Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Jak a před čím bránit svoje telefony

Jak a před čím bránit svoje telefony

Anonym (19.6.2009 00:00:00)

PDA, smartphony, Blackberry a jiná udělátka. To všechno nám má ušetřit zejména čas (i když naučit se s nimi pracovat spoustu času zabírá). Těmi, kterým ovšem podobná zařízení čas šetří zcela jistě, jsou IT piráti a jiní živlové. Schválně, kolik z vás má zabezpečený svůj mobilní telefon?

HADES (19.6.2009 21:42:53)

Po přečtení mám velmi silný dojem že autor neví o čem píše. A nebo je silně paranoický. Vlastním tzv. "chytrý telefon" už čtvtým rokem (Windows mobile Profesional) a opravdu nikdy jsem neměl telefon napadený virem a tudíž jsem ani neměl tendenci si do něj antivir instalovat. Jako člověk pohybující se v oblasti IT znám cca 50 lidí co dělají do informatiky a z tohoto vzorku vlastní chytrý telefon nebo PDA jen 4 lidé (včetně mě). Teď si to převeďte na reprezentativní vzorek české poulace a jeden smartphone bude mít stěží jeden člověk z 300, ne-li z více. A prognóza že v příštím roce bude mezi lidmi 2x více smartphonů než laptopů? To je už totální kravina. Opět z těch 50 lidí co znám má laptop asi 25 lidí, v české populaci globálně to může být odhadem každý 50-tý. Celý článek mi připadá jako reklama na antivirová řešení do zařízení která takový software nepotřebují a ještě dlouho potřebovat nebudou, aspoň ne v ČR. Globální paranoiu občanů USA si nemusíme hned a ve všech oblastech osvojovat

Martin (19.6.2009 22:50:52)

Hele Hades, vono v roce 90 taky skoro nikdo neměl počítač. Do 5 let bude mít smartphone velká většina lidí snad vyjma osob v důchodovém věku. Pokrok jde dopředu rychlostí světla, jen co se podaří vyřešit problém s chlazením, budou smartphony stejně výkoné jako dnešní nadupaná čtyřjádra.

anonym (20.7.2009 15:43:08)

tak to vyres a dej mi vedet ;) ja mit smartphone nikdy nebudu, protoze ho jednoduse nepotrebuju...radsi s sebou vemu normalni notas a pres HSDPA na mym Samsungu soul-b udelam co potrebuju, nez kupovat nejakej malej srac, na kterej ani nevidim. Mobil mam na volani a sms, pripadne net, kdyz jsem mimmo dosah s notasem, notas mam na vsechno ostatni...neco mezi mi prijde zbytecny

obcan (14.7.2009 10:49:56)

nejde jen o viry, ale o to, ze kdyz nekdo telefon ukradne, tak se da jeho zneuziti (a take dat v nem obsazenych) dobre zabranit.