Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Kyberšikana a grooming

Kyberšikana a grooming

Anonym (5.6.2009 00:00:00)

Je kyberšikana opravdu vážným celospolečenským problémem? Musí se týkat pouze dětí a mladých lidí? A můžete se i vy stát obětí groomingu? O některých negativních jevech spojených s rozvojem internetu se pokusíme říci něco více.

Shado (5.6.2009 10:40:58)

Konečně si taky někdo všiml, situace kolem dětí na internetu už začíná být neůnosná (kde sou ty časy, kdy za "mladé" na internetu byly považování 15tiletí, což jsem byl vlastně v oné době já :-), kdy člověk mohl poslat v obálce 500 na druhou stranu republiky, a nemusel se bát že zboží nedostane (i přes absolutní anonimitu) a kdy průměrné iq užvatele internetu bylo asi 4* vyší než dnes....

Martin D. (5.6.2009 16:22:54)

Situace kolem dětí na Internetu začíná být neúnosna? To jste sebral kde? Já teda nevím ale že by každé druhé dítě v republice bylo šikanováno pomocí někoho cizího z Internetu. neni pravda. Pokud je na Internetu skupina pedofilů, násilníků. Tak máme tady od toho policii aby je vypátrala a potrestala. Članky tohoto tipu jsou jen medální masáží na ospravedlnění zavedené cenzůry na Internetu a snahou státu odvést pozornost lidí od toho co zde dělají politici. Je vidět že jste této mediální masaži podlehl a jste vděčný divák zpravodajství TV Nova... Milovník seriálu: "Vraždy přes Internet" který tato televize vysílala. Ještě se tu můžete začít zastávat praktik splečnosti OSA a BSA a jste správný občan kterého tato vláda potřebuje. Vždyť přece platí: "Valka je mír." "SVOBODA JE OTROCTVÍ."

Jirka (5.6.2009 18:27:03)

Naprosto souhlasím. vymývání mozků ala TV kampaň, ať už je to na kterékoliv televizi je více než zjevné, stejně jako snahy o zavedení všemožných kontrol a evidencí. Přijde mi to jako snaha o "skrytý policejní stát(y)". Je to patrné nejen u nás. Svým dětem jsem vysvětlil základní pravidla pohybu na internetu a nemají žádný problém. Pokud se rodiče hodlají obtěžovat výchovou, tak svým dětem vysvětlí co kde nedělat a to nejen na internetu. Pokud mají se svými dětmi "zdravý" vztah, tak myslím že dětičky pochopí a nebudou ani revoltovat. Tedy pokud jsou alespoň průměrně inteligentní. 99% je myslím o výchově a nezanedbávání.

Ucitel (9.6.2009 21:42:54)

Mozna neco nekomercniho k tematu: www.e-bezpeci.cz... a zadne vymyvani mozku.

Shado (6.6.2009 11:34:29)

Kyberšikana je značně ojedinlá, a není to s ní tak strašné (naopak učitelé to často přehánějí, a pod pohruškou kázeňského postihu už musel nejeden spolužák mazat videa z youtube). Problém vidím předecším v sociálních sítích pro teenagery (12-16 let) kteří si opravdu neuvědomují jaké nebezpečí na ně může číhat, a přejímají často zcela zvrácené zvyky a módu od ještě mladších a tupších, kteří se ovšem nebojí vytvořit svůj "BLOG". A pak tady máme věci typu EMO, a 14tiletý holky co se fotěj na libko v podprsence, a zvětšujou si hrudník v photoshopu (občas koukám jak šikovné jsou to grafičky)

Michal Černý (10.6.2009 22:38:17)

Ano, souhlasím... Nepochybně je vše dobře propracovaná mediální masáž placená vládou či CIA a myslím, že by bylo dobré, aby se na tom podílel také Seznam. Na základě jejich objednávky jsem napsal následující text, abych ospravedlnil všudypřítomnou cenzuru a uvrhl nás všechny do Orvelovského světa. Zdá se, že jediný, kdo na to ještě nepřišel je mé konto v bance, které jest bez očekávaných plateb od Seznamu, CIA či vlády....

deedee (6.6.2009 10:38:53)

.. a uživatel Shado ten průměr IQ docela kazil už tehdy. Kroužek nad u ve slově neúnosná nebo hrubka ve slově anonymita, čárky ve větách atd. Jak napsal Jirka - je to otázka výchovy. Když nechám děcka, aby si na netu dělaly, co je zrovna napadne, stanou se - při troše smůly - obětí nějakého útoku. Bohužel, znám pár lidí, kteří se chovají na netu celkem nezodpovědně a lze předpokládat, že se jejich děti chovají nebo budou chovat podobně. Je paranoidní si myslet, že sociální sítě slouží ke sběru dat o uživatelích, na druhou stranu je naivní si myslet, že je nelze k takovému účelu zneužít. Když si najdete zdravý střed mezi oběma póly, můžete používat facebook či myspace bezpečně a ke své spokojenosti.

Shado (6.6.2009 11:29:30)

Inteligence není o pravopisu, ovšem uznávám, že mi moc nejde (a nebaví mě po sobě všechno 50* číst, ale to odbočuji) Problém není facebook, broblém je xchat a líbímseti :-)