Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Chce Google srazit Microsoft na kolena? Nebo proč to dělá?

Chce Google srazit Microsoft na kolena? Nebo proč to dělá?

Anonym (10.9.2008 00:00:00)

V souvislosti s uvedením nového webového prohlížeče Chrome, který před týdnem Google vydal v první zkušební verzi, se nabízí spousta otázek. Co k tomu Google vedlo? Nemůže si nehotovým prohlížečem poškodit pověst? Bude to propadák, nebo se naopak musí bát konkurence? A není už na trhu příliš těsno?

MArtin Vyroubal (10.9.2008 09:50:38)

Doporucuji autorovi, zaregistrovat se na Webu MS, pote vyzkouset sluzby a teprve potom hodnotit. Sluzba Live od MS nabizi webove office a spoustu jinych sluzeb. Vam by se napriklad mohlo hodit online skoleni MS produktu. Nevim odkud mate cenu 14 000 za office, ale pokud si koupite domaci (ne home ale basic) verzi s Outlookem (ktery umi i exchange - ukazte mi aplikaci od Googlu ktera funguje na exchange) (ten skyta vsechny ostatni - kalendar, sdileni dokumentu, kontaktu, planovani, poznamky, blablabla), Word a Excel. Drtivou vetsinu nabidky jsem tim pokryl. Cena : asi 3000. Pokud koupite na sve dite, co by studenta, cena asi polovicni. Maximalni sada -professional stoji asi 6000. Vami uvadena cena je vic nez dvojnasobna, doporucuji zmenit dodavatele SW. Chrome jsem si nadsene stahl, ale po te co se mi neustale zasekaval na Flashi, nebylo mozne jej od tama jiz dostat, zere mnohem vice pameti nez jiny prohlizec a nejde v nem temer nic nastavit ho jiz nepouzivam, ikdyz pro Vas to budou jiste vyhody. Mate pravdu ze Google utoci cilene na MS ale metodami MS, tak nevim proc jej tak obhajujete. MS take zkupoval vsechny mozne i nemozne firmy a nasledne vyuzival jejich vyvinutych aplikaci (napr Giant antispyware).

Fireman (10.9.2008 09:59:53)

Google za chvili bude ve stejnem postaveni jako Microsoft, pokud uz neni. Narozdil od Google microsoft se svym platicim zakaznikum venuje, kdezto google vas odkaze na to ze to je aplikace zdarma a ze neposkytuje zadne zaruky. Kolikrat je problem se domluvit s nimy i treba skrz ucty na AdSense nebo adWords, presto ze jim hodlate strkat penize za reklamu, tak vas ignoruji a vubec neodpovidaji na dotazy. Pri dotazu proc se neco deje a proc vam byli strzeny penize za neco co jste neudelal vam odpovi po dvou mesicich arogantnim zpusobem a reknou jeste mene nez jste vycetl z fakturacnich udaju. Hold software google je asi inteligentnejsi nez lidi v google pracujici (alespon na supportu).

Pepik (10.9.2008 13:51:11)

S tim chrome musim souhlasit s tim Flashem je to fakt odporne kdyz si pustim treba youtube a zavru panel tak se to sekne proste humac , ale s tou pameti nesouhlasim chrome my zere 40 zato firefox i 170.

... (10.9.2008 14:54:31)

Nic proti pánové, ale mě to funguje naprosto v pohodě. Od starého železla nelze čekaz zázraky.

hate (10.9.2008 15:23:22)

mno ono ani tak nejde o železo jako spíše o ten flash že .))

jurto (14.9.2008 00:30:18)

No vsade vo svete na Chrome sama kritika. To ze si naiinstaluje Chrome programy ktore potom bezia na pozadi dokonca aj po odinstalovani sa nemusime ani bavit.

hate (10.9.2008 15:20:58)

rád bych vám doporučil zamyslet se nad tím co píšete, dříve než to pustíte na síť to čím tady argumentujete je prostě blbost. článek mi stačilo si přečíst jednou a všechny údaje které zde napádate jsem tam našel podložené nebo je není těžké dohledat ano skutečně _PLNOHODNOTNÝ_ balík ms office profesional stojí 12k bez daně a to je něco málo přes 14k s daní. Asi bych vám měl pogratulovat k tomu jak zdárně šetříte, pokud si na své dítě (nebo na sebe?) zakoupíte student verzi a fláknete to do firmy/pracovní pc, rád bych vás ale upozornil, že tím porušujete licenci. btw vámi zmiňovaná basic verze (ne 3k ale 6k) má v sobě i outlook potíž je v tom že je OEM, znovu opakuju plný balík (o kterém píše i autor) 14k. Doporučuju vám si sem tam nějaký ten software koupit, budete si pak ty ceny lépe pamatovat. jak je uvedeno v článku služba live nabízí sice webové office ale v současnosti z této aplikace mají skutečný užitek pouze právoplatní majitelé ms office (viz faq této BETA služby) takže ono to zatím není ani tak webové office jeho např ZOHO, ale spíše nádstavba že? napadlo-li vás že se ta služba jistě změní/zlepší až betou nebude, rád bych připomenul že i chrome je ve fázi beta stejně jako mnohé další aplikace od google zajímalo by mne kde v článku vidíte nějakou obhajobu, je to prostě konstatování, že google jde svými aktivitami čím dál tím více proti ms a zároveň že ms zaspal dobu a vše co dělá je tak trochu pohyb slona v porcelánu nic víc nic míň přemýšlejte než něco napíšete

hekinen (11.9.2008 00:22:12)

no zkoušel jsem Chrome není špatný ale málo nataveni moc toho nedovolí a někdy při načítání je pomalejší než IE takže moc mě nenadchl