů atd. Na to ta linka je a nabídky ve světě umožňují lidem stahovat takovéto objemy dat i na adsl. Tudíž technologicky to možné je a kapacity na to jsou také v pohodě. Uvědomte, že to, co je teď, bude zítra jinak. Rozvoj jde tak rychle kupředu. A rychlý neomezený internet je jeden z hlavních předpokladů pro fungování moderního internetového trhu, který se pomalu ale jistě rozvíjí. Mně připadáte jako byste žil v roce tak 1999 až 2000, kdy by těch 10 GB bylo optimální maximum. Dnes sou ale objemy dat daleko vyšší, nároky stoupají pomalu každý měsíc. Pokud chce někdo surfovat a mailovat, řekl bych, že adsl za 300 (samozřejmě agregované s FUP) by bylo optimální. A i tak by při masovém rozšíření Telecom hrabal miliony do kapsy. Pro náročnější uživatele, kteří chtějí dělat videokonference, telefonovat přes internet, kecat přes webcam (ale samozřejmě webcam ne v rozlišení 160xskoro nic bodů ;), uživatele, kteří si chtějí stahnout legální filmy za poplatek, či alba s hudbou. Sám Telecom má někde na netu reklamu na adsl, kde avizuje, že můžete stáhnout až 500 MP3 a pak zavádí mechanismy proti stahování - docela vtipný kontrast propagandy (tedy reklamy) a reality všedního dne. Ne, vy jste skutečně zaspal dobu. Průzkumy typu, 95 % našich uživatelů nepřenese víc, neý 5 GB jsou dle mého názoru účelové, tedy přibarvené, protože jen já mám v ICQ asi 160 lidí a bezpečně vím o 50 - 60 běžných spotřebitelích, kteří se nevejdou ani do těch 10-ti a většina překročí 20. S rozvojem nových technologí tak přichází daleko větší nároky na objemy přenášených dat, jak jsem již řekl, z čehož vyplývá, že ať se to Telecomu libí nebo ne, dříve nebo později stejně bude muset přistoupit na požadavky svých zákazníků...nebo jich velké množství ztratí, protože nové technologie připojení se velice rychle rozvinou a schramstnou nespokojená "telecomác
Krleš (7.5.2004 16:37:53)
"telecomácká dítka". Pardon, nějak sem se uklik a uložilo se to dřív, než sem to dopsal.