Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > V osidlech Facebooku

V osidlech Facebooku

Anonym (7.2.2009 00:00:00)

Já a komunitní sítě? No to by byl před pár dny jen naprosto nepředstavitelný zlý sen. Na internetu se v poslední době začalo o Facebooku psát ve všech pádech, zachytil jsem zejména negativní názory a upozornění představitelů EU. A to byl právě ten impuls k tomu, abych sám okusil nástrahy a příležitosti této komunitní služby.

Someone (7.2.2009 10:09:28)

jj, Facebook je strašný zabiják času, ale nedám na něj dopustit. O MafiaWars jsem slyšel, já osobně spíš preferuji Who Has The Biggest Brain nebo Geo Challenge

vokopany koleno (7.2.2009 11:09:57)

Zacina mi pripadat, ze si autori Facebooku zaplatili ceskou kampan na rozsireni tyhle socialni site. Skoro kazdej den nejakej novej clanek, uz by to zas chtelo neco jinyho.. Jinak osone jsem na Facebooku registrovanej uz snad dva roky, ale prihlasim se max. tak jednou mesicne, vubec me to nezaujalo. Nevim, co na tom kdo ma, travit tam napr. hodinu nebo dve denne.. Myslim si, ze uzitecny to muze bejt hlavne pro lidi, ktery jsou zvykly cestovat (nebo byli napr. na zahranicni stazi apod.) a mit tak neustale svoje stary znamy z jinejch zemi, nebo proste z daleka, v kontaktu.. Na druhou stranu pokud to nekoho bavi, psat sam o sobe, ukazovat svoje fotky, druzit se do internetovejch zajmovejch skupin nebo hrat online tahovky, pak proc ne, zabava jako kazda jina..

Anonym (7.2.2009 19:20:22)

Copak o to, že jsou o tom články, to chápu, přece jen, je to celkem fenomén, ale že za mnou co chvíli někdo přijde a ptá se mě, proč ještě na facebooku nejsem, to už začíná být dosti děsivé.

bolak (8.2.2009 19:52:04)

s (10.2.2009 02:36:54)

JJ Reklama až dopr.

babca (7.2.2009 19:38:32)

No Davide, ten odstavec hned za úvodem ten se Vám fakt poved! jako bych ho psal já! doslova :) prý "První dojem ajťáka vstupujícího na pole BFU uživatelů..." :) při registraci na facebook a libimseti sem si připadal dost trapně... "proč se mám registrovat jako každej pako když si umím udělat stránky sám?" ale aspoň zkusit sem to musel. Přemýšlel jsem proč má Facebook takový úspěch, a co se děje že najednou je o něm slyšet všude (aspoň v mém okolí je to tak, za poslední měsíc absolutně nejvíc). A vlastně je to jednoduchý. Facebook to má chytře vymyšlený. "Pokud chcete vidět něčí profil, zaregistrujte se." Takto roste počet uživatelů exponenciálně. No a pokud už jsem zaregistrovaný, tak už jen málo stačí k tomu, abych si tam dal taky něco o sobě, nějaká fota apod. Facebook tímto modelem předežene zatím první libimseti.cz co nevidět. -- Muj nazor: Facebook beru jako poloverejny profil (oproti napr. libimseti) s profesionalnim GUI (opet napr. oproti libimseti), kde si dam fotky, popr nejake odkazy. Ale cokoliv dalsiho je na povazenou. Jako s podobnymi vecmi se tam setkavam stale: XX se stala fanouškem Lentilky. XX je na koncertě, kdyby něco, tak pište na mobil ;) XX de na koncert, kdyby bylo něco důležitýho, sem na mobilu ;). To by me fakt nenapadlo ze dotycnou najdu na mobilu :/ Libi se mi, jak se facebook propracovany a interaktivni. V kombinaci s prehlednym a jednotnym GUI je to povedeny system, klobouk dolu. Jinak zatim nejsem fanda tento siti, a jsem rad ze jich aktivne nevyuzivam.

Deimos (7.2.2009 19:47:45)

Jsem sám, komu nepřijde jako dvakrát chytrý nápad naházet na internet de facto komukoliv k dispozici své soukromí? Přijde mi, že nadšení uživatelů z všemožného sdílení jejich maličkosti zastírá jim rozum.

babca (8.2.2009 11:15:49)

Nejste. Ale u facebooku aspon mate kontrolu nad tim kdo vas profil uvidi (ne jak u ceskych sluzeb), proto mozna take takovy uspech a obsah.