Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Známe největší slídily. Ceny Velkého bratra vyhlášeny

Známe největší slídily. Ceny Velkého bratra vyhlášeny

Anonym (19.11.2008 00:00:00)

Čtvrtý ročník soužete Big Brother Awards (Ceny Velkého bratra) zná své vítěze. Podívejte se, kdo podle odborné poroty nejvíce narušuje soukromí lidí. Mezi výherci jsou prodejci špionážních programů, ale i Magistrát hl. m. Prahy.

Pavel (19.11.2008 12:12:22)

Podle mě je OpenCard docela dobrá věc. Na starý legitce bylo taky napsaný kde co..a registr taky byl. A proč by měla bejt anonymní? není v zájmu dopravce abyste si jí 4 půjčovali. A je logický, že ta přenosná je dražší. A to že je neanonymní je fajn v tom, když jí někde ztratíte..nepřijdete o peníze..a roční jízdně je docela pálka..Co se týká toho špehovacího softwaru..tak to jo..tam souhlas..to je za sto bodů první cena..krom toho jakkoli číst cizí maily je nelgální. V jedné firmě kde sem dělal jsme si dokonce nechávali dělat nějakej právní rozbor..a tam nám řekli, že bez ohledu na to, čí je počítač..je prostě samozřejmě mail chráněn tajemstvím. Zaměstnancům mohu zcela zakázat vyřizovat soukromé věci na PC. Ale i tak se dopustím přečinu..buduli číst obsah zpráv. U pronikání do ICQ a Skypu platí totéž.

JAN BROADBAND (19.11.2008 19:10:50)

Problém je, že měli nabídnout i anonymní ihned, aby byla možnost volby. Ad listovní tajemství - to se vztahuje na přepravu, v okamžiku doručení a otevření obálky (analogicky email uložený v outlooku), těžko hovořit o listovním tajemství... Co vám řekl právník je logické, kdyje si záda. Těžko vám dá písemně - šmírujte, je to legální... Ale z logiky věci plyně, že za opakované nalezení soukromých mailů ve firemním počítači mohou nepohodlného zaměstnance vyhodit, ty věci tam nemají co dělat. Chytrý zaměstnanec si je může číst přes webmail a chytřejší zaměstnavatel na webmail dá DENY... Ale dobrá reklama na ten program, že? Je dobře, že se to ví... Vy ani netušítem, kde jste denně šmírován a ani o tom nevíte, brzy to bude tak, že bude mít každý RFID v řidičáku a bude dohledatelný kdykoliv kdekoliv a online!

Pavel (20.11.2008 08:28:50)

No ale proč by měla být anonymní? Ja být tím dorpavcem, tak se taky bráním zuby nehty anonymní časové jízdence. Je to dost nevýhodné. Ale nebudu se s váma hádat. Nemám na to čas. Jinak můj ninější zaměstnavatel počítače nemonitoruje. Je rád, že to vůbec funguje ((-: A když sem si nainstaloval vlastní OpenSource programy, které usnadnují mě a zbytku oddělení občas práci, tak to naopak tady bereme jako výhodu. S tím vaším názorem ohledně mailu nemohu souhlasit, zatím jsem se nesetkal s jednoznačným názorem. Problém je, že se o to nikdo moc nesoudí..a také to, že u nás neexistuje precedenční systém..tedy podobné případy mohou být rozhodovány různě atd. Taky se tim nikdo moc nezabejvá, protože počítač v práci "zneužívají" k souikromým účelům v podstatě všichni..Chytrý zaměstnavatel an to kašle a prostě požaduje hlavně aby byla splněna zadaná práce a to co má být v termínu proběhlo atd. (náš případ) Zatím jsem měl štěstí na takové firmy. Nikde s tím až na naproto vyjímečné excesy nebyl problém. Kdyby se do naší práce nasadil tento špehovaí softík..jsem si jist, že produktivita spíše klesne. Co se týká toho, že je to fajn, reklama tak to souhlasím. Hodně firem trpí utkvělou představou, že neschopnost vedení a naprosto špatné záměry firmy lze kompentovat terorem zaměstnanců...čím pitomější firma nabízející "leštěný prd"..tím větší "psycho" pro zaměstnance. A jestli chcete být anonymní..já nevim..plaťte hotově..nechoďte do bankomatu, nemějte mobilní telefon, internet doma taky asi ne, choďte pěšky nebo jezděte tramvají na jízdenky..Nevím jak si to představujete. Také mi vadí zneužívání osobních dat,ale jinak než některé věci nepoužívat si to neumím představit.Z téhle paranoii se stala teď taková móda.

Petr (30.7.2009 22:12:41)

To si jenom myslíte, pane, zkuste tím zaměstnavatelem být a uvidíme jak moc jedno Vám bude, co vaši zaměstnanci na počítačích dělají. nemá smysl se bavit o firmě o třech zaměstnancích, to dokáže neohlídat snad jenom absolutně neschopný šéf, ale uhlídejte bez pomoci třeba 100-200 PC!! Na to už stačit prostě nemůžete. Proto jsme i my zvolili investici do softwaru, který toto dokáže levou zadní a efektivita práce rázem stoupla na úroveň v kterou jsme ani nedoufali, takže si našeho nového Asistenta (www.monitorovat.cz) nemůžeme vynachválit, investice se vrátila již v prvním kvartálu. A vubec se nejdená o teror, chceme jenom aby normalne pracovali, pokud je vše uděláno jak má být, nikdo jim nebrání internet využít i k soukromým účelům nebo si chvilku zahrát solitaire - nic se ale nesmí přehánět.

David (19.11.2008 22:44:24)

Proč se změnil název článku z "Známe největší slídily" na "Kdo nejvíce narušuje vaše soukromí"? To se někdo ze slídilů ohradil proti označení "slídil"? :-D

Petr (20.11.2008 18:13:56)

Pročpak tam není strejda Google? :)