Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Lidé se bojí přísnějších zákonů a už tolik nestahují. Vytížení sítí klesá

Lidé se bojí přísnějších zákonů a už tolik nestahují. Vytížení sítí klesá

Anonym (23.4.2009 00:00:00)

O Švédsku se ve spojení s protipirátskými opatřeními hovoří více než kdy jindy. O soudu se zakladateli The Pirate Bay se píše v médiích po celém světě a to ještě od prvního dubna ve Švédsku vešel v platnost přísnější protipirátský zákon. Ten mnozí označují za kontroverzní, jiní si mnou ruce nad vítězstvím autorského práva nad piráty.

Franta (23.4.2009 06:55:08)

Lide mozna ted prestanou na chvilku stahovat, ale co to znamena pro hudebni nebo filmovy prumysl? Ja si mysli ze vubec nic, jestli cekaj ze ted vsichni pobezi do kramu a budou kupovat DVD a CD tak jsou na omylu, lidi si veci stahuji protoze to jde a je to pohodlne, rychle a dostupne, pokud to zakazou stejne se zisky filmoveho a hudebniho prumyslu nezvysi, proste tu muziku nebo filmy lidi nebudou poslouchat. Chybi zde alespon v Cechach obchodni model kde si mohu stahnout za malej poplatek film nebo CD bez restrikci a obtezovanim DRM. Celej tenhle bordel kolem piratstvi je o nenazranosti nakladatelu!!

Otakar (23.4.2009 10:17:03)

Souhlasím s Váma. Ostatně, pokud jsem nucen nakupovat média ( CD a DVD ) zatížené platbou - pokutou za možné kopírování, tak mám vlastně již dávno dopředu předplaceno kopírování. Jenom nenažranost OSA a jim podobných institucí vytváří podmínky pro určité natruc chování. Jak k tomu přijde uživatel, který nic nekopíruje a ukládá si vlastní data ? To nikoho nezajímá. V tomhle Kocourkově, kde člověk musí platit poplatky za šíření rozhlasu a TV, i když vůbec TV ani rádio nevlastní a žije třeba na samotě, kde vůbec neni zaveden el. proud, to je prostě síla. Pak už se nelze divit ničemu.

Marley (23.4.2009 11:19:01)

Přesně tak, OSA si bere poplatky za autorské práva i na papír do tiskárny a kdo zaplatí autorské práva mě, když si na něj tisknu vlastní dokumenty? S tím rozhlasem je to taky pěknej bordel, správně by totiž každá domácnost měla platit za každý příjmač který v domácnosti je, přitom dnes už jde poslochat rádio přes mobil, mp3 přehrávač, pc atd. atd., takže průměrná domácnost by platila cca 400,- měsíčně za něco co většina lidí vůbec nepotřebuje a nevyužívá.

Pavel (23.4.2009 11:31:16)

Opět..máte pravdu..ale ne zcela. Domácnost platí vždy za jeden přijímač..pokud vlastní alespoň jeden. A to jen v jedné domácnosti. Pokud máte bydliště v PRaze a občas bydlíte na chalupě..je jedno kolik máte v té druhé nemovitosti přijímačů. Za každý platí firma..a to je bordel...to máíte pravdu..protože pokud bduete mít 100 aut s rádiem a 100 zaměstnanců co maj mobil s rádiem..tak to abyste se z toho oběsil. Proto znovu opakuji - veřejnoprávní média jsou stejná zhouba a narušování trhu jako výpalné. A jestli někde má být ruka trhu..a to uznávám, že ne vždy je ideální..tak v mediální sféře. Ať se privátní média požírají likvidují..to je mi u pr...ale za SVOJE! A když se na nějaké z nich nebude nikdo dívat..ať zmíněná firma zhebne..její problém. To samé platí pro hudbu, film atd. A pokud má někdo vyšší kulturní potřeby..a musí mít rádio kde hrajou menšinové žánry..tak má smůlu..asi si to bude msuet platit.

Marley (23.4.2009 11:44:55)

Díky za opravu, ale v podstatě to platí i pro domácnosti, protože většina drobných živnostníků a podnikatelů má místo podnikání v místě trvalého bydliště.

Pavel (23.4.2009 11:27:19)

Ne, nemusíte. Pokud žijete na samotě bez elektřiny tak nemusíte. Nemusíte ani jinde. Když nevlastníte žádný přijímač! Nicméně jinak máte pravdu..a osobně jsem pro zrušení veřejnoprávních médií..protože je to nesmysl...Jsou to pak média státní a propagandistická..a poplatek z nich je jen specifickou daní.

nevim (23.4.2009 10:41:44)

to je jak kdyz se ohlasi velka policejni akce na silnicich tak je chvilku klid a chvili jezdej ridici opatrne, stejne jako po zavedeni bodoveho systemu, nekteri dokonce 40 :-D, ale je jen otazka casu kdy se prestanou bat a opet po nejake dobe jezdi 80 a na dalnici 170, takze zakon jiste pomuze ale jeho efekt bych videl pouze v radech max mesicu.

Pavel (23.4.2009 11:23:07)

A o čem se tu jako bavíme? Proč by mělo být sdílení chráněného obsahu legální nebo podporované? Vlastníci práva mají právo si určit co chtějí..smiřte se s tím..Je tu jiná věc..a mnohem důležitější..Jste konzumenti..spotřebitelé.Vaše peníze oni potřebují.A jedná se zde o věci určené k zábavě..a na tomto trhu je veliká konkurence a navíc jsou to věci zbytné, není to jídlo nebo bydlení..Takže kam mířím. Snažte se pečlivě vybírat co chcete sledovat v kině, jakou hudbu si koupíte..a jakou ne a kolik "obsahu" chcete vlastně zakoupit. A především..extrémně předražené nosiče je třeba bojkotovat masivně..ať už na nich bude cokoli. Lobby vydavatelů ke mocná..ale platíte si ji sami.Bez odbytu...co bude?Nic..nebude prodej..nebude vydavatel. Druhá věc je zvrácený právní systém v ČR...kde nesmíte nic sdílet, zároveň si to smíte pro vlastní potřebu kopírovat a platíte "výpalné" ze VŠECH nosičů! To je totálně absurdní. Nesmím nahrát hudbu ke stažení na rapidshare.ALe když jí nahraje Franta, já už si jí můžu od tud legílně stáhnout..Přesto, že třeba pro mě..je tato právní úprava výhodná a využívám jí, je to paskvil.A to musím uznat.

Limbas (24.4.2009 23:14:18)

Divny...ja sosam porad stejne. 500 - 800 GB HD filmu/serialu/dokumentu za mesic... A necekejte, ze se na tom neco zmeni :).

David (25.4.2009 17:22:59)

Takovej drzej dotaz - a stíháš na to koukat? :-) Nevím, jestli ti závidět (tolik volnýho času) nebo tě spíš litovat? :-)