Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Typologie českých internetových diskutérů

Typologie českých internetových diskutérů

Anonym (17.1.2009 00:00:00)

Bujaré diskuze se za léta přesunuly z chatovacích portálů nejen do podoby Instant Messengerů, ale také na zpravodajské a IT portály, kde pod články tvoří nedílnou součást obsahu. Existuje typický český diskutér? Lze vydefinovat typy účastníků diskuze? Na tyto a další otázky se pokusí tento článek odpovědět.

prvni (17.1.2009 02:23:58)

jsem první :-D

Anonym (17.1.2009 02:39:36)

druhý :-) jinak není co k tomuto tématu napsat :-) Někdo asi dělal diplomku

zelvicka (19.1.2009 16:42:46)

nemám moc ráda diskuze, když mám co říct tak se vyjádřím, diskuze kde se jenom nadává nesnáším, je to odporný. Nechápu co to někomu může přinášet, jinak jsou diskuze docela zajímavý, člověk aspoň pozná názory ostatních lidí

La Tibor (24.2.2010 19:59:56)

Esli diplomku, tak dost odflaklou. Jsou i mista, kde proste lidi rikaji svoje nazory a vymenuji je. Mozna maji kus z toho ci onoho, ale nakonec se drzi faktu a komunikace. Vymizeli holt z mainstreamu, ale to neznamena, ze neexistuji. Moderovani postu je potreba k nastoleni ducha, potom to jiz muze jet samovolne v vice free rezimu.

Anonym (25.2.2010 09:51:21)

souhlasim, na vetsine opravdu specializovanych webu se clovek bez problemu domluvi. Z pravidla plati, ze cim vice laicky je dany server zameren, tim hure se na nem da domluvit.

Anonym (25.2.2010 11:25:26)

Čím větší je člověk debil, tím to má horší. A je jedno, jestli se jedná o nějakou úzkou komunitu, nebo web pro širokou veřejnost :-D

Protector (17.1.2009 10:35:03)

do jaký skupiny patříš? :D jj stačí se podívat na zpravodajský servery, jednu dobu tam bylo strašně IN psát pořád něco o panu Cikrtovi, teď zase lidi natahaj politiku i pod článek o objevení vody na Marsu. Prostě 90% lidí se pod vlivem anonymity netu mění v něco co nejsou, internetový machři jsou ve skutečnosti nějácí introverti, boháči jsou chudáčci, vysokoškoláci primitivové, co mají podle názorů tak stěží základku....Ale takoví už jsou lidé v této zemi

pavlix (18.1.2009 12:02:18)

A.... další :D. Ne všichni diskutující lžou o své identitě.... i když kampaň od InternetSafety nebo jak se to jmenuje je mooc zajímavá :). Ale je fakt, že zpravodajské servery nebo mainstream IT servery mají v debilních diskusích prim. A to česko je přesně tahání toho offtopic... že někdo nemá rád česko a čechy ještě neznamená, že kdyby se naučil anglicky, byl mainstream v angličtině jiný.

Anonym (18.1.2009 00:25:14)

Hlasujte pro ODS!! Pryč s komunisty! prvni je idiot! woe autore, co to walíš zA h0wnA! Máte taky rádi pudlíčky? :-DDD

Pavel (17.1.2009 09:14:19)

Je to hrůza a děs číst diskuze na CZ zpravodajských serverech. Tolik sprostoty, vulgarity a pohrdání názory jiných diskutéru pohromadě se jen tak nevidí! Občas se stydím za tento národ. Pročítám docela často i jiné zahraniční zpravodajské servery a s nimi i diskuze, ale tolik nenávisti a nerespektování názoru druhých tam v takové míře jako zde není. Proč?

BB (17.1.2009 16:04:35)

ked kliknem na diskusiu a hned mi udrie do oci slovo ODS a CSSD v kazdom druhom prispevku tak dalej ani necitam.. je mi jasne o com to je... uplne bezduche vyplody, vykriky a utoky na vsetko co je z politiky.

pavlix (18.1.2009 11:55:51)

Kdybych se měl řídit podle tebe.... tak jsem právě dočetl :D.

Ivo Dřevák (18.1.2009 09:29:19)

Přesně tahleta skupina diskutérů v článku chybí - ti, co se stydí za tenhle (nebo celý) národ. Jsou skoro v každé "vážnější" diskuzi.

pavlix (18.1.2009 11:55:07)

Naopak... to o čem píšeš je kategorie národomrskačů, kteří se vyskytují snad v každé delší diskusi, aspoň v česku a nejspíš u jiných malých národů. Děs a hrůza. Jinak doporučuju číst i zahraniční servery a bavit se s lidma ze zahraničí... aby člověk nezískal mylnou představu, že je to na západě, na východně, na severu nebo na jihu úplně jiné než tady. Btw, kam se řadím já? :)

Pavel (18.1.2009 18:21:46)

No já nevím, jen jsem napsal svůj názor, o žádné sebemrskačství nemůže bát ani řeč, je to bohužel každodenní realita a ten kdo chce, tak to kolem sebe vidí dennodenně. Přesně jsem čekal že se toho někdo chytne a dovolí si alespoň malinko rýpnout/kopnout. Kdyby tento příspěvek napsal třeba na idnes.cz, okamžitě bych byl nazván debilem, idiotem, levičákem a já nevím čím ještě. Když zajdu na zahraniční server a přečtu si tam článek o modifikované genetice, vím, že tam najdu diskuzi jen o modifikované genetice a ne o politice, komunistech....Je naprosto normální, že každý obhajuje své názory, někdo bouřlivě někdo střídměji, ale většinou si nenadávají do idiotů debilů...V tom je ten problém. Podle mého má Český národ velký komplex z méněcennosti. Celou dobu ČR žila v odmění, že je středem pozornosti a že jsme pupkem světa. Bohužel už delší dobou se ukazuje že je to spíše naopak. Západní Evropa nám nevěří a má nás má za jakési podivíny, ne-li dokonce za neandrtálce, bohužel je tomu tak. Mám bratra v Anglii a byl kolikrát doslova šokován co si o Česku mnohdy myslí průměrný angličan. Mám svůj osobní názor že je to dáno 40léty kdy nás komunistický režim pěkně zdeformoval, víc než si dokážeme vůbec připustit. Bude to trvat ještě minimálně dalších 40 let než naše komplexy budou ty tam. Jedině zdravý a sebevědomí jedinec nemá potřebu po druhých šlapat a ponižovat je, což jsme právě svědky u každé diskuze zde v Česku.

Anonym (18.1.2009 22:45:42)

No vidis, ja zase nesnasim lidi, kteri vsude pisi, jak se stydi za svuj narod, atd... Ale hlavne tito lide vytvari ten negativni pohled ostatnich na nas, protoze lide, jako ty umi jen kritizovat a kecat nesmysly okolo. Mozna je dobre, ze se za sebe tak stydis, asi vis proc, ja se na rozdil od tebe, za sebe nestydim.

Pavel (19.1.2009 09:38:36)

Omlouvám se za OT, ale musel jsem reagovat na tento příspěvek i když si to Anonym nezaslouží, že by se styděl za své jméno...Ostatně to je další z českých nešvarů. Jen málokdo se dokáže za svou kritiku či názor podepsat což v cizině neplatí.. Další důkaz porevoluční křivé české nátury. Takové je realita. Ale hlavne tito lide vytvari ten negativni pohled ostatnich na nas, protoze lide, jako ty umi jen kritizovat a kecat nesmysly okolo. Co ty vůbec můžeš vědět o tom co já jsem již udělal a dělám pro tuto zemi, právě proto, že na rozdíl od mnohých vidím realitu na vlastní oči. Ostatně kdo asi tak dělá ČR dobré renomé v zahraničí? Jsou to právě pracující Češi v zahraničí.

Anonym (19.1.2009 14:28:19)

Jestli mezi ty Cechy pracujici v zahranici patris zrovna ty, tak pro tuto zemi svymi pomluvami a stydenim se zadny dobry renome nedelas. Nezlob se na me, ale to co pises je opravdu uplne mimo anonyme (nikde zadny tvuj podpis nevidm, tak neodsuzuj neco, co sam provozujes). Vetsina Cechu jezdi do zahranici hadej kvuli cemu, o renome jim asi nejde...

Anonym (19.1.2009 17:58:58)

Přesně. Podle mojí zkušenosti se naopak v zahraničí dívají jako na podivíny na ty, co říkají, že se stydí za to, že jsou Češi. Každý národ má svoje chyby a svoje pozitiva a pak se můžeme bavit o tom jaká to jsou, ale generalizovat to takovým trapným, pokryteckým a alibistickým způsobem rozhodně není vhodné a fér.

Anonym (18.1.2009 22:45:42)

No vidis, ja zase nesnasim lidi, kteri vsude pisi, jak se stydi za svuj narod, atd... Ale hlavne tito lide vytvari ten negativni pohled ostatnich na nas, protoze lide, jako ty umi jen kritizovat a kecat nesmysly okolo. Mozna je dobre, ze se za sebe tak stydis, asi vis proc, ja se na rozdil od tebe, za sebe nestydim.

Nargon (18.1.2009 12:29:42)

Ja nevim do ktere skupiny se mam zaradit. Nejake doporuceni kam se mam zaradit?

nick (18.1.2009 18:33:17)

wow muj PRVNI prispevek po dvoulete odmlce tady... vzdal jsem to kvuli chytrakum a prachacum tehda... :) z tehdejsich "harcovniku" uz tu po letmem precteni pozvavam akorat Nargona - gratuluji, mas vydrz!

Hujer (20.1.2009 08:13:40)

Pokud máte někdo problém se najít ve škále diskutérů viz článek, pak mohu doporučit ještě jiný článek a tam vězte, že se najdete určitě!!! :-))) http://kdojegay.com/?p=446

Anonym (20.1.2009 14:12:39)

Co se stalo, ze uz i tady cenzurujete obycejne nazory ostatnich? Pavel [IP: 85.207.72.XX] je Vas kamarad, ze ho tady v diskuzi podporujete a nenechate nikoho, aby proti nemu mel negativni nazor? Nebyl jsem sam, kdo se vyjadril proti tomu co napsal, takhle se nemuze ukazat, kdo je co za diskutujiciho, kdyz to co se Vam nelibi hned smazete.Takhle vlastne profil dikutujicich zamerne menite.

Martin (22.1.2009 20:53:19)

Moc pekny clanecek. Jen bych ze sve zkusenosti doplnil, ze se dikutujici obvykle deli na dva tabory 1) ti kteri maji 2) ti kteri by chteli mit. Obvykle druha skupina vi vsechno nelip, vsemu rozumi a na vsechno ma jasny nazor. Obvykle za nejlepsi povazuji to nejdrazsi. Zatimco prvni skupina se snazi v diskusi sdelit sve prakticke zkusenosti s urcitou veci tak druha jen teoretizuje. Autor to naznacil v sekci Bohac. Ti co kvalitni auta maji nechodi na ubohe diskuse.